A miniszterelnöki megbízottak juttatásairól közölt adatokat a héten Lázár János az MSZP-s Demeter Márta parlamenti kérdésére válaszolva – írja az Index.

A miniszterelnöki megbízottak szinte mind ugyanannyit keresnek, 997 200 forintot, ahogy az államtitkárok is. Ennyit visz haza havonta például Kerényi Imre, Hegedűs Zsuzsanna, vagy Szőcs Géza.

A legjobban azonban Kovács Miklós keres, akinek a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2014. szeptember 1-jétől kezdődően a feladata: "szaktanácsadás nyújtása az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben". Mindezért havonta bruttó 1 120 000 forintot kap.

Nagy István, aki már az előző ciklusban is a Miniszterelnökségen volt, költségtérítés nélkül végzi a munkáját. Feladata szaktanácsadás a magyar kormány programjában megjelölt fejlesztési célkitűzések megvalósítása, illetve a hazai gazdaság mozgásterének bővítése és versenyképességének erősítése területén – írja az Index.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." 2014. szeptember 1-jétől kezdődően a feladata: "szaktanácsadás nyújtása az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben "...

Milyen jó lenne ezt magyarra lefordítani...
Eggyel több naplopó szellemi szabadfoglalkozású
lézerjani " csókosaiból ".Gondolom, a 8 általánost már
befejezte ! :-))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
..." 2014. szeptember 1-jétől kezdődően a feladata: "szaktanácsadás nyújtása az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben "...

Milyen jó lenne ezt magyarra lefordítani...
Eggyel több naplopó szellemi szabadfoglalkozású
lézerjani " csókosaiból ".Gondolom, a 8 általánost már
befejezte ! :-))))))
m.macskosz
"szaktanácsadás nyújtása az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben". Mindezért havonta bruttó 1 120 000 forintot kap."
Akkor Q.vára jó lenne, ha tanácsot adna, miként kéne megszüntetni azt az őrültséget,
hogy külföldön született, ott élő és dolgozó, ott adót és járulékot fizető polgár Magyarországról kapjon nyugdíjat!!! Ennyi pénzért már beleférne, nem?!
volvós
@m.macskosz: 10:33
Hát azt nem lehet, mert akkor elvesztik a " párthü " szavazóikat !!
nemjoezigy
Hatalmas apparátusokat, hatalmas fizetésekért működtetnek, de emellett még a haverokat is ellátjuk az adónkból.
Ezek teljes szabadkezet kaptak a szabad rabláshoz?
Nem hiszem, hogy erről szól a megválasztásuk. Ha így van, akkor az ellenzéknek a civilek mellett az is lenne a feladata, hogy ennek véget vessen. Vagy legalább megpróbálja, hogy a média közzé tegye a pocsékolásnak, a harácsolásnak ezt a módját.
Ugyanakkor nincs szaros 12 milliárd a szociális dolgozók bérrendezéséhez.
Ennek többszörösét szétosztják egymás közt, és ez nem eus pénz, ahogy a közgépes és az egyéb pályázati lenyúlás!
Meine Ehre heisst Treue
Remélem a politikusbűnözők annyi napot kapnak majd a sitten, ahány forintot elloptak!
verőce21
@Horizont: (11:03) "A tizenegy miniszterelnöki megbízott között van egy olyan is, aki díjazás nélkül, csak költségtérítéssel dolgozik, ő Nagy István, aki már az előző ciklusban is a Miniszterelnökségen volt, feladata szaktanácsadás a magyar kormány programjában megjelölt fejlesztési célkitűzések megvalósítása,…” stb.
tivoli
Olbán takalogy. Hod lohadna meg as össes fideses, bassátok meg mama.
Levendula
"Éhínség nem azért van a földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat."
F_Viktor
@verőce21: @Horizont: Horizont fején találta azt a bizonyos szöget, Nagy István költségtérítésként TAVALY 1 666 000 forintot markolt fel HAVONTA!

"Nagy István miniszterelnöki főtanácsadóként évente legfeljebb 20 millió forint költségtérítésben részesülhet, amiért eljár a kormányprogramban megjelölt fejlesztési célkitűzések megvalósításáért és az ország gazdasági mozgásterének bővítéséért."
joopapa
Milyen tanácsot adhat ennyi lóvéért Kerényi elvtárs pajtás?
varrólány
@tivoli: 11:48 Ez a szaktanács vagy csak vélemény? :-))
világlátó
Úgy látom, egyre csak több olaj a tűzre. Vajon mit kell még megtudnunk holnap és holnap után. Vajon hány tanácsadója van a kormányfőnek, a minisztereinek, az államtitkároknak, és azok helyetteseinek, a kormány intézméányei vezetőinek...
A KEHI, az ÁSZ, és a többi mit szólnak mindehhez? Az ellenzék mi a fenéért / tudjuk / ül a parlamentben? Tudjuk, az a munkahelyük, ott kell lenniök.Amúgy teljesen feleslegesen, hiszen a napi megaláztatásukért nem kellene ott lenniök.
F_Viktor
@világlátó: Parancsolj, a Lézer féle Miniszterelnökség tavalyi hivatalos megbízási, vállalkozási és támogatási szerződések listája. Idén biztosan nem csökkentek a kiadásai, sőt...

hvg.hu/itthon/20130928_Ime_a_lista_veluk_kotott_tobb_millios_sze/
JAJMÁR
Hétfőn lesz valódi tanácsadás újra, mert mindig a nép adja a legjobb tanácsot, ráadásul ingyen. Csak meg kellene fogadni, amíg ilyen szépen tanácsolja :)

Persze, ha mindenképpen egyszemélyes tanács kell, akkor jelzem, hogy én ezt jóval ócsóbban megszámítom, és mindenféle tanácsom van raktáron :)
KERKA
Minek kell Orbánnak szaktanácsadó, amikor megy a saját feje után, nem tűr sem véleményt, sem ellentmondást. Diktatórikus vezető. Neki csak bólogató jánosokra van szüksége. De ha neki Kerényi kell, hát legyen! Megérdemlik egymást. Mégegy ilyen ellenszenves pofát nem találni, akinek sikerült a nagyvezér bizalmába férkőzni.Fújj.
tivoli
@varrólány: ma, 18:52
Hallottam, amikor Soma Áron és a mamája két etetés közben beszélgettek. :-))
Mert ugye Vona G. kisfiának is az volt az első mondata, hogy Gyulcsány takaloggy.
varrólány
@tivoli: Nem lehet hogy rosszul lehetett hallani és azt mondta hogy Gyulcsányt akajok!?
tivoli
@varrólány: Á, egy Vona gyerek olyat nem mond. :-))
Desischado
Hogy rohadna meg az összes ingyenélő here! A szociális segélyt meg csökkenteni akarják! Nekem is van tanácsom, és ingyen megszámítom: mondjanak le, és takarodjanak valamennyien Grazba meg a börtönbe!
rosalinda57
@joopapa: Valószínű, hogy a Tákolmányon a nemzeti színű szalag masnira vagy csomóra legyen kötve !
verőce21
@Horizont: (12:07) Látod, érdemes tüzelni mindenre. Vak tyúk is talál szemet! :)
Feraj49
Csak tudnám minek a "szakértő" kormánynak" tanácsadók garmadája ? Ha nem tudja ellátni a feladatát mondjon le.Mit szólnának,ha minden segédmunkás mellé szaktanácsost kellene állítani a "uraknak". Azért van a "művezető" aki ismeri a "folyamatokat",és tud irányítani. A kormányfő alkalmas erre ?
boldog nyugdíjas
@világlátó: hiába szólalnak meg, semmi értelme, mert nem is úgy reagálnak a kérdésekre, hogy az elfogadható lenne (lásd: Szíjjártó - hogyan segítette az "egy életen át dolgozó szülei" őt, hogy ióolyan hzat tudjon venni, - és ilyen a többi válasz is
mate03
@rosalinda57: Dupla masni hogy tovább tartson,de a legfontosabb a bő nyál!
verőce21
@Horizont: (07:31) Ilyen kegyes hazugságok miatt ne roppanj össze…:)

Hidd el, hogy a maszop idejében sem ment ez másképp, szerinted mitől ment tönkre az ország 2008-ra a szakértő kormányod tevékenységétől?
JAJMÁR
@verőce21: 5:36 Ezt eltévesztetted, alatta, a Horizont bejegyzése tetszik :-D
verőce21
@Horizont: (09:50) Lehet, hogy ennek a kormánynak vannak apró hibái.

pl. Hogy egyes emberek másképp veszik fel benne a segélyeket, mint mások. :)
verőce21
@Horizont: (10:02) Szerinted azért rosszul, mert rossz helyen állsz? :)
verőce21
@Horizont: (10:02) Azt azért mégsem állíthatod, hogy nyakló nélkül szórnák az adófizetők pénzét. Nagy István miniszterelnöki főtanácsadóként is évente legfeljebb 20 millió forint költségtérítésben részesülhet. :)
verőce21
@Horizont: (10:38) Kár volt javítanod...Most beérnéd annyi millióval, amennyire a vérnyomásod leesett? :)
(Az előbb megtaláltam régi kis angol pipámat. Most csendes pipaszó és "Horizont ágyúszó" mellett várom a Karácsonyt és a végzetet.)
Fradigege
Ez a brokkoli ennyit ér? Az ilyenek miatt lesznek a polgárháborúk.
verőce21
@Horizont: (11:20) Nem Orbánról van szó. Tanácsadói díjak.
Arról hallottál, az MSZP idején nagyságrendileg nagyobb tanácsadói díjakat fizettek, nem ilyen aprópénzeket? :)
F_Viktor
@Horizont: Ne foglalkozz vele, teljes a káosz fejében, ahogyan a fityesznél. Itt látszik mennyire döntésképtelenek a trollok ha nincs meg az egyértelmű párt-parancs.
Életképtelenek, hamarosan kimúlnak.
verőce21
Rémlik valami, ha a BKV, a STRABAG, vagy Paks, kifizető helyeket említem a milliárdos komcsiknak? De kapsz hozzá egy linket is. (többet a google-n találsz)

www.hirado.hu/2014/02/13/tovabbra-sem-tudni-mire-fizetett-ki-80-milliot-a-paksi-atomeromu/
F_Viktor
@verőce21: A linkre:
Ezzel a váddal, ami 2003-ban még 100 millió forint volt, az 2014-re 80 millióra zsugorodott, ebbe csontvázkeresés közben még Budai bicskája is beletört... De ha neked vannak bizonyítékaid, akkor tudod mi a kötelességed!?
Avagy kötelességed a kormány mantrázásban merül ki?
Dr. Felipe
Itt semmi korrupció se nincsen. Ne gondoljon senki rosszra. Üldözzük a korrupciót, zéró toleranciát vezettünk be ellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.