Országszerte kereszteket, illetve kettős kereszteket állít a Jobbik Magyarországért Mozgalom advent idején. Egyúttal demonstrálnak a fogyasztói társadalom ellen is.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke vasárnap a budapesti Móricz Zsigmond körtéren arról beszélt: a karácsony lényege a mai világban torzult, és a kereszténység általános jelképének forgalmas közterületekre helyezésével szeretnék elérni, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra, és elgondolkodjanak az ünnep valódi, keresztény értelmén. Egyúttal demonstrálnak a fogyasztói társadalom ellen is – tette hozzá.

A jobbikos politikus szerint az apostoli kettős keresztek hazafias küldetést is teljesítenek, a társadalom legfőbb összetartó erejének ugyanis az egészséges hazaszeretetet tartják, amelyet – mint mondta – szintén nem lehet kirekeszteni a közgondolkodásból.

Novák Előd fontosnak nevezte, hogy a kereszténység gondolatvilága a mindennapok része legyen. Ennek elemeként beszélt a hit- és erkölcstanoktatásról és jelezte azt is: a következő hetekben azt javasolják az Országgyűlésben, hogy az állam ismerje el az egyházi esküvőket.

A Jobbik országosan több tucat keresztet állít fel karácsony előtt.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moiszikf
@KERKA: Emlékszek hát! A mai napig elönt az epe, ha eszembe jut! Én nem vagyok se balos, se jobbos, még csak jobbikos sem. Március 15.-e mindenkinek ünnep, mert a hazaszeretetnek nincs jobb meg baloldala.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
A fenét sem érdekli a hit! Isten nem létezik, mert ha lenne, akkor az ilyen bandák, mint a fidesz, meg a jobbik nem lennének!
Levendula
NÉZZÉTEK az ATV-t, a fideszes "elsimon" hülyeségeket beszél, miszerint azért lett milliárdos az egyik kormánytag, mert a felesége megnyerte az 5-ös lottó főnyereményét...
KERKA
Én már akkor is kettős keresztet látok, ha megiszom az idei kifőzésű barackot. Miattam nem muszáj ennyire lestrapálni magukat.
moiszikf
@Desischado: Egyenes beszéd! Te legalább senki mást nem hibáztathatsz azért, ha pokolra jutsz.
moiszikf
Sok éve ezt teszik, csak eddig senkit se érdekelt. Miután a fityesz lejáratta azokat a fogalmakat, hogy "nemzeti","konzervatív","keresztény",stb., azóta minden ilyesmire pöccennek a Zemberek. Mondjuk a fityesznek ez volt az egyik legfőbb feladata. Mire jönnének azok, akik ezen értékeket valóban tisztelnik, addigra a Zemberek már eleve elutasítják őket.
Toby
Addig nincs gond, amíg kereszteket állítgatnak, csak az akasztófákkal ne kísérletezzenk !
KERKA
@moiszikf: Valamikor a március 15.-ke volt számomra a legtisztább -legnemesebb ünnepem, amit a gyerekekkel együtt megünnepeltünk, és kifejeztük a hazaszeretetünket. Most előre félek attól, milyen ökörséget találnak ki erre a napra.
Balos vagyok, gondolom ez kitűnik, de amikor a Fideszesek március 15. e után még egy hónapig hordták a kokárdát, bepöccentem piszkosul. MIért? nekünk nem ünnep a márc 15??? ugye emlékszel erre???
moiszikf
@KERKA: Emlékszek hát! A mai napig elönt az epe, ha eszembe jut! Én nem vagyok se balos, se jobbos, még csak jobbikos sem. Március 15.-e mindenkinek ünnep, mert a hazaszeretetnek nincs jobb meg baloldala.
KERKA
@moiszikf: Tökéletes válasz. Ez így igaz, nagyon egyetértek veled
nemjoezigy
1. úgy gondolom a hit magánügy. Attól, hogy úton útfélen kiraknak kereszteket nem biztos, hogy elérik a céljaikat. Sőt az is lehet, hogy ellenkező hatást váltanak ki vele.
2. ha ilyen a vallásosság, a hithűség, ahogy a kdnp-nél és a fidesznél tapasztalom, akkor köszönöm szépen nem kérek belőle.
3. most hallottam a rádióban az adventtel kapcsolatban, hogy egy lapon említik a szegényeket, a nélkülözőket, a betegeket, az éhezőket, a gyerekeket, az időseket a bűnözőkkel, akkor hááááát inkább nem kérek belőle. Nem tudok azonosulni az ilyen szemlélettel, nem tudom elfogadni az ilyen eszmét.
moiszikf
@nemjoezigy: 1. Ha nem lett volna meg a kellő ellenhangolás az "álszentek és szenteskedők" részéről, akkor nem lenne ellenkező hatás sem. Normál esetben, akit hidegen hagy, az szimplán elsétál a kereszt mellet, oszt jónapot. Sajnos ezen az egyszerű helyzetértékelésen már "átsegítették" a Zembereket.
2. Maximálisan egyetértek.
3. B@szd ki a qrva rádiót! Ülj le a családoddal és gyújtsátok meg az első gyertyát.
(4. Nem tartozom semmilyen felekezethez, még csak megkeresztelve sem vagyok. Egyszerűen csak igyekszem úgy élni, ahogy azt az a bizonyos tíz, kőbevésett "alaptörvény" felvázolja. Ha azokat betartod - nem könnyű és pláne nem trendi - tutira veheted, hogy nem fog vészesen kisiklani az életed!)
Manhattan
A másság gyűlölete, a rasszizmus olyanok, mint a veszélyes és pusztító vírusok. Amelyik nép nem tudja elfogadni és megbecsülni a kisebbségeket, az a nép előbb-utóbb saját magát is gyűlölni, sőt végső soron pusztítani fogja. A többségi társadalomnak tehát el kell(ene) jutni ahhoz a felismeréshez, hogy a faji, vallási, politikai vagy éppen a szexuális kisebbségek tagjai ugyanolyan fontos honfitársak és egyenrangú állampolgárok, mint a többségi társadalom tagjai. Ha pedig ez sikerül egy nemzetnek, az erős és sikeres lesz, hiszen a kirekesztés felszámolásával jöhet és jön is létre azután a valódi nemzeti együttműködés. Dr. Dániel Péter
Manhattan
A másság gyűlölete, a rasszizmus olyanok, mint a veszélyes és pusztító vírusok. Amelyik nép nem tudja elfogadni és megbecsülni a kisebbségeket, az a nép előbb-utóbb saját magát is gyűlölni, sőt végső soron pusztítani fogja. A többségi társadalomnak tehát el kell(ene) jutni ahhoz a felismeréshez, hogy a faji, vallási, politikai vagy éppen a szexuális kisebbségek tagjai ugyanolyan fontos honfitársak és egyenrangú állampolgárok, mint a többségi társadalom tagjai. Ha pedig ez sikerül egy nemzetnek, az erős és sikeres lesz, hiszen a kirekesztés felszámolásával jöhet és jön is létre azután a valódi nemzeti együttműködés. Dr. Dániel Péter
tivoli
@Manhattan: ma, 11:08
Ez a Dr. Dániel Péter az a Dr. Dániel Péter, akire én gondolok? Az a Dr. Dániel Péter , aki minden alkalmat felhasznál a magyar nemzet elleni gyűlölete bizonyítására? Az a Dr. Dániel Péter aki most Izraelből bizonygatja, hogy ő milyen okos és lényeglátó?
Manhattan
@tivoli: Czeizel Endre a most megjelent, Kertész Imre és a sors című könyvében azt vizsgálja, hogy a zsidó származású művész és tudós géniuszok miért SOKKAL gyakoribbak, mint ez a népességen belüli arányuk alapján várható lenne.
tivoli
@Manhattan: ma, 15:08
Tényleg kíváncsi vagy rá?
Nem azért, mert a zsidók születetten okosabbak, hanem mert a belterjes tenyésztés miatt félnek az elbutulástól. Ezért ütik a zsidó kölköket, hogy tanuljanak, tanuljanak, mert csak így maradhatnak fenn. Meg aztán nekik van pénzük taníttatni a gyerekeiket, nem kell már kora felnőtt korban kenyérkeresésre zavarni.
Ha a cigányoknak (akiket szintén a belterjes miatt ugyanez a helyzet), szintén meg lenne a lehetőségük a tanuláshoz, bebizonyosodna, hogy vihetnének többre is, mint amennyire most a sorsuk predesztinálja.
moiszikf
@Manhattan: Akkor lesznek szívesek a tisztelt kisebbségiek, nem b@sztatni a kereszteket és szent lesz a béke. Amúgy mi a baj a kersztekkel, egy keresztény országban?
Alzheimer Fauna
A keresztekről jut eszembe, ha már anyira ájtatoskodunk.
Szerény javaslat.
A Sagittarius (jobbik) párt képviselőit megkérném, hogy nyújtsanak be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek: "A katolikus vallás és a kereszt (mint önkényuralmi jelkép) betiltása, továbbá a katolicizmus áldozatainak egy emléknap kijelölése" címmel. Kérem követeljék, hogy az ez ügyben hozott törvények kerüljenek bele az Alkotmányba (illetve abba az izébe, ami most ideiglenesen helyette van).
Indokaim: a holokauszt és a kommunizmus áldozatainak van hivatalos emléknapja, a két világnézet (fasizmus és a kommunizmus) törvényesen meg nem engedett ideológia, ráadásul jelképeik - horogkereszt, vörös​ ​csillag stb. - tiltott önkényuralmi jelképpé vannak nyilvánítva. Helyesen.
De míg e két ordas eszme (nagyvonalúan felkerekítve) száz évet dühöngött, addig a katolicizmus majd ezer évig. Keresztes háborúk, aut​odafék, Szent Bertalan-éj, Huszt János, Giordano Bruno, és még azoknak az embereknek a tömegei, akik máglyán, kínpadon vagy a klérus által kitalált eszközök valamelyikén haltak kínhalált. A kiközösített, megbélyegzett, megbecstelenített és megölt lányok-asszonyok, akiknek az volt az egyetlen bűnük, hogy kívánatosak voltak, de nem akartak maszatoskodni e vallás mocskos kis uraival. (Erről bővebben a "Tehetsz róla" c. jezsuita oktatófilmben.) Add hozzá a kolostorokban, zárdákban, egyházi iskolákban megerőszakolt növendékek, novíciák, ministráns fiúk tömegét. Öltek pénzért, földért, hatalomért, öltek, ha nem hittél (vagy nem úgy hittél) az istenükben, vagy ha más volt az Istened. Inkvizíció várt rád, ha gondolkoztál (főleg, ha másképp), ha írtál, ha beszéltél. A nem latin szókincsük kimerült az "istenkáromló", a "pogány", az "eretnek" és a "boszorkány" kifejezésben és szavakban. (lásd még: emúttnyóccév; Gyurcsány; bukottbaloldal). A szegénység sem mentett meg tőlük: szutykos kis kezüket tartották akkor is a tizedükért, ha nem volt mit adni (vö. minimálbér alatti közfoglalkoztatottak adóztatása), falvakat,...
Alzheimer Fauna
(folytatás)
régiókat segítve át ezzel az éhhalál küszöbén.
És ha sikerülne a törvény​t​​ ​​elfogadtatni, akkor kérem, gondolkozzanak el a "Törvényjavaslat a narancsnak mint tiltott önkényuralmi jelképnek ​a ​betiltásár​a​"!
JAJMÁR
@Alzheimer Fauna: Igazságtalan vagy. , Kihagytad pl. az iszlám vallást, ráadásul ez a jelen, és ők éppen a keresztényeket üldözik és megölik az embereket...
A történelem tele van igazságtalanságokkal, felsorolhatod mindet, de megváltoztatni már nem lehet. Elkerülni lehetne, de ennek első szabálya lenne, hogy soha senkit ne érjen bántalom a vallása miatt, a világnézete miatt. Kivétel az olyan vallás, olyan ideológia, amely magában hordozza a másik megsemmisítésének lehetőségét, és szükségszerűnek állítja be. (Ezeket a jelképeket tiltani kell, és terjedését megakadályozni.)
A keresztény vallás nem tartozik közéjük, hiszen tiltja: Ne ölj!
A katolicizmusnak is voltak áldozatai, és sok értékteremtő, jó hatása is - csak azokról nem szokás manapság beszélni, mert most ez a divat. Manapság a kereszténységet sokan azonosítják a mai kormánypártokkal. Én nem, semmi közük hozzá, ők csak felemelték maguk elé, hogy saját érdeküket könnyebben érvényesítsék.
Szóval, Te, kidobhatod a keresztet, ha neked nem kell, de mások nevében ne nyilatkozz !
GeoCravker
@JAJMÁR: Ha köztereken, a köz terét csócsálva állyítanak vallási jelképet, és ott gittegyleti hitszónoklatot tartanak, akkor azonnal menjenek a fészles fenébe. A vallási jelkép jó helyen van a templomben és a templom tetetjén. Ha oda mászik fel pár jobbikos honatya akár lelke rajta.
Ja, és mielőtt jönnének a nagy ezsmeháborodottak. A menóráknek sincs helye köztereken. Valaminta lófarkas zászlónak és egyiknek sem.
Nem érdekel ki miben hisz. Üdvözüljön benne izlése szerint. De ne tegye még hallgatólagosan sem kötelezővé.
JAJMÁR
@GeoCravker: 23:11 Alaposan félreértettél! Eszem ágában sincs mentegetni a jobbikot, alapvetően nem értek egyet velük. Az a legkevesebb bajom velük, hogy a keresztet és a vallást ugyanúgy kihasználják és felhasználják, mint más politikai pártok, Nem érdekel, hol állítanak keresztet, azt sem tudtam eddig, hogy állítanak. Az ő dolguk. (Nyilván népszerűbb, mint bemenni egy templomba gyertyát gyújtani, azt nem látná senki.)

A keresztet azonban, ami végigkíséri az ember életét, kidobni nem kell. Faunának válaszoltam arra a felvetésére, hogy legyen a kereszt tiltott jelkép, ami egy h@lyeség ! Nem a kereszt, nem a vallás az oka az emberi hibáknak és bűnöknek. Vannak jelképek, amelyek fontosak, azokban van a hiba, akik bemocskolják, lealacsonyítják, vagy kisajátítják. Pl. kokárda...stb.
KERKA
@Alzheimer Fauna: 22.30 Hát hallod téged olvasni igen nagy türelemre van szükség és kipihent állapotra. A kereszténység asszonygyalázó szavai közzé úgy bekerült a Gyurcsány, mint Pilátus a Crédóba. :))
KERKA
@Alzheimer Fauna: Húúúú, de megkönnyebbültem. Már azt hittem, csak én szedek itt Béres cseppet:))
Alzheimer Fauna
@KERKA: Mentségeim:
Soraim analógiákat próbáltak mutatni, ezért nem írtam benne a hétköznapokban valóban a krisztusi tanítások szerint élőkről, a tiszta vallási vezetőkről: pl. Assisi Szent Ferencről, aki olyan lehetett a kereszténységben, mint Oskar Schindler a fasizmusban.
Párhuzamokat próbáltam leírni a katolicizmus és a NER között. Azonosságokat a fasizmus és a NER között... És mivel nem akartam túl szájbarágós lenni (apukám szerint, amire magadtól jössz rá​,​ az többet ér...), ezért nem használtam azokat a triviális képpárokat, hogy "parancsolt ünnepek/vasárnapi zárva tartás", "búcsúcédula/Safarov", "a Galilei-per/filozófusper", "minden négy falu építsen egy templomot/Pancho Aréna" vagy a "felgyújtott Reichstag/rokkant nyugdíjasok meghurcolása", "Arbeit macht frei/közmunkaprogram: sárga csillag/sárga mellény" stb.
És azt se felejtsd, hogy a hír "kereszteket állít a Jobbik" azokról a jobbikosokról szól, akik minden István a király-előadásnál nemzeti zászlóba takarózva ott csápolnak az első sorban (Koppányt éltetve), majd az előadás után (élve a pálinkafőzés szabadságával) tajtrészegen sírva "éneklik", hogy: Nem kell olyan Isten, aki...
+ Most vagyok abban a korban és szeretek provokálni!
moiszikf
@Alzheimer Fauna: Te valóban alzheimeres vagy! A fantasztikusan nagy áldozatszámolásban megfeledkeztél, a keresztényüldözésről.
1. Mennyi ideig is tartott? - Segítek, még ma is tart! Vannak olyan iszlám országok, (Afrikában) ahol még ma is hivatalos és törvényes.
2. Hány áldozatot is szedett? - és szed, a mai napig is?
Amikor megvonod a mérleget, ezt is számítsd be!

Az emberiség története során, az összes létező "csipet-csapat" - rassz, vagy vallási felekezet - szerepelt már elnyomóként és áldozatként is. Aki ebből képes levonni azt a végtelenül egyszerű következtetést, hogy egyik sem különb a másiknál, azt hajlandó vagyok értelmes emberként elfogadni. ... a többi túró ...
Alzheimer Fauna
@moiszikf: Logikád szerint, akkor mentsük fel a kommunistákat, hiszen a fasiszták üldözték őket. (De, ha tetszik, fordítva.)
És mentsük fel a fasisztákat, hiszen a kommunisták több embert öltek.
(Vagy fordítva.)
Ahogy tetszik.
moiszikf
@Alzheimer Fauna: Ez a TE logikád, ne akard rám erőltetni!
Én ezt írtam: "egyik sem különb a másiknál". Ez nem jelenti azt, hogy mindenki "ártatlan bárányka", sokkal inkább azt, hogy bizonyos szintig mindenki rohadék.
moiszikf
@JAJMÁR: tegnap 22:56-ra
Naaagy piros pont! Csak annyival egészíteném ki a gondolataidat, hogy soha nem a hit, vagy a vallás a "végrehajtó", hanem annak nevében valamilyen "egyház". (A Zemberek.)
moiszikf
@Alzheimer Fauna: Nekem úgy tetszik, hogy ne legyen benne gyilok, főleg ne tömeges. Remélem Neked is!
Alzheimer Fauna
@moiszikf: Természetesen.
Szerinted miért jártatom a lepcses számat?
KERKA
@Alzheimer Fauna: Most vagy abban a korban, hogy szeretsz provokálni, én meg most vagyok abban a korban, hogy szeretek jókat mosolyogni rajta. Viszont ügyesen megtanultad a logikát azt már látom. Küldök neked egy linket, van egy egyetemista barátom Aragóniában, a Madridi egyetemen tanul, ő küldte nekem ezt a dalt, hallgasd meg, contra la corrupcio nel Himno del puebló. Érteni fogod:))

www.youtube.com/watch?v=Ic3Gvqi1vFM
nezelodo
Még azt is megérhetem, hogy ezek szeretnék megismertetni velem a Bibliát!
GeoCravker
@JAJMÁR: Azért a heélyzet az, hogy a ma tiltott jelképek jó néhányára pontosan igaz az, amit mondasz.
A svasztika nem a gyilkosság jelképe volt évezredeken át. A kereszt a különböző gyilkosságpk jelképe volt évszázadokon át. Valójában egy jelkép azzá lesz, amivé teszik, és aminek gondolják.
Ha átpolitizálódik, lejáratódik.
Ez lett a kokárda, a szvasztika, a sarló és kalapács, a kereszt, sorsa egyaránt, ahogy halált jelképez mára a zöld zászló is.
JAJMÁR
@moiszikf: 22:02 Kösz Tanár Úr, már rám fért :)
JAJMÁR
@GeoCravker: 22:59 Igaz ! Racionálisan így van. Valahogy mégsem akaródzik nekem elfogadni reflektálás nélkül, de bevallom, ezen egy csomót morfondíroztam :)

A hit ugyanis nem racionális. Meggyőződésem, hogy az emberi DNS-be a hit bele van kódolva. Az emberi vágy, a fantázia, az érzelmek... sem racionálisak.Minden korban, és a világ minden táján kialakult valamilyen vallás,. Amint kezd meginogni, vagy kezdi az ember feladni, mindenféle torzulások jönnek elő. és a folyamatok is rossz irányban haladnak a világban. Aztán vannak, akik magát a vallást teszik felelőssé, és kitalálnak egy másikat, amit ráerőltetnek a többiekre. A vallások születése fájdalmas. Ami már megszelídült, kultúrával rendelkezik, azt óvni kellene.
Legalábbis én így látom. Az embernek meg kellene értenie, hogy szüksége van rá ! Az ideológiákkal kb. ugyanez a helyzet, csak azok jóval rövidebb életűek. A születésük is gyorsabb, diadalmas, de a kitalálók nem számolnak az ember sokféleségével, és a megszületett "tiszta" ideológiák eltorzulásával. Létrejönnek és megbuknak, ahogy a jelképek is. Vannak, amelyek nagyon sok tragédiával, s még a jelképét is kitörli az ember. Aztán kezdődik elölről, mert ideológiák is kellenek.
A latin kereszt és a feszület, a feltámadás, a megváltás, és a szeretet jelképe.
Meine Ehre heisst Treue
@Desischado: Lassan olyan lesz a Jobbik, mint a Kdnp...
nemjoezigy
@moiszikf: @Alzheimer Fauna: Érdeklődéssel olvastam a riposztokat. Vártam a reagálásokat.
Tetszett, bár nem az ifjúsághoz tartozok.
A végkifejlet megkoronázta a párbeszédet:"Nekem úgy tetszik, hogy ne legyen benne gyilok, főleg ne tömeges. Remélem Neked is!" "Természetesen."
@JAJMÁR: "A latin kereszt és a feszület, a feltámadás, a megváltás, és a szeretet jelképe."
Sajnos ezt a napi életben nem tapasztalom. Nálam a szeretet lefedi az együttérzést, a segítést, a támogatást, a kedvességet. (a mai vezérkar, vagy ha úgy tetszik a kiválasztottak nem élnek a kereszt ilyetén értelmezésével. A legnagyobb kizsákmányoló, zsarnokok)
KERKA
@Alzheimer Fauna: 21.28 Na hallod, Te aztán jól megdolgoztatod az agyamat. Egész nap azon gondolkodtam, amit írtál. Párhuzamot vontál az Assisi Szent Ferenc és a Schindler között. Csak ne felejtsd el, hogy Sz Ferencet, bolondnak tartották az ő idejében, ugyancsak a megvetés kísérte őt a koldulásárt és a szegények támogatásáért.
Schindler racionálisan gondolkodó ember volt, bár ugyancsak hazardírozott az akkori politikai játszmákban.
Alzheimer Fauna
Hogy Assisi Ferenc idealista volt, Oskar Schindler pedig racionalista? Becsülöm őket érte. De mit gondoljak Szemenszedett Viktor kubatovlistaságáról? Ebből az utóbbi "izmus"-ból nem kérek. S, ha már izmus, akkor nekem a szarkaszt tetszik.
GeoCravker
@JAJMÁR: "A latin kereszt és a feszület, a feltámadás, a megváltás, és a szeretet jelképe."
Anélkül, hogy provokálni akarnálak, nopláne megbántani nem. De a ma latin keresztnek hívott eszköz évszázadokon keresztül a kínhalál jelképe volt. Lévén, hogy kivégzőeszköz volt.
JAJMÁR
@GeoCravker: @nemjoezigy: Gondoltam, hogy ez a mondat "kiveri a biztosítékot" :-D

Pedig, ha jól megnézed a keresztet, és keresed a hasonló formát a világban, észreveheted, hogy ilyen alakja van a szárnyait széttáró madárnak, a repülőgépnek, a kétkaros mérlegnek, a kard markolatának, az árbocnak, ...az embernek, ha a kezeit oldalra nyújtja - talán ezért jutott eszébe valamelyik főgonosznak, hogy rá kellene szögezni - de a fák fővonalai is megadhatók, és minden ház tetején ott a keresztgerenda, és végeláthatatlan a felsorolás. Szóval a természetben, és az épített környezetben is megtalálható, már a kereszténység előtt jóval felfedezte az ember, és mindenféle formában, alakban, fontos jelkép lett. Az egyenlő szárú egymást metsző két egyenes - akár a koordináta tengely - 0 pontjából kör írható, - nem véletlenül nevezték ezt nálunk régen köröztnek. A feszületen Jézus feje körül a glória is kör, Az egyenes és a kör a két legegyszerűbb forma, de meghatározható és megjelölhető vele csomó minden. Tér, idő, minden. A mozgásunk is ilyen. Az élet ritmusa is Vannak akik szerint a kör Isten időburka, amelyből minden elágazik, a világ négy égtája felé. . A kereszt végei a négy világtáj, de jelenti az élet egyensúlyát, a hosszított szárú az Isten Föld felé figyelését.
Egy csomó településnevünkben is szerepel a kereszt szó, és a mindennapi szóhasználatban is: "átesik a tűzkeresztségen" stb.
Nagyon mélyen gyökerezik, érdekes, hogy sokan csak arra gondolnak vele kapcsolatban, hogy meghaltak rajta.
" I. Theodosius római császár 380-ban kiadott vallási rendeletével államvallásá tette a Nikaia–konstantinápolyi hitvallás szerinti kereszténységet és eltörölte a keresztrefeszítéssel történő halálbüntetést. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.