Az Országgyűlés elnöke szerint úgy javíthatók az amerikai-magyar kapcsolatok, ha az Egyesült Államok abbahagyja a Magyarországgal szemben gyakorolt, szövetségesek között merőben szokatlan és barátságtalan magatartást, valamint politikát. Kövér László az MTI-nek adott évértékelő nyilatkozatában utalt arra: tiltakozásul küldött levelet az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa elnökének.

Az Országgyűlés elnöke szerint úgy javíthatók az amerikai-magyar kapcsolatok, ha az Egyesült Államok abbahagyja a Magyarországgal szemben gyakorolt, szövetségesek között merőben szokatlan és barátságtalan magatartást, valamint politikát. Kövér László az MTI-nek adott évértékelő nyilatkozatában utalt arra: tiltakozásul küldött levelet az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa elnökének.

Kövér szerint a Fidesznek ellenségei vannak Amerikában

"Az amerikaiak nem csak Magyarországgal szemben alkalmazzák ezt a politikát. Geopolitikai játszmáikban bennünket, a cseheket, a románokat, a szlovákokat eszközként használnak és kihasználnak annak érdekében, hogy a maguk szempontjai szerint "rendet csináljanak" a frontvonal mögötti közvetlen hátországban" – jelentette ki.

Kövér László leszögezte: a helyzet rosszabb, mint amilyennek látszik, mert az amerikai külügyi döntéshozatal apparátusának középszintjén nagyon régóta vannak Magyarországnak, illetve a Fidesz-KDNP szövetségnek ellenfelei és ellenségei.

Az amerikai döntéshozók pedig, mivel egy Magyarország méretű ország a legritkább esetben üti meg ingerküszöbüket, az apparátusban bízva, az ő véleményüket sajátjukká téve kommunikálnak – mondta a házelnök, aki úgy látja: ez az apparátusi középszint az elmúlt 25 évben mindig negatív környezetet igyekezett teremteni, amikor polgári erők voltak kormányon Magyarországon.

"Talán a hangvétel most szokatlanabb, irracionálisabb, mint korábban volt. El tudjuk viselni a szeretetlenséget, de szövetségesként legalább a korrekt álláspontra igényt tartunk Amerikától" – tette hozzá a politikus. Kövér László kijelentette: "Nem a mi kezünkben van a kulcs a kétoldalú viszony normalizálásához".

Pánikra semmi ok

Kövér László a kormánypártok népszerűségvesztését figyelmeztető jelnek nevezte, amellyel foglalkozni kell, de "pánikra semmi ok", mivel a parlamentáris demokrácia törvényszerűsége a közvélemény ciklikus változása. A közvélemény-kutatások adatai két választás között "vajmi keveset használhatók", azokból nem lehet következtetéseket levonni a következő választásra nézve. Ezeket a számokat csak a voksolás előtti évben szabad komolyabban értékelni – mondta.

Az okokat firtató kérdésre azzal felelt, hogy elmúlt a kampány, amelyben a Fidesz-KDNP pártszövetség folyamatosan fenn tudta tartani a kommunikációs kezdeményező pozícióját.

"Most, hogy túl vagyunk a választásokon, és mindenkinek a kormányzati munkára kell összpontosítania – amely során követtünk el elkerülhető hibákat és hoztunk népszerűtlen, de szükségszerű döntéseket is –, sokkal nagyobb teret kapnak az ellenzéki és országon kívüli politikai erők, amelyek kitűzték a célt a 2018-as választásokra: a Fidesz ne tudja, vagy legalábbis egyedül ne tudja folytatni a kormányzást" – jelentette ki Kövér László.

Tehetőssé lenni csak tisztességtelenül lehet?

A házelnök, habár elmondása szerint a maga részéről inkább befelé, s az érintetteknek személyesen szereti elmondani a véleményét, úgy vélekedett: nem volt haszontalan Pokorni Zoltán fideszes alelnök önkorlátozásra intő, az "urizálást" elutasító megszólalása, mert érzékeltette a párttal szimpatizáló, de a népszerűségvesztés miatt riadalmat érzőkkel, hogy "nem vesztettük el teljesen az eszünket és a talajt a lábunk alól".

Érdemes lenne ugyanakkor arról is higgadtan, nyugodtan beszélni, hogy 25 évvel a "félresikerült" rendszerváltozás után miért ítéli meg úgy a közvélemény, hogy tehetőssé lenni eleve csak tisztességtelenül lehet. "Vetem fel ezt úgy, hogy politikus létemre nem tartozom azon kisebbségbe, amely vagyonokat halmozott fel" – mondta.

A kutya ugat, a karaván halad

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a Fidesz a veszprémi időközi választások nyomán elveszíti kétharmados többségét, Kövér László kijelentette: "semmi nem lesz, legfeljebb nagy csinnadratta, tűzijáték, petárdadurrogtatás és az amerikai ügyvivő a demokrácia győzelméről fog beszélni. Aztán a karaván megy tovább, merthogy a kétharmadnak ebben a parlamenti ciklusban semmilyen jelentősége nincsen". Mindez nem jelenti azt, hogy ne vennék nagyon is komolyan a veszprémi időközi választást, amelyet jó esélyük van megnyerni.

A kétharmados többség kényelmet biztosít a kormányzó erőknek, hogy ha baj van, akkor tudjanak önállóan, "mindenféle elvtelen kompromisszum megkötése nélkül, meggyőződésük szerint" cselekedni – közölte az Országgyűlés elnöke. Hozzátette: ha a "gondviseléstől" másodszor is megkapták a kétharmados többségi kormányzás lehetőségét, akkor azt igyekeznek is megtartani.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Olyan kormány aki éveken át harcol, nem tartja be a közös szabályokat, az csak ellenséget szerez, barátokat nem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Húúú vazzze...Ez így,,vasárnap kora reggel,,nagyon tömény volt ..
Sziszifusz
És ez az ember a Magyar Országgyűlés elnöke ! Most még ...
Senara
. „Az amerikaiak nem csak velünk szemben alkalmazzák ezt a politikát. Geopolitikai játszmáikban bennünket, a cseheket, a románokat, a szlovákokat eszközként használnak ... A Lengyelek kimaradtak ők is tudnak arról , hogy csak eszközök Kövér elvtárs ?
kukac50
Olyan kormány aki éveken át harcol, nem tartja be a közös szabályokat, az csak ellenséget szerez, barátokat nem.
papa.49
Amerikában megunták az ,,örökös mellébeszélést, a hazudozásotokat,, köteles, pufajkás Laca!!!
De ti még akkor se tudtok már igazat mondani ha tévesztetek, hiszen hasonulva a főnökhöz már az is hazugság amit kérdeztek!!!
Nektek már csak egy járható út maradt a totális lemondás, és a ellopott javak önként visszaszolgáltatása mellett!!!
m.macskosz
@papa.49: "Nektek már csak egy járható út maradt a totális lemondás, és a ellopott javak önként visszaszolgáltatása mellett!!! "
Ábrándozás az élet megrontója... :(
Toby
Jó reggelt - kövér !
Csak nem az unios zászlóval álmodtál - te barom ?
Nemcsak Amerkában vannak ellenségei a patkányoknak, hanem a zunióban is, pont ott, ahol müködtetik az ország lélgeztetőgépét !
Ja és fura módon a Néppártból is érkeztek már kritikák a pofátokra !
dr. prédikátor
Köteles Lancelot etárs!!! Ti meg a magyar nép és az ország ellenségei vagytok!!!
almosd
A saját hibáitokat mikor ismeritek be ,mert mindenki hibás mindenki ellenség , a karaván halad ,visszafelé !
Hellcat
Hát minek csináltatok magatoknak ellenséget?
Boszi27
Nem csak az USA-ban. Állandóan dolgoznak érte!
Senara
Egyesült Államok abbahagyja a Magyarországgal szemben gyakorolt, szövetségesek között merőben szokatlan és barátságtalan magatartást, valamint politikát ----- Amerikának nem is kell ellenség , ha ilyen szövetségese van . Meg ez a kurva Feri már mindenhol keresztbe tesz . EU se kell , csak a pénze , EU zászlók a szemétbe , eddig csak a jobbik dobálta ki az ablakon Paks II óta már ők is .
bakegya
Éppen Kövér köteles - jankó a fidess-összeesküvés elméletének megalapító tettestársa ír levelet a Magyarok Nemzettudatának Védelmében!!!
TELJES VAGYONELKOBZÁS UTÁN HÚZZÁL AZ ORBÁNBAGÁZZSAL ÖSSZEKÖTVE A TAJGA LEGMÉLYEBB ZUGÁBA-ÉS ONNAN LEVELEZGESS.
magyarbakancs
"Kövér szerint a Fidesznek ellenségei vannak Amerikában."
A Fidesz mindenhol ellenséget talál magának.
Amennyiiben nem az ő kedvük szerint nyilatkoznak a vezérükről.
Mivel dicső vezér sérthetetlen,okos,és lassan félisten lesz.
nemjoezigy
@papa.49: ma, 08:37
"...Nektek már csak egy járható út maradt a totális lemondás, és a ellopott javak önként visszaszolgáltatása mellett!!!"

Ezek ha elmennek, akkor is tele puttonnyal az országot végigrabolva mennek el.
Jön majd a végkielégítés, az újrakezdési támogatás, stb, stb, addig még majd kitalálják!

A címhez: nem kell olyan messzire menni, az országot tették (a kormány és a fideszkdnp) a maguk ellenségévé.
Látszik hogy nem tanultak ezek a történelemből sem, (hiába jogászok többnyire), mert olyan még nem volt, hogy a rabszolgatartókat szeressék a rabszolgák.
A magyar feudalizmusban is sok helyen jobb, biztosabb sora volt a jobbágynak mint itt a dolgozónak.
soljanka
Laca: az ellenségek a te fejedben lévő hangok!
nyanya001
Neked ingyen VIP kezelés jár miért nem kezelteted magad
a főnököddel együtt ?
A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg.

A paranoia jelentése sokat változott az idők során, ezért a használata nem teljesen egységes. Kezdetben mindenféle elmebetegség megnevezésére használták (a görög παράνοια jelentése „az elmén kívül”, majd a 20. század elején Emil Kraepelin német pszichiáter olyan elmebetegségek jellemzésére kezdte használni, amiknek a legfőbb jellegzetessége valamifajta tévhit, de ettől eltekintve a gondolkodás képessége nem sérül, szemben a dementia praecox-szal, amit a kognitív képességek romlása jellemez. (Mai szóhasználattal az ebben az értelemben vett paranoiát téveszmének, a dementia praecoxot pedig skizofréniának neveznénk.)
miazavalami
Kövér szerénységére jellemző hogy nem fedte fel a valós helyzetet. Gondolom azért mert nem akart pánikot kelteni. DE ! Magyarországnak már az egész világ ellensége!
Csak az oroszok nem...
tivoli
@miazavalami: ma, 13:23
Pontosabban az a világ a magyarok ellensége, amely az USA érdekkörébe tartozik. És lássuk be, a világ nem csak Amerikából áll.
miazavalami
@tivoli: De jó! Akkor az oroszokon kivül vannak más barátaink is?
KERKA
A pávatánc és a keleti nyitás erőltetett politikája meghozta a várt eredményt, Egyedül Azerbe mehetünk "haza". Az eddigi diplomáciai események azt bizonyítják, hogy konkrétan Orbánt, mint Magyarország első emberét nem fogadják sehol . Elég ciki.
A kétharmadról pedig csak annyi, hogy soha nem volt kétharmados többségetek, csak manipulációval. A választási törvények állandó módosítgatásával. Mi ez, ha nem csalás? Azt mondjátok, hogy 15 millió magyar miniszterelnöke az Orbán, igen ám, de csak 2 millióan szavaztak rá, akkor hol a többi???
Lehet számolgatni, de az eredmény akkor is az, hogy nincs és nem is volt kétharmadotok SOHA!
Csizmás Kond
@KERKA: Mehettünk volna nyugatra is de csak kölcsönért.
Kövérre és bandájára bármennyire is haragszol ők a te becsületedet is védik és még soha nem hangzott el a szájukból, hogy egy kurva ország polgára lennél.
Nem kell szeretni őket, nincs is a miért deamíg kiáll melletted addig nagyon csúnya dolog hátba támadni. A milliókkal meg azért nincs amiért dobálózni ,ert azok nem reális számok hanem százalákeredmények ami az ők javukra dölt le. Nem itt kell kétharmadolni hanem a szavazóteremben. Míg ennek semmi értelme és még szégyen is addig ott akkor anak meg volt a maga értelme.
mariaberta
Meg itthon, mert elérték, hogy úgy utáljuk őket mint még soha senkit.
mariaberta
Ja, különben nem értem, mi bajuk van Amerikával? Ők csak néhány nem kívánatos személynek nem óhajtanak beutazási engedélyt adni.Ehhez joguk van!!
Válaszolna Kövér et és társai, mi ezen kívül a bajuk Amerikával? Az otthonomba én is azt engedek be, akit akarok, és nem kell megmagyaráznom kiket nem látok szívesen. Egyfolytában másra mutogatnak, ahelyett, hogy önvizsgálatot tartanának.Mellesleg:: kik a többiek? Azokról mélyen hallgatnak, a balhét egyedül Vida Ildikó viszi el??? Ha hülye, hallgat a többiről, gondolom megtiltották neki ha tudja ki a másik öt, kuss legyen.
Na kíváncsi leszek. mennyit ér a hallgatása?
tivoli
@miazavalami: ma, 13:40
Miért? Az oroszokon kívül minden más Amerikáé?
Január
"Érdemes lenne ugyanakkor arról is higgadtan, nyugodtan beszélni, hogy 25 évvel a "félresikerült" rendszerváltozás után miért ítéli meg úgy a közvélemény, hogy tehetőssé lenni eleve csak tisztességtelenül lehet. "
Azért néha egyet is tudunk - úgy gondolom - érteni Kövérrel.

@miazavalami: Én pedig úgy gondolom, hogy nem az egész világ Magyarország ellensége, mert az USA-n és Európán kívül, még több földrész és abban ország is van.
Igaz nekünk elsősorban itt ezen a földrészen kell élni és kellene barátokat/társakat szerezni. Végül is ezért vagyunk az Európai Unió tagja.
Csak ne lenne olyan érzésem, hogy valami más most a világ,mint 10-15 éve volt, de lehet , hogy ezt csak én érzem így, és az szubjektív.
keresztapa
Kövér nagyon egyértelművé tette, Amerika világuralmi harcát, akik meg nem tudják felfogni, azok a szuverén nemzetek ellenségei, szolgalelkű kiszolgálói Amerikának. Saját országuk hogyan tűrheti ezen személyek aljas ködös rágalmazásait, a demokrácia szólás szabadságának leple alatt.
Vagy a hatalom, az uralkodás vágya annyira erős náluk, hogy feláldozzák érte országukat nemzetük szuverenitását, csak hogy helytartói legyenek a nagyobb hatalom birtokosának.
papa.49
@m.macskosz: Tudod barátom ha semmit nem teszünk akkor megérdemeljük ezt a pióca hazugovicsot meg népizenekarát, ezért tennünk kell hogy véget érjen ennek a koszos, koleszos, haramia bagázsnak az ámokfutása, ill. hogy futhassanak a saját koszos életükért...
miazavalami
@Január: A világ mindig változik, rendszerint előre halad a fejlődés útján. Ellenben mi visszafelé.
Fradigege
Nem csak ott vannak ellenségei. Itthon például én. Kirúgtatok! Részemről a gyűlölet marad. Bajuszos komcsi ivadék!
Gyuri Géderről
Lökött ez a köteles Kövér! Itthon vannak a fidesznek az ellenségei. Amerikába azt sem tudják mi az a fidesz. Eszik e, vagy isszák. Vagy talán egy WC papír márka, a silányabb márkából?
Desischado
@nusika: Úristen!!! EZT OLVASSÁTOK EL, ÉS KÖZÖLJÉTEK MINDENÜTT!!! a ROHADT SZEMETEK!!! Nusi, köszi a linkért!
Itt mindenki ellenség, ugye, köteles?! Hát a most olvasott cikk után nem csoda! Férgek! Ha ezt a devizahitelesek megtudják, na, akkor lesz itt haddelhadd, és joggal!
EcsiAntal
@Gyuri Géderről: TE kis naiv --még azt is tudják mit eszel és mikor törlöd ki annak végtermékét de még azt is hogy Kunhalmi mikor cserélt libresst ..--vagy Merkelnek mikor volt utoljára menszesze ..--ezek mindenhol ott vannak és mindent tudnak !!!
gibgab
"Világosan jelezte, hogy miközben Amerikában sem szentek élnek, a Fideszre és a magyar kormányra ez nem igaz. Az említett helyeken csak szeplőtelen szellemiségek zombulnak. Nyilvánvalóan olyanok, akik semmiben sem hibásak, és semmiről sem tehetnek. Egyszerűen tökéletesek. Egyvalamiben egészen biztosan. Tökéletesen hülyének néznek mindenkit. Most éppen a parlamenti házmester, aki legutóbb alighanem azzal szerzett vidám napokat az USA szenátusában, hogy gyakorlatilag feljelentette John McCain szenátort, és egy füst alatt a magyarországi ügyvivőt is. Elfeledkezve arról a szemernyi apróságról, hogy a szenátus elnöke nem utasításadó főnöke a szenátoroknak, és André Goodfriend nem volt döntéshozó a kitiltási botrányban. Az utóbbi a kitiltási listáról nagyjából annyit tehet, hogy ő volt a postás. Kövér László – Orbán Viktor nyomdokain haladva – a postás személye ellen intézett támadást. De legalább nem akarja az ügyvivőt impotenciavizsgálatra küldeni, és férfiasságát ellenőriztetni. Ami azért mégis csak haladás a vezérbika szellemiségéhez képest."
Forrás:gepnarancs.hu/2014/12/kover-megtamadta-a-postast/
Linna
Bárcsak tudnának rendet csinálni...!
Annyi gondolatom lenne még, de mindig van egy pont, ahol már nem bírom tovább ezt a mocskos politikát! Inkább megnézem, van-e valami jobb műsor a tévében. De manapság már az sem biztos :(
EcsiAntal
@keresztapa: Kövér nagyon jól látja a zsidó Amerikai szándékokat --demokráciával takarózva --de csak az ami nekik jó--beleavatkoznak kisebb országok belügyeibe --bomlasztanak amibe a csehek 2 éve belebuktak --ukrán háború csak nekik köszönhető --most itt próbálkoznak --ez a JÓBARÁT nevű ügyvivő nem véletlen lett ide küldve mert Szíriában már jól ""DOLGOZOTT"" ott már bombáznak --itt kormányt akarnak vele buktatni --minden alaptalan és bizonyíték nélküli korrupciós vádakkal --mert ha lenne akkor már a SIKERES munka érdekében már rég terített volna - a magyar bal oldalról kap segítséget akik mindent elhisznek ennek felforgató tevékenységet folytató amcsi libsinek --remélem rajta lesz a magyar kitiltói listán --de ha már vér fog folyni Budapest utcáin akkor magától is elmegy mert akkor JÓL VÉGEZTE MUNKÁJÁT !!!
hetöndöe
@EcsiAntal: Szerintem meg az ufók tehetnek mindenről,vagy vannak libsi zsidó ufók is?:-)))
hetöndöe
@tivoli: Ez öntökönlövés volt a javából.:-)))
human
@tivoli: Bizony ez a legegyszerűbb megoldás.
Desischado
@nusika: Az agyam dobom el! Ha ez nyilvánosságra kerül, remélem, orbánéknak befellegzett! Köszi kedves, hogy megosztottad!
picike
@Desischado: nem befelegzett,hanem a bünösöket meg kell büntetni
KERKA
@Csizmás Kond: 14.09 nem támadom hátba Kövért, csak nem áll módomban személyesen elmondani őneki. Egyetlen lehetőségem , hogy ide a propira leírom a véleményemet. Gondolom, hogy vannak komment olvasók, majd ők közvetítik a megfelelő helyre a lényeget.
Gyuri Géderről
@EcsiAntal: Lehet, hogy naivnak tűnök, de bátran állítom, elég tájékozott vagyok.
Az lehet, sőt biztos, hogy az amerikai titkosszolgálat képben van az Ön által említett nemzet stratégiai eseményekkel.
De azt tudom, hogy mint Amerikára veszélyes ellenség, Magyarország megítéltetése,
annyit sem jelent, mint bolha faszán a pattanás.
Tehát, aki/kik ott keres ellenség képet, minimum idióta, és akik azt el is hiszik, hát! az értelmi képességük magukért beszél.
papa.49
Köteles, pufajkás Laca ne az amcsiktól félj, a magyaroktól féljél mert előbb, utóbb a torkodra forrnak a hazugságaid, piszkos mszmp.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.