Kimerítheti a rágalmazás tényállását André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivő korábbi kijelentése Vida Ildikóról, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökéről – Futó Barnabás, a NAV-elnök ügyvédje szerint ezt állapította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az M1 Este című műsorának Futó Barnabás azt mondta: megindították az eljárást rágalmazás gyanújával, de addig felfüggesztik, amíg André Goodfriend diplomáciai mentességét nem oldja fel az Egyesült Államok.

"Tehát nemcsak mi gondoltuk így, hogy egyértelmű, hogy itt bűncselekmény elkövetésével vádolta vagy gyanúsította meg az ideiglenes ügyvivő az én ügyfelemet, hanem – a lefolytatott nyomozás alapján – a Központi Nyomozó Főügyészség is" – nyilatkozta Futó Barnabás Az estének. A műsorból az M1 Híradó közölt előzetes részletet.

Futó Barnabás december 11-én közölte az MTI-vel, hogy a NAV elnöke feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend ellen. A NAV elnökének ügyvédje azt mondta: az amerikai diplomata Heti Válaszban december 4-én megjelent interjújában tett sértő kijelentése miatt tettek feljelentést. Az ügyvivő a lapinterjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás.

A Központi Nyomozó Főügyészség december 15-én jelentette be, hogy nyomozást rendeltek el Vida Ildikó feljelentése alapján, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt.

A NAV elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán az ügyészség indítványozta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének a felfüggesztéséhez szükségesek – közölte a Legfőbb Ügyészség december 22-én az MTI-vel.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
" Sztárfütyike," Barnabás !!!
Inkább a betonfalnak menjen neki, de lendületböl !!!
Gottfriend Úr túl kemény " falat " Önnek !!
Maradjon csak a vidaasszony szoknyája, meg
persze a pénztárcája mellett !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alterego56
Érdekelne hogy ilyen nagy lenne-e a mellény akkor is ha a főügyészt nem Polt Péternek hívnák. Így 100% hogy ha Vidának van is takargatnivalója, az a büdös életben ki nem derül.
zöldszem
Az USA, személyesen értesítette Vida Ildikót, és 5 társát, valamint diplomáciai úton a kormányt, név nélkül! A botrányt nem az USA, és nem Goodfriend szivárogtatta ki, hanem a magyar sajtó! Az USA, vagy Goodfriend mondott neveket??? Nem!!! Vida saját maga állt ki, azok után, hogy a magyar sajtó megírta a botrányt, és beismerte kitiltották! Akkor most ki sértette meg Vidát, ki teregette ki a szennyest??? Az USA, Goodfriend? Nem!!!A magyar sajtó, akkor miért is nem a sajtót perli? Goodfreend az Egyesült Államok észrevételét közölte Magyarország kormányával. Ha, neveket mondott volna, tudnánk a többi kitiltott nevét is! Futó Barnabás meg futhatna az esze után, hátha utol érné.
volvós
" Sztárfütyike," Barnabás !!!
Inkább a betonfalnak menjen neki, de lendületböl !!!
Gottfriend Úr túl kemény " falat " Önnek !!
Maradjon csak a vidaasszony szoknyája, meg
persze a pénztárcája mellett !!!
Hofipisti
Engem még mindig az érdekel legjobban, hogy ki a többi öt? Vida csak csali!!! és figyelem-elterelés.
rakoczi
Nos az ügyészségnek a hitelessége még az ügyvéd úrét sem éri el, aki gondolom órabérben dolgozhat, mert máskülönben nem próbálna meg mindenféle baromságot ráhúzni erre az ügyre !!! Ettől azért többre képes !!!
karma1
Futo,futo... Te osszeteveszted a batorsagot a hulyeseggel, es teged a penzzel ra lehet venni erre a teljesen nyilvanvaloan tiszta ugy felvetelere! Goodfriend csak azt mondhatja, amit allama torvenyei megengednek Neki, - az pedig megint csak ugyanaz lesz, amit ma eddig is legalabb 100-szor elismetelt: kerjen vizumot vida, oszt megtudja, mi a vad ellene, de ha meg melyebbre akar kotorni, akkor tessek leporolni azokat a "fecniket", amiket az amerikai allam mar evek ota kuldozget az orban-kormanynak, es amikre eddig egyetlen erdemi valasz sem erkezett...

Ugy latszik, van az a penz, amiert egy ugyved hulyet csinal magabol, mert nekiall a nyitott kapukat dongetni...:o((((
GeoCravker
vida Ildiko maga állította magáról, hogy suerepel a listán. Saját magát is beperli? Orbán paranoid tpveszméje mellé itt van Vida manifeszt tudathasadása?
F_Viktor
Unalmas és már viccnek is rossz ez a virtuális háború Goodfriend ellen, ha komolyak Orbán, Vida és ügyvédje szándékai, akkor pereljenek az USA valamelyik bíróságánál!
karma1
@GeoCravker: Pontosan! Es eddig ez csak KET nyilvanvaloan agybeteg a kormanyban, a tobbi me'g la'tens...:o((((
bundi
Bocsika de holbis említette a hölgy nevét? és a másik...egy ilyen ügyet amiben az egyik állam a másikat kóstolgatja nem független nemzetközi vállasztott bíróságon fognak lejátszani kedves sztárügyvéd úr?
Melox
Good luck.
Amerika egy nigériai miniszterelnököt is kitiltott már korrupció miatt.
Nigéria nem perelt.
wagabund
@volvós: 22.21 az adófizetők pénztárcája...ott semmi sem drága.
wagabund
Pontosan azt csinálja a nép, amit kiterveltek nagyhirtelen...rágjuk az elénkdobott gumicsontot...
Arcpirító, ami ebben az ügyben történik. Akire tartozhat, az nagyon jól tudja, ki az az öt még a művésznőn kívül..éppen ez a lényeg, hogy ne derüljön ki, mert idegességében valamelyik még lever valamit, aztán dől minden..
így meg? csak rágunk, rágunk.. az ügyvivő rémüldözik, hogy hová került...

...nézem a Boston legal-t, és az Ügyvédek sorozatot...az amiknak mi csak halvány ujjgyakorlat vagyunk... ott van még csak cifra világ...
papa.49
A futó futhat még néhány kört, ez csak Magyarországon eredmény...
Toby
Vida belefingott a porba és most egsenként akarja öszeszedni a homkszemeket !
Clavigo
""Szorgos népünk győzni fog "...:) :) Vazzzze,,azért az nem semmi,,hogy mivé lett ez az ország egy félkretén Főnök keze alatt..Szerintem Goodfriend összetépi magát a röhögéstől.Remélem,,Nagyjaink szereznek tolmácsot a ""tárgyalásra"". :) :)
karma1
@wagabund: 06.01-e: Itt sajnos mar nagyon regen lement a Boston Legal, de az utobbi idok egyik legjobb sorozata volt, temajaban is aktualis, na es persze a szereplok...:o)))

Most valami hasonlo birosagi-ugyvedes sorozat megy mar 3. eve, a Good Wife... Azert nem kozelitik meg a ket hapsit...:o))))
karma1
@wagabund: Szerintem Goodfriend nem remuldozik, inkabb rendkivul jol szorakozik: olyan ez, mint amikor egy hangyabolyba belepiszkalunk, es kozben figyeljuk, hogy szaladgalnak a hangyak eljesen fejvesztetten, kapkodnak mindenfele... Kb. ugyanigy szaladgal a kormany is mindenfele, amin Goodfriend csak szorakozik - teljesen jogosan...
m.macskosz
@wagabund: "...mert idegességében valamelyik még lever valamit, aztán dől minden.."

Ez nagyon tetszett! :D
karma1
eljesen= teljesen... Mar nem csak az r-betum, hanem a t-m is elment...:o(( Lassan irhatok kezzel, postai levlapon...:o((((
Senara
Feladat ügyvivőt hiteltelenné tenni . Soha nem mondta ki Vida nevét , magas beosztású hivatalnokokról beszélt ! Vida ment oda követelni a bizonyítékokat ,közbe a helyettese lemond . " Az ügyvivő a lapinterjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás.""" , nevet megint nem mondott ! Ügyvéd erről védencére ismert ??? amiért csak gratulálni lehet , szinte felér egy beismeréssel .
wagabund
@karma1: nem tudom, hol van a te itt-ed, mert itt Budapesten hónapok óta minden nap megy egy rész a Boston legal-ból...pontosan tegnap mondta benne egy politikus... "ne azt figyeljék mit mondok, hanem, hogy mit teszek"..
ja, látom..a jó feleség az universalon megy...

a Boston legal-t csak pár millióan nézik, mert a pleb's nehéznek találja, és túl felsőbbrendűnek a szereplőket...(mármint odaát)

visszatérve a témára, igazán ráférne a... -nem akarom a nevét leírni sem-... szóval a cikkben szereplő ügyvédre, hogy megnézzen pár részt..
karma1
@wagabund: Az en "itt"-em Uj-Zeland, annak is a legdelibb csucske, itt mar a madar is utlevellel kozlekedik...:o))))
wagabund
@Senara: 9.55.. jön a nagykövet, az majd fedezni fogja az ügyvivőt...az lesz majd érdekes helyzet...
lesz itt még fogak csikorgatása..

szerintem a nagykövet már kívülről fújja az egész ügyet...(pedig azt hitte, hogy valami nyugodt helyre jön egy kicsit ejtőzni...aztán tessék...bele a balkáni sűrűbe...)
wagabund
@karma1: (10.20)...ezt nem kellett volna tudatnod... belebetegszem az irigységbe.. ajaj, már sárgulok...

:-(
human
@wagabund: Szerintem az amcsik profibbak. Felkészítették a nagykövetet a kormány várható lépéseire és megvannak arra az ellenlépések is.
karma1
@wagabund: Ha ez megnyugtat, akkor itt sincs kolbaszbol a kerites, es rohadt sokat kell dolgozni a megelhetesert is, na meg megszenvedtem az ittmaradasert is. Mondjuk nem tegnap jottem ki, az is igaz. (Ha tegnap jottem volna, akkor sokkal nehezebb lenne az ittmaradas, letelepedes...:o(((( allandoan nehezitenek a bevandorlasi torvenyeken, az allampolgarsag megszerzesen...)

Es ne sargulj, mert az majbetegsegre utal, marpedig Rad egeszsegesen van itt szuksegunk...:o))))
mekkelek
Ez a maradék agyhalott/agymosott fidesz fanoknak készült szappanopera újabb epizódja, ahol a független nyomozó fôügyészség megállapítja a bûncselekményt.
A következô epizódban majd azt látjuk amikor az amcsik beintenek a diplomáciai mentesség feloldására, ami minden kétséget kizáróan A.G. bûnösségét és a csürhe korrupciós vádakkal szembeni ártatlanságát fogja bizonyítani.
A világ meg közben rajtunk röhög hogy hagyjuk hogy ezek még mindig szabadon garázdálkodjanak és kiszívják a vérünket.
tivoli
@karma1: ma, 09:48
Nézd meg darling, hogy nem került-e csokidarab a billentyűd alá. Ha kipiszkálod, csodát fogsz látni. :-))
karma1
@tivoli: Draga Nyuszikam, a csokira nagyon vigyazok, azt mind a szamba teszem, abbol egy mikronnyi morzsa se juthatott oda.
Es kavet sem ontottem bele. Kulonben van egy gyurmaszeru muanyag masszam, amit be kell gyomoszolni a billentyuzetbe, es abba minden apro szemet beleragad. Ezt a ritualet eleg gyakran megcselekszem, mert a nappaliban vegyestuzelesu a kalyhank, es igy minden nap mindent le kell torolgetni, bar a laptop-omat mindig becsukva tartom, amikor nem Veled csevegek...:o))
Senara
@wagabund: @Senara: 9.55.. jön a nagykövet, az majd fedezni fogja az ügyvivőt...az lesz majd érdekes helyzet... lesz itt még fogak csikorgatása.." Nem kell fedeznie az ügyvivőt , mert ő még csak tanulja a "szakmát ". A követség munkatársai maradnak , biztos nem tölti fel haverokkal , mint mi "nagykövetünk" .
wagabund
@human: 10.34 így van..az amik nem engedhetnek meg akkora blamázst, hogy a térképen és a gazdasági életben csak nehezen fellelhető társaság mutassa meg nekik, merre is van az előre...
még szerencse, hogy sosem tudjuk meg, hány ember is foglalkozik kimondottan velünk ,úgy a fehérházban mint a pentagonban... négy, vagy öt? ezek is félállásban...

jó, tudom... nagy ország, nagy hibákkal..
wagabund
@karma1: 10.36 csak vicceltem.. én viszont kalandvágyból itt maradtam.
wagabund
@Senara: 11.11 igen, ezt itt is sejtik, illetve tudják...azért próbálnak minél jobban az ügyvivő alá fűteni...

...pedig teljesen felesleges...hiábavaló.
de..ki van adva, hát csinálják.
wagabund
@Senara: 11.11 igen, ezt itt is sejtik, illetve tudják...azért próbálnak minél jobban az ügyvivő alá fűteni...

...pedig teljesen felesleges...hiábavaló.
de..ki van adva, hát csinálják.
kecskésmihály
"Tehát nemcsak mi gondoltuk így, hogy egyértelmű, hogy itt bűncselekmény elkövetésével vádolta vagy gyanúsította meg az ideiglenes ügyvivő az én ügyfelemet, hanem – a lefolytatott nyomozás alapján – a Központi Nyomozó Főügyészség is" – nyilatkozta Futó Barnabás Az estének. Lesz itt marha nagy pofára esés. Ha az amerikai illetékes szervek nem adják ki az ügyvivő mentelmi jogát, akkor azt fogják szajkózni a FIDESZ-ék, hogy azért nem adják ki, mert bűnös a sztárügyvéd által megfogalmazott témákban. Érdekes, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a Juhász Péter által megfogalmazott témákban, melyeket a Belvárosi Önkormányzattal kapcsolatban állított, nem reagáltak ilyen vehemensen. Azt meg egyszerűen elutasították, hogy a VEZÍR utasította Vida elnök asszonyt az ügyvivő feljelentésére.
Desischado
Huzigálják az oroszlán bajszát a nyomorultak! Csak arra leszek kiváncsi, akkor mit csinálnak, ha a vad felhörren! Én már halálra szégyellem magam, hogy mit gondolhatnak külföldön rólunk?! Ez a süketelés, ami folyik, kinek szól? A fanoknak, meg az egybítes birkáknak? Mert rajtuk kívül senki sem eszi meg orbánék meséjét! Ennek az ügyvédnek se igen lehetnek gerincproblémái! És! KI A MÁSIK ÖT KITILTOTT???
wagabund
@Desischado: a sok-sok pénz megszámolásához, elhelyzéséhez a szekrényben nem kell gerinc..

na azt a sok pénzt pont azért kell olyan sokáig számolni, hogy ne tudjuk meg soha, ki az az öt...? és főleg miért?
mate03
@karma1: Gondolod hogy húszezer forintos óradíjért ,elvállalná!?
karma1
@mate03: Sajna, ezt nem tudom,...:o(((
mate03
@Desischado: Hogy mit gondolnak? A fiam minden héten találkozik a külföldi ,kollégákkal.Mind azt kérdezi,hogy Peti mi az isten folyik nálatok?Meddig tűritek még ,hogy rabszolgának nézzenek benneteket!?
mariaberta
Mindenkinek nekimennek, csak azzal nem foglalkoznak, miért lett nem kívánatos személy Vida Ildikó Amerikában. Mit takargatnak?
Senara
@Desischado: KI A MÁSIK ÖT KITILTOTT??? , Sokkal magasabban vannak , mint Vida !
jancsik68
Rágalmazás nélkül is tudjuk,hogy a NAV a korupció melegágya!!vidának egyszerüen tisztázni kellene magát,nem összevissza hazudozni,viki mögé bujni.
Nil
Azért állapította meg mert bíznak abban hogy nem vonják vissza a diplomáciai mentességet és akkor lehet mondani hogy bűnös csak nem lehet bizonyítani- nagy lenne ha bevállalnák a bírósági tárgyalást
kukac50
Ez az ügyvéd csak a vizet korbácsolja,hátha fog valamit lejáratja magát elég rendesen!
Bercifiu
Barnusnak van tankja?
Dehát azzal nem érdemes verébre lőni, mert drága a lőszer.
panellproli
Ezek a mocskok még mindig ott tartanak, hogy legjobb védekezés a támadás. Csak nem mindegy hogy az egér akar az elefánttal harcolni, vagy fordítva

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.