Hamarosan bezárhatja több egységét a Spar, a hvg.hu-hoz eljutott információk szerint 9-12 boltra kerülhet lakat. Ennyit eddig négy év alatt csuktak be, most ehhez pár hét vagy hónap is elég lehet. Mindezt azonban nem vernék nagydobra, inkább fű alatti megoldásban gondolkodnak. Az üzletlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket, de jelezték, költséghatékonysági alapon valószínűleg zárnak be egységeket, igaz, nyitnak is párat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@palika: Hülye vagy édes fiam! Ülj le! Egyes alá!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
palika
Zárjanak csak be és menjen vissza az összes a saját országába!!
Pestilence
Én akkor sem fogok a CBA-ban vásárolni.
levarosbukta
@palika: Hülye vagy édes fiam! Ülj le! Egyes alá!
palika
@levarosbukta: Leültem, hülye vagyok, beírhatod az egyest!! Amikor betették ezek a multik az országba a lábukat, rengeteg kis üzlet bezárt, rengeteg kereskedő tönkre ment, senki nem foglalkozott velük!! Én tudom, kereskedő vagyok, még most is bírom a tempót, még mindig viszem a vállalkozást, várom mikor egy sem lesz itt, talán megérem!! Nem kell a világ szemete, nem kell az éhbér, nem kell a kizsákmányolás, nem kell...! úgyhogy, ha majd elmennek, eltűnnek, visszatérünk az új érdemjegyre! Addig is nyalj nekik!!! Gratulálok!
levarosbukta
@palika: Igen, tudom! De te meg azt vedd észre hogy jelenleg nem áll úgy az ország hogy ezeket a nagy áruházláncokat sok kicsi üzletecske fel tudja váltani és ebben a büdös életben már nem is fogja tudni. Egyszerűen nem tudják azt az árumennyiséget behozni az országba amire szükség van. Már pedig a "világ szemetét" soha nem fogjuk tudni saját előállításban pótolni. Nincs ipar, nincs mezőgazdaság, semmi nincs. Szét lett minden verve. Légy bele nyugodt a CBA sem fog mást árulni csak "világ szemetét". Azt azért had kérdezzem meg te honnan szerzed be az árut? A nagybaniról? Oda is a "világ szemete kerül".
73
Aztán majd leépít az aldi,lidl,auchan,és már nem 500 embernek lesz pá.Ha nem 2-3000-nek.Amit meg palika írt,az meg kicsit igaz.A multik előtt a jól működő kis bolt,az most is jól működik.Tudom,mert tapasztalom.Max nem 100%-os haszonnal,ha nem 50%-al.Mert a kisbolt 10-20-30%-al drágábban adja a dolgaikat.Persze valahol palikát is megértem.Ui;ha tetszik,ha nem.A multik sok ezer embernek és családjuknak a megélhetését biztosítja.
levarosbukta
@73: Kénytelen a kisbolt annyival drágábban adni mert a multiból szerzi be azt amit a kisboltjában árul. Számtalanszor látom hogy a szomszéd kisboltos a tescoból kocsiszámra viszi ki a nem saját márkás árut, és nem csak ő hanem a környékbeli falvak kis boltosai is. Csodálkozom is rajta hogy a fenébe lehet ebből megélni.
lópicigáspár
Majd a Varga lenyilatkozza, hogy nem szép dolog ez a Spar-tól is!
Dr. Felipe
Észre kellene már venni hogy itt csupán arra megy ki a játék hogy a cba s haverok gazdagodjanak és tejeljenek vicctornak.
Az hogy pár ezer ember elveszíti a munkahelyét, az a fideSS maffia kurmányt nem szokta zavarni.
73
@levarosbukta: lehetne erről naphosszat beszélni,de mi úgy sem tudjuk ezt megoldani.A nyugati példát kéne követni,ahol a kis bolt és a multi megfér egymás mellett.
1magyar
Némelyik meg is érdemli, hogy tönkremenjen! Kislány nagyságú pénztáros úgy kioktatott, hogy be se megyek többé. De a csemegések is igen görények, a zöld párizsit akarják odaadni ami már lehet egy hete oda van szeletelve.
Na meg ki tudja mi az, mert nem a rúdból szeletelik.
palika
@levarosbukta: Nagybani? azt sem tudom hol van,de nem is érdekel! Itt Zalában rengeteg őstermelő van, meg kis húsüzemek nyomják ezerrel, vágják a disznókat, saját márkás termékeket gyártanak, olyan mint füstöltárú, disznósajt...stb, tehát hidd el van rengeteg vállalkozó ebben a kis országban aki készen áll! A mi kis boltunkba 8 húsos szállít be, nem akármilyen a választékom! Az utcában ahol árulunk van még 3, azaz három bolt, szóval nem kell ide multi, versenyzünk mi egymással rendesen, a vevők meg azt mondják, "jajj de jó, el vagyunk kényeztetve"!
Van olyan "törzsvásárlónk" aki mindegyik boltba bemegy minden nap, mert szeret beszélgetni, mindenhol elmondja ugyanazt a szöveget és jól érzi magát! Itt nem lehet becsapni a vevőt, nem tudok neki adni büdös húst, nem lehet 5 forinttal sem becsapni, mert robban a bomba! Szóval kívánok mindenkinek kis üzleteket, ahová szívesen tér be!
73
@palika: megértelek,de erről nem a multik tehetnek(amúgy nem vagyok multi párti),ha nem a mindenkori magyar kormányzat.Akik pénzért eladták a hazájukat,a magyar embereket.
palika
Olvasva a kommenteket, nem kellene a kisboltosoknak a multiba menni, ha eltűnnének! Ha igény merülne fel, hogy kell több füstöltkolbász, van azonnal!!! Nagyon egyszerűen el kell kezdeni otthon füstölőt építeni, megkérni rá az engedélyt, hivatalosan megvenni a húst, elővenni az ősi receptet, és három hónapi befektetett munka után már árulni is lehet! Bárki bármikor elkezdheti, nem kell hozzá semmiféle iskola, csak pár ember, bátorság, egy kis befektetés! Az üzletekben a minőségi házi füstölt kolbászt árulják 2000.- ft felett, nálam 1699.- kg!
Ja, húsból van és adalék mentes! Hivatalos!!!
palika
@73: Totál igazad van! Mert a politikus egy velejéig korrupt szarházi takony! Amelyik kivétel az már nem politikus! Akiket én ismerek, sokat, mind kivétel nélkül korrupt, védi a saját egzisztenciáját, a jobbikosok sem kivételek, ha adsz neki valamit, holnap még egyszer annyit vár el! Úgy vagyok velük, mint a cigányokkal, távol tartom magam tőlük!
73
@palika: a mindenkori magyar kormányok,kinyírták a magyar gazdákat.Ahogy(valószínűleg)téged is.Ezért is gyűlölöd a multikat,amit meg is értek.Ezek a vadbarmok ott cseszték el,hogy nem magyar terméket forgalmaztatnak kötelezően a multikkal,ha nem külföldi szart.Én beengedtem volna őket,de csak szigorú feltételek mellett,és korlátozott számban.Magyar árut kötelezően kellene forgalmazniuk,stb.Meg lehetett volna ezt oldani okosan is.De valakiknek ez nem volt érdeke.
Fradigege
Gondolom azok húzzák le a redőnyt, amelyek veszteségesek. De akkor meg nem mindegy, hogy most vagy majd csak 2 év múlva zárnak be?
mekkelek
@Fradigege: A veszteségesség tilalma az egészre vonatkozik, nem üzletenként, kivéve a CBA mert ott mindegyik üzlet külön gazdasági egység. Emiatt van a CBA-nak 0%-ra csökkentett, míg a többinek 6%-ig emelt élelmiszer felügyeleti díja.
mekkelek
@palika: Nem vagyok benne biztos hogy a multik elüldözése után nem a "Nemzeti ABC" fog következni, ahol esetleg a még meglevõ kisboltosok is lehúzhatják a rolót, illetve majd pályázhatnak és a trafikmutyihoz hasonlóban lesz részük. Itt semmi sem az aminek látszik, de az biztos hogy nem az "átlag" magyarnak akarnak jót tenni hanem a holdudvarnak.
Juhász István
Na tisztelt kurmányunk!!! Ha a Spar is elkezdi, mivé lesz a kommunikációtok, arról, hogy a TESCO már amúgy is veszteséges volt, és semmi köze a bezárásaiknak, a kurmány rendeleteuhez. Minden magyarázatotok dugába dől, igaz, ki kell várni. Ne fossatok, jön majd a többi is. De a honi áruházlánc virágozni fog, és emelheti majd az árait. Még egy kis idő kell, és már reklám nélkül is, csak a HAZAI boltokban fogunk tudni vásárolni...igaz, KICSIT DRÁGÁBBAN...
silber13
@palika: Figyelj kicsiny félcédulás! Az lenne a legjobb, ha te mennél a francba, mert ilyen impotens megszólalás párját ritkító. Biztos, hogy jól vagy?? Nem tülkölnek a kis sárga Citroenek, egyensapkás hangyákkal a kormány mögött?:-)))
palika
@silber13: De, miért ez nem természetes, hogy tülkölnek?
De jó hogy vagy? most igy kellett volna meghalnom!
Különben nem megyek...ide születtem és amíg el nem szólít az úr maradok!!
Ha valamiben megsértettelek, az valószínüleg azért van, mert függsz, vagy olyanra tapintottam ami fájó, szóval bocs!! De amit kimondtam, marad!!!
silber13
@palika: Palika! Azt tetted, amit Pilátis: " Quod dixi dixi " Elismerésre méltó, de legalább annyira az enyém is: " Quod scripti scripti."
palika
@silber13: Amit mögmöndtam, azt mögmondtam!:-))
silber13
@palika: " Amit mögírtam, mögírtam ":-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.