A Polgári Konzervatív Párt blogjában megfogalmaz egy kérdést Simicska Lajos médiaháborúja kapcsán.

A szerző, Béndek Péter szerint Simicska kirohanásaiból a legfontosabb információ ez volt:

"Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események."

Béndek Péter ezzel kapcsolatos kérdései:

- Mik ezok az elképzelések, melyekről Simicska tud, de se a választási kampányban, se utána nem tartott érdemesnek a miniszterelnök elmondani a magyaroknak?

- Mit titkol a miniszterelnök a megbízói, a magyar nép elől annak sorsára vonatkozóan?

- Miért hallgat a miniszterelnök arról, hogy milyen Magyarországot akar egy, két, vagy három év múlva?

És a többi kérdés: "Lehet, hogy vannak ebben az országban még olyan választók, akik nem érzik ennek a helyzetnek az abszurditását?! Nem érzik, hogy van egy ember (nem a férjük, nem az apjuk, nem a fiuk, nem a gyerekük tanára, nem a munkaadójuk, hanem egy távoli, öntörvényű figura) aki mindenki másnál nagyobb befolyással lehet (vagy éppenséggel van) az életükre, de a befolyásával teljesen kiszámíthatatlanul, de főként rombolóan él? Hol leszívja a bankszámlájukat, hol tanáccsal él az erkölcsi rendjükre vonatkozóan, hol külföldre kényszeríti a gyerekeit, hol csatába szólítja őket távoli, megfoghatatlan, buta célokért, hol eldönti, hova mehet és nem mehet vasárnap, hol kiugrik az ágy alól, és a nemi életükben kurkász? És nem lehet tudni, hogy mit akarhat még a jövőben? És lehet még olyan választópolgár, aki szerint mindez rendben van?!"

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Ez az egész már annyira undorító, hogy képtelen vagyok követni ezt az egészet.
Szégyellem, hogy ez a hazám.
Sokat nem tehetek, mint azt, hogy négyévenként elmegyek szavazni.
Semmit nem jelent.
Inkább elfordulok ettől az egésztől és szépirodalmat olvasok. Azoktól még tudom szeretni a hazámat.
A jelen mocskos és én nem tehetek semmit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Vazze, nagykosok! Ti meg miert nem akkor tettetek fel ezt a kerdest eloszor, amikor kiderult, hogy MINDENKI hata mogott alairta a Paks II. szerzodest? Mert azzal a szerzodessel tutira elasta a magyar nepet a kovetkezo 50 evre, na meg jo nehany generacioval me'g elobbre is... ha akkor megkerdeztetek volna, tudnatok most, hogy mit akar, mar kerdezni sem kellene, hulye konzervativok...EBRESZTO!
soljanka
@karma1: Csak annyiban védeném meg őket, hogy hiába tették volna fel a kérdést. Ugyanúgy válasz nélkül maradtak volna, mint ahogy az majd most is lesz.
Viszont én is Simicska két megjegyzésén akadtam fenn: ez volt az egyik.
A másik meg, hogy nyilvánvalónak veszi, ha az életére törnek: "Ismerem ennek a történetnek a szereplőit, tudom mire képesek"
...hát itt tart ez az ország. (:
nyanya001
Megmondta a választás megnyerése után, folytatjuk ...
az ország tönkretételét !
oncogito
Ez az egész már annyira undorító, hogy képtelen vagyok követni ezt az egészet.
Szégyellem, hogy ez a hazám.
Sokat nem tehetek, mint azt, hogy négyévenként elmegyek szavazni.
Semmit nem jelent.
Inkább elfordulok ettől az egésztől és szépirodalmat olvasok. Azoktól még tudom szeretni a hazámat.
A jelen mocskos és én nem tehetek semmit.
brutus
@oncogito: En is erzem ezt a tehetetlenseget...közben neha ölni tudnek...mondjuk, en mar tavoztam...
karma1
@soljanka: ez az egesz orszag Csipkerozsika almat alussza, mindennel kesesben van, kerdesekkel, hirek nyilvanossagra hozatalaval, intezkedesekkel, egyszeruen a VILAGON MINDENNEL! Mintha semmi masbol nem allna az orszag, csak teljesen retardalt hulyekbol, hozza nem erto sarlatanokbol, dilettansokbol, En viszont most az egyszer nem ertem, miert veded oket? Ha AKKOR elegge nyomatekosan tettek volna fel a kerdest, akkor lehet, hogy MUSZAJ lett volna szint vallaniuk Paks II ugyeben, es meg sok masban is. Attol tartok, hogy azert csak most akarnak nekimenni orbannak, mert latjak, hogy mar a sajat falkaja beliek is kikezdtek a vezirt, most tehat akkor ovatosan a konzervativok is elolepnek nehany alig hallhato kerdessel...

Itt mar reg mindenkinek torkaszakadtabol kellene mondania az ellenvelemenyet, a sulyos kerdeseit, es addig nem engedni, amig a vezir meg a sleppje nem hoznak mindent nyilvanossagra. Azt hiszem, hogy ebben a legtobbet az atlatszo.hu erte el eddig, szinte a semmibol gazdalkodva, de bulldog-fogakkal tartva magukat egy-egy kenyes temahoz...
Amit tudok, en is megteszek itt, tajekoztatom a kornyezetemet, foleg, akiket erdekel a nagyvilag politikaja is, es igy a mi kis agyongyotort orszagunk is... Meglepoen sok embert erdekli a mai magyar napi politika, foleg , hogy milyen iranyba halad...
Clavigo
Mi az,,hogy mit akar tenni???Takarodjon...ezt az egyet tegye csak meg.Szégyenlem,,hogy ez a semmitérő Felolvasógép az ország m-elnöke.Ez az ország nem ez a CCarházié,,és nem a farközeli haveroké...Eddig hol voltak ezek a Polgári facctudja kik ezek???
soljanka
@karma1: Nemőket védem, hanem a tényt, hogy tök mindegy milyen kérdéseket tettek fel pártok, vagy civilek, akkor sem válaszoltak, vagy ha igen, akkor csak lekezelően lesöpörték a problémát.
A legnagyobb hibás a lakosság. Azok, akik 2/3.ot adtak ezeknek a bűnözőknek. Azok főleg, akik nem mentek el szavazni. Azok, akik ülnek a seggükön és várják, hogy majd jobb lesz, de nem tesznek semmit érte. Én gyűjtöttem aláírásokat - sokan azt mondták, hogy szükségük van a munkahelyükre, mások azt, hogy őket nem érdekli a politika, meg persze olyan is volt, aki fideszesként nem volt hajlandó bírálni a rendszert.
tivoli
@soljanka: ma, 12:07
Te még mindig hiszel a szavazásban? Éppen most bizonyosodik be, hogy a népnek semmi köze a saját sorsához.
Aki Én
Én még azt is kérdezem a súlyos személyiségzavaros önkényúrtól, hogy milyen alapon kezeli az országot saját beteges játékaként. Miféle felhatalmazás alapján szolgálja ki családját és érdekkörét az államkasszából, és milyen jogon követel magának tiszteletet a meglopott és félrevezetett polgároktól? Ő a jelenlegi legfőbb közszolga, és itt a ,,szolga" szó a lényeg. A ,,köz" sem mellékes, mert az akarja jelenteni a közért való ténykedését jogos elvárását.
brutus
@Aki Én: Forditott vilagban elünk...(es nem csak Magyarorszagon):
MI szolgaljuk ÖKET, pedig forditva kellene hogy legyen !
soljanka
@tivoli: már nem teljesen. De 2010-ben még nem voltak új törvények. Az MSZP is megérdemelte a bukást.
Most meg azért a fél ország otthon maradt.
tivoli
@soljanka: ma, 12:41
Teljesen mindegy, hogy hányan mennek szavazni, és nem is a törvényeken múlik.
A politikához pénz kell, sok-sok pénz, és Simicska biztosította a működő tőkét. Ezért van most kiakadva, hogy bizonyos dolgokból kihagyták.
alterego56
A legjobbat akkor tenné ezzel az országgal ha elhúzna oda ahova az apja berakta ötvenhárom évvel ezelőtt. Simicska jellemzése szerint erre a lehetősége megvan.
tivoli
@alterego56: ma, 13:31
Megvan a lehetősége, de Simicskának is. Ők csak együtt nyerő páros, együtt sírnak majd, vagy együtt nevetnek.
coni
Ha egy népnek 2 alkalommal is elég volt annyi a 2/3-hoz hogy:

"bukott baloldal, együtt tették tönkre, folytatjuk"

akkor most sincs joguk reklamálni ha a valóságot már Simicska gyomra se veszi be.
dr. prédikátor
Hogy mit akar az országgal viktor szopkin??? LERABOLNI!!!
alterego56
@coni: Azok egy rakás idióta akik akkor és most sem értenek semmit. Elkötelezett szektatagok akik parányi agyukkal képtelenek felismerni a saját érdekeiket.
Hofipisti
Nekem még mindig az furdalja az oldalamat, hogy ki a többi öt, ill. újabban, hogy hová tűnt Orbán?
JAJMÁR
Jó cikk ! Várjuk a választ... aki a-t mond, mondjon b-t is! A SL is tudja a választ.
bencemacska
@tivoli: ma, 13:12
Én ezzel értek egyet:

"A második kétharmados kormányzás azért is fordulópont, mert Orbán pénzügyileg is ki akart szabadulni Simicska befolyása alól. Ha a MET tulajdonosai, vagy akár Mészáros Lőrinc is olyan vagyont birtokol, amely adott esetben Orbán rendelkezésére is állhat, akkor a miniszterelnök 2014 óta tudatosan szakad le pénzügyileg Simicska Lajosról. A rövid idő alatt óriási mértékű vagyon felhalmozás pedig azt mutatja, hogy Simicska befolyása oly nagy, hogy azt csak százmilliárdokban mérhető vagyon elemekkel lehet ellensúlyozni, ha az embernek gyorsan van szüksége milliárdos hozamokra."
tivoli
@bencemacska: ma, 17:45
Van benne valami. Ha meg akarja építeni Paksot, kell a tőke mert köztudott, hogy Simicska hallani sem akar róla.
És lesz Paks2, az tuti.
bencemacska
@tivoli: Biztos elkezdik építeni, aztán elfogy a pénz, meg egyesek türelme, és lesz egy torzónk!
tivoli
@bencemacska: ma, 18:23
Állítólag az MVM vállalja a költségeket, nem állami kölcsönből fog épülni. Az orosz meg a német is beszáll.
bencemacska
@tivoli: ma, 18:28
A Siemens már rég cáfolta, hogy befektetne M.o-n.
Az oroszok meg hitelt adnak, de nem a teljes költségre. A különbözetet nekünk kell kiperkálni. Az orosz hitel lehívásának feltételei számomra nagyon sötétek, de nem vagyok bankár!
kkalman
Orbán teljes diktatúrát akar, miközben kifosztja az országot. Aki ebben meggátolná, az mind mehet, feláldozható. Neki egyébként sem a diktatúrával volt baja a rendszerváltás előtt, hanem azokkal, akik a diktatúrát irányították.
Gyuri Géderről
Várjuk a választ a legfontosabb kérdésre: Mit akar tenni az országgal Orbán?"
Hülye magyarok! nem ez a legfontosabb kérdés!
A legfontosabb kérdés az: mit akar tenni az ország Orbánnal?
Ha tudjuk a helyes választ, kimászunk a szarból.
Teri
Simicska kiesett a kényúr piksziségből, és egy diktatúra még akkor sem fogja megtűrni, ha egyébként okos ember. Kiélvezheti annak a hatalomnak a gyümölcseit, amit felépíteni segített egy megalomán őrültnek.
Most írhatnám, hogy legalább megtapasztalja azt, amitől egy földi halandó átlagpolgár szembesül a mindennapokba, de leszek annyira nagyvonalú, hogy sajnáljam azért, hogy ott, abban a retkes kollégiumban nem vette észre, hogy elmebeteggel barátkozik.
Souky Sanjay
Simicska tényleg könnyen bajba kerülhet,mert,ha Vityának eszébe jut -márpedig miért ne jutna eszébe - a 98-as hosszú bájtok éjszakája,akkor Lali megy a tömlöcbe.Nagyon hosszú időre.Úgyhogy valószínűleg mind a két oldalon nagyok lehetnek a veszteségek.
Desischado
Hogy mit akar? Teljes, totális Észak Koreát!
nezelodo
A választók megelégedtek a "Folytatjuk" részletes nemzetboldogító (értsd nemzetkifosztó) programmal, a Lajosnak meg volt kicsomagoló programja, mert már jól ismerte a cimbijét, még a b...lábúak kollégiumi galerijéből.
mate03
@tivoli: De a legjobb az volna, ha együtt buknának! De nagyot!Nem vagyok jós,de az őket követő kormánynak első dolga legyen,a szigorú elszámoltatás!Nem létezik hogy az elsíbolt pénzt, és a korrupcióból megszerzett vagyont,nem lehet vissza szerezni!
bencemacska
@mate03: ma, 08:55
Okosabbak azt úgy elrejtették, hogy nem csak megtalálni nem lehet, de még tudni sem lehet róla!
tivoli
@bencemacska: tegnap, 18:36
Ezért kell a dugipénz. :-))
tivoli
@mate03: ma, 08:55
Ez egyelőre a sci-fi kategória. De hátha, voltak már hihetetlennek tűnő csodák.
sentinel216
"Várjuk a választ a legfontosabb kérdésre: Mit akar tenni az országgal Orbán?"

Normális társadalomban ez a kérdés úgy hangozna: Mit akar tenni Orbánnal és bandájával az ország?
mariaberta
Régi vélemény újra töltve:::: LE VELE
amaramaistanna
Kicsit más,de szerintem fontos. A Facebookról:
Fejezzük ki tiltakozásunkat a boltok vasárnapi zárva tartása ellen! Használjuk ki az utolsó vasárnapot, amikor még szabadon dönthetjük el, hogy mivel töltjük az időnket. Legyenek tele a parkolók, kígyózzanak a sorok a pénztáraknál! Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk! Fejezzük ki felháborodásunkat! Ha egyetértesz, köss magadra feltűnő helyen egy fekete kendőt és irány a bolt március 8-án!
nyanya001
Mit ? Még jobban tönkretenni !
Apuci is besegítene a busás profit érdekben !
Orbán Viktor apja nagyon szeretne hulladékfeldolgozni a Vértesalján. A helyiek ezt nagyon nem szeretnék.

Orbán Győző vállalata évi 250 ezer tonnányi építési hulladékot dolgozna fel a Vértes lábánál fekvő apró települések közvetlen közelében.
Hiába a környező természetvédelmi területek, az értékes ivóvíz-készlet, a móri borvidék, a Nehéz Kő Kft. beadta a kérelmeket.
A helyiek pedig nagyon aggódnak, hogy hiába vannak nagyon erős érveik, a végén ez is kevés lesz.

Zsúfolásig telt meg a zámolyi művelődési ház legnagyobb terme kedd este: hiába hordtak be extra padokat, a végén így is akadtak, akik csak állva tudták meghallgatni a község polgármesterét. A több mint száz résztvevő közül sokan nem is zámolyiak voltak, bőven érkeztek a szomszédos apró falvakból, Gántról és Gránásról is. Az óriási érdeklődés a közmeghallgatás első napirendi pontjának szólt, ekkor beszéltek arról, hogy a Zámoly és Gránás között fekvő egykori kavicsgyár területén egy vállalkozó hulladékhasznosítót tervez építeni. A vállalkozó pedig történetesen Orbán Viktor édesapja.

444.hu/2015/02/25/par-apro-falu-a-tuleleseert-probal-kuzdeni-orban-viktor-apjanak-tervevel-szemben/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok