A plázák is hosszabb nyitvatartási idővel válaszolnak a vasárnapi pihenőnapot előíró jogszabályra – olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára, Balatoni Judit a lapnak azt mondta: a plázák jelentős többsége nyitva tart majd vasárnap is, várhatóan csak azok lesznek zárva, amelyekben nem működik mozi, és ilyen nagyon kevés van az országban.

Kihasználva a törvény adta lehetőségeket, előreláthatóan nemcsak egy-kettő, hanem az összes pláza különleges elbánást kér a kormánytól, hogy az épületeiken belül működő boltok nyitva maradhassanak. Balatoni Judit elmondta: a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy egy későbbi kormányrendeletben az adott település vagy településrész sajátosságaira hivatkozva a fő szabálytól eltérő előírásokat is megfogalmazzanak.

A különleges elbánást kérőknél mérlegelési szempont lehet például az idegenforgalmi sajátosság, a vásárlói szokások, a területi ellátottság és a foglalkoztatás.

Amíg az új rendszerre nem állnak át a vásárlók, kisebb forgalomcsökkenésre számítanak, de hosszabb távon a szövetség szerint nem lesz visszaesés, mivel a kereslet nem változik.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Mi a franc van? A mozi alkalmazottainak nem jár a vasárnap?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Mi a franc van? A mozi alkalmazottainak nem jár a vasárnap?
papa.49
Majd változik még ez az emberek ellenére...
m.macskosz
Nomen est omen?
Minden Balatoni nevű abnormális?! Balatoni Monika, Balatoni Judit...
Szóval, majd a mozik eltartják a plázákat, fizetik a fűtést, világítást, őrzést...
miközben vagy bemegy valaki hónapokig az épületbe vagy nem.
(Tisztelettel elnézést kérek a többi, tisztességes Balatoni nevűtől.)
volvós
Balogh efftárs legújabb agy (?) menete !
Nem látok összefüggést a mozi és a Tesco
között... Nem az megy moziba - ilyen áron -
aki csak egy liter tejet vagy egy kilo kenyeret
akar venni, mondjuk a Hortobágyon !
Knapp75
Nem tudom, mérlegelési szempontként hogyan merülhet fel egyáltalán a foglalkoztatottság kérdése, mikor egyértelműen megmondták népünk okos vezérei, hogy nem lesz létszámleépítés a vasárnapi bezárások miatt!

Azt azért remélem, hogy legalább az engem érintő budapesti boltoknál figyelembe veszik azt a "területi sajátosságot", hogy a vasárnap vásárolni járó emberek nem szeretnék, ha a kormány osztaná be az idejüket!
Lara777
A mozi dolgozokra nem vonatkozik a vasarnapi piheno...
Fradigege
+ahol nincsen világítás, +3045,768 négyzetméternél nagyobbak, +286 parkoló van, +a tulajdonosok fején legyen sapka, +218 méteres körzetben nem lehet sertés telep, +a magassága nem érheti el a 34,596 métert, +satöbbi...
kukac50
Ahol vasárnap is lehet ebédelni azokat miért kell bezárni?
Moziba nem járok csak ebédelni.
Knapp75
Egyébként meg lehet nézni a Déli-pályaudvarnál működő egységeket, hogy mekkora forgalmuk van, mióta nem mennek már arra a vonatok!
Kaptunk egy kis ingyenes "demót" arról, mi történik a kisboltokkal, ha a tömegeket vonzó szolgáltatás kiesik.

(persze olimpiát biztosan tudnánk rendezni, miközben hetekig egyáltalán nem jár a vonat pár kődarab miatt az egyik legforgalmasabb pályaudvarunkon, de ez már egy másik téma)
szandokan
@kukac50: Az éttermek nyitva lesznek vasárnap is, ha jól tudom. Azokhoz meg nem kell a pláza feltétlenül.
szandokan
@Knapp75: Tényleg csak pár kődarabról van szó? Csak azért kérdem, mert én nem láttam még.
Knapp75
@szandokan: Nem, de a világ ott tart, hogy egy NFL meccs szünetében az egész pályára felhúznak egy színpadot, lezavarnak egy showműsort, lebontják a színpadot, majd folytatják a meccset.
Persze, hogy nem csak néhány kődarabról van szó, csak azon ironizálok, hogy egy ilyen, százezreket érintő problémát milyen nehézkesen oldunk meg.
Mi lenne, ha egy valódi katasztrófahelyzetet idézne elő egy hasonló földomlás?
Akkor is hetekig vitatkozna a vasúttársaság és az önkormányzat, hogy kinek a feladata a helyreállítás?

Hja, az éttermek meg hiába lesznek nyitva, ha a bevásárlási lehetőség megszűnik, mivel ezek a vendéglátóipari egységek pont a vásárlók kiszolgálása miatt települtek a plázákba. Csak miattuk jóval kevesebben fognak elmenni oda kajálni, mert azt meg lehet tenni máshol is és ugye a vásárlási lehetőség nélkül már nincs plusz versenyelőnye ezeknek a vendéglátóipari egységeknek.
Erre írtam a Déli pu. példáját, ahol még a kocsma forgalma is a korábbi hatodára esett vissza.
human
Meg van a kiskapu. Minden bevásárló központban fel kell szerelni projektorral egy üres üzletet és mozinak kell minősíteni.
dömdödöm
faxom tele ! Már nem csak a cigiboltot de más boltokat is fel kell majd kutatni nyitva van -é
és hol xopattyák a jónépet :-(
Aki Én
@kukac50: Vasárnap nincs ebéd! Otthon sincs! Az édesanyák nem azért maradnak a családjukkal vasárnap, hogy főzzenek. Punktum...
dömdödöm
@levarosbukta: és nem törvénykezés hanem megrendszabályozás :-(
vadsanca
jaj, de jó! Igazából annak örülnék, ha a plázákban az élelmiszerárusító helyeket zárnák be! -Ide értve a mozi előtt árusító rágcsálni való árudákat is.- Amiatt, hogy egy filmet emberi körülmények között végig lehessen nézni. Ezalatt azt értem , hogy talán megszűnne a zacskó csörgés, pattogatott- kukorica ropogtatás és mindennemű étkezési tevékenység ami hangeffektusokkal jár.
Általában az éttermekben, ill. a vendéglátó-helyeken sem mozizunk, akkor a moziban miért eszünk?
Már vagy 6-7 éve nem voltam moziban és nem azért mert nem lenne rá igényem. Az utolsó mozizásomkor emiatt betelt a pohár.
Desischado
És ahol nincs mozi?! Ez tényleg diszkrimináció! Egyáltalán, mi a fenének az egész vasárnapi bezárásbezárás?! Ja, tudom már! A haverok miatt!
bakegya
A templomokat egész héten kulcsra zárják-avasárnap vannak csakkk két órácskára nyitva az ISTEN-HÁZÁK-márpedig én bármerre is járok -kelek imádkozni úgy rendesen az itenházákban szeretek!!!-Miről is diktálnak most nekünk ezek a hitetlenek-HITTEL?
REMÉNNYEL-ÉS SZERETETTEL???-kőbunkó fidessnyikkdiktatúra dilimoziját zájátok be,és ha eszetek lenne a kereskedelmet nem korlátoznátok be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.