Egy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal nyíregyházi kirendeltségén dolgozó férfi több millió forint területalapú támogatáshoz juttatta feleségét és annak rokonait. Bár 64 hektárnyi földterület után vettek fel támogatást, ezeknek sem tulajdonosai, sem használói nem ők voltak.

Az MVH egykori dolgozója lekérdezte és családjához továbbította azon területek adatait, melyek helyrajzi számaihoz a tulajdonosoktól nem érkezett támogatási igénylés, így a rokonok egymás után nyújtották be igényeiket. Ennek révén közel 3 és fél millió forint támogatáshoz sikerült jogosulatlanul hozzájutniuk. Az eddigi nyomozási adatok alapján nagyrészt lakáshitel törlesztésére és részvények vásárlására fordították a rokonok a pénzt.

Az ügyben eddig három gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. Az MVH-nál dolgozott alkalmazott ellen többek közt hivatali visszaélés miatt tettek feljelentést a rendőrségen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Pitiáner. Lopni csak millárdokat szabad.
zöldszem
Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! Mert a kormány nem tűri a konkurenciát!
nezelodo
Nem jelent meg nyilatkozat erről, hogy a Fletó, vagy a Libás, vagy a pápai Disznósok voltak-e? Ja ez a végén biztos nem mert fidesznyikek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.