Ahogy az tegnap kiderült, a tápiósági Orgován Béla hatalmas karriert befutva megszerezte a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatói posztját. Ami csak azért érdekes, mert a falubeliek szerint a férfi korábban közmunkás volt, életében nem dolgozott és még középfokú végzettsége sincs.

Utaltunk arra is, hogy a férfi börtönviselt. A Blikk most azt is kiderítette, miért került összetűzésbe a hatóságokkal. Orgován üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt 9 hónapot, majd emberölés kísérlete miatt 4 év 3 hónapot ült. A lap információi szerint 2009-ben szabadult. De a családban történt más olyan esemény is, ami nem szokványos. Tápióbicskén 2007-ben két nő – az egyik Orgován húga – halálra kínzott egy 55 éves helyi asszonyt.

Próbáltak a polgármesteri hivatalban is információkhoz jutni, ám ott úgy döntöttek, nem nyilatkoznak az ügyről.

Közben a Magyar Nemzet arról írt, hogy kedden este egyenruhások jelentek meg Orgován házánál. A nagykátai rendőrök tíz percet töltöttek ott, és állítólag csak lakcímellenőrzést végeztek az újdonsült pénzügyi szakembernél.

A cikkben korábban egy fotó is szerepelt, amely nem a szóban forgó Orgován Bélát ábrázolta, hanem – tévesen – egy névrokonát. Ezzel kapcsolatban a Propeller az alábbi helyreigazítást teszi:

A 2015. március hó 25. napján megjelent "Gyilkossági kísérletért ült a Quaestor új vezére" címen közölt írásban Orgován Béla néven megjelent személy fényképe nem azonos azzal a személlyel, akiről a cikk szól. A fényképen látható Orgován Béla semmilyen módon nem köthető a cikkben szereplő férfihoz a névazonosságon kívül. A budapesti illetőségű, több diplomás, családos férfi, aki soha semmilyen összeütközésbe nem került a törvénnyel, munkáját a környezete nagyfokú megelégedésére végzi egy budai étteremben. A valótlan tartalmú információk közreadása miatt a Propeller szerkesztősége a fényképen szereplő Orgován Bélától nyilvánosan is elnézést kér.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na megírhatná Dinnyés József újra a "Még meg sem hozta a gólya" kezdetű örökbecsűt a korrupt, antidemokratikus, népnyúzó, csaló Kádár rendszerről! Ja hogy most az Orbán rendszerről van szó? Akkor bocsi mert a 19 és a húsz sokat emlegetett összefüggése jól jellemzi a fijjukat.
JAJMÁR
Nem volt idő "leinformálni" az új vezért? Vagy "csak" az volt a lényeg, hogy ne kérdezzen?
Ez lesz a bukta fő oka, annyira kilóg a "csalás" lólába!

(Oszt már látjuk, mi a módszer, hogyan kell jól "befektetni" és "forgatni" a pénzt, hogy többszáz milliós vagyont gyűjtsön az ember. )
JAJMÁR
@JAJMÁR: Felötlik bennem az a gondolat, hogy vajon milyen kapcsolat révén, és honnan ismerték a kiválasztott új vezért ezek a "tisztes" úriemberek?
zöldszem
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mobil123
@JAJMÁR: Gondolom a börtönben nagy ismeretségre tett szert , és így "bérmunkás" lett náluk.
bundi
@JAJMÁR: @nezelodo: lényegtelen...az első hajléktalan a sarokról...vagy munkára váró a térről eppúgy megteszi mint a söröző rosszarcú a kocsmából...ezt a módszert a fudeszesek használták eddig ha a cégeik kínossá kezdtek válni...josip tot...kaya ibrahim...stb...de lehet műkörmösből mezőgazdászt kreálni és elvitetni vele a pákyázatokat vagy a szomszéd szerencsétlen gázszerelőt gazdasági zsenivé varázsolni...
eszegfu
Bünözői multja (ha egyáltalán igaz) ellenére sem hiszem, hogy ez a "szerencsétlen"
ember tisztában van az uj tisztségével, vagy annak következményeivel. Az is elgondolkodtató: Tarsoly hogyan "tett szert" erre az emberre? és vajon mennyiért adta el a tulajdonrészét, ill. a "vevő" miből tudta kifizetni?
JAJMÁR
@Mobil123: 08:54 Máshogy nehéz elképzelni. Így "posványosodik" el az ország, ha nagyon gyorsan nem tisztítja meg a "mocsoktól" a nép!
Mobil123
@JAJMÁR: Hát ezt már qrva nehéz megtisztítani , szinte lehetetlen :-((
volvós
@bundi: 08:55

a sok hárompontos ( ... ) szóköz kisértetiesen
hasonlít egy kitiltott kommentelö stílusára !
Az " öregebb" kommentelök tudják, kiröl van szó !
eszegfu
@JAJMÁR: Az is érdekes, hogy a Cégbiróságon már márc. 9-én!!! nyoma van a változásnak. Továbbgondolva az a cégbiró, aki meghozta a határozatot a változás bejegyzésről -- a hiánytalanul és helyesen benyujtott kérelmek ellenére -- nem M.o-n él? esetleg nem kellett volna visszautasitania?! Én értem, hogy minden kérelmet objektiven kell "birálnia", de valamit csak kellett volna tennie?!
JAJMÁR
@eszegfu: 09:13 Igazad van. A Cégbíróság alapesetben nem ilyen gyors, és minden apróságot javíttat, bár inkább csak formai okokból! Ez akkor is fura... az "ilyen nincs is" kategória :)
coni
Nem lennék meglepve ha ez is csak egy kamu lenne (mint a bajai videó), hogy az ország ne azzal foglakozzon hova is tűnt az utóbbi időben sok száz ezer keményen dolgozó kisember pénze.
Zseniális ötlet, találtak volna a pénzügyes világban büntetlen előéletű balekot akinek a nevére íratták volna a céget jó pénzért, de akkor az emberek a még mindig szabadlábon levő Tarsoly háza előtt állnának és nem tudnák eltüntetni a sok száz Milliárd nyomát.
eszegfu
@JAJMÁR: Olvastam egy másik cikkben, hogy megjelent a rendőrség valószinüleg lakcim ellenőrzés miatt az uj igazgatónál. Most, utólag értehetetlen ennek a miértje is. És akkor a "másik oldalon" akár 48 órán belül börtönben lehet Tarsoly! Ilyent a világ nem látott!! Tökéletesen igazad van az "ilyen nincs is" kategóriában!!
KERKA
Még mondja valaki, hogy a jelenlegi Magyarországon nem lehet karriert építeni. Eddig azt hittük elég hozzá egy futballos, vagy futsallos barátság.
Bővült a repertoár. Már elég egy gyilkossági kísérlet, üzletszerű kéjelgés, stb. és vezérigazgató lesz belőle.
Vajon ezt a Josip 2.-t nem a Lungó Drom ajánlotta be a balhé elvitelébe? Nagyon úgy néz ki. Lehet-e ennél mocskosabb ügy, mert ez már több, mint gyomorforgató.
Yoda69
Ez is olyan eset lesz mint az elso fideszes ereban kozismerte valt josziptot meg tarsai. Lenyultak a kisbefektetok penzet aztan kodde valtak. tarsoly mar el is tunt, es a helyere lepett orgovan, akit le lehet majd csukni 1-2 evre.
human
Orbán tanácsadója meg embereket ver az utcán. Én már nem vagyok meglepődve azon, hogy milyen aljas köröknek falaz a kormány. Szerintem fogunk még itt ámulni és bámulni, ha egyszer rendesen fel lesz derítve az Orbán rezsim ténykedése.
Senara
Normálisabb hajléktalant nem találtak ? Kaja Ibrahim is elvesztette az útlevelét és valaki hamar megvet mindent a nevében . Kapkodás jele a sittes csávó . Kíváncsi vagyok a cigánygyerek mikor jelenti ki , hogy Gyurcsánytól kapta a megbízást .Az még hiányzik a szappanoperához .
Greg
@zöldszem: Csak egy t-vel! így net!
human
@KERKA: Kis Szilárd volt agrárattasé úgy néz ki, hogy prostiknak intézett vízumot tömegével. Ez is újabb színfolt az Orbán rezsim ténykedésében:
www.hir24.hu/belfold/2015/03/23/prostitualtakat-segitett-vizumhoz-a-csalas-miatt-letartoztatott-kiss-szilard/
KERKA
@human: nem is tudom, hogy mit mondjak: köpni-nyelni nem tudok, avagy ámulok és bámulok.
De egy biztos, borul a bili és ennyi aljasságot elkövetni vajon még meddig lehetséges,
human
@KERKA: Elmenni akármeddig el lehet menni, csak a népen múlik.
F_Viktor
Kaya Ibrahim és Josip Tot esete azért más volt:
A több, mint 300 millió forintos (pontos összeget nem tudni, később Simicska, mint APAEH elnök, erről gondoskodott) állami tartozást felhalmozó, akkoriban, mint fityesz pénztárnok Simicska vezette Kft-ket Lajos eladta haverjának, Schlecht Csabának (akit most februárban nevezett ki a Lánchír rádió élére), aki 1 hét(!) múlva úgy adta el a két német személynek, hogy azok erről nem tudtak.

2003-ban, a bűncselekmény elévülése után az ügy egyik mellékszereplője, Weisz József vallomásából az derült ki, Németországból ő faxolta át a vevők személyes adatait Orbán akkori pénzügyi tanácsadójának, Tasnádi Zsolt vállalkozónak.
KERKA
@human: Hát leamortizálták ezt az országot, az biztos.
F_Viktor
Orgován beleillik a maffia csapatba, pár millióért bevállal 2 évet, o'szt még az is lehet, hogy később ő váltja Kiss Szilárdot Oroszországban, mint miniszteri megbízott (orosz maffiával kapcsolattartó).
Látom benne azt a potenciált, hogy ő is gond nélkül tud az orosz bűnözőknek, kurváknak vízumot intézni, s el tud tenni zsebre 80 ezer euró kenőpénzt...
zöldszem
@Greg: ma, 10:12
Kösz tanár úr! :))))) Ezek a fránya idegen szavak+ ragozás. Próbálok odafigyelni, de...
Nem is az első eset! Amúgy meg, soha nem követem el ugyan azt a hibát egyszer.
4x5x, hogy biztos legyek benne!:)))))
soljanka
Mi ebben a hír?
Az robbanna nagyot, ha egy tanult, becsületes, hozzáértő embert nevezne ki a mutyisz valamilyen posztra. :)
Börtön, csalás - ez a belépő a klubba.
troppauerhumer
Még hogy Orgován Béla!Biztosan rokona a Kaja Ibrahimnak meg a Joszif Totnak.Hát istenem, Kaya Ibrahim nem vállalta...Az MDF-FideSS székház óta ez meg szokott dolog a FideSSmaffiánál,"Happy End"!
Ha be csődöl egy cég fogj egy "csövest" aki eléggé primitív és futtasd az ő nevén a céget így minden gondért ő a felelős.
Az ügyészség,bíróság zsebre teszi ezt az újabb csalást!Hisz nagy pénzekről van szó, van miből kenni...Hiába,Orbanisztán, a nagy lehetőségek hazája!Már április elseje volna?Mert remélem ezt annak szánták!!
Kellett egy "balek", aki viszi a balhét... Így megy ez abban a bizonyos "világban".Nagyon kamu szaga van a dolognak!Természetesen Béla a faluból kiváló pénzügyi és bankszakember... Ezt a bizalmatlanságot!!! Persze egy kicsit furcsa, hogy megválasztása előtt a kormányközeli pénzeket szépen kivették. Nem is értem...Az összes Kaya Ibrahim és Josip Tot ott ül, nyilatkozik a FideSSben. Az összefonódásokra, a pénzkimentés tényére ma már valagnyi adatot gyűjtött a sajtó.Csak a vak nem látja, hogy nyakig sáros a külügyér, a mezőgazdasági felettes! Szaros pelenkát próbál mosdatni Lösimon a szarostollú botcsinálta költő, orbitális hazugságokat mond a képünkbe szóvivő lakájok hada és a köztévé. Értelmileg visszamaradt, aki elhiszi,hogy mindebben nem tevékenyen érintett a családi gazdagodás kőbányás,villanyvilágítás-felújításos, hajókikötős közbeszerzési főtolvaja, a stadionok VIP páholyának szotyolás, zsebrevágott kezű tahója a felcsúti törpe. Az ügyészség és a nyomozóhatóság látványos tétlensége a pénzek és a felelősök kimenekítését szolgálják, nem véletlenül. Ez az a kormány, ami a Zemberek kormánya! A lengyeleknél a nyolcvanas években felakasztották a hentest, aki húst lopott. Nálunk, ma gazemberek törvényesítik a tolvajlást, viccet csinálnak a jogból büntetlenül.
dr. prédikátor
Erre mondja az orosz:один из нас /közülünk való/Hát ez tényleg közülük való!!!
sentinel216
@troppauerhumer: Mintha magam írtam volna, ha tudnék így írni! :-)))
Tibor43
Egy "válságstáb" törheti a fejét,hogy lehet az ellenzékre kenni ezt a botrányt...
eszegfu
@F_Viktor: Szerintem inkább Kiss Szilárd helyett is leüli a büntetést, Sziszike meg mehet vissza ujabb frankó üzletek érdekében az oroszokhoz.
F_Viktor
@eszegfu: Tényleg, még ez is előfordulhat az orbáni demokráciában...
bencemacska
@F_Viktor: ma, 10:33

Én is így emlékszem!
mindenes46
@KERKA: Egészen addig amíg ilyen az" igazságszolgáltatás "vezetősége!
Knapp75
Na végre egy közmunkás, akit sikerült visszavezetni a "munka világába"!

Számomra ennek pozitív üzenete van: te is lehetsz bármikor a Questor vezérigazgatója!
És még tanulni sem kell hozzá...
Knapp75
@Knapp75: Na, helyesen Quaestor és nem Questor.
Remélem, a hiba ellenére még lehetek vezérigazgató!
Vagy meg kell próbálnom megölni valakit?
kakaósbögre
ha már disznó,röfögjön.nanehogymá' valami szimpla lopásért üljön.
agnes200
Nem jól látjátok. Esélyegyenlőség van. Próbáltak álláshoz juttatni egy szegény munkanélkülit. Nem minden sikerül elsőre.
Juszuf
@troppauerhumer: A nagy francokat! Most leplezik le a baloldali csalókat!
Juszuf
@soljanka: A hírben nincs semmi arra vonatkozóan, hogy a kormánynak ehhez a kinevezéshez köze lenne. Ez csak a csaló brókerekről szól, akik mentik a menthetőt.
soljanka
@Juszuf: Te ne is erőltesd azt, amid nincs. A hit csodákra képes. Nem zavarlak meg tényekkel.
Juszuf
@soljanka: Nem a gyilkost vitték el? Megint tévedtek a rendőrök?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.