A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár abban bízik, hogy több tízezer megváltozott munkaképességű, köztük fogyatékos ember kaphat munkát a következő években.

Czibere Károly az M1 aktuális csatornának adott csütörtök reggeli interjújában arról is beszélt, a megváltozott munkaképességű emberek, köztük a fogyatékossággal élők nemcsak zacskóragasztásra vagy dobozhajtogatásra alkalmasak, ahogy azt sokan gondolják, hanem sokféle munkára képesek, és gyakorlatilag a nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazatában jelen vannak.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy-öt évben 43 ezerről 77 ezerre nőtt a valamilyen formában foglalkoztatott megváltozott munkaképességű emberek száma.

Az államtitkárt azzal kapcsolatban nyilatkozott az M1-nek, hogy szerdán Budapesten "munkapróbaközpontot" nyitottak. Czibere Károly elmondta, az intézmény célja, hogy összehozza egymással a megváltozott munkaképességű álláskeresőket és a munkáltatókat. Az intézményben feltérképezik az álláskeresők képességeit, készségeit, jártasságait, belső motivációit és azt, hogy miként lehet felkészíteni őket a munka világára.

Czibere Károly arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkaadó cégeknek már nemcsak a különböző kedvezmények, támogatások miatt fontos a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása, hanem azért is, mert – a visszajelzések szerint – megjelenésükkel pozitív hatással vannak a munkahelyi közösségekre.

Utalt arra is, a cégek nyitottságát jelzi az is, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek a fogyatékosságbarát munkahely programra.

Az államtitkár szerint a cél az, hogy a fogyatékossággal élő vagy egészségkárosodott emberek szociális támogatások helyett munkából tudjanak megélni lehetőleg a nyílt munkaerőpiacról vagy ha ott nem kapnak állást, akkor az úgynevezett – államilag támogatott – védett munkahelyeken.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@rugacs: azért téged is lehetne noszogatni füstölt csákány nyéllel.
ilyen víresen meg ne kolbászolj mert még a végén el vírzel. te nagyon
víres nemzetes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Kaphat,szophat,nyalhat ! De nem kaaaap !!!
ipan54
Jól helyezkedett az államtitkár úr ! sosem gondoltam 10 éve ,h államtitkárként fogjuk "látni") hát sok sikert kivánok!
Senara
Ó egy másik münchausen szindrómás . Voltak vetélkedők .. kitud többet ..magyar politikusok ki tud nagyobbat füllenteni vetélkedő első helyéért küzdenek küzdenek .
volvós
Jóllakott nagycsoportos óvodás !!!
Mi van a fejedben rakományként agyvelö helyett ??
( By Markos-Nádas )
Ugye " ezt " kell röfögjed ??
silber13
Mostanáig - azt hittem - nem láttam még túlsúlyos rinocéroszrt. Ránéztem a fényképre...Belátom, tévedtem!
Equilibrium
Még az "egészséges" ember sem kap munkát! Nehogy már azzal jöjjenek, hogy a megváltozott munkaképességűnek fog jutni munka!?
verum
Joggal bízik abban, hogy több fogyatékkal élő fog dolgozni, hiszen mindent megtesznek ennek érdekében.
Ugye tele a város, az ország akadálymentesítőkkel, a tömegközlekedési járműveken is, meg a munkahelyeken is, az intézményekben is. Kerekesszékkel bárhová el lehet jutni dolgozni, vásárolni, ügyintézni. Pl. vakvezető kutyákkal tömve a kiképző helyek, úgy dobálják ingyen a rászorulóknak.
Most már tényleg csak a fogyatékkal élőkön múlik, hogy igénybe vegyék mindezt.
Amíg arra nem ébredünk, hogy bilbe lóg a kezünk. :-(
bakurasz
Ostobaságban határ a csillagos ég! Másban úgysem megy a Tolvaj Fityessnek!!
bakegya
Egyetlen lukára se kényes ez a pali se!-ép kéz-láb embereknek sincs munkája,de még arra se hogy a falu határán túljusson!!!
verum
@bakegya: - a nem épkézláb ember ugyanúgy ember és ugyanúgy akar dolgozni, mint az épkézláb.
És te sem tudod, hogy holnap nem leszel-e nem épkézláb!
ila51
@bakegya: ja , a barátnőm is ilyesmivel foglalkozik , van akinek a visszaútra Ő ad pénzt , csak munkát nem tud adni
papa.49
Ahogy elnézem a kihízott zsír pofáját ez is erősen ,,megváltozott munkaképességű,, pali lehetne kocsit húzatni vele egyesbe, Debrecentől, Győrig talán még le is fogyna...
Amit meg mondott az érdektelen a mese kategória!!!
zöldszem
Czibere, cibere belőled sem lesz lekvár, megmaradsz xarnak!!!
Az egészséges embereknek sem tudtok munkát adni, (munkát! nem közmunkát)valamint azoknak az embereknek sem akiket vissza minősítettetek. Fél lába, keze, nincs, munkára alkalmassá nyilvánítottátok, kap valami 25 ezer ft körül, összeget. Menj és dolgozz!! Hol te szerencsétlen??? Ha szerencséje van, kap munkát +50 000 Ft. Egész szép kis összeg majdnem 90 000 Ft. Az összeg ugyan „megélni kevés, éhen halni sok". De mit tudtok ti a való életből??
silber13
@papa.49: 15:43-ra: "...lehetne kocsit húzatni vele egyesbe, Debrecentől, Győrig talán még le is fogyna.." Ugye tökig feltöltött vasúti tartálykocsira tecc gondolni mindenféle váltókon áthúzva, hegymenetben?
Nil
Addig amíg nem szüntetik meg a diákmunkához kapcsolódó adókedvezményt addig esély sincs munkához jutni.
munkahelyek vannak - vagy nem töltik be, vagy diákokat alkalmaznak
a kedvenc álláshirdetésem ami úgy szól hogy csak nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkezőt vesznek fel-a munkavégzés ideje 8-16 óráig
még jó hogy van esélyegyenlőség - papíron
bakegya
@verum: ez érthető-én viszont már rég nem vagyok ép-kéz-láb,de mindezek ellenére teljesértékű munkát áll módomban végezni-kivéve azt a három évet amikor a vicctorunk minden szakmai indoklás nélkül utcára tett-26-év 144-napi hivatástudat után,BETEGEN.(munkahelyi ártalom.discus hernia,befelé)
AZTÁN AMINT FELGYÓGYULTAM A SAJÁT LÁBAMRA ÁLLTam,de már nem csakkk hazai viszonylatban-de hát ez végül is magánügy.
Hofipisti
A FIDESZ ígéretek általános jellemzője, hogy mind feltételes módban hangzik el.
Így aztán ha "coki" a vége, akkor lehet "gyurcsányozni" elmútnyócévezni, no meg bizony brüsszelezni is. Az, hogy ők vágták át tudatosan a népet, mert éppen valami sittet el kellett fedni, arról szó sem lehet. Többek között a legutóbbi napok ilyen terméke a májusban benyújtandó 2016-os költségvetés a mindenféle csecsebecse körítéssel. Még azt sem tudják, hogy az ideit hányszor kell még módosítani, de már a jövő évivel próbálják - sajnos nem hatástalanul - hülyíteni a népet. Persze ha a Szeretett Vezető utóbbi időben lehangzott kiszólásaiból indulok ki, hát bizony nem csak a nép hülyül!
verum
@bakegya: azért ha vak lennél, vagy csak kerekesszékben tudnál közlekedni, nagyságrendekkel nehezebb lenne a dolgod, nem?
justhpeter
@Hofipisti: Azt gondolom ez a hozzászólás fedi le a legtökéletesebben a lényeget.
Közeli kapcsolatból tudom, hogy Czibere úr által ismertetetteknek a valóságban a fele sincsen meg.
kamazuka
Megszólalt a mézesmadzag technologies!
Bácsi a talán,a lehet,az még nem a biztos .
E két szó csak egy álomvilág által vázolt alternatív jövőkép.
rugacs
Millyen érdekes, hogy még itt is vannak olyan ex-mozgássérültek, akik rögtön felgyógyultak, amint a kormány épnek találta őket!!!
Egy kis noszogatás milyen jót tesz az egészségnek!! :-)
aremy
@rugacs: azért téged is lehetne noszogatni füstölt csákány nyéllel.
ilyen víresen meg ne kolbászolj mert még a végén el vírzel. te nagyon
víres nemzetes.
bakegya
@verum: hát kösz -igazad van ,még ez is előfordulhat,nem csakkk a betegeimmel.
A hallássérülést,mit mondjak,jobban tűrném ha válogathatnék a nálad lévő készletből-na szevasz.
@rugacs:na mi van,fölriadtál, ha hányingered van-azon tudok segíteni,ha akarok-de az értő olvasásod korrigálásán nem !-jó reggelt-baxogalódj a témán.
@Hofipisti: egyet értek-nekem a "gyere haza fiatal..." patkánykodás nagyon tetszik.
Szánalmas.50-EMBERT FOG A FIDESS EGYENLŐRE HAZADEPORTÁLNI?-ENNÉL CSAKK AZ EGY MILLIÓ BESZAVAZÓ GÁZABB.-és van az a pénz...
verum
@rugacs: - és milyen érdekes, sok ember öngyilkos lett ellátatlansága, kiszolgáltatottsága miatt és még többen haltak meg azért, mert betegségükre nem volt pénzük sem gyógyszerre, sem orvosi kezelésre.
Csak mert egészségesnek nyilvánították a mengele-féle orvosok, a lelketlen diktátor kiszolgálói.
nemjoezigy
ez a tipikus kormánypárti nyilatkozat. Olyanokat mondanak, amit nem csinálnak meg az érintettek érdekében. Ezzel elérik, hogy akiket nem érint, azok háborognak, hogy megint valakikkel kivételez a kormány. Megvalósul az oszd meg és uralkodj elv. Ezért vannak még mindig hatalmon a férgek.
És milyen sokan vagyunk, akik nem szerepelünk a listán, csak érezzük a hatását. Csak példának itt vagyok én: három rák műtét után, profi LEAN tudással (sajnos nem megfelelő nyelv ismerettel) az állásinterjúkon megfelelek, de a dokik kiszórnak.
Ez van.
mate03
@verum: Amíg egészséges ,szakképzett emberek,nem kapnak a képesítésükhöz,megfelelő munkát,el tudod képzelni,hogy egy szerencsétlen rokkant embert majd foglalkoztatnak?Álmodj szépeket! Nem a rokkant embereket bántom,őket sajnálom! Ez a kormány mindent elvett tőlük! Szégyen erre a kibaszott országra ! Bocsánat, de ez bennem volt!
mate03
@rugacs: ! Semmit nem változtál!Pont az maradtál aki voltál ! Belőled minden emberi érzés kiveszett! Sajnálom a családodat! Maradok tisztelettel
rosalinda57
A rokkantak és megváltozott képességűeket is csak azért akarják foglalkoztatni, hogy megint legyen egy embercsoport, amelyiken tovább akarnak gazdagodni. Hát nem ! Az igazi beteg emberek - még akkor is, ha diplomával rendelkeznek és érdemi munkát tudnának végezni a megváltozott munkaképességűek között - nem tudnak 8 árán át állni, fizikai megterhelés alatt lenni, ráadásul olyan alacsony bérért, amiből még a havi bérletét se nagyon tudja megvenni, ráadásul tovább romlik az állapota a terheléstől. Agyament ötlet ez is a többivel együtt. Most már a kitalálóját is akár le lehetne százalékolni !!!
JAJMÁR
@rugacs: 00:32 Ritkán vagy mostanában fönt. Igaz, ritkán olvasni pozitív hírt szeretett kormányunk intézkedéseiről. Fordítva viszont dömping van. Kellemetlen, ugye?
Minden kis apró "jó hírnek látszó" intézkedés balzsamként simogatja zaklatott lelkedet :-D

Ez a hír is csak "jónak látszó", de te örülj.
verum
@JAJMÁR: az igazi jó híreknek én is örülnék, még akkor is, ha a kormány intézkedése nyomán jönne létre.
Nem azért utálom a Fideszt, mert Fidesz, hanem mert rengeteg rosszat tesz.
rugacs
Mint látom, továbbra is túlsúlyban vannak itt a szellemi nyomorékok.. :-)
A jelenlévők közül sokaknak látatlanban ki lehetne állítani a diliflepnit.

A megváltozott munkaképességűeknek lehet munkát adni, a hülyéknek marad a propeller
Az utóbbi hetekben nem volt téma, amire érdemes lett volna reagálni.
Ez a "hír" nekem nem hír, mert tevékenyen részt veszek benne...
m.macskosz
@rugacs: "...a hülyéknek marad a propeller"
Moderálási feltételek"- Tilos más politikai nézetű, vallású, beállítottságú, szokású, hátterű, stílusú felhasználók, vagy más emberek gyalázása
- Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét sérteni
- Tilos kettő vagy több regisztrációt használni, ilyen esetben minden klón hozzáférés letiltásra kerül
- Minden egyéb olyan tartalom tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti"

Kikérem magamnak a többiek nevében is, hogy lehülyézz!
JAJMÁR
@verum: 11:56 Persze, de hát mára a fides neve egybemosódott egy csomó rossz, - hatástanulmány nélküli - intézkedéshez: Pl. trafikügy, lesötétített trafikok. Ha most kimondanák, hogy ez rossz döntés, és letépni minden fóliát, - sajnos - eggyel később lenne, mint időben, de még most se mondják. (Megfontolják,)
JAJMÁR
@rugacs: 18:23 Nem nekem, de nekem is címezted, ugye? Nos, ha tevékenyen részt veszel ebben, akkor talán munkaadó vagy. Akkor neked ez jó.

Ha viszont a másik oldalon állsz - és megjegyzem, hogy én nem, de semmi problémám a megváltozott munkaképességű emberekkel, - felhívom a figyelmedet a cikk utolsó bekezdésére.
A támogatások "helyett" szóra.
.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 19:05 Érthetőbb lesz talán, ha hozzáteszem, hogy a megváltozott munkaképességű ismerőseim havi 30e Ft-ért dolgoznak.
mate03
@rugacs: Igen?Te is nyomék vagy,de lelki!
rugacs
Akinek inge, látom magára vette! :-))
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.