Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Kft. konzorciuma nettó 9,9 milliárdos pályázaton nyerte el gáterősítési munkálatok kivitelezésének jogát. A pályázat egyszereplős volt, így nem akadt versenytársuk – értesült a napi.hu.

A közbeszerzést az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) írta ki a Közép-Tisza-vidéki, az Alsó-Tisza-vidéki, a Körös-vidéki és a Tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkák elvégzésére és az Unió fogja finanszírozni. A projekt megvalósításának becsült értéke 9 896 864 191 forint volt, ehhez képest a konzorcium nettó 9 900 000 000 forintért tett ajánlatot.

A Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Békés Drén Kft. az OVF egy korábbi, 34 milliárdos tenderének is a nyertesei között voltak a Drén-Aqua Konzorcium és a Duna Aszfalt Kft. mellett.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az a fránya média teletömte a fiam fejét. Mindenáron víz és gázszerelő akar lenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hofipisti
Ha uniós pénz, akkor előbb-utóbb úgyis mi fogjuk fizetni, mert az unió beint.
Törölt felhasználó
De ügyes ez a fazékfejű Lőrinc:) Most, hogy kezdi sejteni Viktor hogy vége a bulinak na melyik oligarcha nyer. A házi pénztárnok!..:) Gyökér elkezdte kimenteni a pénzt, nem pedig a "rendszer" oligarcháknak tolja..
Az a baj Viktor, ha itt valaki megőrül 2-3 múlva, annak már nem fog számítani a pénz:)
solidedge
Az a fránya média teletömte a fiam fejét. Mindenáron víz és gázszerelő akar lenni.
kkalman
Milyen komoly viták lehettek a pályázatot elbírálók között, hogy el tudják dönteni, ki nyerje meg a ezt a munkát. :-(((
karma1
@kkalman: Draga Baratom, a cikk cime mondja: Verseny NELKUL nyertek tizmilliardos kozbeszerzest,... tehat mar a kulsosegeket, a formai dolgokat is lesz@rja a csuti vezir, annyira tele van a gatyaja f@sva...
kkalman
@karma1: Nem véletlenül tettem smilet a hsz. végére. Ja, a bíráló bizottság ezért még pénzt is kapott.
karma1
@kkalman: Haha, ez egy "anti-smiley" volt, inkabb kinodban sirosra vetted a figurat, de 100 %-ig megertem, miert?...:o))
Cicamama55
Zsebében igen, de a fejében soha nem lesz belőle Simicska...
Levendula
@Cicamama55: Simicska saját ésszel gondolkodik, ennek pedig megmondják, mit kell tennie...
Mobil123
A sötét pofa, akinek szar ömlik a szájából most is mehet az EU -hoz ám.ugatni. Nem csak Gyurcsány miatt. Vagy lézer jankó most miért nem pofázás?
bakegya
A MAFFIAÁLLAM RÉVBE ÉRT-a teknőst ha lelökik a cölöp tetejéről-LŐRINC VÍGAN GONDOSKODIK RÓLA,HOGY PUHÁRA ESSEN...szép pénz...a saját lábon állásra bőven elég!-Magyarország szeretlek!-de nem én.
human
@Yoda69: Mert tudja, hogy megteheti. Nincs felháborodás, tüntetés. Mindenki a Juhász Péterektől várja a megoldást pedig ez nem elég. Mindenkinek Juhász Péternek kellene lenni, akinek nem tetszik a lopás.
nemjoezigy
Az is az ország és a NÉP szembeköpése, hogy olyan többszörös milliárdosoknak mint ez a mészáros, a csányi és ki tudja még ki kap (-nem kölcsön, hanem vissza nem térítendően- milliárdokat az egyébként is majdan garantáltan nyereségesen működő vállakozásaikhoz.
verum
Kellene már módosítani az alaptörvényt, töröljék el, hogy a közbeszerzésekhez verseny kell.
Fölösleges adminisztráció. A felszabadult pénzt is viheti a "nyertes", akinek szánják.
pistapapa
Tovább gyarapodik az Orbán(Olstein) vagyon,csak egy kis kitérővel, Lőrinc baráton keresztül.
Jankó123
A vezír Pécsett azt nyilatkozta, "Az ellenfeleink csak a stadionokat látják".

Nem csak a stadionokat!
Ezt is látjuk ám dumakormányzó úr!
:-)
nyanya001
És ezek rugóznak a Gyurcsány megbízásán ?
volvós
1. " A projekt megvalósításának becsült értéke 9 896 864 191 forint volt, ehhez képest a konzorcium nettó 9 900 000 000 forintért tett ajánlatot..."( becsült érték ??)
2. "...pályázaton nyerte el gáterősítési munkálatok kivitelezésének jogát. A pályázat egyszereplős volt, így nem akadt versenytársuk – értesült a napi.hu..."

Ügyész :
Tisztelt Bíróság !!! Nincs több kérdésem a vádlottakhoz !
ilos
Ha az "egyszereplőst" jól értelmezem, akkor nem volt több pályázó. Akkor meg miről beszélünk? Kedves fikázók! Miért nem pályáztatok? Kritizálni, hőbörögni könnyű, közben lehetne néha dolgozni is!
Freewolf
Uniós pénzek esetében a pályáztatás elég szigorú. Arról igazán nem Mészáros tehet, hogy más nem pályázta meg a tendert. Tetszettek volna pályázni, akkor több ajánlatból lehetett volna válogatni!
köhögő bolha
Könnyebb találni egy vegetáriánus oroszlánt,mint egy becsületes,arroganciától mentes fideszes politikust!
Strong
ez pont olyan időszakról árulkodik, amikor a választások voltak egyszereplősek...
magyarbakancs
Tisztességes társadalomban az ilyen eljárást börtönnel díjaznák.
nezelodo
"magyarbakancs
Tisztességes társadalomban az ilyen eljárást börtönnel díjaznák."

Miért állította valaha Orbán, hogy tisztességes társadalomban élünk? Nem, ő azt mondja törvényesben. Az ő "törvényei" szerint. Egy kis kitérővel majd esetleg ezt jutalmazza egy hajdani megtisztult társadalom.
Freewolf
Érdekes felvetés ez a börtön! Ha az Unió nem lát benne kivetni valót, majd mi találunk benne? Egyszereplős választás? Annyi mihaszna, semmi párt indult, annyi szavazatot nem kaptak, ahányan megalapították. Ismételni tudom! Tetszettek volna normális, elfogadható pártot alkotni, mert úgy tűnt egyik baloldali pártot sem támogatták a választók. Ez viszont nem a választók hibája, a népet nem lehet leváltani!
Mobil123
"IV.1.1)
Az eljárás fajtája
Gyorsított meghívásos" - Vajon mennyi volt???

IV.1.1)
Az eljárás fajtája
Gyorsított meghívásos" -Vajon mennyi volt???

ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:145122-2015:TEXT:HU:HTML&src=0
eszegfu
@ilos: 9:23@Freewolf: 9:31 Ez a felvetésetek, hogy miért nem pályázok esetleg én...a vicc kategóriába tartozik szerintem. Először is van fogalmatok, hogy egy pályázathoz mennyi ajánlati biztositékot kell fizetni? Mennyibe kerül egy pályázat megirása? Feltételezem, hogy a több száz oldalas pályázatot nem Mészáros irta, ill. készitette el, hanem megfizette. A pályázaton való részvételnek pedig -- vélelmezem, hogy igy volt, ez a tapasztalatom, nem másoktól hallottam -- olyan előirásai lehettek, amely már eleve kizár engem csak a próbálkozásból is. Ez olyan tétre, helyre, befutóra. És még egy szempont: nekem azt senki se mondja, hogy Mészáros ért a sertéstenyészethez, az ásványvizekhez, a csatornázáshoz, most meg az árvizvédelmi munkákhoz...csak az utóbbi idő "termése".
eszegfu
@ilos: @Freewolf: Figyelmetekbe ajánlom még Mobil123 10:16 szemelvényét.
Aki Én
@ilos: Ilosvay! Ok, hogy benned nem kelt egészséges gyanút, hogy a korábban csőd szélén álló Mészáros, vagy a korábban fillérekért dolgozó, önerőből sehova nem jutó vej sorra nyeri a milliárdos megbízásokat. Az is ok, hogy az ő esetében ez tavaly összesen 3,7 milliárdot, idén áprilisig már 4 milliárdot jelentenek a családi kasszának.
DE! Miért várod el, hogy mindenki ilyen degenerált, ostoba pöcs legyen, hogy a világ minden pénzét hazahordó kormányt és sleppjét még csak ne is kritizálja teljes joggal? Hm... Miért??? Hogy a bánatos f...ba nem érti ezt egy felnőtt ember???
Freewolf
@eszegfu: Való igaz, hogy olyan vállalkozásnak kell lenni, amelyik tőkeerős és megfelelő referenciái vannak. Mészárosnak nem kell ehhez érteni, hiszen alkalmazhat szakembereket. Miért nem pályáztak külföldi cégek? Ott van pénz, szaktudás!
Aki Én
@eszegfu: 10:31 Szerinted ezek látják összefüggéseiben a dolgokat? Szerinted ezek értik miért titkosak a pályázati elbírálások szempontjai? Szerinted ezek felfogják miért kapnak ajándék hektárokat pályázat nélkül a közösből? Szerinted ezek értik miért kapott 2013-ban az akkor még kedvelt és védelmezett Simicska NAPI közel MÁSFÉL MILLIÁRDOS megbízást (2013-ban 430 milliárd!!!)?
Szerintem ha értenék, akkor minimum befognák az ártalmas pofájukat.
eszegfu
@Freewolf: Mert a pályázat "gyorsitott, meghivásos" volt!!! De bakker, hol van ma "tőkeerős" vállalkozás?! A külföldi azért nem hozza a tőkéjét, mert BIZONYTALAN a gazdasági környezet, ami azt jelenti, hogy ami ma még igy volt, az holnapra egészen más! Abban sem értünk egyet, hogy egy vállalkozónak nem kellene értenie ahhoz, amit csinál! Ha nem ért hozzá valamennyire is, akkor hogy magyarázzák meg neki, hogy (csak hasraütve) a sertéseknek miért is kell ujra beoltani? Az is igaz, van ott pénz dögivel, 1-2 kár nem dönti romba. Azon is csak derülni lehet, hogy a külföldi cégeknél van a pénz és a szaktudás...akkor hogy a büdi életben leszünk gazdaságilag önállóak, hogyan lesz mindenből "nemzeti"?! Magyar üzletláncokat, magyar bankokat, meg magyar magyart hirdet O.V.!
Hellcat
Ezzel nem szaladtok az EUba fidesznyikek? Ez nem zavar titeket mi?
eszegfu
@Aki Én: Erre lehetne mondani: ujra kellene születniük, akkor talán ...
Freewolf
@eszegfu: Külföldi nem jött pályázni! Mivel Uniós pénzről van szó, ezt alaposan át fogják nézni. Volt már ami nem tetszett az Uniónak és nem támogatta.
Szakértelem: Rockefeller mindenhez ért, amit a cégei csinálnak?
Bizonytalan gazdasági környezet: na ez pontosan így van. Viszont itt szerződést kötnek, amelyik mind két felet köti.
A magyar vállalkozások és üzletek helyzetbe hozása dicséretes. Minden ország ezt teszi, csak nekünk nem szabad!
volvós
@eszegfu: 10:33

Kedves !!! " Ezekre " kár idöt, energiát pazarolni,
úgysem reagálnak, amig bent vannak a hátsókban...:-))
eszegfu
@Freewolf: Ja, tényleg alaposan megnézik és majd utólag a számlák benyujtásakor nem fizetik ki, mert esetleg "tulárazták". Lehet, hogy tévedek, de Rockefeller bankár volt és nem épitett csatornát. Tudod a bizonytalan gazdasági környezetben mindenki pont letojja a szerződés betartását! (Hova is tüntek a szóban megkötött üzletek, amit mindkét fél betartott?) Nem egyszer fordult elő (itt is konzorciumról van szó), hogy a fővállalkozóval szerződésük volt az alvállakozónak. A munka értékét a főváll. megkapta, de az alváll. nem!
Csak annyit tegyél meg: körülnézel milyen magyar vállalkozásokat hoz "helyzetbe" ez a kormány? Engem, de a környezetemet nem! A faluban csak azokat, akik törleszkednek a fideszes polgármesterhez...magasabb szinten pontosan igy müködik! Végül is azt gondolom, hogy iszonyatosan messze vannak egymástól a gondolataink... ugyhogy én inkább "lapoznék"...
Levrone
Erre az OVF-re hirtelen azt hittem, Orbán Viktor & Friends... :-)
Aki Én
@eszegfu: Szerintem aki annyit lát ebből, hogy dicséretes a hazai vállalkozások helyzetbe hozása, az reménytelenül ostoba.
Freewolf
@eszegfu: Ahogy jónak látod!
Abban viszont egyetértek Veled, hogy fidesz közeli legyél, ha szeretnél valamit a hatalomtól. Teszem hozzá, Gyurcsány alatt meg szoci közelinek kellett lenni!
Aki Én
@volvós: 11:10 Az a baj, hogy reagálnak. Nézd meg micsoda demagóg ostobaságokat írnak. Döbbenetes felnőtt emberektől.
szaboria1
@ilos: @Freewolf: Kérdés tényleg megvolt e pályáztatva?
Aki Én
@eszegfu: A Gyurcsány féle cég ,,helyzetbe " hozása nem aratott ilyen osztatlan sikert a fideszeseknél. Miért, hiszen az is hazai cég? Vagy mégsem ennyire egyszerű?
volvós
@Aki Én: 11:31
Biztos vagy, hogy " felnött " emberek (?) ???
Freewolf
@szaboria1: Szerinted én tudom ezt? Vélelmezem, hogy törvényesen jártak el, mert egyébként az EU nem adja a pénzt! Ez elég egyszerű!
sentinel216
Végig olvastam a hsz - eket. Vártam mikor kerül elő Gyurcsány.

"Teszem hozzá, Gyurcsány alatt meg szoci közelinek kellett lenni!" Freewolf 11:30
Freewolf
@sentinel216: Írhattam volna Bajnai, Hornt is, a lényeg az, hogy a hatalmon lévők mindig a saját emberiket segítik. Netán te nem így látod?
ilos
@Aki Én: Úgy dobálózol a milliárdokkal, mintha te számoltad volna össze. Nem vitatom a Simicska-Mészáros-Tíborcz jövedelmek gyarapodását, de ha egy többszereplős konzorcium nyer x milliós pályázaton, azt ne számold az egyik résztvevő egyedüli hasznának! Arról nem is beszélve, hogy az árbevétel és az adózott nyereség piszok messze van egymástól.
sentinel216
@Freewolf: Ha Te megnyugtatod magad a hátra mutogatással, lelked rajta. Nekem "nem tetszik a rendszer!"
Freewolf
@sentinel216: Mondhattam volna azt is, hogy Horthy alatt is az őt támogatók kaptak pénzt, de így volt ez Kádár alatt is! Kérem, ilyen a hatalom természete, nem pedig "hátra mutogatás"!
sentinel216
@Freewolf: De mindig csak ők? És ennyit? Lassan a fél ország a zsebükben.
Freewolf
@sentinel216: Nem hiszem, hogy tehetünk bármit is ellene! Tessék 2018.-ban nem rájuk szavazni!
szaboria1
Már nem csodálkozom, hogy ilyen gyorsan gazdagszik.Ő megnyeri és kiadja alvállalkozásba akik apró pénzért csinálják. Lásd Pestszentimre csatornázását.
Január
@szaboria1: Ő csak egy nepper, akinek a barátja jó helyen van.
Aki Én
@ilos: 12:09 Értem. Tehát ha naponta hallani a médiában, hogy milyen értékű megbízást kapnak a csókosok, azokat senki nem cáfolja, a céges papírok igazolják, az önkormányzatok sok esetben hitelt vesznek fel, hogy megbízhassák a csókosokat, akkor azt ne vegyük készpénznek? Akkor az nem hiteles?
Vajon a Gyurcsány féle egy szem megbízás összegét, ami ráadásul EU-s, miért nem vitatjátok? Megmondom: mert azt a vezető mondja. Ráadásul tökéletesen elferdítve hallani a kormánytól.
Szerinted a sok százmilliós és milliárdos megbízásokból, amikről már tudjuk, hogy bőven túlárazottak, nem marad jelentős hasznuk? Tényleg azon rugózol, hogy ezek a brutális összegek csak bevételek és nem tiszta haszon? Mit kéne, hogy tegyenek ahhoz, hogy kinyíljon a szemetek? Ezeket az összegeket egyszerűen, munka nélkül tegyék el? A heti néhány milliárd tiszta haszon már fel tudna háborítani? Hát ez lesz ha befogjuk a pofánkat is. A te hozzáállásod pedig csak segíti ezt a példátlan tolvajlást. Kösz!!!
bakegya
Ha valami közbe jönne-mert ugye mindíg közbe jöhet valami-hagynám ezeket a halálrabiztosítókat a nemzeti lócitromuk nevében ott valahol a gátakon túlpusztulni-ez az urbán kurmány túl van már minden határon!!!- piszok messze vannak itt is egyesek a keresztény-közösségi alapon gondolkodástól!-a számaik és szövegük mögött bűnözők vannak de,nekik ez természetes,olyannyira,hogy itt virtuálisan is vagdalkozhatnak személyesVEGZÁLÁSSAL IROGATHASSANAK!!!
JAJMÁR
Már nem is a pénzért remegnek, hanem a "fortélyos félelem igazgat"-ja őket, úgy gondolom. Nem merik kockáztatni, hogy mások helyzetbe kerüljenek, már az Altus pénzétől is rettegnek. (Azt egyébként jól teszik.)
Aki Én
@Freewolf: 12:04 De igaz és érthető is. Viszont ilyen pofátlanul, ilyen nyilvánvalóan még nem tette senki. Működött az ,,élni és élni hagyni" elv. Most szinte kizárólag ezek a tetvek kapnak közpénzt, ők viszont számolatlanul és eléggé ellenőrizetlenül. Tán az EU-nak is ezért szúrt szemet. Pofátlanul hülyének néznek mindenkit. Ráadásul bosszúszomjasak is. De ha pont így ment volna korábban is, az nem mentesíti ezeket. Ráadásul az előzők el lettek zavarva, nyilván ez is oka volt. Most akkor miért nem ordít az egész ország???
sentinel216
Orbán és a trombitaszájú megmondói terelnek:
- Emberek, veszélyben a haza! Vissza kell állítanunk a halálbüntetést! Lesz*rjuk a nemzetközi jogi egyezményeket! A véresszájú baloldali liberálisok miatt támadják a nemzeti - nemzeti trafikrendszerünket!
Közben suttyomban a háttérben:
- Nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a dolgára!
Gyarapodik a családi vagyon.
Verseny nélkül nyertek tízmilliárdos közbeszerzést Mészáros Lőrincék.
nezelodo
Hát kérem, mindig a Mészáros Viktor nyer, főleg ha egyedül pályázik. Különös vonzódása van a bankokhoz, meg a vízrendezéshez. Mindegyik jól tejel. Most nem lehet már víz rendezni a Váli völgyet, az már fialt rendesen, kicsit távolabb kell kasszírozni. Van ebben valami jó is, mert amikor úgy tudtuk hogy az árvíz a felső Tiszán pusztított, nem lett igaza a károsultaknak. Fontosabb volt a kármentés a Váli-völgyben a first lady birtoka védelmében. Végre a Tisza is sorra kerül.
Anna Mária
@Freewolf: Tudod, a fideszeseknek az a technikájuk, hogy a pályázatokat úgy írják ki, hogy a kiírásnak csak egyetlen vállalkozó feleljen meg. Ha olvasnál újságot, tudnád, hogy ez a gyakorlat igencsak zavarja az EU-t, éppen ezért állította most le egy igen nagy összeg kifizetését addig, amíg a kormány nem változtatja meg ezt a mutyista módszert.
Dr. Felipe
Lesz dolga Gyurcsányéknak az ilyen ügyekkel az EU ban. Páratlan napokon a mészáros stróman nyer, páros napokon meg a tiborcz vő.
nyanya001
@Aki Én: Ezekkel vitatkozni annyi, mint egy verébbel sakkozni !
profon
Elég ránéznem erre az emberre és máris kedvem támad "megnevezni a kígyót" !
kukac50
Mészáros csak egy stróman Orbáné minden,menti ami menthető,hogy élete végéig ne kelljen dolgozni neki,de jól élhessen.
eszegfu
@Aki Én: 14:27 Ha gyufaszállal támasztanánk ki a szemeiket, 1-1 pillanatra talán kinyilna...
ilos
Aki Én! Szerinted olvasok ilyen site-okat, mint a 444.hu? Már értem, hogy honnan nyeritek a fene nagy bölcsességet.
panellproli
Ez a rothadék ugyanaz mint az Orbán. Remélem mid kettő a csatornában végzi. ,mert undorító patkány mindkettő
verőce21
Viszont bárki találhat olyan befektetést, amin veszít. :)
Toby
...és még mindig nem tudják, hogy mi a "korrupoció" és hol a tolmács ! Mocskos orbánc !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.