Egy ilyen adó borzasztóan igazságtalan lenne Bár a Nemzetgazdasági Minisztérium később kiadott egy kissé furcsa hivatalos cáfolatot, Szombathely KDNP-s polgármestere és országgyűlési képviselője nyilvánosan elismerte, hogy a kormány fontolóra vette egy új különadó bevezetését. Ezzel a „szolidaritási adóval” a külföldön dolgozó, ám magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jövedelmét sújtanák.

Forrás: civilhetes.net
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ezek elmebetegek?! Miattuk hagyták el a hazát százezrek, és még adózzanak is?
Az emberek kormánya...
Az EU tiltja a kettős adózást, jogvégzett hülyék!!!
Olvassátok már el, a csatlakozáskor aláírt dokumentumokat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
baszki,ez már egy kétéves,szakállas hír.persze,volt ilyen,aztán jött valami hozzáértő és simán elhajtotta a faszba az ötletelő fideszes patkányt.
zöldszem
Ezek elmebetegek?! Miattuk hagyták el a hazát százezrek, és még adózzanak is?
Az emberek kormánya...
Az EU tiltja a kettős adózást, jogvégzett hülyék!!!
Olvassátok már el, a csatlakozáskor aláírt dokumentumokat!!!
Anna Mária
Ugyan, ezt nem lehet megcsinálni az EU-ban. Nem kell izgulni.
Jankó123
@iskolakerülő: Ha arrafelé járok, be is adhatom nekik, hogy semmiben ne érezzenek hiányt!
:-)))
Grafix69
Ha ezt megteszik akkor nem csak a lakcímemet adom vissza ha nem a Magyar állampolgárságomat is.
iskolakerülő
@Jankó123: Én csak próbáltam menteni, ami még menthető!!! Inkább kerülök egy nagyot:)))
Anna Mária
@Grafix69: A magyar állampolgárságról csak akkor tudsz lemondani, ha megkapod egy másik országét.
Jankó123
@iskolakerülő: Nem vagyok irigy, egyébként sem vinne rá a jóérzés, hogy megvonjam a szájuktól a betevőt!
:-)
Grafix69
@Anna Mária: Nem biztos ,lenmédia következménye ezt garantálhatom.
papa.49
Az Uniós törvény kizárja ennek a bevezetését, csak még a ,,JOG-ÁSZOK,, ezt nem tudják, de majd az orrukra, meg a praclijukra baxnak az Unióból, oszt. jónapot!!!
iskolakerülő
@Jankó123: Akkor isten pá!!! Én inkább állva brunyálok:)))
Aki Én
,,Hiszen a kormány olyan emberekre vetné azt ki, akik nem jelentenek komoly politikai erőt, mivel számarányuk elenyésző. Ráadásul mivel külföldön élnek, sokan közülük egyébként sem vennének részt a magyar választásokon."

De vannak itthon családtagok, rokonok, barátok... Beteg idióták ezek.
Egyébként inkább hálával tartozik nekik a kormány, mert nekik köszönhető, hogy a foglalkoztatotti statisztika színezhető.
justhpeter
Szolidaritási adó a jövedelem alapján. Szerintem ez ugyanolyan mint a személyi jövedelemadó. Kettős adóztatás. Azért megnézném ennek gyakorlati megvalósítását.
Önként teljesítene a dolgozó mondjuk Londonból ? A londoni cég vonná le és utalná a NAV-nak ?
A kitalálónak bele kellene verni az orrát a piszkába.
Dr. Felipe
Bizony, a pofátlanságnak és a Szovjetuniónak nincs határa.

Inkább örüljenek a fideSS patkányok hogy a kint keményen dolgozó kisemberek küldenek még haza pénzt a családjuknak.
Ezzel a különadóval csak azt érik el a patkányok hogy a családjukat is kimenekítik az országból és akkor már lóvét sem küldenek haza aztán nem lesz mit adóztatni. Barmok.
verum
Lesz még itt vasfüggöny, meglátjátok!
Anna Mária
@verum: Én is azt gondolom, hogy lesz vasfügöny.
Nem emiatt a hülyeség miatt, ebből az adóból nem lesz semmi, ezt képtelenek keresztülverni.
Fájdalmasan nem Európába való ország Magyarország.
Jankó123
@iskolakerülő: ma, 21:35
Ha már csak brunyálásra használod, akkor abban a korban érdemes megfontolni azt, hogy ülve azért mégis csak kényelmesebb.
:-)))
verum
@Anna Mária: - én is úgy látom, hogy most már bekeményít Viktorunk és le akarja állítani a kivándorlást. Ha kell, úgy hogy Európából kiugraszt minket.
Nem tudom, tényleg nem tudom, mit hoz a jövő. Lehet, hogy hamarosan csend lesz ebben az országban, síri csend. Csak a vezér éljenzésének a hangját lehet majd hallani.
Anna Mária
@verum: Szerintem az EU fog bekeményíteni, és nem fog kérni sem egy Orbán, sem egy Vona vezette országból. Fasiszta ország nem lehet az EU-tagja.
human
@Anna Mária: De lehet. Marine Le Pen pártja is szépen megvan Franciaországban. Bárkit szavaz meg a nép az EU tiszteletben fogja tartani a döntést. Aztán vagy kizárja az országot vagy sem.
kkalman
Magyarország a hülyeségben is jobban teljesít. Tényleg addig mennek szembe az uniós jogszabályokkal, míg Brüsszelben meg nem unják. Az lesz az ország vége.
legacy
A Q anyátok, egy vasat sem kaptok tolvaj, hazug, nemzetgyilkos banda!!!
vörösfuvalat
Ha jól tudom ez ez emberek kormánya. Az emberek kormánya az emberek pártján áll.
Ha adóztat csak az emberek érdeke miatt vet ki adót,hogy jobb legyen az embereknek sőt a magyar embereknek.Így erősödik a haza a nemzet mert világnemzet vagyunk. Pl: van egy magyar tűzföldön.
Ruby
Mindenhol utolérnek és nem engednek el!!!Minden nappal szomorúbb és elkeseredettebb vagyok, de sajnos már túl öreg a külföldre költözéshez.Már itt kell megnyomorodnom.
Anna Mária
@human: Magyarországon nem arról van szó, mint Franciaországban, hogy egy szélsőjobbos párt létezik, működik. Magyarországon már most egy radikális szélsőjobbos van hatalmon, lásd pl. az idegengyűlölő konzultációt és ahogy kinéz, hatalomváltás esetén is marad a vezetés durva szélsőjobbos.
Szélsőjobbosok szinte mindenütt vannak, de hatalmon egyedül Magyarországon. Az EU vigyázni fog az alapértékeire, nem fogja tűrni sokáig Magyarországot a tagjai sorában.
Senara
Keresztény demokrata "politikus" jobban teljesít .Vasárnapi bezárás után megint aljasságon törik a fejüket ? Stadion tulajnak kell a bevétel ... ötleteket kérek és én törvényt alkotok rá ... ?
Yoda69
Tobb sebbol verzik a javaslat.
1. Az EU nem engedi a kettos adoztatast, ergo ki kell lepnunk az EU-bol ha ezt vegig akarjak vinni. Persze ez lehetseges, hiszen a halabuntetes esetleges visszaallitasa miatt, amugy is tavoznunk kell az EU-bol.
2. Hogyan akarjak lekovetni ki mennyit keres kulfoldon? Ez szinte lehetetlen. Javaslom kulfoldon dolgozo honfitarsaimnak, inkabb ne utaljak haza a fizetesuket, hanem keressenek mas megoldas a penz utaztatasara. A banki transzfert a kormany latja, mig a zsebben hozott penzt nem.
eszegfu
Szerintem pontosan tudják, hogy ezt a féle adót jogilag nem vethetik ki. Rohadtul kell pedig a ktv-be a pénz, hiszen a 2016 évi terv szerint csökkentik az SZJA-t 1 %-kal. Ez is csak egy "terelés", erről "puffogjunk", nehogy észrevegyük a ktv-ben mi minden vár ránk.
stirliitz
Nem vagyok szakember a témát illetően, ezért kérdezem:

Ha és amennyiben bevezetésre kerül ez az adófajta, azt hogyan fogják beszedni?
eszegfu
@stirliitz: Vélhetően "önkéntes" alapon...ugyanis M.o-nak sok országgal van a kettős adóztatás elkerülésére egyezménye (még EU-on kivül is!), tehát a kinti munkáltatókat ennek levonására még csak meg sem kérhetjük...szerintem.
mariaberta
És még milyen adót kellene bevezetni? A vagyon adóról, a luxus villákról, a medencés kastélyokról nem kellene beszélni? Azokat, akik kénytelenek elmenni mert itthon lehetetlen az élet meg kell adóztatni, Na annak beszedésére kíváncsi lennék. Hiszen még itthon sem tudják mindenkitől -pl. Győzike- beszedni. De ha emlékezetem nem csal Selmeczi nagysasszony is több milliós adótartozással rendelkezett.
Freewolf
Ez igen barátságtalan húzás lenne! Lehet arra gyúrnak, hogy a Jobbik nyerjen 2018.-ban?
GeoCravker
Ergo, nem lesz hazai lakcímük.
Az amúgy is pangó ingatlanpiac végkép bedől, a kiment fiataloknak végképp nem lesz hova, miért "hazajönni".
Ezt jobb helyen nemzetárulásnak hívják.
Itt ez a Nemzeti Erő Rendszere. Szent István a főtéren korbácsolta volna halálra ezeket a barmokat.
Freewolf
@GeoCravker: Annyit pontosítanék, hogy az ingatlanpiac épp most lendült meg! Igaz, jobbára a fővárosban és annak is a jobb részein! A többivel kénytelen vagyok egyetérteni, bár mennyire is bánt!
GeoCravker
@Freewolf: Amely mérsékelt meglendülésben szerepet játszik valószínűleg az _is_, hogy a külföldön dolgozó nagyjából félmillió magyar kifizette a kölcsönöket, és a tehermentes ingatlanoknak jobb a piaca.
Valamint az a fiatal, akinek egyébként esélye nem lenne a megélhetésre sem, képes egy lakásra valót megkeresni odakint.
De akkor ha ennek elveszik az értelmét, akkor ez elég gyorsan kipukkad, mert a jelenlegi lakóhelyek megjelennek a bérlakás és ingatlanpiacon. ami leveri az árakat.
Freewolf
@GeoCravker: Szeretek vitatkozni és szomorúan állapítom meg, hogy nem tudok! Egyetértek veled!
Hellcat
Hát erre nem tudok mit mondani. Abba rúgnánka bele még 1et akik már amúgy is feladták és elmentek? Lehet tapsolni...a fideszre szavazóknak meg azoknak is akik nem mentek el szavazni. gratulálok.
nezelodo
Találkoztam valakivel, aki szlovák rendszámú kocsival járt. Kérdeztem nem vegzálják-e ezért. A válasz, igen addig b...gattak, amíg meg nem elégeltem, és felvettem a szlovák állampolgárságot. és lemondtam a magyar állampolgárságomról! Dakota Vezér ez a járható út? Nem kellene végre emberi módon hozzáállni ehhez a kérdéshez is?
GeoCravker
@Freewolf: korántsem tesz mindig boldoggá, ha igazam látszik lenni :-(
zöldszem
@nezelodo: Nekem a keresztlányom volt itthon 2 hétre, ügyes bajos dolgait is intézte.
A vége az lett, még a lakcím kártyáját is le kellett adni. Jött, és azt mondta, kereszt hontalan lettem.:((( Állandó, magyarországi lakcíme volt.
Freewolf
@GeoCravker: Elhiheted, hogy nekem sem okoz örömöt! Sajnos, szerintem igazad van és a kormány ezt ha meglépi, megint maga alatt vágja a fát! Reménykedjünk, hátha van ott valaki aki gondolkodik is!
nezelodo
zöldszem
"@nezelodo: Nekem a keresztlányom volt itthon 2 hétre, ügyes bajos dolgait is intézte.
A vége az lett, még a lakcím kártyáját is le kellett adni. Jött, és azt mondta, kereszt hontalan lettem.:((( Állandó, magyarországi lakcíme volt."

Micsoda??? Milyen jogszabály tiltja? Ezután majd az jön, hogy kitoloncolják saját országából, de a különadót levágják róla?
Dr. Felipe
Elvtársak, akkor ezzel a lendülettel adóztassuk meg az újmagyar kettős állampolgárokat is, ne csak szavazzanak, adózzanak is.
Ja hogy azok saját hívek, oppardon.
zöldszem
@nezelodo: ma, 11:38
Nem tudom milyen szabály van rá. Másik, 15 éve ment ki lányom. Kb egy éve, jött egy levél, hogy sem a NAV-nál, sem az EÜ pénztárnál nincs nyilvántartva.
Kérdezték, mikor ment ki, hova végleges-e?
A legjobb rész, adja meg az országot, telefonszámot, email címet. Uhm, persze, meg még esetleg, hogy milyen állagú a széklete... ja ezt nem kérdezték.:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.