A Jobbik kormányzóképességét hangsúlyozta Vona Gábor szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban, pártja 12. kongresszusán. "Minden egyes reggel úgy kelünk, hogy kormányra készülünk" – mondta a Jobbik elnöke. A politikus szerint már Orbán Viktor kormányfő is elismerte pénteki értékelésében, hogy a Fideszt kihívó ellenzéki vezető erő a Jobbik. Vona Gábor azt mondta, hogy 2018-ban a Fidesz és a Jobbik közt választanak majd az emberek.

"Meg fogjuk nyerni az országgyűlési választást, veszünk egy nagy levegőt és újjáépítjük a hazánkat" – fogalmazott a politikus, aki beszédében pártja néppárti politikai irányát hangsúlyozta azzal, hogy számukra ez nem politikai terméket jelent, hanem a megélt valóságot.

Az ellenzéki politikus a múlt évet értékelve a választási megpróbáltatásokat emelte ki. Úgy vélte, 2015 elején már érezhető volt, hogy a Fidesz népszerűségvesztési spirálba került: a veszprémi időközi választás bebizonyította, hogy van kormányváltó hangulat, a tapolcai pedig azt, hogy van kormányváltó erő is, ez pedig a Jobbik. Pártja Tapolcán bebizonyította, hogy a Jobbik képes megverni a Fideszt és képes megverni Orbán Viktort is – tette hozzá.

Azt mondta: nem becsüli le a baloldalt, de azt látni kell, hogy hosszú ideje tartós szétesettségben és akut programhiányban szenved.

A győzelemhez határozott program és nyugodt erő kell – szögezte le. Szerinte Orbán Viktor is kezdi belátni, hogy változtatásra van szükség, ő is emberközeli politikáról beszél. Vona Gábor szerint ez annak beismerése, hogy eddig nem ilyen politikát folytatott a Fidesz, de hiteltelen is a kormánypárttól, mert számukra ez a fogalom egy politikai termék csupán.

A néppárti politikáról azt mondta: arról most kell beszélni, mert a "fronton" már nincs idő taktikai értekezletre és a felelősséget hangsúlyozta.

Úgy vélte, Magyarországot a 20. századba köti a Fidesz és az MSZP, valamint kettejük meddő harca, miközben már a 21. században élünk. Példaként említette erre a német megszállási emlékművet, s kérdésként vetette fel, "vajon előbbre jutottunk azzal, hogy ezt a Fidesz megépítette", illetve azzal, hogy ez ellen az MSZP tiltakozik. Szerinte eközben az ország tönkremegy, az emberek elmennek, családok nyomorognak.

Vona Gábor szerint ebből a 20. századi helyzetből a Jobbiknak kell kimozdítania az országot, az embereknek meg kell mutatniuk a valódi törésvonalakat, amelyek nem a jobb- és baloldal között vannak, hanem a 20. és a 21. század között.

A helyzetet lövészárokhoz hasonlította, amelyben az ember elbújva viszonylagos biztonságból lő, miközben ő maga egy helyben áll.

Azt mondta: ő kijött a lövészárokból és tüzelnek is rá mindkét oldalról. Szerinte jó lenne, ha azok közül is, akik őt nácinak tartják, szintén kijönne valaki a lövészárokból és "lenne bátorsága azt mondani, hogy ebből elég volt". Utalva az István a király rockoperára, Vona Gábor azt mondta: "azt mondanám annak az embernek, nem kérdem én, anyád hol szült világra, s nem kérdem én, apád ki volt", és kérné, hogy próbálják meg ezt az országot talpra állítani.

Szerinte a változás fájdalmas, de ami nem változik, az halott. Az ország irányításához is fejlődni kell, a Jobbikból pedig le kell nyesni mindazt, ami akadályozza őket – mondta.

"Aki náci romantikára vágyik, (...) annak nincs helye ebben a pártban, az eltévesztette a házszámot" – fogalmazott. Hozzátette: azokat a vadhajtásokat is le fogja nyesni, amely egy egyre népszerűbbé váló párt esetén a megjelenő szerencselovagokat jelenti.

Három lehetőséget vázolt pártja előtt: rétegpárt, tucatpárt vagy valódi néppárt lesz, szerinte utóbbinak kell lennie, politikájának pedig a "szükséges és lehetséges harmóniáját" kell jelentenie. Határozott és nyugodt erőre van szükség, mert erőszakkal nem lehet politizálni, ma épp azért tart Magyarország ott, ahol, mert a korrupció és az arrogancia jellemzi. Hangsúlyozta: a politika szolgálat, a Jobbik pedig kormányra jutva meg fogja valósítani a valódi elszámoltatást. Előrevetítette, olyan szigorú korrupcióellenes hivatalt hoznak majd létre, "amitől még mi is félünk".

A Jobbik néppárti jövőjét egy gyümölcsfához hasonlította, amelynek gyökere van, ez táplál mindent, de a gyümölcsöt mindenkinek termi. Hozzátette: nem akar mindenkit rábeszélni arra, hogy nemzeti radikális legyen, de arról meg akarja győzni az embereket, hogy a gyümölcs az övéké is.

Vona Gábor szerint a kormánypárt is érzi a saját erőtlenségét, ezért hazudni, csúsztatni próbálnak velük kapcsolatban. Erre példaként említette Orbán Viktor pénteki beszédét, amelyben szerinte a kormányfő valótlanságot állított, pártja ugyanis nem akarja kivezetni Magyarországot Európából, hanem ahogy azt korábban is hangsúlyozták: ők az uniós csatlakozási szerződés módosítását, jobb feltételek elérését szeretnék.

Arra is kitért, hogy jövőre tisztújítás lesz a Jobbikban, programbeszédében azt fogja képviselni, amit a mostani kongresszuson elmondott. Önmagáról azt mondta: pártjában neki van a legjobb szimata, megérzi hogy merre, hogyan érdemes tovább lépni és érzi, hogy most jó és helyes úton járnak.

A kongresszus levezető elnöke Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, aki a pártelnököt a Fidesz elnökének és frakcióvezetőjének nevezve konferálta fel. Vona Gábor a hallgatóság derültségére és tapsviharára minderre úgy reagált: korábban már kilépett a Fideszből.

A kongresszus a szombat délutáni órákban többek közt a választmányi elnök megválasztásával folytatódik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
"Önmagáról azt mondta: pártjában neki van a legjobb szimata, megérzi hogy merre, hogyan érdemes tovább lépni és érzi, hogy most jó és helyes úton járnak."
Aha.
Az óvodákra gondolt biztos.

Sokat tanult ez a nyikhaj Orbántól: pontosan úgy hazudik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Akkor remélem még kurva sokáig kell evvel a gondolattal felkelned!!!
eugen4402
Legyen szerencséje a vadhajtások nyesegetésével, bár a pakliban az is benne van, hogy a vadhajtások nyesik le ezt az állhatatos, szavatartó embert, aki nem politikai termékkel házal újabban...
hetöndöe
A kommunisták se kommunisták,már akik a fitymaszban kötöttek ki.:-)))
A náci meg nem is náci,már ha a Jobbikban politizál.
Adolf és csapata meg csak virágot szedni tévelygett el a fél világon át majdnem 6 évig.
Anna Mária
"Önmagáról azt mondta: pártjában neki van a legjobb szimata, megérzi hogy merre, hogyan érdemes tovább lépni és érzi, hogy most jó és helyes úton járnak."
Aha.
Az óvodákra gondolt biztos.

Sokat tanult ez a nyikhaj Orbántól: pontosan úgy hazudik.
KERKA
Elég sok oldalhajtás van a jobbikban, amit nyesegetni kellene.
Szerintem a nácizmus nem romantikus, hanem félelmetes. Egyszer már megmutatták Európának a halál jeges leheletét.
vitriol
A fidesz szerint a jobbik hazudik. Ez vicces!
Bagoly mondja bagolynak, hogy nagyfejű!
nezelodo
Na, már két pávatáncosunk is van! Szerintem egyikre sincs nagyon szükségünk!
csapnivalo
Igazából a programját itt említi igazán és ez a legfontosabb üzenete:

"Előrevetítette, olyan szigorú korrupcióellenes hivatalt hoznak majd létre, "amitől még mi is félünk"."

Tehát a félelem... Köszi, nem kérek belőle.
Desischado
Szép a duma, de sajnos, hiteltelen! Isten mentsen meg bennünket attól, hogy ez a párt hatalomra jusson, mert egy évet nem adnék, rögtön kimutatnák a foguk fehérét, és hamar rájönnének az emberek, hogy még orbánnál is rosszabb lóra tettek! Tisztelet a kivételeknek, mert például az én szavazatomat nem kapják meg az életben soha! Ahhoz már épp eleget mutattak magukból!
kkalman
Az is beteg, akinek az egyetlen alternatívát a Jobbik jelenti. Vonának sem hiszem el még azt sem, amit kérdez. Túl sok rasszista vadhajtás van a párton belül ahhoz, hogy hinni lehessen neki.
papa.49
@kkalman: Ez nem egyéb mint ,,báránynak akarják magukat láttatni a farkasok,,!!!
mate03
@Desischado: Ehhez képest az Orbán féle- pávatánc,óvodás lötyögés! Akkor hiszek Vonának amikor Viktornak! Amíg Novák Előd-féle neonácik,vezetőségi tagok lehetnek,ne beszéljen vadhajtás nyesésről!
magyarbakancs
"Vona: aki náci romantikára vágyik, annak nincs helye a Jobbikban."
Hátsó szobákban van hely még.
magyarbakancs
@vitriol: "Bagoly mondja bagolynak, hogy nagyfejű!"
Helyesen ez úgy van "Bagoly mondja verébnek,hogy nagy fejű!"
Egyik tizenkilenc másik egy híján húsz.
levi
Amíg nincs másik alternatíva addig jobbikos maradok. A többiek már bizonyították, hogy nem értenek a vezetéshez.
sentinel216
Le sem tagadhatja, hogy a pocakos balhátvéd volt a tanítója. Ugyanaz a modorosság, alapjaiban ugyanazok a szófordulatok, - Látjátok ki vagyok én? hozzáállás. Nagyon komolyan veszi magát. Semmi lazaság, semmi mosoly, távolba néző tekintet. Előadása, mint a kis iskolás betanult szerepe. És az a meghajlás a négy égtáj felé, zseniális! Talán tükör előtt gyakorol. Hatalom mániás, mint a volt mentora.
pistapapa
@kkalman: Te pedig magyargyűlölő vagy,aki nyugodtan mehet lopott "hazájába".
pistapapa
@Desischado: Miért félsz? Csak nem magyargyűlölő vagy?
okina48
Szinte élvezet figyelni,hogy miből lesz a cserebogár!
Ez a vona felmászott a "vadhajtásokon"az uborkafára,közben lenyesegeti őket.De hogy fog lejönni?Vagy majd a vadhajtások lerázzák?
Desischado
@mate03: És már megint mennyire egyetértünk!
justhpeter
Nekem az a gyanúm, hogy sem a jobbiknak, sem Vonának nem volt múltja.
Ha netán volt múltjuk nagy baj van, mert ezek szerint nem elékeznek rá. Vagyis gyagyák. Az meg nem kell nekem, arra nem szavazok.
Ha netán volt múltjuk, emlékeznek is rá, de szeretnék ha én nem emlékeznék rá, akkor címeres gazemberek, ez meg megint nem kell nekem, tehát nem szavazok rá.
vitriol
@magyarbakancs: a közmondás eredetijét ismerem, de jelen esetben annak van értelme, ahogy leírtam!
kkalman
@pistapapa: Szerintem meg az a magyargyűlölő. aki ránk szabadítja a vonaveszedelmet!
És melyik is a lopott hazám? Én nem tudok róla, hogy loptam volna hazát, vagy bármi mást.
Anna Mária
@levi: Hát ha van a jobbikhoz gusztusod... :)))
Dr. Felipe
Jaj de cuki. Vona óvónéni nem kér a náczikokból. Akkor kezdheti is a takarítást a novák göbbels elődkével.
levi
@Anna Mária: Inkább a jobbik, mint a fidesz vagy az mszp-dk újra. Ők is lopni fognak, ők is elveszik majd amit akarnak, ez elkerülhetetlen. De a másik két hatalom már 25 éve bizonyítja, hogy nem jók semmire.
Jöjjön valami új, ami mindkét oldal pozitívumait magában hordozza (mert mindkettőnek van) arra majd szavazok.
magyarbakancs
@vitriol: Elnézést én meg azt hittem rosszul tudod a közmondást.
Freewolf
Aki náci romantikára vágyik, az ma a liberálisnak nevezett oldalon megtalálja! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.