Gyurcsány Ferenc kezdeményezte a homofób kijelentést tevő képviselő azonnali kizárását a Demokratikus Koalícióból. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Sütő László Berkecz Balázs egyik Facebook-posztja alatt mondta el véleményét a melegekről. A képviselő szerint a homoszexualitás betegség és „utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell", majd szőrös végbélnyílásokról értekezett.

A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc vasárnap válaszolt Sütő írására, és kezdeményezi a képviselő kizárását a szervezetből.

Kezdeményeztem Sütő László azonnali kizárását a Demokratikus Koalícióból. A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel. A Demokratikus Koalíció elnökségének álláspontja világos: nem tűrjük, hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártunkban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt. Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
@Anna Mária: - eddig vajon miért volt a soraikban? Vagy hirtelen, ma lett ilyen?
Anna Mária
@verum: Nemtom. Az ilyen kretének soha nincsenek egyedül, sok van belőlük.
verum
@Anna Mária: - de nem túl nehéz kiszűrni őket.
lópicigáspár
Kizárhatnának még néhány barmot, talán visszaszerezné előttem a nevét!
Anna Mária
@verum: Ja, de ahhoz akarat kell a kiszűréshez.
keresztapa
Elege lett a Dk - Párt uralmából amit Gyurcsány egyszemélyi akarata irányít
szandokan
@lópicigáspár: Kizárták, mert elmondta az igazat, és ez nem vet jó fényt a liberális eszmékre. Vonulgatnak, megbotránkoztatnak, és még lehetne sorolni. Senki nem foglalkozna velük, ha magánügyként kezelnék a másságukat, de nem, nekik mutogatniuk kell, hogy ők mások. Igazi családmodell mind.
szandokan
@keresztapa: Hiába irányít, szerintem a következő választáskor a parlamentbe sem kerülnek be.
lópicigáspár
@szandokan: Konkrétan nem arra gondoltam, hogy személy szerint kit miért zárt ki. Akkor nyerné vissza a nevét, ha egy személyt zárna ki, mert még egy olyan féreg a világban sincs!
szandokan
@lópicigáspár: Most nem tagadom, megfogtál...
lópicigáspár
@szandokan: Na látod! Egyszer már kifejtettem ezen véleményemet! :-)
Knapp75
@keresztapa: Nem neki lett elege, hanem belőle le lett elege Gyurcsánynak.

@szandokan: A melegek nem szoktak szőrős, fekáliás segglyukakról facebook-ozni, illetve ha Sütő meleg, akkor ő az első, akitől ilyet látok. :)

Az meg, hogy mi tartozik a nyilvánosságra a magánéletből és mi nem, azt talán te érzed legkevésbé az életedről szóló hozzászólásaid alapján. ;)
Knapp75
@verum: @Anna Mária: A DK-nál is hiány van káderekből...
Ráadásul lehet sok olyan terület, ahol egyetért a Gyurcsány által vallott érvekkel. Esetleg a pénze vagy a kapcsolati tőkéje miatt érdemes volt "bevenni a buliba".

Most gondoljatok bele, mi lenne, ha a Fideszből ki kéne rakni mindenkit, aki nem fiatal és/vagy nem demokrata! :)
Anna Mária
@Knapp75: No igen, és a jobbikból azokat, akik nincsenek oda a szőrös kiskutyákért! :)
JAJMÁR
Helyes, ez a minimum. Semmi keresnivalója a közéletben egy homofóbnak.
verum
@Knapp75: Nem értek egyet.
Nekem az a véleményem, illetve olyan pártot szeretnék, amelyiknek van konkrét elve, elképzelése és azt komolyan, véresen komolyan veszi. Vannak sarkalatos pontok, amikben nincs apelláta, vagy egyetért valaki, vagy nem. A liberalizmus, vagy a demokrácia nem arról szól, hogy mindenki mindent tehet. Ha valaki leteszi egy párt mellé a voksát, a minimum, hogy a sarkalatos alapelvekkel egyetért. Ha nem, a minimum, hogy kirakják.
Gyurcsány sajnos nem ilyen vezető, sokkal engedékenyebb és mondjuk ki, gyávább, megalkuvóbb. Sok olyan elvárásnak akar megfelelni, aminek nem kellene. Mindig le lesz emiatt járatva és mindig lesz hatalmas támadási felület rajta.
keresztapa
A jobbik megfogja mutatni hol van a DK helye, azaz a vérbelieknek.propeller.hu/szorakozas/3124823-on-se-latott-meg-igy-kommunistakat. Innen lehet szivárvány színt vallani..
verum
@keresztapa: - én meg, ha a nevelésem engedné, megmutatnám, hogy hol a Jobbik helye...
Anna Mária
@keresztapa: A jobbik azt fogja megmutatni, hogy lehet teljesen elszigetelni és teljesen tönkretenni egy országot.
GeoCravker
@keresztapa: A jobbik hewlye a maga szalonfasizmusával ott lenne a gárda mellett. annak meg az SA mellett a történelem hulladékraktárában.
szandokan
@Knapp75: " A melegek nem szoktak szőrős, fekáliás segglyukakról facebook-ozni" Ez kétségtelen, hiszen ez a magánügyük...
szandokan
@verum: Én meg azt, hogy hol a DK helye...
Desischado
Egyetértek. Mindenkinek joga van azzal élni, akivel akar, ha másoknak nem árt vele. Szerencsére ezt egyre több ország elismeri.
szandokan
@Desischado: Ma a középsős gyerekeim láttak két bácsit az utcán csókolózni. Rám néztek, és megkérdezték, mit csinálnak. Nehéz helyzet volt...
Desischado
@szandokan: Ha elég intelligens vagy, akkor értelmesen és koruknak megfelelően elmagyarázod nekik a dolgot. Ahogy annak idején nekem az anyám. És ettől is függ, hogy toleráns emberek lesznek e, vagy sem! Kiváncsian várom, mit mondtál nekik!
szandokan
@Desischado: Igen, intelligens módon válaszoltam nekik, miszerint vannak olyan emberek, aki a saját nemükhöz vonzódnak, nem kell megbámulni sem őket, nekik ez a természetes, így kell őket elfogadni. Most mondtam volna nekik azt, amit valójában gondoltam erről az egészről? Nézd, én elfogadom, ha valaki meleg, de ne az utcán csinálják fényes nappal, és ne vonulgassanak pávatollal a seggükbe...
szaboria1
@szandokan: Az nem zavar amikor egy lány és egy fiú az utcán szeretkezik? Pedig az sem tartozik az utca népére.
Anna Mária
@Knapp75: 20:59
"Az meg, hogy mi tartozik a nyilvánosságra a magánéletből és mi nem, azt talán te érzed legkevésbé az életedről szóló hozzászólásaid alapján. ;)"
Természetesen azt sem érzi-érti ez a figura, hogy a mások életéről való fantáziáit nem írhatja le tényállításként.
keresztapa
Buggyant agytól,nem lehet normalitást várni. nála a normális és nem normális közt különbség nincs, mert ő maga mentesülve van mind kettőtől. Jó esetben képzeli magát a szivárvány minden színének birtokosának, amit másnak birtokolni nem lehet és ez a nyilvánosság előtt kimutatva büszkeség tölti el, szégyenérzet: még csak kialakulóban sem tapasztalható nála. Olyan ez mint amikor az eltett befőtt megbuggyan.
Anna Mária
@keresztapa: Ez a befőttes hasonlatod tetszik. A kommentjeid egytől-egyig buggyantak.
Csizmás Kond
Íme egy újabb demokratikus jelenség amit Ferenc hirdet...senkinek nem szabad más véleménye legyen az övénél.
...még a vadkommunizmusban is voltak kivételek de az ő hirdette demokráciában szóba sem jöhet.
JAJMÁR
@szandokan: 01:32 Ne viccelj, a középső óvodás gyereket nem érdekli ez a téma, hidd el. Ha, és egyáltalán feltűnt nekik - de nehezen tudom elképzelni - de mondjuk, hogy megtörtént, és a kérdés is elhangzott.
Miért nem csak annyi a válasz: "szeretik egymást"? Hiszen a fiú gyereket is megcsókolja az apja, a testvére, de még nagyobb korában is üdvözlő puszit adnak egymásnak. Ezért nem hiszem, hogy különösebben megütköznének ezen a picik.
Mondjuk tudnak kérdezni, az biztos -:DDD
A 2 éves lányunokám tegnap a tóparton megáll egy napozó férfi mellett, s nagyon megnézte, majd jött a kérdés:
- Mama, ez a bácsi igazi?
(Merthogy fénylett az egész ember a naptejtől, és valami lilás kékes színben pompázott, de mindezt teljes mozdulatlansággal a hátán adta elő)
vagy - vannak a testszínű, vékony pici fürdőruhák, és magam sem értem, egyes nők miért választják ezt - kérdés:
- A nénin vagy bugyi? - Igen, van. - Szerintem nincs, elfelejtette felhúzni.

Jól megkapták az őszinte kritikákat :-D
reseva
@Csizmás Kond: Ha figyeltél, a kitiltás csak a párttagokra vonatkozik. Ha más a véleményed,ne lépj be a pártba.
Csizmás Kond
@reseva: persze hogy figyeltem de ha te is figyelnél a párt alapszabályaira akkor másként ítélnél.
...és Isten bizony nem fogok belépni.
szandokan
@JAJMÁR: Nem az ovisokról volt szó, hanem az iskolásokról. Ők azért már pedzegetik a témát. Egyébként meg nehezemre esik nem őszintének lenne hozzájuk. Meg kell tanulniuk, hogy nem ez a helyes család minta, hanem amit otthon látnak például.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Strong
Magyarul: Ez a párt köszönő viszonyban sincs a keresztény értékrenddel, és csak a népszerűségre hajt.

Ellenzem a homoszexualitást, a lobbitevékenységükkel együtt...pfujjjjj...
Anna Mária
@Strong: Teljesen hiába ellenzed, a homoszexualitás nem választás kérdése.
Van, volt és lesz is.
reseva
@Csizmás Kond: Ezek szerint azért nem fogsz belépni a pártba, mert már ott vagy? Feltételezem, mivel hogy olyan részleteiben ismered a párt alapszabályait. Én nem ismerem, bevallom, de gondolom, hogy Gyurcsány igen, talán még nálad is jobban.
Csizmás Kond
@reseva: ...én a dékában...na ne viccelj
JAJMÁR
@szandokan: 13:25 Tényleg nem érted, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése? és hány fiad is van neked? Mert minél több fiú születik a családban, annál nagyobb az esélye, hogy abba a bizonyos 5 %-ba beleesik egy. Itt is, minden véleményt írónak van gyereke, fia, lánya, unokája... bárkinek a családjában előfordulhat. Ebből kellene kiindulni. Én ezen már túl vagyok, unokáim vannak, de 3 fiam van, és bizony elolvastam mindent annak idején, mert ugyan én tudtam, hogy ez nem befolyásolja az én szeretetemet, csak, hát ebben az országban..? és azért is, hogy akkor segíteni tudjak neki, ha úgy van. A múltkor mosolyogtam a kis menyemen, mert mondta, hogy mi lesz, ha a fia.. szóval ő is :) Miért kell így frusztrálni egymást, mert mi van akkor, ha a saját nemét szereti, hiszen nem tudhatjuk, lehet, hogy éppen egy Nobel díjas, vagy művész, költő lesz belőle.
és ha egy meleg pár elfogadó légkörben árva gyereket nevelhetne, többet tenne a világért, mint az a heteró pár, aki kitaszító légkörben neveli a saját gyerekeit.

Ahhoz, hogy egy fiatal úgy élje meg a pubertást, - amikor ébredezik a szexualitása - hogy ne kelljen attól rettegnie, mi lesz vele, ha... ha esetleg ő is, és mi a jele, és a testének a jelzéseit kétségbeesve figyelje, hanem abban biztos tudatban, hogy nem ettől függ az ő emberi mivolta, és a szülői szeretet, és a barátság sem, és a pályaválasztása sem, ahhoz nem szövegelés kell, hanem teljes elfogadás.
Te pedig csak azt tudod hitelesen továbbadni, amilyenné váltál. Ez viszont nevelés kérdése.
justhpeter
Ha lenne pártom én is kizárnám a palit. De nem mindenhol értik meg, hogy hülyék nem vetnek egy pártra jó fényt. Azt gondolom, hogy a politikailag nulla Gyurcsány ebben most helyesen jár el, nem kell ehhez kereszténydemokratának lennie.
szandokan
@JAJMÁR: Tudom, hogy nem választás kérdése, és mint azt le is írtam, nem azzal van a bajom, hogy valaki meleg, hanem a viselkedésükkel. Ez óriási különbség. Igen, sok hetero pártól venném el én is a gyereket, de nem feltétlenül adnám örökbe egy azonos nemű párnak. Remélem, nekem nem kell szembesülnöm családon belül soha ilyesmivel.
Desischado
@szandokan: Elég jól megfeleltél, de az őszinteség mindenek felett! Azt látom, hogy neked is előítéleteid vannak velük szemben. Ha egy hetero pár csókolózna, az ellen nyilván semmi kifogásod nem lenne. A felvonulás pedig éppen azért van, hogy emlékeztessék az ilyen embereket arra, hogy nekik is van joguk boldogan, és azzal élni, akivel akarnak. Anyám teljesen toleráns volt velük és mindenki mással szemben is, és engem is erre nevelt, amiért hálás vagyok neki a mai napig. Hogy van a hátad?
szandokan
@Desischado: A csontkovács tevékenységének következtében jobban, majd holnap megyek megint, de élesben még nem próbáltam, szóval majd látjuk. Nézd, ezekkel a felvonulásokkal éppen az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Ha megnézel egy meleg művész embert (Alföldit ne soroljuk ide), akkor ilyet nem látsz tőlük, a legtöbbről véletlenül derül ki, hogy meleg. Társadalmilag nem elfogadott a homoszexualitás, és ha erre könnyen ráfogjuk, hogy csak egy génhiba, akkor a pedofilok sem büntethetőek? Hiszen az is génhiba, mégis teljesen másként ítélik meg az emberek.
JAJMÁR
@szandokan: 22:40 Már szinte majdnem egyetértünk. A melegek viselkedéskultúráját a nem melegek ragasztják rájuk. Én még soha nem voltam a felvonuláson, de egy csomó képet láttam. Az a gyanúm, hogy a 7ezer ember közül kb. 50 magamutogató, ha van, de aki erre figyel, ezeket emeli ki. Egyébként azokkal sincs semmi baj, de ha belegondolsz a heteró emberek sem egyformák, és kb. pont ilyen arányban vannak magamutogató, feltűnési vágyban szenvedő heterók is. A többiben egyetértek Veled.
Egyébként nincs bizonyítva, hogy mi okozza a homoszexualitást, minden csak feltételezés, elmélet.
Ez a cikk nagyon tetszik: index.hu/tudomany/2012/09/29/homoszexualitas_ndash_genek_vagy_neveles/
JAJMÁR
@szandokan: 00:19 A pedofil ember erőszakot alkalmaz, megront gyerekeket. A gyerek kiszolgáltatott. Itt a baj, ez a bűncselekmény, és nem összehasonlítható két felnőtt ember tudatos döntésével.
A nemi erőszak egyébként felnőttek esetében is bántalmazás és bűncselekmény.
Strong
@Anna Mária: Ugye az elvtársak is teljes meggyőződéssel mondták Leninről, hogy élt, él és élni fog...

Summa: Nem hiába ellenzem -és Nem lesz örökké..
Anna Mária
@Strong: Ezt elszúrtad. Lenin meg az elvtársak nem tartoznak ide.
De, hiába ellenzed, ellenezhetnéd ezzel az erővel azt is, hogy nyáron meleg van.
szandokan
@JAJMÁR: Igen, egy gyerek valóban kiszolgáltatott, és sokszor a nagyon szegény gyerekeknél még erőszak sem kell, mert egy kis ételért cserébe bármire hajlandóak, főleg a Távol keleti országokban. Erről egyszer olvastam valahol. Mondjuk ez sokkal szörnyűbb, hiszen egy gyerek életét meg is határozza a későbbiekben. Le kellene lőni minden pedofilt.
JAJMÁR
@szandokan: 15?11 Kösz az infót, majd figyelek :)
Strong
@Anna Mária: Elég vérmesen beálltál a védvonalukba...kezdem érteni, hogy miért...

A nyári meleg egy természetes dolog...a bu*iság nem az...

Szerintem felesleges ilyen "intellektuális" válaszokat írnod. Ezzel magadat minősíted.
Anna Mária
@Strong: Így van.
Magamat minősítem: tudok szabadon gondolkodni.
Te is magadat minősíted: neked az ilyesmi nem megy.
Strong
@Anna Mária: Látom, hogy a neten élsz úgyis..akkor légyszi fejtsd ki kicsit bővebben.

Személyeskedés helyett érvelhetnél is...de az gondolom nem megy..

Lényegében: A bu*iság az nem szabadság, hanem megkötözöttség. Ugyanúgy mint a dohányzás vagy az alkoholizmus.
Viszont mégis más. Ugyanis a dohányzással és az alkoholizmussal szemben már bebizonyosodott, hogy káros -így van egy társadalmi ellenállás. A homoszexualitással szemben pedig ugyanúgy lobbiznak mint korábban Amerikában a dohány gyártó cégek, mondván hogy: ez a menő..

Nos bu*inak lenni nem menő...hanem fertelem..
Anna Mária
@Strong: Gondolod, hogy veled, a homofób buzizóval vitázni fogok?
Egy frászt.
Strong
..tudod vitázni csak azzal lehet, aki ellenvéleményt fogalmaz meg...
ugyanis a "magadfajtával" nagy az egyetértés...
Strong
...illetve nincs érvanyagod mellette, így nem tudsz érvelni, csak homofóbozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.