Többféle technológiával építik a magyar-szerb határon a mintakerítést, amelynek előkészítését hétfőn kezdték el.

Nagy László, az alapanyagokat előkészítő BV Holding Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen azt mondta újságíróknak, a különféle technológiákat kipróbálva azt vizsgálják, hogy melyik megépítése lesz a legalkalmasabb a teljes, 175 kilométeres szakaszon.

November végéig felépül a szerb-magyar kerítés, de csak 3 méter magas lesz

Tájékoztatása szerint az alapanyagokat a BV, a büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok vállalatcsoportja állítja elő, az építést a honvédség végzi. Jelenleg a büntetés-végrehajtás a dunaújvárosi Acélszerkezet Kft. segítségével készíti elő a szükséges alapanyagokat, melyeket kedden leszállítottak a mintakerítés építésének helyszínére. Innentől kezdve a honvédség veszi át a munkát. A kerítés három méter magas lesz, felül és alul is pengés drót (NATO-drót) fut majd – sorolta az ügyvezető. Péntekig három verziót építenek ki 150 méteren. Az első 25 méteren fa oszlopok lesznek majd, és erre kerül a kerítés. Aztán 125 méteren fém oszlopos technológiát alkalmaznak, mely egy részén betonalap készül. Másik részén az oszlopokat cölöpverővel helyezik el. Az oszlopokat 2,5 méterenként telepítik, a határvonaltól 2,5 és 10 méter közötti sávban.

A mintakerítés még a héten elkészül, a teljes 175 kilométert november 30-ig építik meg – tette hozzá Nagy László.

Eközben a NOL.hu úgy értesült: 4 méter helyett csak 3 méter magas lesz a végső kerítés.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@szandokan: Itt a kerítésed, amit szerinted majd drótvágóval nem lehet átvágni. Hátha most eljátszol a gondolattal, hogy engedélykötelessé kellene tenni az oldalvágót, a harapófogót és társait.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
@szandokan: Itt a kerítésed, amit szerinted majd drótvágóval nem lehet átvágni. Hátha most eljátszol a gondolattal, hogy engedélykötelessé kellene tenni az oldalvágót, a harapófogót és társait.
Freewolf
Na végre, hogy észhez tért a kormány és már építi is a kerítést!
papa.49
@human: Ezt a semmit akár fel se állítsák, mert nem véd ez semmitől, ez csak egy jó drága ,,vadkerítés,, lesz nem egyéb...
1magyar
Elektromos jelzőrendszert kell rajta végigvezetni!
wagabund
-alul-felül pengedrót-tekercs...azt csak géppel tudják rakni, mert a ruha, vagy bármi azonnal szakad...
ember nem fogja megközelíteni, fogóval sem tud a közelébe férkőzni...
ez eddig rendben is lenne ennyi pénzért, tulajdonképpen ezért is építik...

-tudom, senkit nem érdekel, hogy mi lesz a rengeteg sérült vaddal.. ...ott véreznek el vagy a dróton, vagy széttépett bundával az erdőben...

-viszont a rabok munkábaállítása nagy ötlet...asszem (majdnem)tizennyolcezer rab reszelgeti a körmét unalmában...ha ebből rádumálnak ezret, hogy legyenszíves egy picit segíteni, az már nagy előny, haladósabb...persze motivációt belengetve...
nem is kell a segítőknek diplomásnak lenni, elég ha szorgalmasn teljesítik amit a munkavezető kioszt...
pbalage
@human: szandokán mindig átbasszák, de attól függetlenül szereti őket.
némi zenével is hadd szolgáljak a kommentemhez:
www.youtube.com/watch?v=nzaZxKd9BRM
Keoma
Aki látott már őzikét, szarvast, muflont lábánál fogva átbucskázva felakadni egy ilyen 3 m magas drótkerítés tetején, az sírva fog fakadni egy ilyen dróterődítmény láttán.
Hőkamarás drónok és távvezérelt mozgásérzékelőkkel telepakolt tornyok kellenének oda a határra.Ja, az nem üzlet egyeseknek, nem lehet annyit lenyúlni (túlszámlázással) az állami költségből, mert sok a bekerülési költsége.
simmering73
Kerítésmutyi. 3 méter magas lesz, de 4 métert számolnak fel.
Pálinkafőző Rézüst
@Freewolf: 4m-es magassággal tervezték. 3 m-e magassággal kezdik építeni az eftássak. Mekkora lesz, mire a végére érnek??? :)))) Még a kis g is átlépi majd simán...:)))) (
justhpeter
Ritkán látott természetkárosítás. A 175 km-re pont 175 évet kellene kiszabni a bíróságnak. Aztán az ötletadók osztozzanak.

Természetkárosítás

242. § (1) Aki

a) fokozottan védett élő szervezet egyedét,

b) védett élő szervezet vagy az Európai Unióban természetvédelmi szempontból jelentős növény- vagy állatfaj egyedeit, feltéve, hogy azok külön jogszabályban meghatározott, pénzben kifejezett értékének együttes összege eléri a fokozottan védett élő szervezet egyedei esetében megállapított, pénzben kifejezett legalacsonyabb értéket,

c) a vadon élő állat- és növényfajok számára kereskedelmük szabályozása által biztosított védelemről szóló EK tanácsi rendelet A és B melléklete hatálya alá tartozó élő szervezet egyedét

jogellenesen megszerzi, tartja, forgalomba hozza, az ország területére behozza, onnan kiviszi, azon átszállítja, azzal kereskedik, illetve azt károsítja vagy elpusztítja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a természetkárosítás az élő szervezet egyedeinek olyan mértékű pusztulását okozza,

a) hogy az (1) bekezdés a) vagy b) pontja esetében az elpusztított élő szervezet egyedeinek külön jogszabályban meghatározott, pénzben kifejezett értékének együttes összege eléri a fokozottan védett élő szervezet egyedei esetében megállapított, pénzben kifejezett legmagasabb érték kétszeresét,

b) amely az (1) bekezdés c) pontja esetében az élő szervezet állományának fennmaradását veszélyezteti.

(3) Aki a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) E § alkalmazásában élő szervezet egyede:

a) az élő szervezet egyedének valamennyi fejlődési szakasza, alakja, állapota,

b) az élő szervezetek keresztezéseként és kereszteződéseként létrejött egyed,

c) az élő szervezet egyedének származéka, ami alatt érteni kell az elpusztult élőlényt, valamint annak vagy az élő...
Pálinkafőző Rézüst
@justhpeter: lehet, hogy csak a tömjén és lézer efftásaknak kell a kerítés a vadhajtás miatt, hogy halomra lőhessék az oda beszorított vadat? Nem is lehetetlen, ezektől ez is kitelik...
Anna Mária
@justhpeter: Remélem, hozzáértő fog feljelentést tenni.
almosd
Lehet hogy a gyenge kerítést kompenzálják pár ezer krokodillal ,és még hasznot is húz a kormány belőle mert eladják táskának. :(
Levendula
Rúdugró rudakat fognak árusítani az élelmesek a kerítés mellett... :)
Pálinkafőző Rézüst
@Levendula: ez egy nagyon jó ötlet!!! Felezünk? :))
Lackó50
Ügyes. Elkészítették a költségvetést 4 m magas kerítésre. Mire elkezdik építeni, már csak 3 m magas. Aztán majd itt-ott elég lesz abból 2 m is, mert azt se sokan tudják átugrani, hordozható létra meg kevés menekültnél van. Így az anyagköltségekből már több milliárd megmarad a zsebben. Mivel rabokkal gyártják le, így valamicske ismét elosztható lesz. Mi befizetjük az adót (keményen az ÁFÁ-val) ők meg kiveszik a kasszából és ilyen trükkökkel elosztják egymás között. Ez az üzlet. Hogy a vadakkal és a menekültekkel mi lesz, az kit érdekel? Ez kérem kőkemény piacgazdaság és nem holmi humanitárius misszió.
Pálinkafőző Rézüst
@Lackó50: igazad van, a " kőkemény piacgazdaság" kivételével. Ami ugyanis kis megmaradt hazánkban működik jelenleg, az kőkemény rablógazdaság!
human
@pbalage: Orbán haverjaival nem is az ellenzékieken röhög, mert tudják, hogy mi tudjuk. A saját szavazóikon röhög, hogy így be lehet őket etetni.
papa.49
@wagabund: Dunaújvárosnál van az a telephely ahol gyártani fogják, na nem 18 ezren, de van alapanyag bőven...A röhej a számomra az hogy most kezdenek kísérletezni, hogy mi legyen a hordozó szerkezet, egy ,,valódi mérnök,, tízperc alatt számításokkal alátámasztottam megadja a választ, de nem olyan mint amilyenek a mostani ,,kormánypolitikusok,,!!!))))))
pbalage
@human: túl csúnyát írtam orbánviktorra, úgyhogy inkább vissza is töröltem. (volt benne villanypózna is)
Jankó123
Ha továbbra is ilyen ütemben zsugorodik (1m/hét), nem lesz magasabb mint egy pingpong háló!
:-)))
verum
@Jankó123: - de ugyanannyi milliárd forintért ám! :-)
Jankó123
@verum: Hogy gondolod? Addig még többször módosítják a kivitelezés nehézségeire hivatkozva, persze nem mínuszban!
:-)))
verum
@Jankó123: - látod, erre nem gondoltam! Persze, hiszen minden módosítás költségnövekedéssel is jár!
A végén marad minden ahogy volt, csak a milliárdok mennek. :-D
Desischado
@wagabund: Tévedsz, mert engem nagyon is érdekel az állatok épsége! És íme, igazam volt, a terelés mellett arról szól a nóta, hogy valakik piszkosul megszedik magukat a drót bizniszből! Elnevettem magam kínomban, mikor olvastam a 3 métert. Ezt akárki át tudja vinni, kivéve a 80 éves nénit! Nem emberi, hogy hova süllyed még ez a banda!

@justhpeter: És Brüsszel ehhez mit szól? Vagy az állatok nem számítanak?! Mert bízom benne, hogy ennek meg lesz a böjtje! Azért nem létezik, hogy mindenen és mindenkin átgázolhat ez a szemét banda! Mikor lesz már ennek az ámokfutásnak vége?! Szegény állatok, és a természet, már előre sajnálom őket! orbánéknak kéne fennakadni már végre az elszámoltatás hálóján!
wagabund
Na, a kormánynak annyi..
Most nyilatkozik egy ellenzéki képviselőnő, aki szerint mindent rosszul csinál a kormány menekültügyben...(is)
Többek között a kerítés teljesen felesleges, mert alkalmatlan megakadályozni az átmászást...

Aszonta bele a kamerába: én is átmászom a három méter magas kerítésen akár tűsarkú cipőben is...
-kár hogy visszajött Pestre, mert akkor megmutathatta volna az ország és a menekültek legnagyobb örömére, hogy kell kerítéstmászni...
A kormány meg elbujdokolhatna szégyenében..

...és még sok-sok okosat mondott a kis szájacskájával a képviselőasszony, aki rendkívül tájékozottnak tűnt az élet minden területén..

szerintem.
human
@wagabund: Kerítés problema megoldva 4 másodperc alatt: youtu.be/-2-2gVngp5A
wagabund
@papa.49: 22.11...

igen...ezt a valódi mérnöki munkát hiányolom... jó, tudom..tudom...egy valódi mérnök mondhatja azt is, hogy a próbakerítéssel tapasztalatot gyűjt a későbbi tökéletes kivitelezéshez..

...most mondja a tv, hogy szakemberek készítik a próbakerítést..rabok három műszakban...
...azért kezd gyanús lenni, hogy a pengés drótot milyen módon helyezik el...a veszélyessége miatt ezt célgéppel helyezik el, emberi közreműködés nélkül...

azért megsasolnám, itt hogy' helyeznek el több sor pengés drótot..(lehet, hogy már úton van?)
papa.49
@verum: Ezt a plakátot a hazugovics ,,játékszobájába,, a parlamentbe bevinni és felakasztani, a falra kinek melyiket tetszik...
papa.49
@wagabund: Lehet hogy egy komolyabb melónál csinálnak kÍsérleteket, de gondolj bele sehol a világon nem a terepen, és élesben kísérleteznek, mert ez csak közröhejhez vezet...))))))
papa.49
@wagabund: Gondolom egyetlen felhőkarcolót se így kezdtek építeni, ez olyan óvodás módszer!!!)))))))
Aki Én
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
köhögő bolha
A képen látható kerítés drótot ,egy palota pincsi is játszva ketté harapja.
mate03
@papa.49: Felhőkarcolót? Még falusi budit sem!
papa.49
@Aki Én: Ez színtiszta NÁCI ESZME VILÁG!!!
Aki Én
@papa.49: 11:29 Szeretném hinni, hogy semmi alapja...
papa.49
@Aki Én: Én viszont elhiszem mert szerte a világban, ezt hirdetik a ,,kaporszakállú imámok,, és szerintem pont nem véletlenül...A legkényelmesebb a vallás mögé bújva gaztetteket végrehajtani, tudom hogy a kereszténységnek is volt ilyen időszaka, azt ugyanígy elítélem...
vizinyuszi
És erre költik az adófizetők pénzét! Gratula!
kata53
+ m magas lesz, de 6 m-t fognak elszámolni!
kukac50
A 4 méterből már egyet elloptak,számlázni azért fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.