Vadai Ágnes, a DK női alelnöke közleményben jelentette be, hogy a párt a következő napokban elindít egy online petíciót “Több tiszteletet a magyar nőknek!” címmel. Arra kérnek mindenkit, hogy pártoktól függetlenül csatlakozzanak, és ítéljék el közösen a nőket lenéző, tiszteletlen megszólalásokat.

A párt a petíció elindítását azzal indokolta: az elmúlt években sorozatossá vált, hogy a Fidesz vezető politikusai lekezelően, másodrangú félként beszélnek a nőkről. Legutóbb Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság fideszes elnöke viccelődött azzal, hogy az asszony nem ember, az elmúlt években azonban ennél sokkal borzasztóbb példái is voltak már a nők lenézésének és a nők elleni erőszak bagatellizálásának. Előbbire Varga István szolgáltatott példát, amikor arról beszélt, hogy ha a nők szülnének 4-5 gyereket, akkor fel sem merülhetne a családon belüli erőszak, utóbbira a felesége arc- és orrcsontját eltörő “vak komondoros” Balogh József – emlékeztetett a párt.

A DK szerint elfogadhatatlan, hogy miközben Németország kancellárja lehet nő, amerikai elnökjelölt is lehet nő, addig hazánkban a Fidesz vezető politikusai valamiféle gyerekcsináló konyhagépként beszélnek a nőkről, akiknek a főzés, a házimunka és a gyerekszülés az elrendelt feladatuk.

Arra kérem jobboldali nőtársaimat, – többek között – Hoffmann Rózsát, Dunai Mónikát, Schmidt Máriát, Handó Tündét, Pelczné Gáll Ildikót, Herczegh Anitát, Rogán Cecíliát, Vajna Tímeát és Lévai Anikót, hogy ők se maradjanak csendben, ha a jobboldal alárendelt eszközként beszél a nőkről

- kérte Vadai.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Toby: Ha ez a mondás két korsó közt hangzik el a restiben, akkor csak ócska lemez. Ha a latrinaajtóra van kiírva belülről, akkor egy hüjepistike önmegvalósítása. Ha egy kormányzati szereplő, hivatalos rendezvényen hangoztatja, majd közli, hogy ez egy axióma, azaz alapigazság, akkor az a kormányzat hivatalos kommunikációja.
Namármost a latrinaajtó és a kormányzati kommunikáció között szokott különbség lenni.
Elég baj, hogy nálunk nincs
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A PÉNZMOSÓNŐK ???-Azon a bizonyos jobb oldalon igazán jóltartott nőnemüeknek semmi okuk sincs felszólalni keményen dolgozni kényszerülő és alárendelt eszközként kiszolgáltatott nők megkülönböztetése okán-borítékolhatnám.
csetere
@vitriol: Gabika nem ér rá! Most rágcsálja a kiflit a Tescoban.
Toby
Most jut eszembe, hogy a nevesített hölgyikéket én is ugyanarra kérném...
Lepényleső
Támogatom,csakúgy mint a férfi egyenjogúságát legalább a nyugdíjkorhatárt illetően.
picike
ha elmond valaki egy vicet és nem rám mondja hogy nem vagyok nő az engem nem sért meg! a vicet meg értem . na de a női vezetőket nem szeretem,de nem azért mert nő vagyok hanem azért mert nem képesek minden napon egyformán gondolkodni mert nem is tehetik női mivoltuknál fogva. Értékesek a nők is csak ,ne veezetőnek.itt az én egyenjoguságom leirva de a nő maradjon nő!!!
picike
A Nőnek mint gyengébb edénynek tiszteletett tévén nékik (asszonyember) !!@bakegya:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.