A Sopron felé elindított, majd Bicskén megállított vonat menekültjei közül néhányan a rendőrökre támadtak a helyi vasútállomáson.

A 444 tudósítása szerint az indulatok akkor szabadultak el, amikor egy nő a gyerekével a sínekre esett. Őket is, a velük lévő férfit is elvitték a rendőrök.

A vonatról leszállt, az állomás aluljárójának lépcsőjén ragadt menekültek egy része, nagyjából tíz ember rátámadt a kordonban álló rendőrökre – írják. Őket is elvitték, a vonat utolsó kocsijaiban vannak még menekültek, ők nem akarnak leszállni, skandálni kezdtek.

Nem akarnak a menekülttáborba menni

Az MTI közlése szerint viszont a rendőrség sorfala között többen is sorra visszaszállnak a veszteglő vonatra.

A migránsokat megpróbálták buszokhoz terelni, azonban ez nem járt sikerrel, mert a síneket a pályaudvar előtti parkolóval összekötő aluljáróból nem mentek fel és azt skandálták, hogy "No camp!" vagyis azt, hogy nem akarnak a táborba menni.

Csütörtökön, dél után egy újabb a vonat indult el a Keletiből, amelyet nem sokkal azelőtt toltak be a pályaudvarra. 

135 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem a rendőröknek kellene nekimenni, hanem annak az aljas gazembernek
aki ezt kitalálta !
Többször leírtam, de megismétlem, ilyen aljas kormánya még nem volt
ennek az országnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Felháborító, aljas cselekedet Orbántól. Brüsszelből egyenesen Strasburgba kéne vinni és bíróság elé állítani.
verum
Abban igaza van Orbánnak, hogy nem szabad regisztráció nélkül tovább engedni.
De ennek a szervezése katasztrófa és az, hogy az menekültek alig, vagy egyáltalán nincsenek tájékoztatva.
Ilyen módon bánni emberekkel csak arra jó, hogy növelje a feszültséget és az összetűzést.
Sííva
Ki akarnak robbantani valamiféle polgári rendbontást, hogy behívhassák a külföldi erőket hivatalosan a rendfenntartásra! Szorítják a hurkot!
nyanya001
Nem a rendőröknek kellene nekimenni, hanem annak az aljas gazembernek
aki ezt kitalálta !
Többször leírtam, de megismétlem, ilyen aljas kormánya még nem volt
ennek az országnak !
izo
@verum: Honnan tudod nincsenek tájékoztatva?A csapból is az folyik papírok nélkül nem mehetnek tovább!
verum
@izo: - milyen nyelven? A MÁV még idegen nyelvű plakátot sem enged kitenni!
Sziszifusz
Kaotikussá vált a helyzet. Ennek egyik fő oka a szakszerűtlen, anarchikus intézkedés sorozat.
A kialakult helyzetnek felső szinten vannak a felelősei. A felelősséget vállalni kell (lene) és a következtetést levonva, megtenni azt ami egy normális országban természetes volna ... az irányt meghatározó személynek LEMONDANI .
JAJMÁR
Csak az erőszakos és az embertelen megoldást ismerik sajnos, No, majd mindjárt alkalmazzák is a gumilövedéket, ami nem fegyver már, csak 2006-ban volt az.
JAJMÁR
@izo: Neked, tényleg ez folyik a csapból is. Nem vetted észre, hogy a sajtótájékoztató is neked szólt? Vagy azt képzeled, a menekülteknek?
Aki Én
Tipikus esete annak, hogy a félrevezetés, hazudozás dühöt szül. Ez lesz a magyarokkal is ha egyszer végre megelégelik a sok hazudozást, félrevezetést. Ebből csak baj lehet.
Sziszifusz
Szándékosan szítják a menekültek indulatait ? Igen !!
nyanya001
Azt hiszem nem járok messze az (i)gazságtó, hogy ez a Sintér Sanya műve !
bakegya
@verum: MÉRT NE SZABADNA!!!
Fogalma sincs a magyarok többségének évek óta már hányan voltak kénytelenek ebből a mi " fideSS pöcegödörré államosított "Magyarországnak FELHASZNÁLT ORSZÁGBÓL ELHÚZNI!
Ezzel A CSOPORTtal kell példát statuálni-vezekelni-BRÜSSZEL ÉS AZ EGÉSZ VILÁG FELÉ - MOST JÖN MAJD -anikóka kerítőnői jószolgála-a sintér bevagonírozta ,a csizmás fejbeis rúgja,mikor nem látják.de ha látják már az is csakkk félreértéslesz-aztán anikóka sztárfotó-de még az is lehet körbevezetik őket a felcsutkai maradona műfüvén a pancsóban.
EZ MÁR SIMÁN TÖRVÉNYESÍTETT DEPORTÁLÁS
rugacs
@nyanya001: Ki találta ki, hogy idejöjjenek? Ki találta ki, hogy erre jöjjenek? Ki találta ki, hogy nyugodtan átsétálhatnak egy országon? Ki találta ki, hogy majd az országok fognak hozzájuk igazodni? Ki találta ki, hogy Európában csak érvényes igazolvánnyal lehet közlekedni? Míg nem voltunk Unió tagok, te kedvedre sétafikálhattál Európában bárhova? Ha te elmenekülsz otthonról, más országban azt tehetsz, amit akarsz, a törvények hozzád fognak igazodni?
Ember, gondolkozz már...
nyanya001
@rugacs: Nyugi @rugacs: a magyarokra is sor kerül Európában !
Mert ez nem európai viselkedés !
Nem kellene emberekkel úgy bánni mint az állatokkal,bár az állatokkal is különbül bánnak
fejlettebb kultur körökben !
izo
@verum: Ha én elmegyek pl angliába és nem tudok angolul a kedvemért nem fogják magyarul elmondani!Amúgy a MÁV angol német magyar nyelven tájékoztat (remélem az arabot nem akarod).A libsik azt mondják jól képzettek a migránsok több nyelven beszélnek!
rugacs
@verum: Hát speciel tévedsz! Ha én (vagy te) disszidálok egy másik országban, nem az országnak kötelessége, hogy téged beavasson az előírásokba, hanem a te dolgod, hogy előre tájékozódj erről! Máshol az a bevett gyakorlat, ha nincs beutazási engedélyed, be sem teheted a lábad az országba. Az ország legfőbb vezetője pedig magasról tojik rád, meg hogy mi lesz veled!
Ezek az emberek - érdekes módon - tisztában vannak a jogaikkal, de nem is érdeklik őket az országok szabályai! Ezek az emberek ELVÁRJÁK, hogy a helyiek hozzájuk igazodjanak! Ezeket az embereket valakik jól átverték azzal, hogy elhitették velük, nyugodtan mehetnek amerre és ahogyan akarnak és Európában tárt karokkal fogják őket várni! Ezek az emberek vagy nagyon ostobák vagy tudatos provokatőrök.
Aki Én
@rugacs: 13:55 Akárhogy is, de ezeknek az embereknek a többsége menekül. Ezeknek az embereknek a többségét más országok befogadják. Ennek útját állni, hazudozni, megtéveszteni, sanyarú sorsú emberek tömegét hülyére venni nem éppen emberséges dolog. Qrvára utálom, hogy ,,idegen" emberek követelőznek, törvényt sértenek, de azért szerencsére nem ez az általános.
Ez számomra nem igazol mást, mint a kormány dilettantizmusát, helyzetkezelő kudarcát és inkorrektségét. Ahogy semmihez sem értenek a hazudozáson és herdáláson kívül, úgy ehhez sem. Az kinek a hozzá nem értését igazolja, hogy regisztrálatlan ezrek vannak a főváros közepén? Képtelenek kezelni a helyzetet.
rugacs
@nyanya001: Olyan nincs, hogy európai viselkedés. Európában 63 ország van, az Unióban pedig 28. Minden országban mások a szokások. Különbözőek a lakosság mentalitása, a nyelve, más az országok területi adottsága, más az etika. Viszont közös, hogy mindegyikben törvények szabályozzák mit lehet és mit nem tenni. Mindenhol más a büntetés a tiltott határátlépésért, de mindenhol büntetik. Vannak egyforma viselkedések és vannak különbözőek. Nem lehet általánosítani. Van aki szeretné, ha Európában erősebb lenne az iszlám befolyás és van aki nem!
Te nyilván az előbbihez tartozol én meg az utóbbihoz.
rugacs
@nyanya001: Ja és még valamit:én állattartó vagyok. És elhiheted, az állatomnak sokkal jobb dolga van, mint más családokban az embereknek!
nyanya001
@rugacs: Én nem minősítettelek eddig de ha óhajtod megteszem legközelebb !
Én emberből vagyok ami lehet egyeseknek feltűnő, de nem vagyok egyedül !
rugacs
@Aki Én: Persze, te csak azt felejted el, hogy aki ezeket az embereke állítólag majd befogadja, éppen az találta ki a Schengeni rendeletet, éppen az várja el a magyar kormánytól, hogy ezt a rendeletet maximálisan be is tartassa! Bármi áron! Itt nem te vagy a megtévesztett, hanem az igazi menekült, akivel valaki elhitette, hogy bármit megtehet. És ez nem a magyar kormány volt.
És az egy dolog, hogy a vonuló tömeg mekkora aránya a valódi menekült, de ettől még nem kéne a fejedet a homokba dugnod!
Netán te feláldoznád az életed, a léted, a javaidat, a családod biztonságát kétes eredetű és hitű muzulmánok jobb életéért?
Én elfogadom az igen válaszodat, de megkérdezem: a magyar szegényeken, a magyar hajléktalanokon, vagy akár az európai szegényeken és az európai hajléktalanokon miért nem próbált meg senki sem segíteni azok közül, akik most annyira odavannak a muzulmánokért?!
De azért jobb szeretném a te szádból hallani (képletesen), valóban mindent feláldoznál ezekért?
Mert lehet, hogy tényleg békés emberek, de mi van ha nem?
Szóval szerinted megérné a kockázatot, ha te is (és mindenki más) rámehetsz?
eszegfu
@rugacs: 14:18 Bántás, sértegetés szándéka nélkül, őszintén mondom: maradj inkább az állataidnál és ne foglalkozz emberekkel...
rugacs
@nyanya001: A szomszédom is emberből készült, aki leégette a lakását meg a túloldali szomszédét. Az is embernek született, aki kidobta a nyolcadikról a kutyáját. Sorolhatnám. Szóval embernek lenni vagy emberségesnek, nem mindegy.
A sorozat gyilkosok is emberből vannak, sokak imádják a saját családjukat. ÉS?
A nácik is emberből voltak, csak nem úgy viselkedtek.
Az izraeliek és a palesztinok is emberből vannak, mégis gyilkolják egymást.
Szóval az, hogy te emberből vagy még akárki lehetsz...
Aki Én
@rugacs: 14:26 Nagyon, de nagyon nem szeretném!!! Távol áll tőlem, hogy támogassam ezt a népvándorlást, különösen egy ennyire más kultúra fúzióját. Pont azt kérdeztem én is, hogy vajon a nyugatiban segédkezők a mi szegényeinken és elesett nyugdíjasainkon is ennyit segítettek-e? Ezernyi gyerek él az országban, akik még nem látták a Balatont sem.
De azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy a németek befogadják őket. Az sem megoldás, hogy valódi háborús övezetből menekülőket ne támogassunk és mindegyiket kikiáltsuk terroristának és koszos kecske b@szónak. Ezek az emberek a biztos halál elől menekülnek az életük kockáztatásával. Szerencsére mi elképzelni sem tudjuk milyen az.
De ha már így van, ne szívassuk és ne tartóztassuk fel őket a szükségesnél tovább. Ez egy évtizedes probléma, nem a szögesdrót fogja megoldani.
rugacs
@eszegfu: Az állatom sokkal inkább megérdemli a törődést, mint a legtöbb ember. (természetéből adódóan nem harapja meg annak a kezét, akitől a törődést és gondoskodást kapja)
A családom, a barátaim, de még az ismerőseim többsége is hasonló véleményen van. Így nem kell lemondanom az emberekkel való foglalkozásról sem.
Nekem nem kell, neked meg nem érdemes emberekkel foglalkoznod...főleg nem velem.
Boszi27
@rugacs: ...és ki találta ki hogy te ideszüless és ne Afganisztánba!? Arról miért nem szól egyetlen hatalom sem, hogy rendezni kellene a szíriai konfliktust, akkor nem lenne menekültválság? Több millió embert el lehet kergetni a hazájából és ezt a világ tűri, akkor nem logikus-e arra a következtetésre jutni, hogy bármikor sorra kerülhetsz te is és bárki? Nem elég baja van már mindenkinek, azért a szívatgatásra még van energia. Ha veled ezt játszanák, miután átgumicsónakoztál a tengeren, majd gyalogoltál pár ezer km-t engedik hogy megvedd a vonatjegyed mondjuk 5X.ös áron és a végén 100 km.re mehetsz akkor nem hiszem hogy nagyon higgadt tudnál maradni...
nyanya001
@rugacs: Igen , és mint az országban a több millió létminimum alatt élőnek minden bizonnyal !
nyanya001
@rugacs: Lehet, hogy neked nincs, nekem van !
Nekem ez az értékrendem !
Maradok a vén Európánál !
rugacs
@Aki Én: Kivételesen egyetértek veled, de a helyzetet csak az oldhatja fel, ha az Uniós előírásokat feloldva nem kényszerítik a kormányt arra, hogy mindenáron tartsa be! Nem lehet két malomban őrölni...ne is korlátozzuk őket, de ne is engedjük...ilyen nincs!
'94-ben volt egy hasonló szitum egy rendőrrel: igazoltatott (autóval) majd azt követelte, mutassam meg a tartalék izzó készletet (ami a csomagtartóban volt), de úgy hogy nem engedett kiszállni az autóból..., aztán úgy félóra elteltével kiszaladt a számon egy Anyázás, ami megoldotta a helyzetet, mert feljelentett. Amit később a tárgyalás folyamán visszavont és bocsánatot kért..., később jót röhögtünk az egészen..., de akkor és ott kinyílt a bicska a zsebemben a nyilvánvaló provokációtól.
Na ezt kéne itt elkerülni..., mert könnyen az ártatlanokon csattanhat az ostor ... mindkét oldalon...
rugacs
@nyanya001: Értékrendem van, de ennél sokkal szigorúbb, mert mint írtam, ember van ilyen is, meg olyan is...
dr. prédikátor
Szemét mocskos náci kormány!!! A rendkívüli állapot bevezetésére játszanak,azért provokálják a menekülteket!!!
eszegfu
@rugacs: 14:41 Látod ebben az 1-ben egyetértünk, Veled nem érdemes foglalkoznom! Egyébként meg sajnálom, hogy nem akartad megérteni, amit irtam.
rugacs
@Boszi27: Hogy én hova szülessek, az nem kitaláció műve, okostojás! És hogy miért nem szól senki sem a megoldásról, miért tőlem kérdezed? Itt ez az oldal, lehet körmölni a megoldásokat! Én eddig egyet sem olvastam, csak a kormány kritizálását. Én soha egyetlen embert sem űztem el az otthonából. De ha hasonló atrocitás történne velem és arra kényszerülnék, hogy új hont keressek máshol a világban, akkor ha beengednek iratok nélkül egy országba úgy, hogy nem vágnak ezért sittre, nem hőzöngenék, hanem örülnék neki. Mindenesetre úgy kezdeném, hogy nem vaktában vágnék neki a világnak, s ha már eldöntöttem hova mennék, utána járnék annak, hogyan jutok el oda. És útközben nem várnám el, hogy mások igazodjanak hozzám, hanem megpróbálnám betartani a tranzit ország törvényeit. Én így csinálnám. És szerintem minden normális ember ugyanígy járna el.
Ezek a menekültek úgy tesznek, mintha egy másik bolygóról érkeztek volna. Szerintem ez egyáltalán nem normális, ha figyelembe vesszük, hogy sokaknak van okostelefonja...és egyáltalán nem látszanak szedett-vedett népségnek..., bár ami az igényeiket illeti... :-(
rugacs
@dr. prédikátor: Ezek szerint a kormány találta ki, hogy a Schengeni előírásokat be kell tartani? Ez új nekem. Én úgy tudtam, az összes Uniós tagállamra egyaránt vonatkozik kötelezően. S mintha a Merkel külön ki is emelte ezt az Uniós elvárást a magyar kormánnyal szemben.
Nahát, mik vannak...
dr. prédikátor
Nagypofájú ellenzék!! Ilyenkor hol vagytok?? Kussoltok a hűvösben? LMP, PM, DK meg a többiek!!! Most miért nem nyitjátok ki a pofátokat???Miért nem álltok ki???Vagy ezt már nem meritek nyiltan felvállalni?? csak üzengettek a voktor szopkinnak és gyilkos bandájának?Ti sem vagytok különbek!!!
dr. prédikátor
@rugacs: A korábbi hozzászólásaid miatt nem válaszolok bővebben mert nem érdemled meg! Amit pedig irnák az nem tűrné a nyomdafestéket!!!
Aki Én
@rugacs: 15:03 Én csak azt mondom, hogy a regisztráláshoz megfelelő apparátus kell, és a kellő időnél ne tartoztassuk tovább őket. Az Eu már felajánlotta ebbéli segítségét. Kapjanak megfelelő felvilágosítást, mint első Eu-s állomáson, és tuti biztos, hogy megértőbbek és türelmesebbek lesznek. Ne használja őket a közröhely média kirakati bábúnak a kormány hazugságok igazolására és védelmére.
Nagyon kezdem únni, hogy a menekült téma mellett nem szól másról az életünk. Akárhogy is, de ez kapóra jött a kormánynak. Mondjuk azt már kezdik belátni, hogy kezelni képtelenek
rugacs
@dr. prédikátor: Csak helyeselni tudom döntésedet! Ismerve stílusodat és intelligencia szintedet, nem kis önuralomra lehetett szükséged ehhez... :-)
Gratula!
dr. prédikátor
@rugacs: Igy van !!! A csahos kutyákkal csak kutyamód lehet!!!Érted ??, kutyuli!!!
eszegfu
@Aki Én: 15:27 Nincs is 1 hónapja, amikor kiderült, hogy a németek szervere nem győzi a migránsok nagy arányu létszámát regisztrálni, állandóan müködésképtelen. Gyanitom, hogy esetleg lenne megfelelő apparátus, csak rendszer nincs! Ahhoz, hogy az egyre növekvő tömeget minél előbb ellássuk okmányokkal, bizony ehhez komoly számitógép-rendszer kell... nem találtam semmilyen információt erre vonatkozóan.
Freewolf
A törvény előírja a menekültügyi eljárás lefolytatását. Irány akkor a tábor és türelem, vagy haza de azonnal!
Toby
Végre, a qrmány akarata/szándéka teljesült ! Lehet csépelni a menekülteket, a több napos tili-toli erre ment ki !
Éles lőszerosztás mikor lesz ?
Freewolf
@Toby: Lesz itt rend! A vadak már kezdik megmutatni igazi arcukat!
Toby
@Freewolf: Álláspontom szerint egy ilyen hercehurca során, belőled is kitőrne a neandervölgyi !
Freewolf
@Toby: Nem kell otthonról lelépni és akkor nem kell sorban állni! Aki pedig nem tudja a sorát kivárni, takarodjon vissza, ahonnan jött!
Toby
@Freewolf: Ebben a tárgyban ( "nem kell otthonról...") talán akkor tudnál hiteles álláspontot képviselni, ha legalább hasdonló helyzetbe kerültél volna valaha !
Mert szerinted ki az az őrült, aki nyomós ok/indok nélkül, felnyalábolja az egész famíliát azért, hogy a Keletiben kempingezzen ?
verum
@izo: ha te egyedül, akkor nem. De ha több ezer magyar van ott, akkor igen.
Nem az az érdekünk, hogy megértsék és csinálják, amit kell?
Ja, persze hogy nem, mert akkor lehet lőni. És erre viszket már a tenyeretek!
Boszi27
@rugacs: Örülök neki, hogy te bármilyen helyzetben előrelátó, felelősségteljes, higgadt, megfontolt döntéseket tudsz hozni. Ezért is intéztem hozzád a kérdéseimet, mert te egy igazi okostojás vagy, én pedig nem. Ellenkező esetben te kérdeztél volna tőlem. Bár a lényeget kihagytad, de már nem érdekel...Kívánom, hogy soha ne kelljen ilyen témában gyakorlati tapasztalatokat szerezned.
verum
@rugacs: - itt ma ezt mondják, holnap meg azt. Az egyik tábort bezárják, a másikat kinyitják. Nincs egységes és hatékony szervezés, nem is akarnak.
Más országra ne hivatkozz, mert ott van jog és van szakember. Itt csak politika van és gyűlölet.
Itt törvényesen rabolják ki az embereket semmire sem jogosító menetjegyekkel és minden egyébbel.
Ha egyetlen vonat sem megy menekültekkel a Keletiből, az annyit jelent, hogy még senkit nem regisztráltak? Holott ezrek vannak még a táborokban!
Mit csinál szerinted az állam...?
jancsipapa
@Aki Én: Így van .A regisztráláshoz megfelelő apparátus kell . Meg ,hát iratok . Mondjuk az iraki zászló helyett .Meg együttműködés . Mindjárt gördülékenyebbek mennének a dolgok
varirmag
Nem lehet őket regisztrálni ha nincsenek irataik,nem működnek együtt a hatósággal,
csak hajtogatják a magukét,erőszakosan, nem lehet tovább engedni sem.
Leszarják hogy mik a törvények,nem érdekli őket.

Ha valamelyik nekimegy egy magyar rendőrnek., azt törött kézzel és törött lábakkal kell a befogadóállomás helyett, kidobni az országból.
Toby
@varirmag: Mert ha bemondanának egy kamu nevet, kamu személyi adatokkal, akkor vajon hogyan tudná ellenőrizni a qrmány Szíriában ?
Mese az egész, csak kifogás a szükséges regisztrációs eljárás, hisz azt hazudhatna, amit akarna és nincs lehetőség objektív ellenőrzélsre !
Ezért sunyi, sumák, parasztvakítás a regisztrációs hivatkozás !
rugacs
@verum: Mielőtt kritizálnál bárkit, meg kéne ismerned az előírásokat:
senkit nem lehet a beleegyezése nélkül regisztrálni, ujjlenyomatot venni tőle! Nem nézed a híreket? Nem azt szajkózzák a menekültek, hogy nem akarják, hogy Magyarország vegye őket nyilvántartásba?
Ne hivatkozzak más országra? Nem hivatkozok. Tele vannak vele a hírek, hogy az egyik ezt mondja, a másik azt. Ha nem hiszed, a te bajod.
Hiába vannak akárhányan, hiába van akármilyen vonat, ha nem működik együtt az előírásokkal, akkor nincs mit tenni.
Ha nem hagyják, hogy regisztrálják őket akkor ott is maradnak, ha csak az Unió fel nem oldja a saját maga hozott előírásokat.
Hogy mit csinál szerintem az állam? Már mint a kormány? Döntést akar kicsikarni az Unió felelős vezetőitől, meg arra vár, hogy közösen alakítsanak ki egy elfogadható koncepciót, ami nem súlyt senkit sem!
De szerintem amíg 28-an 28-at akarnak, addig itt nem lesz közös megoldás...
És ezért nem fog fennmaradni az Unió!!
KÖZÖS LÓNAK TÚRÓS A HÁTA!!!
verum
@rugacs: nem mondtam, hogy egyszerű. Azonban, ha tolmáccsal meg van magyarázva valakinek, hogy vagy regisztráció, vagy vissza lesz toloncolva, akkor is lehet két dolgot tenni!
Ha nem egyezik bele a regisztrációba, azonnal visszatoloncolni és nem hónapokig rohasztani a táborban.
Ha meg regisztrál, menjen Isten hírével.
Miért kell itt várni közös megegyezésre? Ha túl sok ember lesz visszatoloncolva, majd mozdul az Eu.
És ha szétomlik, akkor kis hazánknak annyi, mert minden eddigi pozitívumunk, beruházásunk, a slepp gazdagodása eu-s pénzből van.
rugacs
@Boszi27: Köszönöm szépen amiért ilyen türelmes és megértő vagy, amiért nekem is van magánéletem, és nem abból élek, hogy az itt feltett kérdésekre válaszolgatok. A saját egyéni szükségleteim kielégítéséről már nem is beszélve, mivel nem mobilt vagy laptopot használok, így a válaszoláshoz egy azon helyhez vagyok kötve, de itt sok egyébre nincsen lehetőség... :-)
verum
@rugacs: - és ezt nem ma, hanem már fél évvel ezelőtt meg kellett volna tenni, ma nem itt tartanánk!
A zöld határt meg tényleg katonasággal, határőrökkel megerősítve kellett volna védeni, összeszedve a papír nélkül érkezőket.
És azonnal a két lehetőség elé állítani. Ma nem lennének itt ezrével!!!
verum
@rugacs: - valahogy azt nem olvastam ki az írásodból, hogy a kormány legalább annyira sáros a jelen helyzetben, mint a minden papír nélkül és törvényt nem tisztelve Eu-ba jutni akaró áradat.
rugacs
@Toby: A regisztráció ilyetén megtétele nem a magyar kormány találmánya. Velük csak végrehajtatják.
rugacs
@verum 17:16-ra: De hiszen meg van magyarázva!!! Erre válaszolták azt, hogy nem is érdekli őket ez a probléma, ők nem is akarnak ezzel foglalkozni, ők csak mindenáron el akarnak jutni Németországba!
Ez volt a megkérdezett menekültek véleménye!
Ezért van patthelyzet. Bár le lehetne csukni őket (a tiltott határátlépésért), de akkor meg embertelenek leszünk. Amíg nem működik együtt, addig nem mehet tovább. De látod, mit csinál az állat Bicskén?! Dobálja magát meg a feleségét, ahelyett, hogy gondolkodna! Úgy viselkedik, mint akinek elmentek otthonról!
Ha a saját hazájában így viselkedett volna, esetleg már rég fejbelőtték volna...itt meg játsza az eszét. Mert itt nem ismeri senki. Otthon egy gyáva nyúl, itt meg egy emberevő oroszlán. Otthon lett volna oroszlán (el se kellett volna menekülnie), itt viselkedne szelid, törvénytisztelő nyúlként, már rég a németeknél lenne...
rugacs
@verum 17:22-re: Az Eu-ba az elmúlt években is folyamatosan érkeztek menekültek, csak nem ekkora számban. Tehát folyamatosan érintettek voltak.
Magyarországra eddig a kutya sem jött menekültként. Sosem volt a kormányunk ilyen helyzetnek kitéve. Egyik sem.
Ha tehát vannak, akik már tapasztalattal rendelkeznek és ennek ellenére néznek, mint nyuszi a fűben és nem tesznek semmit, akkor miért kéne nekem a saját kormányomat zrikálni, aki momentán az egyetlen, aki megpróbál tenni is valamit???!!!
TAPASZTALATOK NÉLKÜL.
És az a barmok, akik az Uniót irányítják, ahelyett, hogy segítenének megoldani a nálunk kialakult problémát, össze-vissza beszélnek, ígérgetnek, elvárnak, figyelmeztetnek, kritizálnak, stb. De segítséget egy sem adott! Sem megoldást a helyzetre!
Hát egy Schulz-nak nem arról kéne prédikálnia, mi nem tetszik neki, meg mit kéne majd tenni, hanem arról, hogy MOST ITT hogyan akarják megoldani.
Oldják fel a Schengeni előírást (a regisztrálásról), aztán hadd menjenek a menekültek, de akkor majd a befogadóknak kell a hátukat tartani a következményekért. Vagy ragaszkodjanak hozzá, de akkor jöjjön ide egy közülük (Merkel) személyesen és mondja el személyesen a migránsoknak, mi a helyzet!
Aztán ha akkor sem érdekli ezeket a probléma, ki lehet együttes erővel toloncolni őket ott, ahol bejöttek, aztán mehet, ahova TUD!
Ezért kellene mielőbb valami aknazár vagy valami hasonló...
verum
@rugacs: - nem lecsukni, nem táborba zárni, visszatoloncolni, aki nem regisztrál. És nem ráengedni az országra, a fővárosra a tömeget!
De ehhez határozottság, megfelelő körülmény és szakértelem kellene.
De a szakértelem nálunk ellenség. :-(
Toby
@rugacs: Nem arról szóltam, hogy kinek a találmánya, hanem arról,, hogy akár fals adatokat is bemondhatnának, a qrmány és hivatalai képtelenek lennének ellenőrizni !
rugacs
@Boszi27: 1, Soha nem utaztam vonattal Münchenbe. Vonattal is utoljára kb. 20 éve, de lehet, hogy régebben. Busszal sem. Van autóm, lehetőség szerint mindenhová azzal megyek és saját magam vezetek. Eddig a legnagyobb távolságom 3600 km volt, egyhuzamban.
Lényeg: nem ismerem a vonatjegy árakat.
2, én biztos nem ülnék csónakba még tavon sem, tengeren még hajóra se, mert gyenge úszó vagyok.
3, Sem kormánytag, sem Uniós vezető, sem hiradós nem vagyok (bár hiradós voltam a seregben), így hogy ki mit nyilatkozik, ahhoz közöm, beleszólásom sincs. De mindenkitől elvárnám (de hiába) a korrekt tájékoztatást minden esetben. De úgy látszik ez senkinek sem érdeke...
4, én nem dőlnék be minden hihetetlen mesének, mert kinőttem már a gyerekkorból. Tehát ilyen felelőtlenül még egyedül sem indulnék neki a nagyvilágnak... És semmi esetre sem hőzöngenék, főleg ha nincs igazam... (fiatal koromban gyakran neki indultam a világnak - de nem felelőtlenül - és hőzöngtem is - de kizárólag akkor, ha tudtam, hogy nekem van igazam!)
5, Ha a saját marhaságomnak köszönhetem a helyzetemet, nem szoktam másokat hibáztatni érte. Szerintem ez intelligencia kérdése. De nem is értem, ha ennyi megpróbáltatást elviselt ez a nyomorult, akkor miért nem együttműködő (már ez gyanús), hogy mielőbb tovább tudjon menni...
Megfordult már a fejemben, mert elég gyanúsnak tartom, hogy nem akarják, hogy ujjlenyomatot vegyenek tőlük, sem a regisztrációt, hogy lehet,hogy ezek az emberek a hazájukban valamit elkövettek, amiért üldözik őket és valójában a törvény elől menekülnek. Így érthető a viselkedésük. Vagy terveznek valami törvénybe ütközőt és azért.
rugacs
@Toby: Igazad van, éppen ezért nem érthető számomra, hogy ennek ellenére sem együttműködőek, holott így már rég túllennének a határon...
Szerinted mi az oka a hozzáállásuknak?
rugacs
@verum: ...de ez a fajta szakértelem nálunk még hiánycikk. Így korrektebb.
Toby
@rugacs: Gondolom rossz, negatív otthoni tapasztalat, az ujjnyomatvételnek senki nem tapsol, csak akkor, ha sértettként szerepel egy eljárásban !
Mindenesetre még egyetlen egy menekült sem fejezett le senkit és nem robbantottak a metróban !
verum
@rugacs: - ezzel viszont nem értek egyet. Sok, igen sok tapasztalt és hozzáértőt pateroltak ki föntről és lentről egyaránt.
Sajnos. :-(
rugacs
@Toby: Szerintem ők egy kicsit arra is bazíroznak, hogy ha megérkeznek Németországba, majd gyorsan felszívódnak a tömegben, és bottal üthetik a hatóságok a nyomukat regisztráció meg ujjlenyomat ügyben..., esetleg már várja őket ott egy hamis útlevél, vagy igazolvány...
Ez elég nyomós ok, nem?
rugacs
@verum: Akiknek volt (van) tapasztalata ilyen helyzet megoldásban? Ilyen helyzet: amikor sokezer menekült elözönli az országot és nincs egy normális határzár (mert az Unió lebontatta!), van viszont betarthatatlan Uniós előírás?! Erősen kétlem, hogy nálunk lenne ilyen szakértő.
De mint látható, ott sincs, ahol nap mint nap évtizedek óta találkoznak migránsokkal...
Nem tudom, neked mi a szakmád, nekem több is van, de ha bármelyik esetén elém dobnak egy halom újszerű feladatot, hogy rögtön és azonnal oldjam meg, addig biztos, hogy nem fog ez sikerülni, amíg meg nem tanulom, meg nem ismerem az újat! Lehet ez technikai-könyvviteli, pénzügyi, jogi vagy kereskedelmi újítás...
rugacs
@Toby 18:12-re: Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy Sziriában vagy Afganisztánban a lakosságtól gyakran vettek ujjlenyomatot... , esetleg katonáktól, köztörvényes bűnözőktől.
Ha ezek az első csoporthoz tartoznak, akkor semmi félnivalójuk, ha a másodikhoz, az általad említett robbantásra meg erőszakos cselekményekre még van esély..., de ez esetben érthető a reakciójuk is...
rugacs
@Toby18:22-re: Ez esetben akár félhetünk is, hiszen elég sokan vannak már itt ...
Szeparepa
Ideje volna már az éles lőszert kicsit beizgatni...
verum
@rugacs: - ha a szakmádban van új, azt gyorsan megoldod. Én könyvelő voltam és evolut táblán kezdtem a munkám és multis nagy cégnél számítógépes hálózatnál fejeztem be.
Akinek nem szakmája, az szenved, és gond nélkül vettem az akadályokat.
Aztán meg a menekültek nem ma és nem tegnap kezdtek szállingózni. Ha a kormány tényleg megbeszéli idehaza itthoni és eu-s szakértőkkel, bizton hamarabb találtak volna hathatós megoldást.
Igen, váratlan dolgok mindig vannak, de csak a szakértelem hiánya szenvedi ezt meg igazán.
verum
@rugacs: - még valami. Nem gyurcsányozni kellene, nem a jobbikosok malmára hajtani a vizet, hanem ténylegesen kollektíven oldani meg a problémát!
rugacs
@verum: Nos én R11-en kezdtem, de ott voltam a Proper 16-nál is. De azokat meg kellett tanulni, nem lehetett ész nélkül nekiesni, mert több kárt lehetett bennük csinálni mint hasznot..Nagy cégnél kezdtem és a sajátomnál tartok...
És nem a menekültek szállingózásával van probléma, hanem az özönlésével...Nagy különbség. Biztos vagyok benne, neked sem ugyanannyi idő egy kis cég 3 fő könyvelése, mint egy nagyvállalat 20 ezer alkalmazottjáé..., még hálózat segítségével sem. És erre van is remek példám: 20 éve egy képeslap feladása a postán gépek nélkül kb. 10 mp volt. Most ugyanez gépesítve kb. 3 percig tart... lemértem. :-(
Cimbi, a Fleto önmagának csinál reklámot...
verum
@rugacs: - nézd, lehet ezen vitázni, de egy szakember akkor is könnyebben veszi az akadályokat.
A könyvelésben szigorú szabályok vannak és a határidők törvény erejűek. Ehhez képest a multis cég azt mondta pl. március hetedikén, hogy április tizenötödikére teljesen más rendszerben legyen feldolgozva a mérleg. És elkészült.
És ismétlem, a tömeg nem most kezdett jönni, korábban kellett volna felébredni.
És még most, a gond kellős közepén sem tárgyal igazán olyanokkal, akinknek ész is van a fejébe. Csak lavírozik és azt nézi, hogy lehet a legembertelenebb becsapásokat elkövetni.
Amit a MÁV csinál a jegyekkel és az árakkal, azt börtönnel kellene büntetni!
verum
@rugacs: - még valami. Én sok évtizede dolgoztam a szakmámban és mindig azt tettem, amit kellett és nem azt amit mondtak. És elhiheted, sokszor volt ellentétben a kettő. Mégis így tettem még olyan körülmények között is, amikor a multis évente felezte a létszámát
És valahogy engem nem rúgtak ki, pedig sem nem fiatal, sem nem csinos nem voltam.
De ha félreállítják azt, aki azt akarja tenni, amit kell, akkor jönnek a gondok, nagy gondok!
Toby
@rugacs: Nem kifejezetten az ujjnyomatvételre gindoltam, hanem általában a nyilvántartásba vételre. Afganisztánban törzsi szerveződések vannak a közigazgatásban, pontos ismeretem ugyan nincs, de feltételezem, hogy az ottani hatósági eljárások, alapjaiban különböznek az európaitól. Pakisztánban a nyílt utcán megverheti a rendőr a renitenst.
Ami a regisztráció negálását illeti, nem hiszem, hogy ezrednyi terrorista érkezett volna, találgatok, talán valamelyik embernek látszó politikus, vagy értelmes újságíró megkérdezhetné tőlük, hogy miért ódzkodnak a regisztrációtól. Még sehol nem olvastam erre vonatkozó magyarázatot.
rugacs
@Toby: De hiszen te jársz a Keleti felé, holnap kérdezd meg tőlük! Nem emberevő terroristák ezek, ha szépen érdeklődsz, biztosan barátságosan válaszolni is fognak neked...
Várjuk a magyarázatot! Szerintem itt biztosan mindenki kíváncsi rá.
Ráadásul neked hinni is fognak, még én is...
Ha netán holnap nem fogsz jelentkezni, tudni fogjuk, rossz embert szólítottál meg...
rugacs
@Toby: Javaslom a címeredet (ami itt is szerepel) hagyd otthon, legalábbis ne nagyon mutogasd... :-)
Toby
@rugacs: "De hiszen te jársz a Keleti felé..." - honnan eme félretájékozottság ?

Amúgy, nem hiszem, hogy ne lehetne megkérdezni tőlük, hogy ugyan már, meséljék el, miért nem teszik nekik a regisztrációs eljárás, különösen úgy, hogy akadályát képezi a továbbjutásnak !
rugacs
@Toby: Már miért ne lehetne? Szerintem azzal kellett volna kezdeni.
De neked itt hiteled van...
Vagy 6 oldalon társalgok egyszerre, nézd el nekem, ha tévedtem a Keletivel és nem te mondtad, de hadd ne kelljen visszakeresnem, inkább visszaszívom...
Toby
@rugacs: Elég mesze lakom a Keletitől, már vagy 45 éve.
Hofipisti
Érdekes történelmi emlékeimet idézi fel ez a galád, embertelen csaló cselekedet:
olvasmány-élményem Török Bálint tárgyalásra hívása, majd elfogása, élő élményem pedig ugyanez: Maléter Pál Tököli tárgyalási meghívása, melynek vége az akasztófa lett.
A történelem ismétlődik?
Magyarország jobban teljesít: egyszerre több száz ártatlan embert hajtottak csalárd módon csapdába. Hajrá Magyarország! Hajrá magyar politikusok!
rugacs
@Hofipisti: Hiába az olvasmányok, hiába a rá pazarolt időd, mert egy szót sem értettél meg belőle... :-(
Hofipisti
@rugacs: Válaszából valóban egy szót sem!
Lackó50
Már a határon el van tolva minden. Ott összeszedném őket és a kezükbe nyomnák egy pici tájékoztató füzetet, amiben részletesen ARAB nyelven le van írva, hogy milyen feltételekkel lehet itt maradni és innen tovább jutni. Aki ezt nem fogadja el, azt azonnal vissza kell fordítani. aki elfogadja, az legyen tisztába a regisztrációval a menekült táborokkal, ... stb. Ha ide jött, akkor fogadja el az itteni előírásokat, vagy menjen innen ahová akar. Ha később mégis lázadozik, akkor a tábor helyett a börtön magányába vonulhat. Megvolt a lehetősége, hogy ha nem fogadja el a feltételeket, akkor visszafordulhat. Ha már maradt, akkor az itteni törvények vonatkoznak rá is. Ha ezt a belépéskor részletesen tudatosítják velük, akkor mindjárt kevesebb lesz a probléma. Ha nincs pontos felvilágosítás, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy egymás között telefonon össze vissza tájékoztatják egymás és ha becsapnak valakit, azt a mai technika segítségével perceken belül már akár Ausztráliába is tudni fogják.
rugacs
@Lackó50: Jó az ötlet, de kaptak a vonaton hasonló információs lapot, amit olvasatlanul ki is dobáltak az ablakon.
Másrészt én egyáltalán nem feltételezem, hogy ezek - ha beszélnek is arabul - írni és olvasni is tudnak! A szíreknél évek óta háború van, honnan tudna az a szerencsétlen olvasni, ha sosem járt iskolában? Afgánok detto. Ráadásul nekik az arab olyan, mint nekünk a kínai.
S ha nincs határzár, ha visszaküldik valahonnan őket, 20-50 méterrel odébb újra visszalopakodnak. Ezért kell lezárni a határt.
De mondom: minden hiába, ha a már ittlévők nem is akarják elfogadni az előírásokat, és hiába akar bárki segíteni rajtuk, ha önfejűen és konokan csak a saját igényüket harsogják. A brutális az, hogy most már zsarolással is fenyegetnek minket. És ha csak egy csoportnak engednek, akkor láncreakció fog bekövetkezni, vége hossza nem lesz ...
szaboria1
Lázár a nagy hazudozó!!! Tegnap a sajtó tájékoztatón játszotta nem tud a bicskei esetről.
Ma reggeli híradó már arról beszélt, hogy tudatosan verték át a migránsokat azzal, hogy GYESEV vonatra engedték fel őket. Azzal, hogy azt higgyék a határig mennek.
nyanya001
@szaboria1: Az egész kormány egy nagy hazudozó !
Egymást túllicitálják !
Boszi27
@Freewolf: www.negyvenketto.org/csak-a-nevemet-ismeritek-engem-nem/menekulj-ha-menekulhetsz/ Szivesen kiküldenélek Szíriába egy kis tanulmányútra, csak hogy tudd miket beszélsz.
rugacs
Lázár és a "sajtó" 2 különböző dolog. Én láttam a Lázár sajtótájékoztatóját, ami pont egyidőben volt a bicskei eseményekkel. Ha éppen a kérdésekre válaszol, akkor hogyan értesülhetne külső eseményekről? Nem feltételezem róla, h gondolat átvitellel... :-) Másrészt a "sajtó" mint olyan elég tág fogalom. Pont a sajtó nem egységes, van aki a bicskei esetet teljesen ferdén állította be, mintha a rendőrök lökték volna a sínekre a családot, holott az eszement migráns lökte oda brutális erővel a nőt a gyerekkel. Ebből is látszik, az elvakult ellenzék az, aki minden hírt kiforgat kedve szerint.
rugacs
@Boszi27: Nem kell kimenni senkinek, a hírekből lól lehet tájékozódni. De erősen kétlem, h bárki képes lenne migránst migránstól megkülönböztetni, h ki honnan és mi célból érkezett, mert lassan mindegyik szíriainak mondja magát, és mind január 1.-én született. Nagyjából ennyi az össz szír nyelvtudásuk... :-) Persze vannak akik annyira hinni akarják, h mindenki igazi menkült, h még ez sem gyanús nekik... :-)
szaboria1
ÚJ hír Bécsből konvoj jön a menekültekért.
1magyar
Megfenyegettek bennünket, hogy ha nem tartjuk be a schengeni törvényeket, kiesünk onnan.Tehát, nem járhatunk szabadon az unioban?
bakegya
@1magyar: na ettől most megint hány magyar állampolgárt akarsz beszaratni?
Te biztos tudsz már valamit-pl ki az a tíz szerencsétlen korrupciós bűnváddal papiroson HATÓSÁGILAG is regisztrált akik A MAGYAR ORBÁNKORMÁNYTAGOK -NÉVSORT IDE-KI VANNAK TILTVA AZ USA-aztán szövegelhetsz,te is és a pártvezéreid is.
1magyar
Borzalmas látni, hogyan pusztul el egy ősi kultúra a háború és vallási fanatizmus miatt, de még szörnyűbb belegondolni, hogy egy országnyi ember élettere vált a hatalmak harcának martalékává.
vilagutazomagazin.hu/sziria-megtepazott-birodalom/
Nem egy békés nép az arab.Vallási fanatizmusuk elő fog jönni is is. Eleve a kendőt levetem, ha belépek egy más országba és kérek.
rugacs
@nyanya001: Na még egy Bubó! A cikk 14 éve (2001-ben) frissült utoljára! Kész szerencse, hogy nem Könyves Kálmánnal jössz, vagy 4. Bélával... :-))
nyanya001
@rugacs: Amúgy meg fentebb arra céloztam, hogy a kormány
egész migrációs ügyintézése - hogy a klasszikust idézzem - annyitisér !
JAJMÁR
@1magyar: 09:53 A beírásod első felével egyetértek, de, az ország, ahol elvárják a kendő levételét, és azt tartják "békésnek" aki feladja hagyományát, az a visszája annak, ahol a kendő viselését megkövetelik, nem gondolod? és mitől különb egyik a másiktól?
1magyar
@JAJMÁR: Ismered te az arabokat? Gyerekgyártás,10 segélyezett,mecsetek felépítését fogják követelni,a nő egész életében nem dolgozik csak gyereket szül,a férfiak is lusták.Arrogánsak, stb.
A segélyrendszer és a nyugdíjrendszer összeomlik a befogadó országoknál.
JAJMÁR
@1magyar: 10:08 Ne mondd, szóval nálunk csak a "jó", a segélyrendszer és a nyugdíjrendszer, mer' a a befogadó országokban összeomlott?
H@lyeségeket irkálsz.
Dehogy lusták. A magyarnál nincs lustább.
rugacs
@nyanya001: A kormány migrációs intézkedéseit az Unió írta elő! Ha a kormány intézkedéseit kritizálod, az Unió törvényeit kritizálod. Én is azt teszem, szerintem is betarthatatlanok, de olyan ostoba azért nem vagyok, hogy ezért a végrehajtót okolom!
A kormány akkor lenne szemétláda, ha nem ezt tenné, mert akkor tuti, h az egész Unióban fejetlenség alakulna ki és mindenhol visszaállítanák a határzárokat. Mindenütt vasfüggöny lenne.
Egyébként pont éjjel láttam, hogy Calais-nél az angolok hasonló kerítéssel akadályozzák meg a Franciaország felől érkező menekültek Angliába való bejutását! És senki nem háborog miatta, pedig az Unión belüli kerítés, ami a Schengeni szabályokat rúgja fel!
Amiatt nem akarsz esetleg szót emelni és háborogni? Neked csak az a kerítés böki a szemedet, ami az országunkat (és benne téged) hivatott megvédeni? Esetleg az angol kormányt is zrikálhatnád kicsit...!!
JAJMÁR
Nem akarom én bántani a saját népemet, de abba kellene már hagyni ezt az "idegenek és akkor biztos rosszak" szemléletet. Ez annyira ostoba, gyerekes, egyáltalán nem méltó az európai emberhez.
(Jóval ostobább az ilyen felfogás, mint azok, akikről véleményt mond.)
Inkább mélyebben meg kellene ismerni ezeknek a népeknek a múltját és jelenét.
nyanya001
@rugacs: Elköltöttek eddig 22 milliárdot, + a plakátokra százmilliókat,
2 milliárdért volt egy nemzeti konzultáció , most itt van újabb
sok sok milliárdos kiadás belengetése ...
www.168ora.hu/buxa/izraeli-hatarkeritest-vasarolna-a-magyar-kormany-138802.html
varirmag
"A rendőrség palackos vizet és élelmiszert biztosított a vonaton tartózkodóknak, amit nem fogadtak el, illetve azoktól, akik elfogadták, az ORFK közleménye szerint egy hangadó csoport azt elvette, és kiöntötte vagy kidobta az ablakokon.

Ugyanez történt a vonaton tartózkodó gyermekek számára a helyszínre szállított üdítőkkel, frissítőkkel, élelmiszerrel és gyümölccsel is - írták. (ATV)

Ehez nincs mit hozzátenni ! Vigyék ki ezt a vonatot az országból !!!
rugacs
@JAJMÁR: Pontosan ezért mondjuk el ezerszer - hogy végre mindenki fel tudja fogni -, hogy ez a két kultúra annyira összeférhetetlen, mert az arab nem toleráns más kultúrával szemben! Európában vannak muzulmán közösségek, mecsetek, de hol van arab területen keresztény templom (mondjuk én kibírnám nélkülük, mert őket is kétszínűeknek tekintem)? Ez a két kultúra NEM TUD hosszú távon békében együttélni egymással. Ezért kellene elkerülni hogy idetelepüljenek, mert ez rövid időn belül konfrontációt fog okozni és egyre többet!
Vagyis csak úgy tudunk egymással békében élni, ha mi vagyunk náluk vendégek, mert mi tiszteletben tartjuk az ő törvényeiket és szokásaikat, de ők fordított esetben nem tudnak toleránsak lenni.
Bercifiu
@varirmag: Emberség= törvénytelenül az ország területén tartózkodókat kitoloncolni, a törvényesen menedékjogot kérőket segíteni a céljuk elérésében.
Én úgy gondolom, hogy ha menekülnöm kell, az irataimat és meglévő pénzemet magamhoz veszem a távozás előtt.
Ezek a csőcselékek nem ismernek törvényt, csaz a hülye fanatikus fejük után mennek.
hemami
@verum: Egyetlenegy napra felfüggesztették az előírást, az össze-vissza beszéd ( Merkel ) miatt és más országok : Ausztria , Németország máris összecsinálták magukat, hogy NEM TUDJÁK ! megoldani a helyzetet.Ugyanakkor Magyarországtól természetesen ? elvárják, hogy oldja meg.Lehetetlent kívánnak.Egyik napról a másikra nem lehet regisztrálni és elbírálni ekkora áradatot.Azzal egyetértek, hogy a bevándorlók félre vannak vezetve, de az nem segíti a probléma megoldását, hogy mindenki a másikra mutogat és elhárítja magától a felelősséget.Mindig azt hallani, hogy nem fogjuk beengedni őket és naponta ezrével beengedjük őket.A legfelfoghatatlanabb, hogy hol lesz a vége ennek az áradatnak ?Mert most úgy látszik, hogy a végtelenségig jönni fognak. Egész Európa sem lesz képes befogadni fél Ázsiát és fél Afrikát, hát még ez a kicsi ország azt, hogy rajta keresztül masírozzanak át ilyen tömegben.A bevándorlók létszáma Európában már most több, mint egész Magyarország lakossága.Ha így folytatódik, hamarosan itt is többen lesznek, mint mi vagyunk.Ezt kellene felfogni mindenkinek, hogy akkor lehúzhatjuk a rolót.
hemami
@Toby: Már hetekkel ezelőtt, amikor még nem volt ekkora az áradat, arról írtam, hogy mindenféle igazolás, papírok nélkül nincs az a hatóság, amelyik hiteltérdemlően meg tudná állapítani, hogy ki az igazi menekült, aki az életét menti, ki a gazdasági bevándorló és ki az a netán rossz szándékú ember, aki nem tisztességes szándékkal jön ide, esetleg terrorista ?Mégis hogyan állapítják meg ezt ? Pofára , bemondásra ?Messziről jött ember azt mond, amit akar.Az eus szabályok mégis ezt kényszerítik Magyarországra.Ha betartjuk a szabályt az a baj, ha nem, akkor minket állítanak pellengérre.Hol itt az igazság ? A nagyokos döntéshozók is csak a szájukat jártatják és össze-vissza beszélnek. Reális, megvalósítható megoldást még senki nem tudott javasolni, de mi oldjuk meg a lehetetlent.
rugacs
@verum: Összefogás és nem széthúzás és egymás fikázása!
Vagyis a lehetetlen! Szóval nincs!
hemami
@verum: Nem tudom én sem a helyes megoldást, nem is az én feladatom lenne, ha az eus és a magyar döntéshozók, akik tehetnének valamit ilyen teszetoszán állnak hozzá.Annyit a józan paraszti ész sugall, hogy valamiképpen meg kellene akadályozni, hogy az országhatárt boldog , boldogtalan kénye-kedve szerint átléphesse. Ez nonszensz.Az már nem az én és a többi egyszerű ember feladata, hogy ezt milyen módon lehet megoldani, főleg, ha a nagyokosok, akiket ezért fizetnek busásan nem képesek valamelyest közös nevezőre jutni még ilyen életkérdésekben sem.
Toby
@rugacs: Segíetek,mert rászorulsz ! Pl. Egyiptomban is élnek keresztények, a kutya sem bántja őket, kapaszkodsz ? Templomaik is vannak !

@hemami: - Tőlünk csak regisztrációt kér az Eu, nem mögöttes ellenőrzést, amire cseppnyi esélyünk sincs, hisz egy Szíria, nem fog nekünk hitelt érdemlő igazolást adni, hogy Ahmed el- kahri, valóban Ahmed el-Khari.A regisztrásviós eddig ismert eljárásaiból talán még az ujnnyomatvétel észszerű, az arcképpel is vigyázni kell, mert mi van, ha le - vagy rövidre vágja a szakállát az ipse ?
verum
@hemami: - igen, nehéz dolog és egyáltalán nem olyasmi, amire volt ezidáig példa a mi időnkben.
Mert az ész és a szív kerül egymással szembe.
A szív azt mondaná, szegény menekültek, sok minden borzalmon mentek keresztül, segíteni kell őket. Meg ha nem is háborús övezetből jönnek, a jobb megélhetés reményében hazát váltani nem csak az európai ember privilégiuma.
Az ész viszont azt mondja, ekkora tömeget nemhogy egy ország, de Európa sem bír nemhogy eltartani, de kezelni sem. Meg aztán egy szélsőséges vallás elterjedése egy elfogadó közegben szintén nem vezet semmi jóra. A sok menekült között sok bűnöző, terrorista és szélsőséges lehet. Van alapja annak, hogy előbb-utóbb lesznek terrorcselekmények. Mert az iszlám vallású pontosan tudja, hogy számára az európai ember bűnös életű és nemhogy nem fog alkalmazkodni, de erőltetni fogja saját törvényeit, szabályait.
Másutt is írtam, mi meg szegény ország vagyunk, csak a vezetőink gazdagok. Ezért ha a menekültek rossz körülmények közé kerülnek, ha nélkülöznek, bizony sok magyar sorsa is hasonló, vagy még rosszabb. Nem tehetjük meg saját honfitársaink terhére, hogy a jövevények jobb, kiemeltebb ellátásban részesüljenek, miközben magyarok ezrei élnek ellátatlanul és kilátástalan helyzetben.
Szóval ha befogadjuk, belerokkanunk, ha továbbengedjük őket, Európa fog belerokkanni, mert ott is kiteszik majd a megtelt táblát. Ha visszatoloncolunk, annak sincs értelme, mert azonnal jönnek vissza.
Nem tudom én sem, mi lesz ebből az egészből.
rugacs
@Toby: Segítek mert rászorulsz: Egyiptom 1882-1922 angol gyarmat volt, amikor függetlenné vált. Azonban a brit katonaság csak 1952-ben vonult ki az országból. A többiről részletesen olvashatsz itt:
//hu.wikipedia.org/wiki/Egyiptom_történelme
Más?
Toby
@rugacs: Ne zavartasd magad, még egy vidéki utazási iroda is "Egyiptomi " útként hírdeti útjait !
de legalább utána néztél végre valaminek, amiről - rajtad kívül - mindenki tudja, hogy melyik orszgrot takarja !
Ja és a wiki nálam is működik !
Ez a "más" !
rugacs
@Toby: Ha működik, akkor miért nem használod? Kevesebb menne mellé... :-)
Toby
Te le sem szállhatnál a wikiről, ha már itt tartunk, de ennek persze nem sok értelme lenne, hisz másnak is működik a wiki, csak neked van rá hatalmas szükséged !
Az élrtelmeseknek nem kell külön a szájukba rágni az igét, persze idetévednek mások is...
rugacs
@Toby: Látom elemedben vagy és jól érzed magad. Folytasd csak nyugodtan, ha enélkül nem megy... :-)
Lepényleső
Ez volt a cél,addig feszíteni,amíg elpattan. Az idő,és a fegyvereseink,ovinak dolgoznak.(Mi meg pláne.)
Szeparepa-
Ha én az utcán megtámadnék egy rendőrt, lelőnének mint egy kutyát... Ha rendőrt támad valaki, A RENDŐRNEK JOGA VAN HASZNÁLNI A FEGYVERÉT... mi ez a kettős mérce? Enyhébben veszik egy bűnöző parazita illegális migráns, sorozatosan törvényt sértő muszlim tettét, mint egy magyar polgárét? Töketlen nyulak a magyar zsaruk most ez egyértelműen kiderül... Ha így megy tovább, akkor hamarosan agresszív migráns parazita hordák le fognak fegyverezni néhány zsarut, és fegyveresen kezdenek támadni... én szóltam

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.