A Demján-csoport egymillió eurót (kb. 315 millió forintot) ajánl fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására – közölte a Demján Alapítvány pénteken.

A közlemény szerint a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása. Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen minél előbb kialakítják a menekültek kezelésének leghatékonyabb és leghumánusabb gyakorlatát.

A fenti anyagi támogatást a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására ajánlják fel, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, valamint a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.

A pénzügyi forrás konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.

Demján Sándor egyúttal felhívással fordult minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét magáénak valló magánszemélyhez, vállalkozóhoz és intézményhez, hogy csatlakozzon ahhoz a pénzügyi alaphoz, amelyet erre a célra hozott létre a Demján Alapítvány a Gránit Bank elkülönített számláján.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Na milliárdos politikusok, ehhez mit szóltok!? Nem is kell válaszolni, mocskos hazaáruló ugye!!? :-(
papa.49
A ,,nemzetifőgázcsővezető,, vagy a piCsányi elvtárs vajon mennyit ajánl fel, ja hogy semmit, ÉRTEM))))))))))))
dr. prédikátor
Ne vegyétek készpénznek! amit a csányi mond!!!
dr. prédikátor
Bocs ,má megent eltévesztettem! Demjánt akartam irni!!!
Fradigege
Lám-lám. 1 millió euró. Nocsak-nocsak. Van itt bevétel, fut a szekér.
sentinel216
Csak aztán odafigyelni, nehogy vissza adminisztrálják a pénzt valamelyik szemfüles fideSS bürokrata zsebébe!
micfild
@sentinel216: Először azt akartam irni, hogy -nahát- nahát-- megszólalt az egyik nemzeti milliáros lelkiismerete.
De most, hogy olvaslak... hát.. inkább ne legyen igazad.
egyébként látott valaki arról hirt, hogy a most felajánlott 4 millió euroval mi lett?? azzal amit adott az unio a napokban...
emerencia
Demján így csalogatta hazánkba a befektetőket még néhány éve:

"a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető."

nepszava.hu/articles/article.php?id=420330

Tévedés ne essék, semmi kifogásom az ellen, hogy a menekülő kisgyerekeken segíteni szeretne, hiszen megteheti.

A magyar szegénység cinikus szaporításában való közreműködését viszont ettől még megbocsájthatatlannak tartom. Hiteltelen ez az ember, bármennyit is osztogat.
Toby
Mészáros & mangalicza meg 5 hízott sertést...a muszlimoknak !
lampa laz
Ha nem lézerjani oszthatja szét a pénzt, már meg is bukott az ügy, mert rájuk küldi a kehit, aztán jön a bünti.
a.a
Szeretnék egy ilyen összeget látni szegény vagy beteg magyar gyerekek megsegítése címén is.
Rózsika Hatházi
@nyanya001: Basszus, a hír olvastán nekem is pont ez ugrott be. Másodszorra, pedig az, hogy a lézer, majd jól ráküldi a TEk-et, NAV-ot satöbbi.
Macskaszem
@Toby: @Toby: @Toby: Kezdje mindjárt a csüngőhasúval.
izo
Kolozsi Károly! Ez Az ember Pardi László egy h@le!
vitriol
Nem baj, hogy adakozik, nyilván van miből. De mért nem jutott eszébe az elmúlt évek alatt, hogy nagyon sok magyar kisgyerek éhezik, fázik, nélkülözni kénytelen. Ez a jótékonykodás valójában egy "figyelemfelhívás", amellyel az iszlám jóindulatát akarja megvásárolni, nehogy baja essen, mint azoknak, akikre haragszik ez a vallási csoport.
sentinel216
Köszönjük Demján bácsi! A "legkisebb " segítség is jól jön. Tisztelettel, a gyerekek.
sentinel216
@micfild: "Először azt akartam irni, hogy -nahát- nahát-- megszólalt az egyik nemzeti milliáros lelkiismerete.
De most, hogy olvaslak... hát.. inkább ne legyen igazad."

Pedig van rá esély, hogy leírja az adójából. Így a dicsőség is meglesz, meg a pénz is megmarad.
gibgab
@a.a: @vitriol: Én úgy tudom, Demjánnak van egy alapítványa, amelyik évek óta támogatja a szociálisan rászoruló magyar gyerekeket ill. fiatalokat. Biztosan tudom, hogy pl. számítógépekkel és ösztöndíjakkal segített. Ezek nagy része a legszegényebb megyékbe jutott: pl. Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ
Úgy tűnik Ő MÉG NEM FELEJTETTE EL, HONNAN JÖTT! Belőle még nem halt ki az EMBER.
Feraj49
Azért a milliárdért hány magyar ember munkahely munkahelyét szüntette meg,és hány családot tett tönkre ? Csányi barátjával együtt.
Feraj49
Akkor nem vette elő a pénztárcáját,amikor a magyar 4 éves kisfiúnak a gerincműtétjére koldultak a szülei. Itt a propin is volt róla szó.Még hány gyerek műtétjére kellene pénz,de nincs "Álszent" jótékonykodás !
Mobil123
Vajon az alvállalkozóit kifizette már?
emerencia
@gibgab: "úgy tűnik Ő MÉG NEM FELEJTETTE EL, HONNAN JÖTT! Belőle még nem halt ki az EMBER."

Tévedsz. Tökéletesen elfelejtette. Amennyiben a SAJÁT honfitársairól van szó.

Milyen ember az ilyen?
Lásd: emerencia
tegnap, 13:35
mate03
@gibgab!:Tanúsítom a leírtakat! Valóban a legtöbbet segítő,milliárdos! Bár mindegyik csak ennyit segítene,ha már a kormány impotens!
gibgab
@emerencia: Úgy gondolom, hogy Demján kijelentését rosszul értelmezted. Az én olvasatomban arról beszélt, hogy aki szegény, az normális esetben ki akar törni a szegénységből. Ezért szeretne tanulni, dolgozni, egyre többet és jobban. Csak a lehetőséget kellene megadni. , mert sokaknak még az sem adott. Így érti, hogy a szegénység motiváló erő, és mivel Magyarországon sok a szegény ember, ezt a motiváló erőt, mint feltételt munkahelyteremtéssel, megélhetést biztosító fizetéssel, a tanulás, képzés biztosításával lehet megteremteni és életben tartani. Nagyon is humánus megnyilatkozásnak tartom, csak érteni kell.
Lepényleső
Lehet,hogy ez nem a zsebpénze,hanem az adóból leírható összeg egy része,ergo,a
közös pénz felett rendelkezett,de így sem rossz.
emerencia
@gibgab: Lehet úgy is érteni ahogy te látod de az azóta eltelt idő sajnos az én értelmezésemet igazolja. Magyarországon egyre nő a dolgozói szegénység és csökkennek a munkavállalói jogok. A cselédtörvény (2012) bevezetése óta még több honfitársunk vállal munkát ideiglenesen vagy véglegesen azokban a bizonyos nyugati demokráciákban, ahova lassan már csak névleg tartozunk. :( Itthon már csak a szűk elitnek jó élni, a többi ember joggal elégedetlen de nem tud vagy mer tenni ellene. A probléma jótékonykodással enyhíthető kissé egyesek számára de soha nem igazságos. A jóságosságból kimaradt tömegeknek kilátástalan az élete továbbra is. Már a kínaiak is megtanulták, hogy a szegénységben, létbizonytalanságban tartott emberek nem jó munkaerők.
gibgab
@emerencia: Teljesen igazad van, de a politikát nem Demján csinálja. Sőt úgy tűnik, ebben a rezsimben ő az egyik fekete bárány. Ennyit tehet, többet nem nagyon. Szeretnék én több milliárdost látni, aki legalább ennyit tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.