„Egyaránt büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és hogy szíriai” – írja Facebook posztjában Al Ghaoui Hesna. A riporternő, akinek édesapja szíriai, megköszöni a menekülteket segítő önkéntesek munkáját, és bejelenti, hogy segélygyűjtést szervez.

A családjáról azt írja, egyelőre épségben vannak Damaszkuszban, de bele sem mer gondolni, hogy mi fog történni, ha a szíriai fővárosba is betör az ISIS.

Al Ghaoui Hesna: büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és hogy szíriai

A Facebookon ezt írja: 

Az ismerőseim itt, facebookon tudják, hogy én soha nem voltam egy nagy FB felhasználó, ritkán osztottam meg akár infot, akár fotókat magamról, talán azért, mert a nyilvánosság a hivatásomnál foga egyébként is épp elég része az életemnek, és hiába ez a privát oldalam, ami ide kikerül, az általában nem marad a privát szféra része. Úgyhogy az elmúlt hónapokban sem osztottam, posztoltam azt sem, amit magánemberkét tettem a menekültek segítéséért, tettem, amit én fontosnak tartottam, és szándékosan nem akartam, hogy bárki ezért like-okat nyomjon. De be kell látnom, hogy mégis fontos megosztani ezeket a dolgokat, mert így tudunk másokat elgondolkodtatni, inspirálni – és tudom, hogy rám most különösen sokan figyelnek a származásom miatt. Bár sokatoknak egyáltalán nincs is inspirációra szüksége: ámulattal nézem és követem, hogy a drága barátaim közül milyen sokat végtelen energiát fektetnek a menekültek segítésébe! Köszönet nektek, félig szíriaiként ezért külön hálával tartozom! Szóval ezért is döntöttem úgy, hogy magánakciók helyett, vagyis inkább mellett belefogok ennek a segélycsomagnak a megszervezésébe, a Ti segítségetekkel, aminek hála rengeteg gyógyszer, esőkabát, hálózsák, bébiétel és sok más is összegyűlt! Köszönöm mindenkinek, aki akár tárgyi adománnyal, akár egy kedves szóval vagy like-kal támogatta mindezt – különösen Katarina Durica-nak, Garami Judit -nak és Viki Palkovics-nak az önzetlen belefektetett energiát a szervezésbe! És köszönöm azoknak is, akik az elmúlt hónapokban érdeklődtek az én családom jóléte felől. Szerencsés vagyok, a családom épségben van, egyelőre kitartanak Damaszkuszban, és bíznak abban, hogy a fővárosban nem fog elszabadulni a pokol. De bele se merek gondolni, mi lesz, ha egyszer oda is betör az ISIS. És bele se merek gondolni, mi lesz, ha egyszer nekik kell átmenni azon a tortúrán, amin a menekülteknek most át kell menniük. A szívem megszakadna. De jó tudni, hogy Magyarországon ennyi önzetlen és segíteni kész ember van! Jó látni, hogy hogyan mozdultatok meg Ti is egy emberként, hogy ruhát, vizet, játékokat, ételeket vigyetek a menekülteknek! Hogy beszélgessetek velük, mert egy jó szó sokszor mindennél többet ér! Megható volt látni, hogy a Migration Aid önkéntes csapata milyen emberfeletti kitartással főzi nap, mint nap a rengeteg adag ételt – munkaidő után, esőben, hőségriadóban – egy apró szuterénban! Ezt látva – akármilyen nehéz idők is ezek mindkét országnak – egyaránt büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és hogy szíriai.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Tényleg van még emberfia, aki büszke arra manapság, hogy magyar? Én már szégyellem basszus.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Tényleg van még emberfia, aki büszke arra manapság, hogy magyar? Én már szégyellem basszus.
emerencia
@Macskaszem: Nem a mi szégyenünk ami történik, hanem azoké a vezetőké, akik nincsenek a helyzet magaslatán. Ki fogjuk bírni. A világ tudja, hogy a magyarok között semmivel sem több a gonosz ember mint a többi fejlett országban.
wagabund
én meg büszke vagyok rá..van egy jólképzett szír tudósítónk is, aki közelről látja a történéseket, és igazat ír/mond.
Szeparepa-
Jó csak éppen Heszna illetve az apja sem így tört be az országba ahogy ezek a paraziták... egészen másféle szíriaiak...
bencemacska
@Szeparepa-: Ne feledd el, más békeidőben és más háborúban hazát cserélni!
Yoda69
Miert nem kezdik meg a haborut az ISIS ellen. Ez durvabb mint amit saddam muvelt, es ot is zokszo nelkul kivontak a forgalombol.
Toby
Kedves kislány, pont most ne legyél büszke arra, hogy magyar vagy, a gengszterhorda gondoskodott az utálatunkról !
dr. prédikátor
kedves Hesna!Arra is büszke vagy amit a migránsok hagynak maguk után???Ahogy viselkednek???Amerre elmennek csak szeméthalmaz, mocskosság marad utánuk!!!nem tudom vajon Sziriában is így viselkednek???Mit szólnál hozzá ha én a te hazádban ilyen mocskosságot hagynék magam után??Miért nem tartják be a magyar szabályokat???Miért viselkednek kritikátlanul???Nem akarom bántani a Szir és más népek menekültjeit de :ők jöttek hozzánk,már pedig ha itt vannak akkor viselkedjenek a magyar törvényeknek megfelelően!!! Nem nekünk kell alkalmazkodni hozzájuk!!!Nekik kell több tisztelettel viselkedni a mi szokásainkhoz.
Ismétlem együtt érzek a menekültekkel de ez már elfogadhatatlan amit az országban müvelnek! a maguk után hagyott szemetet ,koszt nekünk kell eltakarítani!Nem voltam Szíriában de gondolom hogy otthon NEM így viselkednek! Vagy mégis???
Jó lenne ha a honfitársaidnak elmagyaráznád hogy egy idegen országban, amelyik gondoskodik róluk ,hogy illik viselkedni!!!Ismétlem együtt érzek velük, de ez már sok!!!
F_Viktor
@dr. prédikátor: Amikor a magyarok kézbe vehették a világútlevelet, akkor a magyarokról is hasonlókat mondtál, mikor végigszemetelték szalvétáikkal, cigarettacsikkeikkel a Mariahilfer Strasset, sőt végig lopkodták a boltokat?
Netán te is köztük voltál?
F_Viktor
@emerencia: Írod:
"Nem a mi szégyenünk ami történik..."

Ne gondold!
Szerinted az interneten keresztül nem jut el Európába, a menekültekhez azok a rasszista kommentek, amiket a szittya magyarjaink irkálnak különböző fórumokon?
Azok véglények bizony a magyarok és az unió szégyenei!
Toby
@Szeparepa-: A rólad készült rugdosásos videó mikor keürl ki a netre, vagy még vágás alatt van ?
ila51
Most kibukik belőlem a szemét kérdés. Pár éve az egyik londoni reptéren hiányoltam a szemetest...féltek a bombariadóktól , és nem volt egyetlen szemetes sem kirakva...mindenki ott tette le a kezéből ahol kifogyott , csomagot sem szabad volt magára hagyni , mert két perc múlva vitték el megsemmisíteni
A napokban a Nagycsarnok piacnál jöttem ki , egy műanyag kávés poharammal a kezemben kellett valahol keresni egy szemetest , mert a kintieket is megszüntették...pedig turisztikai központnak számít ...igaz mióta megszünt a kráter az úton csökkent az érdeklődés
dr. prédikátor
@F_Viktor: nem szóltam hozzád, csak a véleményemet irtam le!!!De képzeld az sem tetszett amikor a magyarok teleszemetelték Ausztriát!!!Láttam hogy mit hagytak maguk után az utakon!!!És képzeld! szégyelltem magam amikor a boltokban azt olvastam: Magyar ne lopj!!!
De úgy látszik neked tetszik amit itt művelnek,!!!
dr. prédikátor
@F_Viktor: lemaradt:.és ne személyeskedj és ne sértegess ,mert nem vagyok kíváncsi a véleményedre. Eddig normálisnak gondoltalak a beirásaid után, de ezk után...
F_Viktor
@dr. prédikátor: Van megoldás, írj akinek akarsz privibe, akkor más nem fog hozzászólásodra válaszolni.

Látod, a kulturált osztrák elintézte egy ne lopj! táblával, első körben nem óriásplakátokkal rontott a magyarokra, nem
"Mit szólnál hozzá ha én a te hazádban ilyen mocskosságot hagynék magam után??"
"Miért nem tartják be az osztrák szabályokat???"
"Miért viselkednek kritikátlanul???"
"ők jöttek hozzánk"
feliratokkal fogadták a magyarokat.

Írod:
"De úgy látszik neked tetszik amit itt művelnek,!!!"

Miért tetszene?
Az nem tetszik, ahogy a kormány manipulálja a magyarokat (és a menekülteket), ahogyan politikai céljaira használja fel a menekülteket, ahogyan magára haragítja Európát, ahogyan visszafordíthatatlan (először) erkölcsi (majd) politikai károkat okoz az országnak, a magyaroknak.
F_Viktor
@dr. prédikátor: Mivel sértettelek meg???
Szeparepa-
@Toby: "A rólad készült rugdosásos videó mikor keürl ki a netre, vagy még vágás alatt van ? "

Melyik? Amelyiken téged pofán rúglak? Hamarosan, csak türelem...trollocskám.. csak türelem...
Addig is legalább írni tanulj meg! Mert úgy trollkodni, hogy írni sem tudsz, az már a szánalmasság netovábbja öreg... ;)
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szeparepa-
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
justhpeter
Azt gondolom, Hesna különb magyar, mint jó páran a mai magyar hivatalosságok közül. Igaz szivesebben is látom Hesnát.
F_Viktor
@justhpeter: Nem csak a politikusoknál különb, hanem a szittya magyarjainknál is sokkal többet tesz Magyarországért.
amaramaistanna
Én ennek örlök,és nagyon kedvelem Hesnát. Egy dolgot azonban nem értek,miért dolgozik a menekültekről hiteltelenül és megalázó módon hírgyártó köztévénél. :(
rugacs
@F_Viktor: Úgy látszik, jó messzire kerültél itthonról. Mert nem látod, hogy nem a kormány irányítja az embereket, hanem fordítva, a kormány azt teszi, amit az emberek elvárnak tőle.Momentán védi az Úniót és védi Magyarországot.
Nem tudom, te a világ mely részén vagy most, de biztos valami szuperhelyen, ahol nincs fokozott terrorveszély. Vagyis biztos, nem Európában élsz, meg nem is Amerikában. Talán a Holdon? (ott jó helyen vagy, ne mozdulj! :-) )
Az, hogy a nyugati vezetők ámokfutást rendeznek országaikban egyáltalán nem jelenti azt, hogy fel tudták mérni azt a veszélyt, ami fenyegeti őket. Ők még mindig abban a hitben vannak, hogy majd kezelni tudják ezt a hordát, ami lassan elönti egész Európát. És nem csak hogy nem tudják, de a saját népükkel sem törődnek, az ő véleményükkel is szembe mennek. Meg sem próbálom kitalálni, melyik fogja előbb elsöpörni őket..., de ez csak hetek kérdése.
Sajnos pont miattuk az Unió is a végét járja. Ha a lakosság rövid időn belül elhajtja őket, akkor talán még meg lehet menteni, de így is magas árat fizetnek majd érte.
Ők fognak nagy árat fizetni, mert az ő országaikat árasztja el a muszlim áradat, nem Magyarországot. Mi túl fogjuk élni, ők nem biztos... :-(
F_Viktor
@rugacs: Figyú, gondolkodj, Európában a 743 milliós népesség 3,2 százaléka iszlám származású, míg Magyarországon a cigányság a népesség több, mint 10 százalékát képviseli!
Tehát Európában további 2-3-4 millió iszlám ember nem oszt, nem szoroz, viszont az elöregedő Európának, gazdaságának nagy szüksége van rájuk.
Ahogyan a Magyarországi munkaerőre is. Itt nincs olyan, hogy nem találsz munkát, aki akar, az dolgozhat.

Itt nálunk pl. a mérnöki kamarában a munkanélküli segély 40 ezer forintnak megfelelő DKK/nap (gondolom csak munkanap, hétvégére nem jár). De ennek kemény feltételei vannak.
rugacs
@F_Viktor: Figyu, akik most mennek, azok csak jobb élet miatt mennek, nem dolgozni akarnak, legalábbis a többség nem. Ezzel a pár százezerrel nem ennyivel több dolgozója lesz Európának, hanem ennyivel többen fognak bűnözni. Terroristából meg még ennyi sem kell, hogy totális káoszt okozzanak.
S mintha azt hallottam volna, Dánia már inkább visszaküldené a migránsokat, mint befogadná őket. Én úgy tudom, erősen nacionalisták és nem szeretik az idegeneket.
Aztán amiről beszélsz, hogy mennyi az Unió népessége, de te is tudod, hogy ezek a migránsoknak eszük ágában sincs szépen eloszlani, többségük a fejébe vette, hogy itt vagy ott akar letelepedni. Sok tagországba egy sem megy, míg néhányat el fognak lepni.
Mint mondtam, minket nem érint a probléma, legfeljebb attól kell aggódni, hogy eszükbe nem jusson átruccanni hozzánk is balhézni. Az ISIS-nek egyelőre nem célpontja Magyarország meg a keleti országok (bár a délieket már becélozták). De nyugaton már elkezdhetnek aggódni miattuk...
oleo
Al Ghaoui Hesna, büszke vagy?
Biztos?
Mire is?
Szeretnéd átfogalmazni?

Büszkeség és balítélet vs. Büszkeség és bányászélet

Filmajánló csak neked, csak most, csak itt: Pride (2015)
És nem vagyok meleg..
Már kezdem unni elmondani itt is, hogy mi nem vagyok...

Bocsi, de nem hiszek neked, mert ez túl rózsaszín.
Mennyi füvet szívsz te és a haverjaid, hogy ilyen jól érzitek magatokat ebben a lealjasodó országban?
Yoda69
@dr. prédikátor: Megis mit csinalnanak a hasznalhatatlan hulladekkal? Cipeljek magukkal? A kornyeken nincs szemeteslada vagy ilyesmi, ahova bedobhatnak. Ott hagyjak egy kupacban a taborhelyen onnan konnyebb is utolag folszedni.
Mellesleg egy szilveszteri parade utan ezer tonnanyi hulladek marad Budapest utcain. Azert is jajveszekelsz?
emerencia
@Yoda69: Éppen tegnap voltam mérges emiatt egy Lidl parkolóban. Az áruház bejárata előtt volt egy kicsi szemetes összesen. Lehet ütni a jónépet, hogy szétdobálják a szemetet.
aremy
@Szeparepa-: na tessék még egy Lőrince az oldalon!!!
amaramaistanna
@amaramaistanna: Javítok: ...ennek örülök...
soljanka
A koszhoz:
juliaculen.wordpress.com/2015/09/10/am-westbahnhof-gleis-1b-eine-unbeschreibliche-erfahrung/

"Fiatal szírekből szerveződött csapat takarít ki mindent." Köszönetképp...
Persze ehhez szükségük volt eszközökre, tisztítószerekre, zacskókra. Mert ugye azt valahogy elfelejtettek magukkal hozni a több ezer km-es útra...
Nem tudom, hogy mi volt Magyarországon a helyzet, de ez Bécsben történt, rögtön a megérkezésük után. Itt hirtelen megvilágosodtak?
Vagy egyszerűen adottak voltak a feltételek.
JAJMÁR
@rugacs: "Figyu, akik most mennek, azok csak jobb élet miatt mennek, nem dolgozni akarnak, legalábbis a többség nem." írod!

Hát persze, meg "el akarják venni a munkánkat", de mi nem adjuk, ezért elmennek tovább, hogy az ő munkájukat vegyék el... vagy nem, hiszen nem is akarnak dolgozni?
Na, szóval, hétfőn ez, kedden meg amaz...? Mindegy, csak legyen meg a mindennapi ellenség és gyűlölet?

De még abban is tévedsz, hogy az ISIS-nek nem célpontja MO. Biztos nem láttad a térképet, ahol megjelölték, meddig kívánnak terjeszkedni.
(Az még nem jutott eszedbe, hogy éppen ezért akarnak a menekültek továbbmenni innen?)
Szeparepa-
@aremy: Na tessék még egy troll csicska...
Fradigege
Vigyázz Hesna, hogy mit állítasz. Könnyen bevándorlónak kiált ki téged a zsírmore és utánad nyúl.
Papuska1
Nem értik egyesek. Nem Hesnával, nem az egyes emberekkel külön-külön van baj. Azzal a tömeggel van baj, amivel náluunknál sokkal nagyobb és gazdagabb országok sem tudnak mit tenni. Nem a szerencsétlen arab asszonnyal, vagy kisgyerekkel van baj! Őt igazán tudjuk sajnálni. Hogy értsük: egy pici hangya egy aranyos kis jószág, száz pici hangya már idegesít, több millió hangya pedig mindent el tud pusztítani. Néhány, vagy néhány száz menekült nyugodtan elfér nálunk, de több millió már invázió!
pbalage
@F_Viktor: In Denmark, in ONE year 29% of asylum seekers commit a crime.
34.5% of rapes are committed by muslims, despite being 4% of the population.
28% of prison inmates are muslim.
9 groups are more criminal than the average. 8 of them are muslim. Even corrected for socio-economics. So in reality it is much worse.
Overall more than half of all non-western immigrants are on welfare. Even counting those who
have been here for decades. Somalis have an unemployoment rate of over 80%
After 3 years 87% of syrians are unemployed.

khmm... ez egy dán fickó véleménye volt. Nem teljesen egyezik a tiéddel.
kukac50
Ő nem árt semmit az országunknak, tisztelni kell.
hemami
@rugacs: @rugacs: Ha majd visszatoloncolják őket, félő, hogy azt mi sem fogjuk túlélni.
rugacs
@JAJMÁR: Buta vagy és nem is kicsit. Nem részletezem, mert tök felesleges. Csak azt nem értem, ezt miért reklámozod?
(az még nem jutott eszedbe, hogy pastu nyelvet beszélő fiatal férfiak, ha már afgánok, esetleg tálibok is lehetnek? és ha tálibok, akkor nem dolgozni jöttek? és ha nem dolgozni jöttek, akkor miért jöttek? miért van náluk egy halom pénz, miért van náluk okostelefon, miért van náluk műholdas telefon? miért vannak náluk profi transzparensek? és ha tudjuk, hogy tálibok, akkor miért kellene őket tovább engedni? miért kell egyáltalán terroristát etetni, itatni? Ha az ISIS-nek célpontja M.o. akkor miért ne kéne ellenük védekeznünk? az nem jutott az eszedbe, hogy a kényelmes életünknek itt most esetleg vége? hogy minél megosztottabbak vagyunk, annál kiszolgáltatottabbak is vagyunk? Mohács még nem jutott az eszedbe? az még nem jutott az eszedbe, hogy az ISIS magasan tojik a pártok közti különbségekre? az még nem jutott az eszedbe, hogy a terrorista bombája nem válogat?
hagyjuk értelmetlen vita, mert te még a kőkorszaknál tartasz...
rugacs
@hemami: Hát nem lesz könnyű..., de azt sem, ha beengedjük az ezután jövő százezreket, mert ha az osztrákok lezárják a határt, nálunk fog felgyülemleni a tömeg...
rugacs
@Macskaszem: Ha valaki azért áll be a sorba 24 öngyilkosjelölt közé 25.-nek, hogy ne lógjon ki a sorból, az tényleg szégyellheti magát ostobaságáért!!
JAJMÁR
@rugacs: De, eszembe jutott sok minden, az írásodból pl. következik egy logikai kérdés:
Röviden, ezt írtad: 'Ha a pastu nyelvet beszélő férfi afgán, akkor esetleg tálib is lehet, és ha tálib, akkor sok a pénze és nem akar dolgozni, és ha van pénze, akkor vélhetően terrorista'.
Kérdés, hogy ebből következik-e, hogy minden pastu nyelvet beszélő férfi egyben terrorista is? (a nőket meg kihagytad :) )
Te ugyanis a sok 'ha és lehetséges' feltevéseidet a végére tényként kivetíted egy egész népre.

Igen Rugacs, lehet köztük terrorista is, de szerintem a többség háborúból menekült ember, és nem csak férfi, gyerekek, nők is.
Félek a terrorizmustól, de mindaddig fél tőle a "világ", amíg jelen van a világban. Szerinted mire jó az, ha "szétszórja" erőit egy erőszakszervezet? Hiszen egyenként, apránként, jóval nagyobb lesz rá az esély, hogy felszámolják.
ad1. a menekülteket a hatóságoknak figyelni kell, (titkosszolgálat) és azonnal lefülelni, minden államban.
ad2 jóval nagyobb esély van így a védekezésre, mint azokkal szemben, akik útlevéllel lépik át a határt, esetleg a saját honpolgár terrorista ellen. hiszen róla nincs tudomása a hatóságoknak.
ad3. Nem hiszem, hogy túlságosan szétszórná a szervezet az erőiket, amikor folyamatosan ott helyben harcban állnak. Ha több ezrével eljönnének, ki harcolna ott?

Kérdezem én, a "buta" nő :)))
1magyar
@JAJMÁR: A nők,gyerekek maradnának a férfiak katonaként kiképezve nem küldhetnénk vissza harcolni a hazájukért?
JAJMÁR
@JAJMÁR: Nem. Ugyan milyen jogon küldhetnénk mi háborúba egy idegen nép polgárait?
(Mégis, ki mellett és ki ellen? Tudod te, hogy mi folyik abban a térségben?)
rugacs
@JAJMÁR: Nem a pastuból következik, hanem a tálibból. Esetükben tök mindegy, férfi e vagy nő, esetleg gyerek...
Sok a ha, mert a két nyelv közötti különbséget nem én tettem, hanem a cimborám. És sok a ha, mert amit írtam, még nem következett be - nálunk! Máshol már igen.
Te írtad, hogy szerinted..., de mire alapoztál? Beszéltél velük? Tudod, hogy viselkedik egy terrorista? Értesz a viselkedéselemzéshez? Ott voltál, mikor ez vagy az éppen elindult? Rokonaid netán? Mi alapján tesztelted ezeket? Hiszen még a videó is hazudhat, ha összevágják, ha az előzményt kihagyják, de az is elég, ha rossz szögből mutatnak történéseket. Tehát mi alapján döntöd el, hogy ki menekült, ki gazdasági bevándorló, ki terrorista? Ránézésre?
Hogy mire jó, hogy szétszórja erőit, csak ő tudja. De szét van szórva, hiszen az ISIS jelen van Afganisztánban, Sziriában, Irakban, Iránban, Törökországban és a Balkánon is...
Tippelek: félelemkeltés. Ők nem egy kiterjedt háborút folytatnak, hanem partizán akciókat. Arra tökéletes figyelem elterelés, hogy több helyen kisebb erővel lépnek fel, akiket így nehezebb megtalálni. Egy zsúfolt nagyvárosban terrorcselekmény elkövetéséhez elég pár ember, a riadalom mégis óriási lesz.
A II. vh-ban Tito gerilla harcot (bocs. partizán harcot) folytatott a németek ellen Jugoszlávia területén. Sok kicsi kevés létszámú egysége volt. A hegyekben jól el tudtak rejtőzködni, de még a városokban is. Ők maguk szabadították fel az országukat, nem szorultak rá sem az oroszokra, sem az amcsikra.
Dél-Amerikában sok a független gerilla, akiket nem tudnak elfogni évek óta.
1-1 kis csoport hihetetlen sokáig tud rejtőzködni a nagyvárosokban. Nehéz őket megtalálni. És minél több a szimpatizáns az adott helyen, annál nagyobb az esélyük a rejtőzködésre. Papirok, iratok nélkül a tömegben elrejtőzve sokkal egyszerűbb eljutni Európába, főleg ha nincs ellenőrzés, mint hamis útlevéllel. Ráadásul mivel senkinek sincs irata, mindenki azt mond magáról, amit akar, főleg ha még ujjlenyomatot...
JAJMÁR
@rugacs: 14:15 Nagyjából egyetértek én veled, csak az elején "bicsaklik" az egész, mert ahogy te sem, én sem ismerem a menekülteket, és nem tudom, mennyi közülük a tálib... stb. Ez igaz. Csak amíg te azért, mert lehet köztük, mindenkit elutasítasz, én azért, mert lehet köztük, nem utasítom el őket, mert a többség súlyos bajból menekül. Én inkább meg akarom találni köztük a "rossz" embert, és azokat kiemelni.
Egyébként jól leírtad, rosszabb a terrorizmus, mint egy hadsereg, de éppen ezért másképpen is kellene "harcolni" ellenük.
Pl. így: a regisztrációt beadottak - nem tudom, hogy milyen vizsgálaton mennek át - igazmondását, útvonalát, származási helyét egy szakember kérdésfeltevésekkel elég jól be tudja határolni. Lehet úgy és olyan kérdéseket feltenni, hogy mindez rövid úton kiderüljön még akkor is, ha az illető "betanul" bizonyos dolgokat. A menekülttáborokba pl. be kellene épülni, figyelni a hangadókat stb. (Biztos, így is van.)
Egyébként szerintem is, aki ide jön, annak igazodnia kell, ha nem képes, ki kell utasítani. De csak akkor.

A félelmeidet megértem, de ennek az érzelemnek a felfokozása az emberekben, nézd csak hova vezethet. Jót nevettem rajta, de ez a kezdet. Megjelennek majd a kezekben a botok, fegyverek... és puszta félelemből egymásnak esnek a magyar emberek? Ezért nem szabad túlzott félelmet kelteni, mert pánikot okoz, annál pedig nincs veszélyesebb.
(és ne hidd, hogy én nem féltem a családomat, de, csak nyugodtan, éberen, okosan, legalábbis úgy próbálom)
:) ) Na, szia :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.