Schmitt Pált választotta meg csütörtökön elnökének az a magas szintű szakértői csoport, amelynek az a feladata, hogy értékelje a sport szerepét az Európai Unió külkapcsolataiban, és tanácsot adjon arra vonatkozólag, hogy miképpen járulhat hozzá a sport az unió külpolitikai céljainak eléréséhez.

A testület Navracsics Tibor uniós biztos kezdeményezésére jött létre, és most tartotta első ülését. A csoport jövő júniusra készíti el jelentését. A korábbi magyar olimpikon, sportdiplomata és köztársasági elnök mellett a szakértői csoportnak 14 tagja van

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A napokban temettünk el egy igazi köztársasági elnököt. Várhattak volna legalább egy hónapot, amíg ezt az ország szégyenét újabb zsíros megbízatással nem látják el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A napokban temettünk el egy igazi köztársasági elnököt. Várhattak volna legalább egy hónapot, amíg ezt az ország szégyenét újabb zsíros megbízatással nem látják el.
Hofipisti
Már nem csak a mi pénzünket, de az EU-s pénzt is arra használják, hogy egymás zsebeit tömögessék - akár ilyen mondvacsinált bizottságosdival. Plagi Pali mijjen lyelentíst fok irní?
Freewolf
Talán a sok kritikus szintén rendelkezik olimpiai tapasztalattal?
jancsipapa
Akkor ezentúl újra elszámolhatja a kutyakaját is költségnek ,mint még MOB elnöksége idején.
human
@Freewolf: Azt tudod, ugye hogy első dolga volt aláírni azt a törvényt, hogy nem kell kitöltenie a köztársasági elnöknek a teljes ciklust, hogy élete végéig járjon neki minden ellátás (autó, titkár, iroda, fizetés, stb). (Csak hogy ne csak a 8 oldalas kisdoktoriáját boncolgassuk.)
Lenne mit szégyelnie bőven.
egyvandor
Egykori besúgók, ügynökök kapcsolati rendszerükkel fontos szerepet töltenek be a ner fenntartásában. Erre áldozni kell.
eszegfu
Én már a felállitott bizottság (Navracsics javaslatára!) céljánál elakadtam, őszintén szólva nem is tudom megfejteni..."..az unió külpolitikai céljainak eléréséhez hogyan járulhat hozzá a sport?..." Valóban Schmidt rendelkezik NOB tapasztalatokkal, de ezek olimpiával, nem pedig a "cél"-lal kapcsolatosak... továbbá 73 éves... nem hiszem, hogy várhatunk bárkitől is napi munkavégzést kb. 8 hónapon keresztül... Ez még Schmidt Páltól sem várható el, mégha olyan "jól is tartja" magát. Magamról tudom, hogy bizony órák hosszat figyelni, értelmezni, érdemben válaszolni már egyre nehezebb.
magyarbakancs
Vissza tér Plagi Pali.
Hiányzott mint dobostortában az ütem érzék.
Van képe még szerepelni a köz életben,vastag bór van a képen.
human
@eszegfu: Nekem sajnos ez jut erről eszembe:
"A nemzetiszocialista vezetés a berlini XI. nyári olimpiai játékokat (augusztus 1-16.) az `új Németország` népszerűsítésére használja fel. A 49 országból jött 4066 sportoló és a világ minden tájáról érkezett 150 000 vendég elé egy öntudatos, politikailag és gazdaságilag megszilárdult ország képét tárják, amely öntudatosan tekint vissza kulturális múltjára, s valamennyi polgárának szavatolja a biztonságot és a rendet. ..."
mult-kor.hu/cikk.php?id=6327
eszegfu
@magyarbakancs: Jóóóóó a megállapitásod!:)))
magyarbakancs
@eszegfu: Köszönöm megtisztelő szavaid.
Strong
elképzelem, ahogy leszóltak onnan fentről: "Palinak nincs munkája, mert már megírta a könyvét, meghát kész a PhD-je is...
Hozzunk már létre valami klubbot, aminek lehetne az elnöke..."

Nézd, Pelikán elvtárs is volt már minden...
Hellcat
A két lábon járó arcátlan csalás...Mert a fidesz senkit nem hagy az út szélén...vagyis csak a haverokat na.
eszegfu
@human: 10:15 Én csak ezt a történést látom értelmetlennek... eszembe sem jutott bármilyen párhuzamot vonni! Őszintén szólva engem valahogy megrémit a link tartalma, nem szivesen gondolok az esetleges hasonlóságra.:(((
Freewolf
@human: Aki köztársasági elnök volt, annak járjon is minden juttatás élete végéig!
human
@Freewolf: Legyél rá büszke, de ne csak itt. A való világban is vállald.
Freewolf
@human: Vállalom! Szerintem, aki egyszer köztársasági elnök volt, azt tartsa luxusban az ország! A leváltott minisztereket is megilleti a miniszter úr/hölgy elnevezés!
dr. prédikátor
Vajon a nemzet golyóstolla plagipali a milliós fizetése mellé ezért mennyit nyúl le???
Freewolf
Pali bá mi a bánatból nyúlna le valamit is?
szaboria1
@Freewolf: Az elnevezés igen de, hogy ráadásul Ő mondott le nehogy már el is tartsuk.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Talán a sok kritikus szintén rendelkezik olimpiai tapasztalattal?"
kispadon én is tudok ülni.
Amúgy helló!
Úúúúúúúgy hiányoztál a kényesebb témáknál. Vagy ahhoz nem volt farkasbarkasnak pofája bevonyítani?
Ehhez már van bátorságod idejönni?
Te élharcos, te!
Freewolf
@szaboria1: Már pedig el fogjuk tartani! :-)
Freewolf
@Gonoszgólya: Mi a gond csőrös? Bizony, ahhoz szólok hozzá, amihez akarok! Kénytelen leszel ezt tudomásul venni? :-)
eszegfu
@Freewolf: 11:33 Azt gondolom: most csak "csapkodsz" mindenki felé... valahogy nem AKAROD megérteni mit is irnak. Elsősorban nem az a gondja senkinek sem, hogy a köztársasági elnöknek mi jár. Az a gond Schmidt Pállal, hogy nem becsületes. Az "átkosban" ő és az egész családja nagy "megbecsülésben" részesült. Anyagilag és erkölcsileg is a csucson volt (felesége Makrai Kati pl. a 3 kislányukkal a napi 5 perces torna a TV-ben), majd spanyol nagykövet korában gyermekeik Amerikában tanultak (oda is házasodtak)... ez még nem baj. Rendszerváltás után bőszen fideszes lett... és akkor nekem itt kezdődnek a bajaim. Ahogy Téged nem lehet a nézeteidből kimozditani még egy picit sem -- szerintem Te ilyennek is születtél -- , akkor hol tisztességes Schmidt Pál "váltása"?! Majd hihetetlen "karrierje" a köztársasági elnöki székig!? Tudásának köszönheti? Nem! Amit Human is irt: az első törvények között volt, amit aláirt, hogy a köztársasági elnökként akár 1 napot is eltöltött ember u.azt az "ellátást" kapja, mint a ciklust kitöltő. Becsületes dolog ez?! És akkor a plágiumos "kisdoktorija"?! Közben tagadja a végtelenségig! Meg az az igérete, hogy azért is megmutatja és megcsinálja?! Ezek után 73 éves korában még elvállal egy "munkát"?! Nem volt elég "megbecsülésben" része, esetleg kevesli a nyugdiját (amihez + jár az olimpiai csapatban elért aranyéremét juttatás + a köztársasági elnöknek járó mondhatnám teljes ellátás)? Örülne, hogy anyagi gondok nélkül élvezheti még a hátralévő éveit és kezdjük "elfelejteni" a dolgait! Hát nem, mert ő "megérdemli", neki még "jár" ez is gondolattal ujra a "porondon" akar lenni! Végezetül hangsulyozom: nincs kifogásom, hogy az ország első emberei annyit kapjanak, amennyit!
Freewolf
@eszegfu: Annyiban nem adok igazat neked, hogy nem ő nevezte ki magát. A politika, ha jónak látta és kinevezte, akkor pedig járjanak a juttatások is, nem csak neki, minden volt köztársasági elnöknek. Ez egy gesztus Magyarországtól. Attól, hogy az erkölcsi érzékedet borzolja, nem tehetünk kivételt!
Eriksson
@eszegfu: Schmittnek speciel mindenből csak a fele járna, mivel nem töltötte ki a hivatali idejét. De hát ö egész életében kivételezett volt, mindegy milyen kormányok voltak.
eszegfu
@Freewolf: Ez igaz! De sem Te, sem én nem neveztük ki magunkat, mégsem minket szavazott meg a Fidesz! A politika "jónak" látta, hogy egy "bólogató kutyát" -- amit régen kocsidisznek tartottunk a kalaptartón -- nevezzen ki! Az erkölcsi érzékemet nem az adott "gesztusok" borzolják, hanem Schmidt Pál becstelensége! Csak egy igent, vagy nemet válaszoljál: Neked az erkölcsi érzékedet nem borzolja? És itt nem a pénzről beszélek: mi jár, hanem a "tetteiről"!
szaboria1
@Freewolf: Mág Bertalan ha még élne akkor elmondaná ki is a S. Palika, mit is csinált az Astoria szállóba.
eszegfu
@Eriksson: Egyetértünk... csakhogy ezt a törvényt pontosan ő irta alá!
Eriksson
@szaboria1: Bizony, bizony, olyan kapcsolatokat épített ki, illetve annyi bennfentes információhoz jutott, ami egy egész életére elegendő munícióhoz juttatta.
Freewolf
@eszegfu: Persze, hogy zavar engem is, de nem tehetünk kivételt!
szaboria1
@Eriksson: A Hofi egyik jelenete is erre épült hogy még a vízcsapon keresztül is lehallgatnak.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Bizony, ahhoz szólok hozzá, amihez akarok! Kénytelen leszel ezt tudomásul venni? :-)"
Ezzel semmi gondom.
Gondom csak azzal van, hogy amikor szólni kéne, kussolsz.
Bár most hogy jobban utána gondolok jobb is. Így sokkal kevesebbszer nyalsz segget verbálisan.
Amit MI - akik gondolkodunk és látunk-, bizonyos örömmel veszünk. Kevesebbszer jön ugyanis ránk az okádás a szervilizmus ilyetén orbitális mélysége láttán.
eszegfu
@Freewolf: Na végre! Kimondtad, hogy zavar! A többi "mellékes", mert azon nincs mit beszélni... jár, ami jár és pont.
zöldszem
Feltörekvő fasiszta, szar, gátlástalan, köpönyegforgató veteránkomcsi!!
Kihagytam valamit??
eszegfu
@zöldszem: 13:11 Igen! A gerinctelen csiga-bigát...
Yoda69
Nem eleg neki a tobbmillios nyugdij, meg fontoskodni is akar.
Mézike
@zöldszem: Aha. Hüllye is szegény... :-)
nezelodo
Basszus, azt hittem, az időjárási fronttól alszok rosszul, d csak a Paja bá bukszája miatt aggódtam! Emlegetik itt a lehallgatást! Engem nyugodtan lehallgathat, ha a horkolásomra gerjed! Csak a zasszonya nehogy TV tornát csináljon a mostani átkos televízióban, mert a gyanútlank azt hiszik visszafiatalodtak!
1magyar
Miközben varga misike javaslatára megszűnik az 55 év felettiek szociális segélye és aktív korúak támogatásába megy át és a nagyhatalmú önkormányzatok csókosoknak adnak jobb közmunkát és 60 évesen mehet bárki utcát söpreni miközben ha nem vállalja el elveszik tőle a havi 22 ezer ft-ot is és öreg korára kiesik a körből, javul a statisztika!
1magyar
Ja és teszik mindezt azért, mert volt 1-2 csaló, de most már az önkorik kezébe adták a legnagyobb csalás lehetőségét.
Mert eddig amíg állami volt nem tudtak bundázni.
Lepényleső
Büszkeségünk,hol ennek a vége? Mi az,ami az orcátokra még ráférne?
Desischado
@eszegfu: Kedves Eszegfű, kikérem magam és a te nevedben, hogy magadhoz hasonlítsd ezt a herét! Ez életében nem dolgozott, mindig annak nyalt, ahol a hatalom volt! A munkáról azt sem tudja, hogy eszik e, vagy isszák! Amíg te VALÓBAN dolgozol, addig ő zsíros fizetésért semmit sem csinál! És még telhetetlen is, erre a kamu állást elvállalta, gondolom, jó pénzért! Egyszóval ég és a föld köztetek a különbség!
Yoda69
@Freewolf: A becsuletes ex Koztarsasagi Elnokoknek jarjon ami jar. Azonban akit csalason kaptak, annak NE. Oruljon hogy nem bortonben vegzi.
snittpal csalt es ezt tudta o is. Ezzel a tudattal jobban tette volna ha el sem vallalja a poziciot, de o fenyezni akarta onmagat no peg persze kellettek a milliok.
Megbuktattak, jogosan. Ne jarjon neki semmi az allamtol ezek utan. De persze a fideSS igyekszik bevedeni, mert sajat magat is lejaratta az esettel.
karma1
@Freewolf: 09.43-ra: Most gyorsan mondd meg nekem, mi koze van ennek a leggomb-borotvalas zsilettpengevel c. munkankornek az OLIMPIAHOZ? Arrol van szo, hogy egy nem letezo dologrol hatastanulmanyt csinaljon 9 honap alatt, mert ezt a regi atkosban ugy inteztek, hogy amelyik focista vagy elsportolo kiutazott Nyugatra, azoknak a tapasztalataikrol, kapcsolataikrol utana otthon jelenteniuk kellett, vagyis egy "soft" besugorendszert mukodtetett az akkori kulugy.

Akkor most mi van? Ezek az idiotak a sportot akarjak ujra felhasznalni kulugyi tevekenysegre? Mert ha nem kereskednek (amihez a vilagon semmi koze egy falabu, tudobajos focista-karikaturanak), nem kulturalis ertekeket teremtenek/vesznek at muveszekkent, akkor marad a szimpla kemkedes, a la orban-modra...
karma1
@Freewolf: 11.33-ra, meg ugy altalaban az "eltartjuk paja bacsit" mozgalom szovivoje, ellovasa: Mondd, milyen a Te erkolcsi erzeked ezzel a gorennyel kapcsolatban, milyen diszes megszolitas, meg milyen millios juttatas jarjon neki elete vegeig???
Ha valaki nem jonTra arra, hogy paja bacsi HAZUDOTT, KOZOKIRATOT HAMISITOTT, magyarul: TOBBRENDBELILEG CSALT, es alig akart megvalni a posztjatol, akkor egy egesz nemzetet tartott volna tokeletes megtevesztesben a vegzettseget illetoen.
Ha en, vagy akarmelyik kozember ilyen fokon tevesztette volna meg csak a munkahelyi fonoket, es rajottek volna erre, akkor csalasert, kozokirat-hamisitasert ugy leultetnek engem, mint a deli szel, mert BUNOZO VAGYOK! Akkor pajabacsi mi a tarka lof@sz? Igazmondo kiscserkesz, nyugalmazott munkasor, partelnok, vagy csak ecceru nagyapo, vagy minek kene ot neznem azok utan, ami kiderult rola? A szememben - es meg sok hozzam hasonlo moralitassal rendelkezo ember szemeben - paja bacsi ugy lenullazta magat, mint a visszaporgetett taxiora - egyikben sem hiszek tobbet...

De Te k@rva gazdag lehetsz, hogy szemrebbenes nelkul fizetned neki a millios havi nyugdijat, titkarat, ingyen lakasat, rezsijet, es meg ki tudja, mi a sz@rt...

De szerencsere nekem ebbol nem kell kivennem a reszemet, aki viszont akarja, az tartsa el olyan luxusban, mint egy arab sejk, [email protected] egy nagy-nagy dupla 00, ugyanaz a kategoria, mint akik arra a tisztsegre emeltek, es akik most is forszirozzak a tevekenyseget.
Navracsics is megeri a penzet: ahogy kijutott a zsiros allasba, orban es a politikaja, meg a fidesz sz@ros rongy lett neki. Nem csoda, hogy az egyik ketszinu tamogatja a masik csalot... Neked meg jo szorakozast, majd kerj egy peldanyt 9 honap mulva a szulemenybol...:o(((
dr. prédikátor
Na kérem döntsük már el végre hogy mi jár neki golyó vagy nyakkendő!!!
eszegfu
@Desischado: 1:13 Csupán azért hasonlitok mindenkit magamhoz, mert magamat ismerem a legjobban... A többivel egyetértek, nem tudok hozzátenni semmit sem!
eszegfu
@dr. prédikátor: Szerintem inkább a nyugdij "járjon" neki... a golyót kihagynám a lehetőségek közül...
mate03
@eszegfu: Nem is tudod,mekkora igazságot írtál! Köszönöm,remek volt.
Főlökött
Olyan mint egy matrica, ragad mindenhova, ha kell - ha nem.
Clavigo
Ennél a reteknél,,,különbet szoktam hányni,,...
bencemacska
@Freewolf: Hogy levitézlett köztársasági elnökként - egy nem létező KÖZTÁRSASÁGBAN - mi jár neki azt nem írom le, csak gondolom!
Jár neki a Nemzet Sportolója cím is, amikor ő az olimpiai aranyéremhez csak a nevét adta?
Lehet, azt képzeli hogy a 14 beosztottja csinál neki egy PhD-t 9 hónap alatt?

Más: Rossz a cím, neki nem a munka kellett, hanem a jól tejelő pozíció!!!
Toby
Na, vaze, egy újabb nulla értékű, ám vastag pénzzel járó felesleges, "álláscsináló" húzás !
Freewolf
@bencemacska: Az azért mégis csak jó, hogy nem te mondod meg, mit Kaphat Pali bá!
Freewolf
@karma1: Mielőtt bedühödsz, gondold el, minden köztársasági elnököt mi tartunk el. Nincs olyan, hogy te nem vagy kedves és neked nem fizetünk. A szakdolgozat másolása nem minősül okirat hamisításnak, ezt csak úgy megjegyezném!
1magyar
@Freewolf: Nem hát! Nem mi mondjuk meg, ők maguknak osztogatják a közöst.
bencemacska
@Freewolf: Örülök, hogy Kaphat Palinak nevezted el.
Freudi elszólás???-:)))
Jankó123
Közmunkásként "fénymásol", vagy gombokat nyomogat "ctrl-c; ctrl-v"?
:-)))
Toby
"A bürokrácia letörésével kampányoló Fidesz apparátusában jelenleg 51 államtitkárt és 101 helyettes államtitkárt, plusz 51 miniszteri biztost „tart el”. Utóbbiak közül 23 kormánypárti képviselő, akiknek között találni cirkuszügyért és orosz embargó-ügyért felelős miniszteri biztosokat is."

Csak úgy, snittpál okán...egy bunkó parazitával több, vagy kevesebb, már nem számít !
1magyar
Hiába vették le a parlamenti képviselők létszámát 199-re ha az egyéb államtitkár, helyetteseik meg többszörösére duzzadtak.
karma1
@Freewolf: A masolasa talan nem, de ha en kijelentem, hogy ez az en agyam szulemenye, es a sajat nevem alatt adom ki, mint a doktori disszertaciom 85 %-at kitevo anyagot, akkor nemcsak a bolgar tudostol plagizaltam, hanem akiknek megprobalom a sajatomkent eladni, azokat tartosan tevedesben tartom, magyarul: CSALOK, es teszem mindezt anyagi elonyokert, mert a doktori cimmel magasabb fizetesi kategoriaba eshetek. Ez mar HAROM kulonbozo BUNCSELEKMENY, amit plagipaja bacsi elkovetett, es megis jarna neki elete vegeig a millios havi fizu es egyeb ingyen juttatas? Ha te csinaltad volna ugyanezt, akkor te kapnal 7 ev letoltendo fegyhazbuntetest. Meg mindig nem erzed a kulonbseget?
human
@karma1: Különben én is kiadhatnám a Petőfi összest csak a saját nevem alatt. A fidesz alatt még Kossuth díjat is kaphatnék érte, mert Petőfire nem igazán lehet azt mondani, hogy rossz író volt :)
karma1
@human: 09.06-ra: Fideszes vo't? Mer akko' IGEN! ...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.