Nem lesz itthon sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Áder János köztársasági elnök október 23-án külföldi elfoglaltságaikra hivatkozva – írta az Index.

Orbán Viktor miniszterelnök külföldi tárgyalásai (Madrid, Brüsszel) miatt nem tud részt venni az idei ünnepi eseményeken

- közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Madridban az Európai Néppárt tisztújításán vesz részt a kormányfő, Brüsszelben pedig rendkívüli EU-csúcsot tartanak a hétvégén.

Tehát minszterelnöki beszéd sem lesz az állami ünnepen, ehelyett az érdeklődők Simicskó István honvédelmi minisztert hallgathatják a kormányzati megemlékezésen.

Áder János  bajorországi magyar szervezetek és intézmények kezdeményezésére október 22-23-án Bajorországba látogat. A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint az elnök a Müncheni Főkonzulátus nemzeti ünnepi rendezvényén mond beszédet, majd találkozik Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel is. Távolléte miatt a Kossuth téren az ünnepélyes zászlófelvonásra rendhagyó módon nem az államfő, hanem Kövér László házelnök ad majd engedélyt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ő nem magyar neki ez a nap semmi, NEM ÜNNEP, hiszen azt még úgy tanulta, meg hallotta otthon, hogy ,,ellenforradalom,, volt 1956. október 23. án!!!
Ez a pacák dumál a magyarságról, a hazafiságról, csupán azt felejti el hogy még sokan élünk azok közül akik élőben átélték az 56. ot!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Naná!! Tele a gatya! A csúti Belisariusnak úgy látszik oda a bátorsága! Jobb sok őrző háta mögé bújni, onnan rikácsolni a Nagysandori parancsokat, amiket senki nem vesz komolyan!
Hogy is mondják a dakoták bölcsei? " Mindig a leghátul vágtató harcos csatakiáltása hangzik a legmesszebbre! "
karma1
Meg egy maflasba beleszalad: A Neppart eppen most akarja a fideSSt lerazni magarol... Szemelyesen akarja atvenni az "elbocsajto szep uzenetet?"
human
Oroszoknak benyalós politikája miatt Orbánnak kényelmetlen lenen 56-ra emlékezni.
papa.49
Ő nem magyar neki ez a nap semmi, NEM ÜNNEP, hiszen azt még úgy tanulta, meg hallotta otthon, hogy ,,ellenforradalom,, volt 1956. október 23. án!!!
Ez a pacák dumál a magyarságról, a hazafiságról, csupán azt felejti el hogy még sokan élünk azok közül akik élőben átélték az 56. ot!!!
nemkati
@karma1: @silber13: A vendéglátók biztosan nem csodálkoznak, hogy az államfő és a kormányfő nem itthon tölti a nemzeti ünnepet. Pontosan tudják, miféle emberek ezek. Viszont nekem egyáltalán nem fognak hiányozni. :))
A besz@riak fussanak csak bele a kokikba, a sallerekbe, és igen, rúgják már ki őket a Néppártból is. :)
dr. prédikátor
A szemetek , menekülnek a patkányok! Biztos megint kitaláltak valamit balhét fognak provokálni! Ezek a tetvek meg arra hivatkoznak hogy itthon se voltak! Mocskos egy gané banda!!!
Hellcat
Szerintem meg be van szarva...nem kicsit...nagyon. Patkány módjára elmenekül aztán ha nem volt baj akkor hazajön...lézerpatkány szintén...ez ám a hős miniszterelnök mi?
Hellcat
@Hellcat: Ja bocsánat...áder...mind1 patkány az is...
DR Eric CARTMEN
Évek óta "véletlenül" mindíg ilyenkor kell külföldön tárgyalnia a püffedt pávatáncosnak. Én mondjuk úgy képzelném, hogy egy IGAZ MAGYAR MINISZTERELNÖK emberei mikor tárgyalnak az időpontról és a külföldi fél október 23.-át ajánlja, azt válaszolják: elnézést de az Magyarország egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, ilyenkor egy miniszterelnöknek otthon a helye. De lehet hogy én vagyok a naív.
papa.49
@DR Eric CARTMEN: Nem vagy naiv, hanem a hazugovics minősíthetetlen!!!
nemkati
@DR Eric CARTMEN: Október 23-a csak akkor nagy ünnep a Fidesznek, ha balhét lehet rendezni alatta a baloldali kormány ellen. Ez végülis nem az ő forradalmának az ünnepe, viszont a köztársaság kikiáltásáé is, 0rbán meg királyságot akar, tehát ez neki nem ünnep. El is húz, nehogy mondania kelljen valamit, mert nincs mit. Amit szívesen mondana, azt nem mondhatja, mert akkor a 2/3 maradéka is otthagyja.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Rózsika Hatházi
Ha jól rémlik, a csutinak csak 2006-ban volt fontos az október 23-a. Az is csak addig, amíg ki nem tört a balhé. Utána páncélozott autóban húzta el a pudvást a helyszínről. Gondolom, a sötétített, golyóálló szélvédője mögött meg bazsalygott, mint nuni az új bugyiban és magában azt gondolta: Na, gyerekek ezt is elintéztem.
justhpeter
Az semmi, hogy a beszari megint nincs itthon az ünnepen, de nem hallom a cöffögők hatalmas menetének indítását sem.
Gonoszgólya
@Rózsika Hatházi: "Ha jól rémlik, a csutinak csak 2006-ban volt fontos az október 23-a. "
Jól rémlik.
papa.49
Az esti híradóban hallottam hogy szombaton, meg vasárnap van neki jelenése, akkor mi a náthás pi...ért nem tud legalább pénteken délelőtt itthon lenni, azért mert ezt az ünnepet nem szokták a családban megtartani)))))))))))
Fradigege
Na, mi van? Nem szívügy és nincs politikai kampány. Feltette a kispolcra '56-ot. Majd 2017-ben újra leveszi és leporolja a tavaszi választásokra, ha még lesz olyan.
karma1
Na, 3 eve itthon maradt, mondott egy verlazitoan gusztustalan beszedet, amiben kijelentette - boszme TEK-esekkel korbediszitve - hogy aki most nem all a hata moge, az nem magyar... Na, ha csak ilyen tartalmu beszedet tudna megint kikopkodni magabol, akkor talan megis jobb, ha elhuz innen a retkesbe...
papa.49
@Horizont: A ,,birkák,, nem tudják, hogy olyan magasról leszarja őket, hogy a seggét még távcsővel is nehezen látni))))))))))))
A ,,birkák,, 2018 tavaszán lesznek megint ,,nagyon fontosak,, addig felejtőben vannak)))))
kkalman
Már nincs olyan nemzeti ünnepünk, amelyiken részt venne. Minden alkalommal külföldön akad valami qrva fontos dolga.
karma1
Az olyan pali, aki a sajat 50. szuletesnapjara megrendelt halaado misen se vett reszt, hanem elhuzott 2 hetre az orszagbol, attol megis mi a lof@szt var egy orszag nepe? Egyebkent asszem, augusztus 20-an se nagyon volt otthon... Aztan olyanok inteztek az aug. 20-i unnepsegeket, mint Hende, akit teljesen varatlanul ert augusztus 20-a...:o(((
Desischado
@DR Eric CARTMEN: Igen, a lényegre tapintottál! Tavaly sem volt itthon! Ennyire gyáva! Na meg magasról lesz@rja az ünnepet, mert abból nem tud hasznot húzni! Jellemtelen, gerinctelen féreg, semmi más!
papa.49
@karma1: De ha elmegy a nemzeti ünnepen itthonról, mi a jó nehézségnek JÖN VISSZA, MARADNA OTT AHOVÁ MENT,NEKÜNK JOBB LENNE))))))))))
namihami
Őszintén, nektek hiányzik?
Felőlem eddig is és a hátralevő éveiben is inkább kinn lehetne.
Mindenkinek (majdnem) jobb lett volna és ezután pláne még jobb lenne.
Ja még egy apróság: az se lenne baj, ha a sleppje is elkisérné.
nyanya001
@Gonoszgólya: Jól rémlik !
A hatalom megdöntésére készült !
Kár, hogy nem kapták el akkor !
namihami
@Horizont: de ők a hazám vezetői .írod:
Jaj, hát ez az! Erről egy régi kollégám mondása jut eszembe: Ez az ember nem a vezetőm, csak fölém van rendelve.-mondá még a múlt században.
Egy vezetőre, minden értelemben felnéz az ember, de legalább úgy érzi, hogy egy szinten vannak.
Te kijelentenéd ezt egy baráti társaságban esetleg a nyílt utcán bármilyen csekély szégyenkezés nélkül?
papa.49
@nyanya001: Kétségtelenül ez a Gyurcsány legnagyobb hibája, ha akkor megmogyorózzák a pacákot nem nyer választást)))))))))
Csizmás Kond
@Horizont: október 23. az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem az ilyesmit illik tudni...
papa.49
Október 23. a magyarság jeles Nemzeti Ünnepe, nem véletlenül munkaszüneti nap is!!!
Ja hogy a nem magyaroknak nem ünnep az meg érthető, nekem se ünnep se a nov. 7, se a július 4. ))))))))))))))))
Csizmás Kond
@Horizont: Dehogy jövök, csak nem akartalak tovább égetni.
Nemzeti ünnep nem minden második héten van hanem csak egy amit március 15-én tartunk ami a nemzetté válásunk és a szabadságunk kivívásáért folyatott harcra emlékeztet.
aug 20 az államalapítás ünnepe, míg okt. 23 az '56 forradalom emléknapja...
Azért sorolják a nemzeti ünnepek közé mert munkaszüneti napnak számít.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Nézz utána a google-n! Október 23-a 1991 óta nemzeti ünnep. Aztán dorombolj, de ha kérhetem Antonio Banderas hangján!
Lepényleső
Ők ismétlik az ötvenes évek történelmét,tartanak tőle,hogy a történelem is ismétli önmagát.
panellproli
Csak addig volt fontos az ünnep ennek a sátán fajzatnak, amíg uszításra használhatta. Most inkább azzal foglalkozik hogy még jobban bebiztosítsa magának a választási nyerést..Mi másért adna az ukrán és egyéb orvosnak 150 ezer forintot, amíg a magyar orvos elmegy mert nem fizetik meg? Vagy miért ad az összes határon túli kölyöknek beiskolázási segélyt, amig az itthoni meg éhen döglik?Soha nem volt magyar hanem a világhatalmi uzsoratőke bábja!
zöldszem
@Csizmás Kond: wiki.startlap.hu/miota-nemzeti-unnep-oktober-23/
www.nemzetijelkepek.hu/unnepek.shtml

1991 óta nemzeti ünnep!
Persze a "nemzeti" mára elcsépelt szó lett! Nem fontos a vezető politikusoknak egy nemzeti ünnepen megemlékezni. Hisz, egy szaros cigibolt nemzeti!
Január
@papa.49: Ezzel az ünneppel a Fidesz soha sem tudott mit kezdeni, s nem is nagyon akar.
Tűri. - nem tiltja és nem támogatja.
Csizmás Kond
@zöldszem: Elcsépelés vagy nem-értés...megpróbálom elmagyarázni.
Az 1991. évi VIII. törvény. nemzeti ünnep szintre emeli az októberi eseményeket ami azt jelenti, hogy bizonyos előnyöket kap, pl amnesztia, de határozottan leírja, hogy mit jelképez az a dátum, vagyis október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja.
A forradalom maga mint esemény nem veszít szerepéből ha nem ünnepnek tekintjük, ugyanis nem igazán tud ünnepelni senki ha a megtorlás és az utána történő évtizedekig tartó diktatórikus elnyomás jut az eszébe.
A 3.Magyar Köztársaság pedig az új alaptörvény érvénybe lépésekor elveszítette szerepét tehát az már nem ünnep.
A "nemzeti" szó jelentése pedig legtöbbször azért tűnik elcsépeltnek mert olyan dolgokkal kapcsolják ami nem kellően jelképezi azt amit mi elképzelő róla, jelen esetben az az igazi nemzeti ünnepünk ami a nemzeti jelleggel kapcsolatos, a nemzeti öntudat kifejezéséről kiharcolásáról vagy megtartásáról szól az a '48-as események és az is az egyetlen igazi nemzeti ünnepünk.
zöldszem
@Csizmás Kond: "A 3.Magyar Köztársaság pedig az új alaptörvény érvénybe lépésekor elveszítette szerepét tehát az már nem ünnep."
Így igaz, nincs mit ünnepelni, hisz köztársaság sincs!!
Szegény 56-nak volt már egy pár elnevezése...-:((((
Egyébként az a véleményem, (nevezzük emléknapoknak, fizetett ünnepeknek, vagy mit tudom minek) legyen szó bármelyik ünnepekről, nem magáról az eseményről szól, hanem pártpropagandáról!! És teljesen mindegy melyik párt!25 éve nem történik más! Önmaga, pártja "sikereit" fényezi!
Most is Rogán ünnepi beszédét ha elolvasod nem szól másról. Van pofája azt mondani, hogy jobb sorsunk van mint a nyugaton élőknek, közben egy idős ember taligán tolja beteg anyósát, hogy kórházba jusson! Valóban ez maga a kánaán, szárnyalás, vagy inkább szarnyalás!!!
Az meg külön érdekes, hogy a vezető politikusok külföldön vannak!
Nem számít, majd mennek Erdélybe ott jelen kell lenni, ott kell szónokolni. Szánalom!
Csizmás Kond
@zöldszem: Soha, egyetlen ünnepen vagy megemlékezésen sem hallgatok pártpolitikát. Nekem az ünnep annál bensőségesebb mintsem az ilyen kornyikálásokkal behomályosítsam azt...na és ha az a köztársaságos szlogen még élne akkor neked ünnepet jelentene ?
...szerintem ez a nap az amikor mindenkinek meg kéne gondolja, hogy merre igazodik...és ne politikai fröccsökből ihletődjön hanem a saját mostanig elképzelt életfelfogásából.
zöldszem
@Csizmás Kond: 16.40-kor meg írtam a véleményemet a politikai ünneplőkről.
Szerintem meg nem egy ünnepnapon, emléknapon kell eldönteni merre...
Amúgy meg Orbán úgy döntött neki a merre, Madrid...
Semjén Zsolt Nigériában!
Nekik nem bensőséges! Külsőséges...
. itt a vége!
Csizmás Kond
@zöldszem: ...csak azt nem értem miért kerítettél ekkora feneket neki ?
zöldszem
@Csizmás Kond: nagy a feneke? Az nem baj, nagy kofferbe lehet pakolni!-:))))
kepkezelo.com/images/tx7696uq9hdx2yj4milq.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.