Colleen Bell keményen kritizálta a kormányt szerdán, amin egyesek igencsak kiakadtak. Most megismételte állításait egy Népszabadságnak adott interjúban.

Ebben a nagykövet arról beszélt, "abból, amit mondott, semmi nem lehetett meglepetés".

Ezek olyasmik, amiket már többször hangoztattam nyilvánosan és magánbeszélgetésekben is. Nagyra értékeljük és örülünk katonai és rendészeti együttműködésünknek. Kérjük, hogy a korrupt személyeket állítsák bíróság elé. Aggódunk a magyarországi sajtószabadság miatt és amiatt, ahogyan egyesek a menekültekről beszélnek. Bátorítjuk a kölcsönösen előnyös üzleti együttműködést. Kapcsolatunk nyílt és kétirányú

- fejtette ki Bell, aki szerint több területen is történt már előrelépés.

Maradjunk annyinál, hogy az Európai Unió és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet keretében Magyarország hajlandó volt bizonyos törvénymódosításokra, amelyek választ jelentettek a megfogalmazott aggodalmakra. Szijjártó külügyminiszter maga mondta, hogy Magyarország a saját érdekét követi, amikor odafigyel a magyar polgárok és a külföldi partnerek szavára.

A nagykövet Orbánról is beszélt:

Orbán miniszterelnököt demokratikus módon választották meg, ahogy a kormányát is. Mint amerikai nagykövet, azért vagyok itt, hogy építő és gyümölcsöző módon működjek vele együtt. Semmilyen jelét nem tapasztaltam az elmozdítását célzó szándéknak.

A teljes interjú itt olvasható.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Annyiban kiigazitanam Bell nagykovet asszonyt, akinek minden szavaval egyetertek, hogy NEM volt demokratikus valasztas Magyarorszagon. Magyarorszag kormanya illegitim, mert csalasok, manipulalsok es csusztatasok sorozataval kerultek hatalomra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Annyiban kiigazitanam Bell nagykovet asszonyt, akinek minden szavaval egyetertek, hogy NEM volt demokratikus valasztas Magyarorszagon. Magyarorszag kormanya illegitim, mert csalasok, manipulalsok es csusztatasok sorozataval kerultek hatalomra.
Csizmás Kond
...mint például őt...ő az aki korrupt politikát folytat...pénzért.
izo
@Yoda69: Ha nem ti nyertek akkor csalás, ha ti akkor nem.Igen értjük.
Yoda69
@izo: Nem erted. A csalast mindket oldalon elitelem. Azonban itt a fideSS annyira tulzasba vitte, hogy az mar sokk.
Persze megertem hogy foggal korommal ragaszkodnak a hatlomhoz, mert a barsonyszekbol egyenesen a racs moge mennenek, ha veszitenek a kormanyzast. Nos, tobbek kozott erre is utalt a nagykovet, amikor a korrupcio felszamolasarol beszelt. Csakhogy mind nyakig szaros, kezdve orbannal, roganon, simicskan es lazaron at szargyartoig.
Hellcat
Mit kér...a korrupt embereket állítsák bíróság elé...ugye érzitek, hogy ennek KÉRÉS NÉLKÜL kéne megtörténnie. Yoda69 nek meg igaza van...lófaszt volt itt demokratikus választás...alkalomhoz igazított választási törvény meg egyéb csalások.
pbalage
@Yoda69: a csalást kicsit erősnek tartom, inkább a választási rendszer megbuherálása a nyerés érdekében.
Na most.
Abban az esetben, ha lenne egy esélyes ellenzék, azon nyomban újrabuherálnák az egészet, mert ennek a választási rendszer 2014-es közvéleménykutatási adatokra lett ráépítve.
Annyi az értelme, hogy minimális többséggel (igazából kisebbséggel (44% ugyanis kevesebb mint 50) el lehessen érni kétharmadot.
Régen is így ment, amikor még a Hazafias Népfront meg a Magyar Szocialista Munkáspárt jelöltjei közül lehetett választani.
A demokrácia abból állt, hogy volt egy másik rubrika is, hogy "EGYIK SEM, DE AKKOR KI?"
és oda lehetett írni egy nevet. (pl. Mariska néni)

Ezeket is összesítették, és a választási eredményekben is kihirdették, hogy pl.
Köcsögössy Jázmin (MSZMP) 67%
Kukássy Tasziló (32%)
Mariska néni (1%)
silber13
@Yoda69: Ne félj, nem fog sorolni semmit, hanem szokásához híven terel, és visszakérdez.
Yoda69
@silber13: Tudom en azt. Tipikus fideSSes mentalitas.
rugacs
@Yoda69: Foggal-körömmel azok ragaszkodtak a hatalomhoz, akik 50 évig uralták az országot, akik a kapitalizmus ellen uszítottak aztán köpönyeget váltottak és a legnagyobb kapitalisták lettek egy pillanat alatt 89 után...Ugyan nem ők idézték elő az eseményeket, de mikor rájöttek, hogy ezzel még többet nyerhetnek, elfogadták, hogy ne zavarják el őket végleg. mszmp =) mszp. Ők azok, akik most hazájukat, népüket elárulva a migránsokat támogatják, akikben leendő támogatóikat látják, mert honfitársaik (ex-választóik) már a pokolra kívánja őket! Ahogy én is. Bárki inkább, csak soha többet ez a csőcselék! S ha ehhez az kell, hogy a Fidesz mindörökké, akkor legyen Fidesz addig, míg ezek el nem tűnnek a térképről. Meg az "SS"-sező követőik!
rugacs
Viccesnek tartom a sajtószabadság miatti aggódását és a migrációval kapcsolatos nézeteit.
Egy országban, ahol bárki bármit sajtón leközölhet bármilyen ordenáré stílusban, addig ott a jól működő sajtószabadságot negatívan ítélem meg.
De az kimondottan nevetséges, mikor annak az országnak a politikusa ítéli el a migránsokról alkotott véleményemet, aki ránk szabadította ezt a helyzetet!!!
Ha tehetném, szívesen szabadítanék Amerikára sáskák milliárdjait, hogy keserítsék meg az ő életüket, aztán én is nagy mellénnyel kritizálnám őket, hogy miért nem állatbarátok!!!
Ráadásul Bell azokután nyilatkozott így, hogy a brit miniszterelnök beismerte, rosszul kezelték és károsan avatkoztak be a Közel-keleti helyzetbe az amcsik!
Yoda69
@rugacs: Ezek szerint nem vagy tisztaban vele hol ulnek a volt komcsik. Nos elarulom, a fideSS soraiban.
Biztos van az MSZP-ben is nem vitatot, de ok legalabb nem olyan aljas koponyegforgatok, mint a fideSSben politizalok, pl, Pozsgay es tarsai..
human
@izo: A választási törvény átírása, a választók összezavarása a hirtelen megjelent mikropártokkal, a választási körzetek átrajzolása valóban nem csalás, csak úgy alakították a dolgokat hogy a lehető legtöbb szavazatot kaphassa a fidesz. Ténykedésüknek köszönhetően 45%-os választási eredménnyel is 2/3-os többséget értek el a parlamentben és szemrebbenés nélkül éltek is a csinált többséggel. A minimum az, ha azt mondjuk aljas, nem etikus húzás volt a fidesz részéről.
Csizmás Kond
@Yoda69: összedolgozik az embercsempészekkel akik elárasztják európát.
Yoda69
@Csizmás Kond: Colleen Bell osszedolgozik az embercsempeszekkel?
Asszonyom, ez komoly allitas.
Bizonyitek?
Az persze nincs
Csizmás Kond
@Yoda69: de van...amúgy nem a pénzével lett diplomatáról beszélek hanem arról akit lefizetett hogy itt lehessen...ő csak egy jóltejelő szélhámos.
a bizonyíték meg az, hogy ok hozták létre az isist és ők is fegyverezték tehát jól kitervelt akció az egész menekültügy.
rugacs
@pbalage: Ha jól tudom, a választási előírások változtatásához kétharmad kell, ami momentán nem áll fent a Fidesznek...tehát a rendszer marad, míg valakinek nem lesz ismét kétharmados többsége.
Amúgy meg minden választási győzelemhez jelentős többség kell, ami akkor is és most is leginkább a Fidesznek van. A baloldali pártoknak meg egyre kevesebb a támogatottságuk...
Akkor most miről is beszélünk?
Ja tudom: baloldali mentalitás: fogadjuk be a menekülteket, cseréljük le rájuk a lakosságot és akkor lesz a balnak ismét választórétege..! Momentán úgy néz ki, csak akkor és csak velük lenne...
dömdödöm
Meghekkelték előre a válsztásokat és azt hitték hogy 2/3 birtokában ezt simán meg lehet csinálni . Egy dolgot biztos sikerült elérni . Ennek tudatában rengeteg ember távolmaradt
az urnáktól mert úgy érezti így voksolni felesleges . A folytatjuk című szűkszavú programnak nem nevezhető semmi és ezzel a többség megszerzése teljes bizonysága a vokshekkelésnek .:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
verőce21
@rugacs: (12:46) Igen, ha teljes lakosságcserét csinálnánk az analfabéta arabokkal! Úgy, hogy a félanalfabéta maszoposok ittmaradnak. Akkor nyerhetnének.
(Vakok között félszemű a király!) :)
prime777
Mondjuk elég gáz,hogy Bell kisasszony beszél itt korrupt emberekről,hiszen a saját háza táján is sepregethetne.Ott is ugyanúgy nyakig szar mindenki aki a politikában van.
Viszont azt nem lehet mondani,hogy hazudik.Mindenki tudja és nyilvánvaló,hogy mi folyik ma itthon.Aki meg védi ezeket az embereket az magyar,de a szarabb fajtából.Az az igazi gerinctelen,szervilis,csúszó-mászó fajta.De magyar.Sajnos.
Viszont szerintem Bellnek ehhez semmi köze.Mi sem pofázunk odakint náluk,hogy állítsák elő ezt meg azt.
rugacs
@Yoda69: Ezek szerint nem vagy tisztában a magyar történelemmel. És nem vagy tisztában azzal sem, kiből lesznek politikusok, milyen módon, stb.!
Cimbi, a köpönyegforgató az, aki egyik pillanatban még a kapitalizmus ellen kampányol, aztán a következőben belőle lesz a legnagyobb kapitalista. Hogy hatalmát megmentse, kész együttműködni a változtatókkal.
Hogy egy rendszer rossz e vagy sem, leginkább az tudja megítélni és az tud rajta változtatni, aki benne él! Aki soha nem volt az mszmp tagja, fogalma sincs annak előírásairól, azok mentalitásáról, annak működéséről. És aki soha nem volt tagja, az nem is tudta volna soha rendszerüket megbuktatni! Legalábbis véráldozat nélkül nem.
Ahhoz, hogy ezt megértsd, felnőttként kellett volna élned a régi rendszerben. És akkor felnőttként átélhetted volna a rendszerváltást is. Most már csak olvashatsz róla...
akár hülyeségeket is...
Azért kíváncsi lennék, hány asztalos vagy pék reformálta meg eddig a vaskohászatot?! :-)))
rugacs
@human: Egységes baloldalt ilyennel ugyanúgy nem lehetett volna megtéveszteni, ahogyan az egységes Fidesz támogatókat sem lehetett.
Csak már eleve nem volt egységes baloldal, mert az egyetlen közös céljuk az volt, hogy megdöntsék a Fidesz hatalmát, semmi egyébben nem tudtak közös nevezőre jutni...
Pedig de jó is egy országnak, ha a kormányzó erők egymással sem tudnak megegyezni, hanem százfele húznak minden apró kérdésben... :-)))
rugacs
@human: Tudod cimbi, Anglia gazdasági nagyságát minek köszönheti? Pl. az örökösödési törvényének!
Mindent az elsőszülött örököl. A többi gyerek így kénytelen magáról gondoskodni, kénytelen saját maga erejéből kialakítani a jólétét. Így pl. a földbirtokok mindig egy kézben maradtak, nem úgy mint Magyarország esetében, ahol minden gyerek egyenlően osztozott a földön, így ugyan mindenkinek lett valamije, de az kevés volt a jóléthez. Így nálunk felaprózódott a vagyon. Ez az élet más részén is így van: egy erős támogatottságú kormány sokkal előnyösebb, mint a hatalmat sok kis apróra felosztani.
A felosztás lehet, hogy igazságosabb, de a fennmaradás terén a másik sokkal előnyösebb megoldás! Egységben az erő!
rugacs
@dömdödöm: Ostoba emberek esetében ez bevált módszer! Gondolom téged is sikerült megtéveszteniük.
Eső után köpönyeg.
És 2010-ben?
prime777
@rugacs: Van igazság abban amit írsz ez tény.Viszont egy egyoldalú,a kompromisszumra képtelen párt ámokfutásából előbb utóbb baj lesz.
Jó megoldás lehetséges,hogy nincsen.
prime777
@rugacs: Elnézést nem is írtam mire reflektáltam.
A 13:30-as írásodra.
rugacs
@prime777: Kinek lesz belőle baja? És ezek szerint most még előbb van, utóbb majd meglátjuk.
És mi nincsen? Párt? Akkor a 10 millió egyenként saját magát fogja irányítani? Érdekes lesz...
silber13
4@Csizmás Kond: Áruld már el kire is célzol a korrupciós cselekedetek nyakába varrásával.
Csizmás Kond
@silber13: Nem varrtam és senki nyakába, ők varrták a sajátjukba.
silber13
@Csizmás Kond: Aha! De mégis kicsoda, vagy kicsodák? Netán a narancsos vezírkqrrq tecc gondúni?? Na látod, abban igazad lehet.Szijjártó, Rogán, Kósa bizony ezt a csapatot erősítik.
Csizmás Kond
@silber13: ...mindenki gondújon arra akire akar...:)
egyvandor
prime777 korrupcióval megvehető emberek mindenhol voltak vannak, lesznek. Az a kérdés hogy ezt a jogészkedő törvényhozás támogatja-e vagy sem. Gorbán egyik kijelentése a ... megvédenek az ügyvédek (polttisztítópéter) osztjónapot. nagyon jellemző a mai állapotokra.
egyvandor
Rugacs 12:02
A fijjukat már a rendszerváltás előtt trenírozták politikai iskolákban kádárék hatalmának átvételére. (Kéri László)
Gorbánéknak céljainak megvalósulásában átmenetileg zavart okozott, a rendszerváltás. Most viszont megfelelő korrekciókkal mára eljutottak odáig, hogy látszatdemokrácia keretében a korlátlan hatalmat is gyakorolhassák és a javakat is saját tulajdonként akár nevükre írva kezelhessék. Mára kvázia az egykori horthy-dzsentri és rákosy-bolsevik világ sajátos ötvözetében élhetünk
prime777
@egyvandor: Sajnos találóan leírtad.Az,hogy "kinek lesz baja" - ahogy Rugacs írja.Senkinek se lesz baja aki nem szól abba bele hogy " a látszatdemokrácia keretében a korlátlan hatalmat is gyakorolhassák és a javakat is saját tulajdonként akár nevükre írva kezelhessék" az urak.
A többinek meg aki nincsen benne a "körben" annak kuss és jobb ha lapít.Bár ezt a rendszert olyanok támogatják jórészt akik ebben benne vannak ergo hasznot húznak belőle.
izo
@human: Írod:a választók összezavarása a hirtelen megjelent mikropártokkal" Ha a választót ilyennel össze lehet zavarni az ne is válasszon.Még a végén azt mondod a FIDESZ alapította a mikropártokat. Ha nem engedik akkor akkor a demokráciát féltetted volna, persze csak akkor ha nem számodra kedvező eredmény lett volna, ha kedvező akkor más véleményen lennél! A körzetek pedig aránytalanok voltak!
izo
@egyvandor: Ideje lenne orvoshoz fordulnod, amí nem késő!
izo
@Yoda69: A nagykövet aki demokratikusan pénzért lett nagykövet!Ebből a demokrációból nem kérünk!
TASzSz
@egyvandor: Tetszik az eszmefuttatásod!
dömdödöm
@rugacs: vannak fokozatok persze : csintalankodás , megtévesztés , mutyi , átverés
jól átbaxás ,csalás . :-(((((((((((((((((((
Szeparepa-
Nyilván nem a kisujjából szopta a csaj... (mondjuk a fütyimből szophatta volna, azt megengedném neki, mert nagyon dögös...) Ez USA álláspontja, az amerikai szemleletet, véleményét, és kritikát interpretálja, és nem a sajátját (meglehet a magánvéleménye eltér ettől némileg)... Mivel a saját véleménye teljesen irreleváns, hiszen nagykövet ugyebár. Nagyon messze nem lehet ettől azért, mert akkor nyilván csaknem vállalná el ezt a posztot, ha nagyon másképp látná a dolgokat, mint a vezetői. Azonban ez is mindegy. Ezért volt nevetséges piszkálni a Godfriend-et és röhejes mélyostoba idiotizmus piszkálni most azt a bigét is.. Ha a magyar kormánynak nem tetszik amit bejelentett Bell, akkor lehet reklamálni USA-nak! Pl Obamának vagy legalábbis a külügyminiszterüknek stb, de legkevésbé a nagykövetet cseszegetni emiatt... Node hát iolyen idióta dilettáns söpredék mint a hazaáruló országpusztító orbáni maffia söpredék, hiába magyarázunk ilyen triviális dolgokat is mert hülyék mint a segg...
justhpeter
Amerika nem felejt. Kár volt a jó Goodfriendet elüldözni, azt legalább már megismerték.
Fradigege
Colleen Bell, nem mondta senki, hogy az ilyenekhez Magyarországon kevés vagy, mint süniben dauer(dajjer)??? Ennél azért több kell.
dömdödöm
Majd beperlik ezt is rágalmazásért oszt becsengetnek neki . Mongyák ,Legyél nő , és mondj le a diplomáciai mentességről . :-)
Desischado
Azt leszámítva, hogy csalással jutottak hatalomra, - eztt az Ebesz is elismerte, - a nagykövet asszonynak sajnos igaza van. Ami itt folyik, az már rég messze van a demokratizmustól. Lopás minden téren, korrupció nyakig, az ország maximális kirablása, az emberek tönkretétele, semmibe vevése, - Collen Bell-nek nagyon igaza volt, a bírálat jogos!
aremy
@egyvandor: nem élhetünk hanem kell élnünk.
kukac50
Minden korrupt politikusnak rács mögött a helye!
Lázár azt jelentette be,hogy lakás korszerűsítésre csak vissza térítendő támogatást lehet kapni, Az unió azt jelentette be, hogy a lakosoknak is vissza nem térítendő támogatás jár.
Melyik politikusnak kellene vissza fizetni ? Az uniós pénzekre melyik politikusnak van szüksége? Talán Rogánnak vagy Szíjártónak?
human
Korrupt személyeket bíróság elé? Hogy képzeli ezt? A jobb oldalnak a bíróság sem parancsolgathat! Kérdezzék csak Lázár Jánost.
izo
@Főlökött: Neked ez hiteles én h@lékkel nem foglalkozom!
spu00
@human: Vagy talán Biszku Bélát, Gergényit, Sukorói témát, Tábornok pert,Hagyó pert és lehetne folytatni.
satan
Ki is ürülne a parlament A-Z-ig! Se Gyurcsány se Orbán. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.