"A kannabisznak, vagyis a kendernek több olyan összetevője is van, amelynek helye lehet a gyógyításban, egyes kóros állapotok kezelésében - ezen a véleményen van több magyarországi orvos is" - írja minden lehetséges forrás közül pont a közmédia hírportálja, a hirado.hu. A köztelevízió beszélt például Kelemen Annával, az Országos Idegtudományi Intézet főorvosával, aki szerint jó hír az epilepsziával élőknek, hogy hamarosan Magyarországon is tesztelnek majd kannabinoidol-alapú gyógyszert - ez a marihuána nem pszichoaktív összetevőjét hasznosítja. A megszólalt szakemberek amúgy még mindig úgy beszélnek a marihuána pszichoaktív összetevőjéről, a THC-ról, mintha az legalábbis heroin lenne. Zacher Gábor toxikológus például még abban se biztos, hogy kannabinoidolos gyógyszert adna-e az epilepsziás gyerekének, hogy aztán ugyanő beismerje, hogy a világ boldogabbik felén már régóta engedélyezettek a THC-s kezelések is, és jól bevált gyakorlat szerint működnek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Már a 90-es évek közepén lehetett hallani arról, hogy a THC-nek vannak pozitív hatásai is, ehy homeopátiával foglalkozó fővárosi emberkét, akinél csekély mennyiségű kannabist találtak a rendőrök vidéki házában - felmentettek anno !
karma1
Az Anyukam az asztmajara cannabis-os cigarettat kapott - igaz, CSAK orvosi venyre! ezelott 45 evvel!!! Ugyan nem birta hasznalni, mert sosem dohanyzott, nem birta letudozni, mert ez lett volna a lenyege... Az ilyen cigiket mindig odaadta a szomszedasszonynak, aki szinten asztmas volt, de azert volt az, mert egesz eleteben dohanyzott. O viszont imadta ezt a cigit, erthetoen! (Csak itt, Ujzelandon jottem ra , amikor a fiatal birkanyiro sracok cannabist szivtak, hogy ugyanazt a szagot erzem, mint 45 eve... Mert ez nem illat, ez bizony szag, eleg budos...)A birkanyirok erzestelenitesre es teljesitmenynovelesre hasznaltak - nagyon jo eredmennyel. Itt indokolt esetben engedelyezik, sot, a bioboltokban kaphato tea es kenocs formajaban is, kismennyisegu aktiv hatoanyaggal... Muxik...:o)))
Aki Én
Parlagfű dettó. Csak azt figyeljük, milyen növény ellen megy az össznépi lobbi. Ott a megoldás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.