Az Európai Bizottság megítélése szerint a magyar hatóságok eltértek a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályoktól, amikor közvetlenül, pályáztatás nélkül adtak megbízást a Roszatomnak a paksi atomerőmű kibővítésére.

A BruxInfo értesülései szerint a testület valószínűleg csütörtökön hivatalos felszólító levelet készül küldeni Budapestnek, amiben a paksi bővítés folyamatban lévő beszerzéseinek felfüggesztését kérik majd.

A magyar kormánynak két hónapja lesz válaszolni a felszólító levélre, ami után dönt az Európai Bizottság, hogy indít-e kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, vagy sem.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Érik a koki, repülve jön a saller, a hazugovics kezdheti kapkodni a tökfejét))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Érik a koki, repülve jön a saller, a hazugovics kezdheti kapkodni a tökfejét))))))))
eszegfu
Nagyon szeretném, ha mindez nem feltételes módban, hanem KIJELENTŐBEN lenne!
papa.49
@eszegfu: A malmok lassan őrölnek, Brüsszelben meg még annál is lassabban történik valami . érdemleges...
dömdödöm
A háttérben az Oprbánkormány által kitalált elektromos autó fejlesztés és tervezett gyártás van . Túl sok mindenkinek betenne . szerintem .
eszegfu
@papa.49: 19:14 Egy termés beérésére is hosszu ideig kell várnunk... hiába nézegetjük nap, mint nap, gyorsabban nem nem megy... csak reménykedhetünk, hogy "kórokozó" nélkül beérik!:))
justhpeter
Putin bekajolja a mi viktorunkat reggelire, ha odalesz a vagyon.
egyember
És ha nem a paksi bővítést függesztenék fel ...
Tudnék ajánlani.
papa.49
@egyember: Jó ötlet, meg kéne valósítani))))))))))
karma1
nem kerni kell, hanem az unios szabalyok megfelelo pontjara mutatva MEGTILTANI, oszt jonapot! Ne mehessen mar orban szembe MINDENben az Unionak, mikozben kizarolag abbol el!? Parazita!
karma1
@dömdödöm: Jaj Dragam, nehogy mar orban talalja fel az elektromos autot!? Ennek sztem nem tul sok koze van ehhez... orban f@ngani nem tud egyedul, az Unio nelkul, de allandoan szembemegy nekik...
satan
Brüsszel már nem nyújt semmit. Itt Moszkva irányít, lásd metró felújítás, Paks...stb.
karma1
@satan: Kizarolag a penzet, de azt dogivel. Nana, hogy a metrofelujitas orosz kezben van, mert annakidejen az orosz minta szerint csinaltuk meg az egesz metrorendszert, beleertve a futo szerelvenyeket is. Szerinted ki a rossebnek kene felujitani, ha nem nekik? Ha van egy Toyotad, akkor te a BMW gyarba rohansz potalkatreszert? Paks szinten az orosz tervek, technologiak szerint keszeult meg a mult szazadban. Egyaltalan nem vagyok a partjan az elavult orosz atomreaktoroknak, mert Csernobil bebizonyitotta, hogy sz@rt sem er a technologia, de HA lenne bovites, akkor annak orosznak kene lennie.
De nem kellene, mert elavult technologia, csak orbanra lehetett rasozni, mert jar vele egy csomo szetoszthato penz a csokosoknak.
satan
@karma1: Oroszországból jön a gáz a kőolaj is. Minek Brüsszel nekünk Magyaroknak?
agnes200
Jajj, nekem mindegy, hogy mibe köt bele az EU, csak ne valósuljon meg nekünk itt ez a Paks II., mert se haszna, se értelme, csak az ország gebed bele, hogy ideépíthessünk egy atomreaktort, ami potenciális veszélyforrás (főleg egy ilyen háborús időszakban lesz az), aztán meg törleszthetjük 70 évig, plusz ha nem bírjuk a törlesztőket, akkor meg aztán PUTYIN FOG ITT DIKTÁLNI, NEM AZ ORBÁN VIKTOR!!! Belegondolt már ebbe valaki?
papa.49
@agnes200: Gondolod hogy a hazugovicsot, meg a bandáját érdekli, hogy mi lesz az országgal???Szerintem NEM ÉRDEKLI, csupán addig fontos ennek a gyülevész bandériumnak az ország amíg van egyetlen kisajtolható forint benne, ha itt egyszer csőd lesz ez a tetves banda elhúzza a csíkot az biztos!!!
karma1
@papa.49: Kedves, NE HUZHASSON EL MAGYARORSZAGROL se orban, se a holdudvara, akiknek minden forintja a nep adojabol van! Igenis, feleljenek birosag elott, mert nekem senki ne mondja, hogy orban nelkul meszarobol lett volna valaki...Es meg nagyon sok mas lehuto is ott allhatna sorban a segelyert, ha orban nem torolt volna el minden szocialis segelyt (bar lehet, hogy a nehez helyzetbe jutott milliardosokra mar kitalalt egy uj torvenyt, amivel segiti oket)
karma1
@satan: Mert az osszes PENZ onnan jon. Es ha nem volnal teljesen kepben, akkor azert elmondom: Magyarorszag "nagy villanykapcsoloja", vagyis a teljes aramszolgaltatas NEMET kezben van.
Putyin nem szeretetbol adja nekunk a kolcsont, hanem uzsorakamatra, es konyortelenul be fogj hajtani a reszleteket minden ev marcius 15-en. Az lesz am egy szep unnepnap! (A fene ette volna meg azt a bunkot, aki ezt a datumot valasztotta a hiteltorlesztesre).
eugen4402
@karma1: Ó, nem véletlen a dátum. Gyengéd figyelmeztetés arra az 1848-as márc. 15-re, amikor a magyarok függetlenek akartak lenni, annak az lett a vége, hogy az orosz cár csapatai előtt le kellett tenniük a fegyvert...
karma1
@eugen4402: A "gyenged figyelmeztetest" en ertettem, de meg mindig nem tudom, hogy a magyar allam reszerol melyik k@csog hagyta jova IGY ezt a daumot...:o(((
eugen4402
@karma1: Pssszt!!! Tudom, hogy Te érted, az, aki aláírta a szerződést, AZ nem értette, hogy bizonyos dátumoknak szimbolikus jelentése is van, nem csak egy nap a naptáron. Vagy mégis értették, és így üzentek...?
kutyahűség
Amikor a Világ normálisabb fele mind azon van, hogyan használja a zöld energiát, és hogyan építse le végleg az atomreaktorokat - lásd Fukusima tragédiája - , akkor mi még mindig szél ellen hugyozunk. Ez olyan nagyon magyar, nemde?
Freewolf
Majd ha az összes francia atomerőmű anyaga nyilvános lesz, megteheti!
karma1
@eugen4402: Hmmm, akkor nagyon rossz az uzengetesi strategiajuk, mert ezzel csak magukat jarattak le, es onkent, dalolva hajtjak a fejuket UJRA (ki tudja, mar hanyadszor?) a tortenelem soran...
En szegyellnem magam a helyukben,...

daumot= datumot
karma1
@eugen4402: ...igaba (marhogy odahajtjak a fejuket, onkent es dalolva...:o(((((
eugen4402
@karma1: Neked nincs okod rá. Szégyenkezzenek azok, akik pénzért még az anyjukat is meg...vigasztalnák. És meg is teszik!
karma1
@kutyahűség: Dehat mi mindig szembemegyunk mindennek!?...:o)))
eszegfu
@Freewolf: 7:57 Csak a pontosság kedvéért... itt az EU "csak" azért függesztené fel a Paks II-t, mert nem a közbeszerzések szabályai szerint történt az épitkezés pályáztatása, azaz egyedüliként simán megkapta az orosz cég, vagyis nem a tervek "bemutatását" kérik.
magyarbakancs
Ezek vakok, vagy hülyék?
A Magyar kormány mindig felkeresi a pofon völgyet.
Bíróm mi mindenkinek osztjuk a véleményünket, de ha mienket figyelmeztetnek, akkor támadják az országot.
Nm értem önként beléptünk az EU-ba akkor mért nem tartjuk be az általunk aláírt játékszabályokat.
Mért harcolunk velük állandóan?
karma1
@Freewolf: Miert es kinek kellene bemutatnia barmilyen "tervet" is a franciaknak? Sajat maguknak epitettek, sajat terveik alapjan, (ami alapjan mas orszagokban is epultek hasonlo atomeromuvek), sajat penzbol. Na, ehhez aztan a franciakon kivul senkinek sincs semmi koze. Egyebkent is a franciak mar nem epitenek atomeromuveket, mert Csernobil es a Fukusima tragediaja utan ketsegesse valt, erdemes-e ebbe fektetni penzt, igy ok is a termeszetes energiak kiaknazasara torekednek.
@eszegfu: -nek van igaza, NEM a terveket akartak latni, csak egy tisztesseges versenykiirast, fair odaitelessel a nyertesnek. orban meg a sajat kormanyat es a legszukebb kollegait sem vilagositotta fel arrol, hogy miert megy Moszkvaba 2013 decembereben, nemhogy az Uniot.
karma1
@Freewolf: Ja, es meg egy: Mi az Europai Uniohoz tartozunk, errol alairtunk egy komoly szerzodest, ami pontosan meghatarozza a kotelessegeinket, a jogainkat minden teren, igy a gazdasag teren is. Igy eloszor az Unionak kellett volna szolnunk, hogy mire keszulunk, igaz, ekkor nem kerulhette volna el a versenykiirast orban. Ezert mutyizta el gyorsan a szerzodest, azt hitte, - mint egy 5 eves gyerek- ha nem latja az unio, hogy mit csinalt, akkor az nem is fog kiderulni. Tevedett.

A masik: az unio tudta nelkul mi egyedul megtortuk az oroszok elleni embargot: mi uzletelni akartunk veluk. orban mindennek es mindenkinek szembemegy, mint egy faltoro kos. Nem erdeklik a kovetkezmenyek, eleg gazdag, ha barmikor lelep, mar elete vegeig biztositva van neki is, meg a csaladjanak is a jovoje, akar hanyas is a kis Rasikajanak a sajat laba.
A vicc az az egeszben, hogy mar annyira elsullyedt a hazugsagokban, es annyira elkotelezte magat a Nagy Medve mellett, hogy nagyon ugy nez ki, hogy ot is varja egy tavoli orosz varoska, valahol a sztyeppe kozepen, mint Rakosi elvtarsat, aki egy kalapdobozban tert haza magyar foldre...
Ja, es ez a jobbik eset, ha nem ugy vegzi, mint a Karpatok Geniusza...
silber13
@karma1: Beszélhetsz te holmi nádi csikasznak!
eszegfu
@magyarbakancs: 10:09 Nagy "klasszikusunkat", Selmeczi Gabikát idézve "CSAK"!
Nem hiszem, hogy "költői kérdésedre" bárkitől is érdemi választ kapsz.:((
karma1
@silber13: Asszem, mar minden fidesz-fant sikerult megfertozni az Unio-utalattal... Mit erdekli oket, mik a tenyek, csak putyin es Oroszorszag az igazi...Csak tudnam, miert nem indulnak mar el akkor a nagy tajgara, sztyeppere...Hiszen a Nagy Medve tart karokkal varja az o kis baranykait...:o))) (persze lehet, hogy a nadifarkast nem...:o)))
Freewolf
@eszegfu: Nem terveket írtam, hanem anyagot, ami a dokumentáció!
karma1
@Freewolf: A tervdokumentacio szorol nem hallottal? Ugyanis annak a rovidebb valtozata a "terv". (Olyan helyen is dolgoztam, ahol bizony az epuleteknek es a gepeknek is tervdokumentacioja volt, de mi csak tervnek hivtuk... (Es ha tudnad, hogy egy tervdokumentacio mibol all, akkor mar nem is allnal le velunk szkanderozni...
Freewolf
@karma1: Az egész egy szemfényvesztés! Miért is kell nekünk az Oroszokat embargó alá venni? (Míg az USA vígan üzletel velük.)
A tervdokumentációt pedig akkor hozzuk nyilvánosságra, amikor a Németek, Franciák és az USA. Addig ne kérjenek ilyet, amíg ők is titkolják!
silber13
@satan: Nem nyújt semmit?? Akkor minek pitizünk a léért. Tesszük mindezt koldusokat megszégyenítő módon. Jobb lett volna, ha hallgatsz!
eszegfu
@Freewolf: Ez igy igaz! Nekem viszont az "atomerőmü anyaga" megnevezés ezt jelenti... igy nyilván én tévedtem! Most eltekintve a szóhasználattól, én nem hallottam arról, hogy valamikor is a franciák ellen az atomerőmüvük épitése előtt bármilyen "gáz" lett volna a közbeszerzési tender kiirási szabálya, de más szabálytalanságról sem. Szerinted volt ilyen? Ha igen, akkor jogos a véleményed: "ha majd a franciák megmutatják, akkor mi is"!
karma1
@Freewolf: Atyavilag, te tenyleg ezen a durcas allasponton vagy? Mint mikor a homokozoban a kisfiuk megnezik mi van a lanyok szoknyaja alatt? "Beeee, nekem kukim van, de nem mutatom meg, csak ha te is letolod a bugyidaaaaat..." Tenyleg azt gondolod, hogy ezek a dolgok igy mennek?
Freewolf
@karma1: Miért is kellene a terveinket bemutatnunk, mikor a magunk által felvett hitelből építtetjük? A Franciák miért nem engedték az Oroszokat pályázni? Ezzel a titkolózással kizárták őket! Így nekünk is jogunk van így eljárni!
karma1
@Freewolf: Az embargo csak annyiban jon Magyarorszag, az Unio es Oroszorszag korebe, mert nekunk nem szabadna veluk uzletelni, mint mondtam, egy kozos Unios embargo miatt. De ehhez mi a turo koze van Amerikanak? Nem Amerikatol kertunk penzt es atomeromu-bovitesre tervet, hanem az embargo alatt levo oroszoktol.
Sajnalom, hogy nem erzed a kulonbseget, de mindegy, en reszemrol befejeztem ezt a temat. Legyen szep napod
karma1
@Freewolf: ANnyit meg hozzateve: csak megemlitem, hogy @eszegfu is felhivta ra a figyelmedet, de kikerulted: az Uniot NEM a tervek erdeklik ezen a szinten, hanem az ELV, amit Magyarorszag nagyon sulyosan megsertett, ez pedig a NEM-versenykiiras, hanem a tendernelkuli odaitelese egy uzletnek, es az, hogy Ma.o. megszegte az Unios szerzodest, nem irt ki kozbeszerzesi palyazatot, pedig ezt a beruhazas nagysaga indokolta volna. Mi alairtuk az unios szerzodesben, hogy minden ilyen esetben palyazatot irunk ki, unios orszagok reszvetelevel, mint ahogy a magyarok is palyazhatnak pl. egy masik unios orszagban torteno beruhazasban valo reszvetelre. Mert ugye az jo biznisz nekunk., De mi hallani sem akarunk arrol, hogy ebben az esetben ok is indulhassanak.
Freewolf
@karma1: A franciák mikor írtak ki pályázatot?
nyanya001
Rácuppant Brüsszel Orbán vejének ügyeire.

Már hónapok óta nyomoz az EU csaláselleni irodája az Elios Innovatív nevű cégnek gyanús módon adott pályázatok ügyében
Ez az a cég, amely a pályáztatás időszakának nagy részében Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdona volt
A Direkt36 kiderítette, hogy egy másik uniós vizsgálat is zajlik az ügyben
Ha ennek során bebizonyosodik, hogy visszaélés történt, akkor várhatóan pénzben mérhető kár éri Magyarországot
A cikket Pethő András és Vorák Anita készítette.

444.hu/2015/11/18/racuppant-brusszel-orban-vejenek-ugyeire

Na végre egy jó hír !
karma1
@Freewolf: Nem ertesz valamit... Az o atomeromuvuk reges regen, meg az unioba lepes elott lett felepitve, es nagyon valoszinu, hogy a sajat orszagukon belul ANNAKIDEJEN volt palyazati kiiras, mert ok ezt fair-en inteztek anno. Most is folyik egy atomeromu bovitesuk/epitesuk, amibe mar az Unio is beleszallt anyagilag, de most NEM a franciakrol van szo, mert ok nagy valoszinuseggel KIIRTAK a palyazatot, kulonben az Unio oket b@szogatna most, es nem bennunket.
Akkor is ki kell irni palyazatot, ha valami nem olyan nagy volumenu, es orszagon belul meg tudjak finanszirozni, ezt ugyan latszolag megtettuk mi is Magyarorszagon, de erdekes modon mindent a KOZGEP nyert,... Aztan valtoztak az idok, a g...cizes utan mindent meszaros nyert... Aztan most mar ott tartunk, hogy ki sem irnak palyazatot, de a szemermetlenseg most mar ott tart, hogy nemhogy palyazatot nem irnak ki, hanem MEGHIVNAK EGYETLENEGY valakit, mint ahogy azt a kis sajatlabu tiborcz-gyerekkel meg az Elios-szal tettek...
De most mar tenyleg eleg, mert ejfel elmult, szia.
karma1
@Freewolf: Nem erzed a kulonbseget? KITOL VETTUNK FOL HITELT??? Az oroszoktol! Hol lattal te olyat hogy valaki elad neked egy kilo krumplit 100 forintert, de neked nincs egy kanyid se momentan, es a zoldseges adja neked hozza a 100 forintot is? De amig atnyujtja neked a zacskot, azalatt megsugja neked, hogy 280 forintot kell majd fizetned ezert a krumpliert, amirol csak akkor fog kiderulni, hogy rohadt, fozesre alkalmatlan, amikor otthon kibontod, es beletenned eppen a vizbe foni...
mint minden hasonlat, az enyem is santit, mert ez a krumpli kidobhato lesz, nem okozok vele evezredekre elore termeszeti katasztrofat vele, mig az atomeromuvel igen. Ja, es ez a krumpli mar - ha megis van benne egy kis eheto -, akkor rossz izu, mert DDT-vel permeteztek a Colorado bogarak ellen...
Mi nem vagyunk atomeromu-epito nep, ezert vagyunk importra szorulva. A franciak viszont mar akkor modernebb technikaval, biztonsagosabb eromuvet epitettek, mint az oroszok, akkor miert hivtak volna meg az oroszokat a palyazatra? Oroszorszag NEM unios allam, elavult technikaval, akkor most mi van? Meg mindig nem erted? Ennel vilagosabban pedig mar nem tudom elmagyarazni...
Freewolf
@karma1: Hol modernebb a francia erőmű, mint az orosz?
Amúgy attól rendelünk, akitől akarunk! Egy másik cikkben épp arról van szó, hogy a kormány mindent szabályosan csinált!
karma1
@Freewolf: Ne viccelj mar, ne mondd azt , hogy az orosz eromuvek modernebbek...Dobd el a hirforrasodat ...
Melyik az a cikk, amelyikben azt mondjak, hogy a kormny mindent szabalyosan csinalt? szeretnek egy jot rohogni...:o))))
koszpeko
@Freewolf: Én francia erőműről még nem hallottam,hogy robbant volna oroszról már igen.
Emlékszel mi történt Csernobilban 86 áprilisában?
Freewolf
@koszpeko: És amerikai erőműről sem hallottál?
Amúgy nem az a legrosszabb buszsofőr, akinek karambolja volt!
Valami Fukusima nem rémlik, ami rosszabb, mint Csenobil?
Gondolkodnál írás előtt?
karma1
@Freewolf: Gondolkodtal Fukusimanal, hogy 9.1-es foldrenges volt? Tudod mit jelent a Richter skala?
satan
@silber13: Gondold át újra, ki mit ad, és mit kér cserébe.
Desischado
KArmának és Papának igaza van. De orbán basit meg a bandáját nem érdekli, mekkora kárt okoznak, csak dőljön a lé! Mármint nekik. Remélem, Brüsszel elkaszálja, és megmeneküljünk attól, hogy vagy 60-70 évre az oroszok markába kerüljünk! Egy noormális országban már rég a lámpavason hmbálózna, vagy életfogytiglani börtönben ülne a cinkosaival együtt! És! Olvassátok el legfelül Henrik Hajnal kommentjét! Érdemes!
silber13
@karma1: Dehogy gondolkozik! Csak dilis papagájként löki a saját, vagy a mentorai által sugalmazott szöveget.
Freewolf
Az hülyeség, hogy egy olyan országban, amely egy törésvonalon fekszik, nem veszik figyelembe a földrengés és a szökőár lehetőségét!
eszegfu
@nyanya001: 11:57 Végigolvastam a belinkelt cikket... nagyon érdekes! Tényleg legalább annak örülhetünk, hogy "vizsgálódik" az EU a gyanus pályázatok ügyében. A bánatom ebben, hogy ha visszatartja, vagy vissza kell fizetni kb. az egésznek az 5 %-át, mivel egy 7 éves elszámolási ciklus végén van, igy másra nem fordithatjuk (persze hogy a céget kár éri!). A másik: részleteket, ill. a vizsgálati anyag eredményét nem teszik közzé, büntető jogkorük nincs, igy max. átadják a magyar hatóságnak az anyagot az eljárás lefolytatásához... és lehet, hogy a történet végén ez lesz a pont!:(
Jozefina
Felkell függeszteni az már bizonyos. De vajon a károkozásért lesz e személyi felelősségre vonás??? Ov-nak már régen a Strasburgi bíróság cellájában lenne a helye!!!
karma1
@Freewolf: Nagyon okos vagy, hogy beadtad a Propi-linket, igy meg egyszer elolvashattam. Vagyis ezt kizarolag a magyar miniszterelnokseg allitotta a Bruxinfo allitasaval szemben, akik megmondtak, hogy palyazat nelkul nyerte el a Roszatom a megbizast, ezert vizsgalatot kernek orban lepese ellen...
Ez van most folyamatban...
Tudod, ha en csinaltam volna valami ilyesmit, akkor en is bizonygatnam nyakra -fore, hogy bizony en mindenben megfeleloen jartam el. A baj csak az, hogyha a gyanu felmerul ellenem, (jelen esetben orban ellen), akkor en sem, de orban sem vedheti ki a bizonyito eljarast.
Tudod mit? Elfogadom, hogy igazad van, ha minden ketseget kizaroan bebizonyosodik, hogy orban: 1/ Megpalyaztatta szabalyszeruen az Unios orszagokban (igy az atomeromu-epito Franciaorszagban )is a bovitest, 2/ Ha voltak elozetes hatastanulmanyok, es ezeket figyelembe veve kototte a szerzodest a Roszatommal, 3/ Ha az anyagi feltetelek tisztessegesek voltak, mert a Roszatom a tobbi palyazoval szemben a legolcsobb, legjobb tervet adta el nekunk.

Ebben az esetben adok neked igazat, de csak is ekkor, az osszes tobbi esetben orban egy tobbszorosen hazaarulo, antihumanitarius szemely, aki a sajat nepen kivul a szomszedait es Europat is veszelybe dontotte a radioaktiv hulladek meg mindig kerdeses elhelyezesevel.
Freewolf
@karma1: Európát Merkel és a hasonszőrű hazaáruló elmebetegek veszélyeztetik!
karma1
@Freewolf: Na, ezt mantrazd sokat, a vegere talan meg el is hiszed, hogy igy van!

Azert a radioktivitasbol te is kapsz majd, ha az oroszok bekemenyitenek, es nem veszik at a hulladekot. (Mert mar most se akarjak atvenni, pedig 20 evre megigertek az atvetelt).
Ugyanis a sugarzas nem valogat, a partallasra is nagyivben sz@rik...
silber13
@Freewolf: Figyelj csak te nagytudású! Lököd a szöveget Fukusimáról, meg emlegetsz amerikai erőmű balesetet. Karma 1 megírta a fukusimai baleset egyik legfontosabb okozóját. Nem volt szó az amerikai Three Mile Islandi erőmű 1979-es balesetről, amit nagyon nagy szerencsével de megúsztak. De ugyanakkor hallgatsz az orosz majaki ésKistimi balesetről ami valóban katasztrófa volt, 2x akkora, mint Csernobil. Taláén olvashatnál egy kicsit a pártbrossúrákon kívül.
silber13
@Freewolf: 9:18-ra: már megint kitört rajtad a tőled megszokott fixa idea? Honnan tudod, hogy Merkel ( szerinted ) hazaáruló? Ott élsz? Ez részedről csak egy ostoba, agymosottakra jellemző nyivák.
Freewolf
@silber13: Minden normális ember tudja, hogy Merkel mutti terrorista beözönlők, a segélyen élősködők és a beilleszkedni nem akarókat támogatja, nem a Németeket!
koszpeko
@Freewolf: Csak az a bökkenő,hogy Fukusima nem emberi mulasztás vagy hanyagság miatt robbant.
Egyébként itt nem Japánról vagy az államokról beszélgetünk,hanem franciákról és az oroszokról.
Miért keversz.
Olyan vagy mint a gazdáid,tökéletes vagy te is szócsőnek.
egyember
@koszpeko: Freewolf szerint pedig igenis emberi mulasztás történt. Számítani kellett (ké t-vel, ellentétben a mai szokásokkal!) volna a soha nem tapasztalt cunamira és az erőművet egy hegy tetejére kellett volna építeni.
Japánban olyan sok szép hegy van és ott még kevesebb értékes termőföldet, házhelyet foglalna el. Hűteni pedig a hegyeken még gyakoribb esővizet felfogva kellett volna. Így a hegyről -gyakran- lezúdulő esővíz is kevesebb kárt -pl, sárlavina- okozott volna.
Freewolf
@koszpeko: Gazdád neked van. Mi önállóak vagyunk, nem DK-s senkiháziak!
koszpeko
@Freewolf: Senkiháziak?
Inkább vagyok "D.K.-s senkiházi" mint narancsködbe elveszett agy mosott értelmiségi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.