A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hozzátette, az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, amely után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz.

Kiemelte, 2011-2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Ez utóbbi több mint egy havi nyugdíj összege – fűzte hozzá.

Rétvári Bence hangsúlyozta, a szocialista kormányzás idején egy havi nyugdíjat elvettek, a vásárlóérték növekedése alapján ezt most visszakapták a nyugdíjasok, csak nem egyszeri juttatásként az év végén, hanem havonta elosztva.

Az államtitkár felidézte: a nyugellátások és egyes más ellátások 2016. januártól érvényes emeléséről szóló kormányrendelet szerint az 1,6 százalékos emelés több mint húsz járandóságot érint, többek között az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát. Az emelés tehát összesen 3,5 millió ellátás folyósítását érinti – mondta.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy folytatódik a Nők 40 program, amelynek köszönhetően eddig 150 ezer nő vonult nyugdíjba 40 év munkaviszony után.

Úgy fogalmazott, a kormány munkájának köszönhetően érezhető előrelépés történt mind a nyugdíjasok jövedelmének növelése, mind a kiadásaik csökkentése terén.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Huh, bence ez aztan kemeny erv volt.
Miert inkabb nem mondod azt, hogy 240 ezerrel nonek a nyugdijak tiz evre.
Jobban hangzik, mintha azt mondanad, napi 65 forinttal nonek nyugdijak.
Jatek a szamokkal, parasztvakitas amit muveltek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Huh, bence ez aztan kemeny erv volt.
Miert inkabb nem mondod azt, hogy 240 ezerrel nonek a nyugdijak tiz evre.
Jobban hangzik, mintha azt mondanad, napi 65 forinttal nonek nyugdijak.
Jatek a szamokkal, parasztvakitas amit muveltek.
Rózsika Hatházi
Úgy látom, Bencusnak megártott a pezsgő. Vagy, valami cuccossal fel volt turbózva. Na idefigyelj te műkeresztyén! Régebben volt egy reklám ezzel a szöveggel: Ön dönt, iszik, vagy vezet. Kicsit variálva, de rád szabtam: te döntesz. Iszol, vagy beszélsz! Néked az elsőt ajánlom, az legalább meglátszik rajtad. :)))))
egyvandor
Másképp mondva a nyugdíjak 96 ezer forinttal nőnek. -> négy évre átszámítva.
A nyugdíjasok kosara meg 400 ezerrel.
Ugye milyen jól hangzik?
Gorbánék mesterien forgatják a szavakat. Erre képzik ki őket, ezért fizetjük őket az átlagfizetés húsz -százszorosával.. A legsumákabb suttyók ma mind fideszesek, mert most nagyon megéri.
Remete
Kommunikációban már a 14. havi nyugdíjat is kifizették. Azt elfelejtette ez a papírpárti alelnök hozzátenni, hogy ha az infláció a tervezett 1,6 százalékos lesz, akkor egy kenyérmorzsával sem lehet majd többet venni az évi 24 ezer forint emelésből.
karma1
A havi 2000 forintbol majdnem egy egesz kilo sajtot vehet majd a dozsolo nyugdijas... Hogy nwm szakadt ra a mennyezet, amikor ezt mondta,...
wagabund
Imádom ezt az embert... ...könnyes szemmel emlékezem a középiskolai statisztika tanáromra, aki az első óráján azzal kezdte: -hazudni háromféle képpen lehet...az igazság elhallgatásával, valótlanság állításával, és..statisztikával...nos, ez utóbbit fogom nektek tanítani...

ez annyira jól sikerült, hogy máig kedvencem a (Rétvári féle)statisztika(is)..azon mindig derülök...főleg azért, mert szemrebbenés nélkül ki tud mutatni bármit, de a következő pillanatban annak az ellenkezőjét is...ugyanabból a bázisadathalmazból..
Mpndhat bárki bármit...Rétvári nemhiába járt iskolába. Egy zseni...

igazam van, vagy igazam?

naugye.
wagabund
juteszembe...a sajtótájékoztatóról hiányoltam az harcos ellenzéket..merre járnak vajon? csak nem "terepen"?
szmeagol
@wagabund: Nem kell őt fényezni!
Simán egy sz@r alak!
Remete
Ez a havi 2000 forintos emelés munkaviszonyban 11 forint 40 filléres órabér emelésnek felelne meg. Nyugdíjasok! További bankszámlákat nyitni!
wagabund
@szmeagol: sajnálom hogy fölé ment... ... soha nem fényezek senkit.
nezelodo
Nálunk ezekből az ájtatos tömegpárt tagokból négy van, a rossz nyelvek szerin három külön keresztény pártban. Egy család, atya fiú, (szentlélek az nincs), meg a többiek. Állítólag szép körmérkőzések vannak a párton és családon belül, mivel vak komondorjuk az nincs...
szmeagol
@wagabund: ..."Mpndhat bárki bármit...Rétvári nemhiába járt iskolába. Egy zseni..."
Erre írtam! :-)
sokanvagyunk
Kedves nyugdíjas társaim, még el se költöttétek az év végi milliós jutalmakat, és már az 1,6 százalékot számolgatjátok? :)
eszegfu
@szmeagol: Szerintem @wagabund: ironikusan szólt hozzá...
eugen4402
"A vásárlóerő-értékük 8,6%-kal nőtt."
Csak ezt ne mondta volna. A világon nincs olyan valuta, amelyhez képest a HUF erősödött volna 2010 óta. De nem akarok ünneprontó lenni, adjunk hálát az 1,6%-ért, hiszen végül is meg is vonhatják a folyósítást, akkor se történik semmi.
Bercifiu
Hülyeségeket beszél ez a faszkalap, mert éves szinten, csak 19,2 %, s az nem a 13. havi nyugdíj összege. Öcsi húzz vissza az általános iskola 3. osztályába.
dr. prédikátor
Az anyád retkes 3.14 csája az nő 24 ezer forinttal te baromagyú!!!És akinek csak 5o, 6o ezer a nyugdija annak mennyivel tő te szarházi!!! De vajon a ti jövedelmetek a semmi munkáért mennyivel fog nőni???
nusika
Ha tehetném, átváltoznék madárrá.Rászállnék Rétvári édesanyja ablakába , hogy mit mond Bencének e kijelentések után. Lehet, hogy büszke lenne a fiára?
eszegfu
@eugen4402: 13:22 Én már intézkedtem egy "hálaadó" misére a Lányok, asszonyok Orbán Viktorért egyesülettel szövetkezve!:))
nemjoezigy
Én most csak azért kommentezek, hogy eggyel több legyen aki hülyének, álnoknak, élősködőnek, hazugnak (+ ilyen rokon értelmű szavak) minősíti ezt a magyar keresztény férget. Csodálkozok, hogy az igazi vallásos emberek nem akarnak elkülönülni a kdnp képviselőitől!
Talán ők is egyetértenek ezzel a harrack, rétvári, hoffman, giczi, rapcsák, rubovszki, semjén, simicsko, urján, soltész,... ingyenélő bandával?
szmeagol
@eszegfu: Tudom, de akkor is ilyet feltételezni róla! :-)
Toby
Akinek évi 24 ezerrel nőt a nyugdíja, tartsa ide...fényes nappal, a nemzeti lobogó alatt, fényes nyalom a Kossuth-téren !
eszegfu
@szmeagol: Természetesen jogod van a véleményedhez! Mivel nem olyan régen vagy itt, igy Wagabund stilusát nem ismerhetted, ő mindig ilyen... a nem tetszését is pozitivként irja le kellő iróniával. Csak tájékoztatni akartalak, de ugy tünik nem sok jó sült ki belőle!
Elnézésedet kérem!
szmeagol
@eszegfu: Mivel valóban "új fiú" vagyok itt - köszönettel vettem és egyáltalán nem sült el rosszul! :-)
Én "csupán" Rétvárit cikiztem, de, ha nem lehet, akkor csupa szépet és jót írok ezentúl róla!
(és most jót mosolygok!)
Levendula
Akkor a szomszédaink - korkedvezménnyel vonultak nyugdíjba negyven egynéhány éves korukban - megint dőzsölhetnek... Isznak, mint a gödény... Legalább nem sokáig kell élvezniük a 390.000 ezer forintos nyugdíjat...
Levendula
@Levendula: helyesen írva: 390.000 forintos ... vagy: 390 ezer forintos...
RonaGyuri
Mi van itt - magyar média - senki nem tud, vagy senki nem ,er számolni?
nem ártott volna némi számolgatás is:
Nos nálam – szögezzük le az egyetlen tény az az 1,6%-os (pofátlan) emelés -:
a 24ezer pluszhoz, ha 1,6%-al emeltél 125ezres alap kell,
ezzel szemben szerinte még 121 sem lesz az emelés után,
azonban ezzel is gondok vannak, hisz ehhez a 120 825Ft-os 16-os nyugdíjhoz 1,6%-os emelés mellett majd 119ezres 15-ös nyugdíjnak kellett volna lennie, viszont a KSH szerint nem érte el a 117ezret sem!
szmeagol
@RonaGyuri: Szia Gyuri!
Végre egy ismerős! (én "grincs" vagyok) :-)
Leszünk itt többen is (remélem), mivel 31.-én megszűnik a NolBlog!
Toby
Erről a sötét birkáról sem fognak okostelefoint elnevezni !

A nyugdíjasok zöme napról-napra él és nem évről -évre, a nyugdíjas képes átgyalogolni/buszozni a város másik felébe, ha ott 50 HUF-tal kevesebbe kerül valami, mert már vissza kell fogni a működő reformokat, hogy ne pörögjenek túl !
papa.49
Na idefigyelj fosfejbence tudod mit akkor küld el ide nekem, azt a pénzt és ne ugass!!!
Január
Rétvári úgy számolt, mintha mindenkinek 125 000 Ft lenne a nyugdíja. Ma ennyi nyugdíjhoz vagy 40 év jó fizetéssel eltöltött munkaviszony szükséges, vagy lehet kevesebb munkaviszony nagyon jó fizetéssel.
Elfelejtette, hogy itt 25 éve kapitalista társadalmi berendezkedés van, amikor is a legtöbb munkavállaló minimálbéren van alkalmazva/bejelentve, és azért véletlenül sem jár 125 000 Ft-os nyugdíj, továbbá a munkaviszonyban eltöltött évek száma is csökken, - az az lassan végett ér a hosszabb munkaviszonnyal való nyugdíjba vonulás - a munkanélküliség miatt.
zöldszem
@wagabund: ".Rétvári nemhiába járt iskolába. Egy zseni..."

Szerintem a "posványosi" szabadegyetem orbántnyaló kollégiumát járta ki ez a szerencsétlen csuhás!
vonotok
Tudod Bence, csak 2 stadionnal kevesebbet építenétek és az 1.6 % már lehetne 2 % -ék. De a segg nyalás az sokkal fontosabb.
Csak ötlet, Felcsútra már réges-rég rég autópályát keltet volna építenetek, hogy a "drága Vezíretek " könnyedén haza érjen, és az a tuskó polgármester is hamarabb Pestre érjen.
bakegya
@Január: kösz,hogy részletezted a lényeget-még hozzátehetném az,nézzétek meg mennyi nyugdíja lesz pl.egy itthonragadt kisiparosnak aki egész életében nullára hozta ki a devallásait...aztán hol és mit vásárol egy 100-asból élő és lakását egyedül fenntartani még képes nyugdíjas?-csakkk egy vidéki teszkót kell megnézni,mi van a kosarukban...szégyen .
S mi lenne akkor ha a kádári időkben összegyűlt évek nem lennének-mert ma magyarországon átlag fiatal nem lesz képes évtizedeket produkálni biztosítottan és még megfelelő nívón is.
Knapp75
Azt nem értem, hogy vasárnap egy kdnp-s miért nem a családjával van, ahelyett, hogy dolgozna!
Mondjuk a kedves édesanyjával kitalálhatna valami közös programot...
wagabund
@zöldszem: mindegy, ha azt, akkor azt...
mindenesetre így, szemrebbenés nélkül belemondani a kamerába...
lampa laz
@vonotok: ezzel hsz-del, a most frissen kinevezett felcsuti helytartónak adtál 1 ötletet. Év végére meg lesz az autópálya.
feleselek
Könyörgöm! Abból az anyagból nekem is kell, amit ez a majom szed!!!
KERKA
Ez éppen olyan brilliáns beszólás volt, mint az, hogy a 47 ezerből meg lehet élni!
eszegfu
@szmeagol: 14:11 Azt hittem "berágtál"... de ugy tünik nem, ugyhogy maradunk a "barátságnál", ha Te is ugy gondolod!
szmeagol
@eszegfu: Megtisztelsz!
Köszönöm! :-)
eszegfu
@szmeagol: Akkor ezt megbeszéltük! Őszintén örülök!:)
zöldszem
@wagabund: 16:49
Csodálkozol? Ne már!
gazdag dezső
Nagyon érdekes,hogy míg erősen szaporodtak az eltartott államapparát emberek ,és azoknak milliós fizetései,no meg a felső vezetőknek havi több milliós fizetéseket is megszavaztak,a nyugdíjasoknak is vetnek havi 1,6 %-ot!Hogy nem szégyenlik ?A pénzek amit egy nyugdíjas befizetett az élete során ,az nem futja több emelésre?Csak a stadionok.meg Vajna TV.-je,meg a hasonló dolgok !Ha a sok újgazdagok nem lennének a a becsületes tisztességes munka nélkül és nem lenne 3 millió nagyon szegény,akik a létminimum alatt élnek,akkor még örülhetnénk is ennek a kis emelésnek.Én egy évben befizettem még a nyugdíj utáni munkámból eredően több mint 2.5 milliót,és cserébe kaptam 1 ezer forint fizetésemelést.Jó üzletet csináltam !!!Hát így mennek itt a dolgok.
glorianna
Vajon ez a Bence gyerek járt iskolába? Általánosba, ott tanítják a százalékszámítást.
Akkor lenne átlagosan 24e az éves növekmény, ha 2015-ben havi 125e lett volna az átlagnyugdíj, és az nőne 127ezerre.
gazdag dezső
Az előbbihez! Egy ezerrel megemelték a nyugdíjamat!Közben ugye az infláció az nulla?Persze a statisztika az nagyon más mint a valóság! De hát akkor hogyan lehet egy felső vezetőnek akár 1 milliós emelést is adni ?Neki nagyobb az infláció?Vagy időközben Nóbel díjat szerzet a munkája körében ?
Szókrakész
"Hozzátette, az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, amely után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz."

Ebből vonjuk le a Pintért, a politikusokat, a párt... és aztán számoljuk ki újra az átlagnyugdíjat.
gazdag dezső
Az úgy van,hogy a régi vicc szerint is a takarítónő megvan elégedve az igazgató fizetésével,sőt sokallja is,az igazgató is elégedett a a takarítóéval ,és jó az átlag is!Hát itt az a rettenetesen sok miniszter ,államtitkár,helyettesek,kormánybiztosok,meg nehéz,és sok felsorolni is őket havi milliós keresetükkel,hát jó az átlagbér az országban így !!!
wagabund
@zöldszem: 19,11:... jaaaj neeee..nehezen kihámozható a sok süket dumámból, de bizony baromi írigy vagyok... ha én így tudnék hazudni, sosem buktam volna meg...

...belenézni a másik szemébe, és szemrebbenés nélkül megdumálni, hogy az ott fennt nem a Nap, hanem a Hold...ez még nekem nem sikerült...de az emlegetett meg tudná csinálni...ezt irigylem.
zöldszem
@wagabund: Matolcsy akár önmagának is képes a szemébe hazudni!-:))
A hazugság alap követelmény a góré sem csinál mást.
volvós
Nálam ez a görény bence akkor ment 0-ra, amikor az Egyenes Beszédben a
Kálmán Olga elöször földhözb@szt@, aztán azzal a lendülettel feli is mosta
az ATV stúdióját vele...Pityergett, mint szüzlány a kupiban... Cucuska !!
vonotok
@lampa laz: Igazad van, basszus ezt elk...m. Bocsánat. Balogh miniszter úrnál gyónni is szeretnék.
enslaved
@gazdag dezső: adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdij_igy_szamitjak_ki_2014ben_ZJJDKO
Senki nem kap egymilliós nyugdíjemelést.
Akinek ma magas a nyugdíja, az magas keresettel is bírt, és valószínűleg nem 10 évet dolgozott.
kkalman
Te takony! Előbb nézz körül, hogy mi a valóság, ne a KSH statisztikát nézegesd, aztán tanulj meg számolni, menj el néhányszor vásárolni, és utána nyisd szóra a lepcses pofád! Amit te és semmilyen pártod böfögtök, annak semmi köze nincs a minden napok valóságához.
karma1
@enslaved: Kedves, Gazdag Rezso nem azt irta, hogy ENNYIVEL emelik a nyugdijat, hanem hogy a legmagasabb million feluli nyugdijat is ha emelik 1.6 %-kal, akkor ennek a nyugdijnak az emelese is csak 20 937 forint lesz, vagyis meg EZ SEM ERI el az evi 24 ezer forintos novekedest. O csak azt akarta mondani, hogy amellett, hogy retvari hulye, meg szamolni sem tud - ami elofeltetel a fideszes tagfelvetelhez, ...:o))
Desischado
"Hozzátette, az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, amely után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz."

Te rühes patkány rétvári! És akinek 50-60 ezer, és még kevesebb a nyugdíja?! Annyit hazudsz, amennyit nem szégyellsz, te utolsó féreg! Halvány lila fogalmad sincs a valóságról!
papa.49
@zöldszem: Nem nehéz neki egyik szemével ,,szembe néz,, a másikkal, már csak hazudnia kell, az meg megy))))))))
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@karma1: @Mirabilis: "A januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban" Itt tessék az ÉVES SZINTEN - re koncentrálni.
enslaved
@bakegya: Talán nem kellett volna a kisiparosnak adót csalnia, és akkor több lenne majd a nyugdíja is.
karma1
@enslaved: Igen, ha meszaros milliardjait vesszuk, meg a hajlektalan nulla bevetelet, akkor meg kijohet ez az atlag...:o))) De ez a 2000 forintos ATLAG emeles ervenyes lenne egy 125 ezer forintos nyugdijra, viszont Ma..-on a nyugdijasok javaresze 75 ezer koruli nyugdijbol el meg, de ha csak 100 ezret veszunk, akkor az havonta csak 1600 forint lenne.
Tudod, a fide$$ kedvenc pontja a statisztika, viszont a szamokkal folyton hadilabon all. Na ezert kell lebutitani az erdeklodo fiatalokat, nem kellenek ide Neumann janosok, Gauss-ok, hogy tudjanak szamolni - minel hulyebb egy polgar, annal elobb tudjuk lenyomni a torkan a statisztikat.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kukac50
Akinek 500- 600 forinttal emelkedik havonta annál nem jön ki a 24 ezer.
Meg kellene tanulni számolni mielőtt kiállnak beszélni.
karma1
@kukac50: Egyszerubb lett volna, ha ez a kisk@csog annyit hazudik csak bele az emberek kepebe, amennyit nagyon muszaj: iden 1.6 %-os lesz a nyugdijemeles, oszt punktum. Nem atlagosan ennyivel emelkedik, mert ez nem igaz, annak, akinek csak 70 000 forintja van, annak csak 1120 forinttal emelkedik egy honapban, akinek ennel kevesebb van, annak ez az 1.6 % meg kevesebbet jelent. Azt is merje belemondani az emberek kepebe, hogy a smittpaja bacsi nem lett az ut szelen hagyva, mert az o nyugdija minimum 16 ezer forinttal fog emelkedni. Amikor neki a nyugdij nem a megelhetesre kell, csak talalt penz. (Most ne gyertek az olimpiai eredmenyeivel, mert a nyugdijat elete vegeig mint ex-koztarsasagi elnok kapja, nem mint sportolo. Azert kulon kap lovet).
enslaved
@karma1: Az igaz, hogy nem mindenkinek emelkedik még ennyivel sem éves szinten a nyugdíja, de az átlagot nem is így számítják ki. A pontos átlagot csak akkor tudnánk, ha tisztában lennék az összes nyugdíj összegével.
kkalman
@enslaved: ma, 16:12 Pártunk és kormányunk lekérheti a nyugdíjfolyósítótól a pontos adatokat. Lehet, hogy a neten is megtalálható, de ők inkább a KSH nekik készített statisztikáit böngészik, ami sokkal kedvezőbb a számukra.
Gyuri Géderről
"Rétvári: évi 24 ezerrel nőnek a nyugdíjak"
Kérdés: kinek Te barom?
enslaved
@Gyuri Géderről: Pl. apámnak. Jelenleg 300 ezer a havi nyugdíja, ennek az emelkedése most éves szinten több mint 57 ezer.
Gyuri Géderről
@enslaved: Szívből örülök, hogy édesapjának jó a nyugdíja, és nem is akarom kétségbe vonni jogosságát.
De az ország nyugdíjas lakosságának nagy többségének, bár ugyan olyan tisztességgel dolgozott mint az Ön édesapja, csak 60 000Ft körüli nyugdíjjal rendelkezik.
Ennek az emelése most éves szinten 11 520Ft.
Kérdés: ki a barom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.