A budapesti Teleki Blanka Gimnázium tanárjai után a diákok is besokalltak. Közleményt adtak ki, melyben kiállnak a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levele mellett és 12 pontban fogalmaznak meg kéréseket.

A diákok azt írták:

(...) mindannyiunknak össze kell fognia, hiszen csak egységben tudunk nyomást gyakorolni erre a fizikailag-lelkileg elnyomó rendszerre. (...) saját jövőnkért kell fellépnünk, és az utánunk következő generációk sikeres oktatásáért is. Ha most sikerül jelentős reformokat megvalósítanunk, azzal évtizedekre megalapoznánk a sikeres magyar oktatást.

Az alábbi 12 pont megvalósításában látják a megoldást:

1. Kívánjuk a kerettanterv szakmai bizottság által való átdolgozását, korszerűsítését. Emeljék be az élethez szükséges ismereteket ebbe a rendszerbe! (gazdasági alapfogalmak, hivatalos ügyek intézésének módjai… stb.)

 2. Kívánjuk, hogy a tanórákhoz biztosítva legyen a megfelelő felszerelés, mind minőségben mind mennyiségben! (Szemléltető eszközöket, krétát és táblát, jól ellenőrzött, NEM kísérleti tankönyveket.)

3. Kívánjuk a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítását.

4. Kívánjuk, hogy szüntessék meg a tankönyvcsomagok árának maximalizálását, állítsák vissza a szabad tankönyvválasztást!

5. Kívánjuk, hogy az egyetemeken több államilag finanszírozott hely legyen, továbbá a kormány több pénzt fektessen az oktatásba.

6. Kívánjuk a heti óraszám csökkentését, hiszen a diákok túlterheltek.

7. Kívánjuk, hogy nagyobb figyelmet fordítson a kormány a tanárképzésre, a tanári szakma szellemi megbecsülésére.

8. Kívánjuk, hogy 12. osztályban ugyanolyan érettségi követelményeknek kelljen megfelelnünk, mint amilyenek azok közoktatásba lépésünkkor voltak.

9. Kívánjuk tanáraink terheinek csökkentését, kiegyensúlyozottságuk érdekében. Állítsák vissza a programszervezői státuszt minden intézményben!

10. Továbbá szükségesnek érezzük, hogy minden tanításra szolgáló, köztulajdonban lévő intézmény épülete egy éves időkereten túl ne lehessen balesetveszélyes állapotban akár műemlékvédelem alatt áll, akár nem.

11. Kívánjuk az Országos Diákparlament három helyett évenkénti megrendezését, hogy a jogszabályok változása előtt mi is véleményezhessük azokat.

12. Kívánjuk, hogy az iskolák vezetőségének hatásköre bővüljön, hogy az intézmények irányítása hatékonyabbá váljon!

Végezetül azt írták, szeretnék felszólítani minden diáktársukat, hogy álljon ki a tanuláshoz való joga mellett. Ők pedig nyíltan kiállnak az egészségügyben dolgozók ügye, és az egyetemisták követelései mellett.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Rosszul kezdodik a 12 pont: "Kivanjuk..." Egy nagy lof@szt! "AKARJUK", kulonben a budos eletben nem fog teljesulni semmi sem abbol, amit kitalaltak...Pedig a pontok , a cel jo...

Csak semmi "szeretnenk", "nem-e lehetne-e esetleg...", "az az ohajunk" "elkepzeleseink szerint"

Ezek ezen a szinten mar nem mukodnek, a kivansagmusor ideje lejart.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Rosszul kezdodik a 12 pont: "Kivanjuk..." Egy nagy lof@szt! "AKARJUK", kulonben a budos eletben nem fog teljesulni semmi sem abbol, amit kitalaltak...Pedig a pontok , a cel jo...

Csak semmi "szeretnenk", "nem-e lehetne-e esetleg...", "az az ohajunk" "elkepzeleseink szerint"

Ezek ezen a szinten mar nem mukodnek, a kivansagmusor ideje lejart.
Hellcat
Egyre több a tüntetés és a háborgás...valami nincs rendben...mégsem működnek a reformok? Mégsem olyan jó minden? Mégis haudik a fidesz? Nyílnak a szemek? Én reménykedem...egyre jobban.
magyarbakancs
Az a baj,hogy csak szóban van cselekedet.
A tett hiányzik.
Na meg a szolidaritás egymás szakmája és gondjai iránt.
Sanyi2015
@Hellcat: Tüntetések mindig is voltak, ennél jóval nagyobb számban is.
Sőt, a világon bárhol, bármilyen reformot próbálnak keresztülvinni, ennél sokkal nagyobb tüntetések vannak, mivel minden reform, érdeksérelmekkel jár.
Hellcat
@Sanyi2015: És itt hol a reform? Én leépülést látok...rendszervisszaváltáltást...diktatúraépítést.
Sanyi2015
@Hellcat: Mert ezt akarod belelátni.
A kormányváltás után mindenki követelte a reformok elindítását, de akik akkor követelték, már az első lépéseknél a legnagyobb ellenzőkké léptek elő.
Nem azért követelték, hogy jobb legyen az embereknek, hanem saját 8 éves tapasztalatukból tudták hogy az a kormány, aki bármely reformba belekezd, az rövid távon belebukik, mivel a reformoknak 5-10 év a kifutása, amire az eredmény látszik!
Csizmás Kond
Az a baj, hogy az oktatást, az oktatottak további sorsának alakulását mindenki az államtól várja el.
Az igaz, hogy a kötelező általános oktatás minden részletkérdése az oktatásra szánt pénzekből van fedezve de tovább mát mindenfajta továbbképzést az kell fizessen aki annak majd haszonélvezője...pl a magánkórház hány orvostanhallgató tanítási költségeit finanszírozza és ugyanez van a mérnökkel vagy a pékkel.
Az államilag fizetett oktatás mindig azt tükrözi, hogy az állami szektorban szükséges munkaerő hány diákot igényel.
Hellcat
@Sanyi2015: 5-6 év telt el, az eredmények látszanak. Kurva sok új adó. Szétbaromolt oktatás és egészségügy, félmillió kivándorolt magyar, a fideszes maffia gyarapodása. államadósság nőtt, a manyup pénz eltűnt, az EUR az egekben a fél világgal összevesztünk...soroljam még? Néha kapcsolj majd el az M1 ről...
Yoda69
'56 is igy kezdodott...
Csak igy tovabb. Vajon a szakszervezetek mikor allnak elo egy sztrajk javaslattal?
Sanyi2015
@Hellcat: Rendben, akkor nézzük:
1, Saját példámat nézve, 2010 óta semmivel sincs több adóm
2, Oktatás és egészségügy már 2010-ben is romokban ált!
3, A kivándorlás 2007-2008-ban kezdődött, ezt csak felgyorsította, hogy 2011-től Ausztriában és Németországban is szabadon lehetett munkát vállalni.
4, Igen, a Fideszesek nagymértékben gyarapodtak, bár gondolom az előző években a baloldal sem lottón nyerte a vagyonát...
5, Az állam adóság kérdése érdekes, mindenki abban számolja, ami az ő igazát támasztja alá, a körmány valutában, az ellenzék forintban...
6, A manyup pénz nem tűnt el, csak visszakerült oda, ahol a helye, a költségvetésbe. Úgy is lehet mondani, hogy amit a jelen nyugdíjasoktól "elloptak", azt most "visszalopták"
7, A fél világgal összevesztünk, bár eddig a végén utólag mindíg nekünk lett igazunk...
Hellcat
@Sanyi2015: Aham...
1) Jó neked Gondolom keresel annyit, hogy az 1 kulcsossal nem basztál rá. Sokan rábasztak ám.
2) Tényleg? Tanároktól mást hallok képzeld. Egészségügyben meg a fidesz már rásegített a dolgokra 2010 előtt is. Azóta csak rosszabb. Ez nem mentség hogy már akkor is szar volt ha most még szarabb valami.
3) Ó persze ezt ismerem...Véletlenül sem a fidesz a hibás. Véletlenül sem azért gyorsult fel mert mondjuk a választások után hamar kiderült, hogy a fitymasz még szarabb mint a szocik.
4) Ez nem mentség egy olyan páőrttól akik elszámoltatást ígértek. "Az ők is loptak" nem mentesít senkit...egyébként meg még a szocik sem csinálták ilyen pofátlanul...
5) Csűrd csavard ahogy akarod...a számok nem hazudnak. És mielőtt belemennél ilyen valutás dolgokba...majd gondolj bele mennyi volt az EUR 2010 ben meg most.
6) A manyup pénz eltűnt kérlek...A helye egyéni számlákon lenne ami aztán nem valósult meg pedig ígérték. Szóval akkor? Arról nem is beszélve, hogy fenyegetéssel kényszerítették vissza az embereket...
7) Igen? Mert te csak azt látod gondolom amit itthon nyilatkoznak az M1 en...a hírhamisítók.
glorianna
@Sanyi2015: 1. Ellenpélda: az EVA 25%-ról 38%-ra nőtt, a kisvállalkozások támogatásának jegyében
2. Ehhez képest 2015-ben nominálisan is 600 Mrd (!!!) forinttal kevesebbet költenek oktatásra, mint 2009-ben, cserébe eltartják a KLIK-et is.
3. A kivándorlás folyamatos volt 1990-től, viszont jóval kevesebben mennének világgá, ha itthon élhetőbb volna a világ.
4. Téged nem zavarnak a nagyságrendi különbségek? Míg pár tízmillióért vezetőszáron hurcolászták az embereket (egyébként: helyesen), addig a milliárdokat eltüntetők megdicsőülnek - van ám a lopás és a lopásra alkotott szabály között különbség, még akkor is, ha ez nem mindenki számára világos
5. Tökmindegy, hogy miben számolják, összegszerűen évi kb. 1000 milliárddal nő, és ez a Bokros-csomag elinflálása (l. első Orbán-kormány működése) óta kormányzattól függetlenül folyamatos.
6. Khm... mióta azonos a költségvetés a nyugdíjpénztárral?
7. ??? Igazunk? Miben? Ja, és nem a fél világgal, hanem az egésszel...
Sanyi2015
@Hellcat: 1, Átlag keresetem van, és 21% helyett most 15%-al adózok. Az adójóváírást igaz eltörölték, de helyette jött a családi adókedvezmény, amivel az emberek nagyobbik része jobban járt.Persze igazad van, akármilyen adórendszer van, mindig találni olyat szűkebb réteget, akinek nem kedvez
2, Én is beszélek tanárokkal, mivel sokáig egy iskolában dolgoztam (2009.ig), tudom, hogy milyen problémák voltak azelőtt, nagyjából ugyanezek mint most, csak akkor nem volt ilyen hangos, országosan, mert nem egy országos szervet szidtak ( KLIKK ), hanem mindenki a saját Önkormányzatát.
, eltelt már 5-6 év, de például először el kellett tüntetni a korházak 2010-előtti több mint 1000 milliárdos tartozását. Hiába tettek bele rengeteg pénzt, az a fejlesztések helyett elment a korábbi tartozások rendezésére.
3, Hogy ki miért megy ki? Ha engem 10x akkora fizetéssel hívnak külföldre, akkor elmegyek, és leszarom, hogy ki van éppen hatalmon, lehet az jobb vagy baloldal...
4, A gyarapodásról annyit, teljesen mindegy melyik lop, nekem egyik sem tetszik, ugyanúgy elítélem...
5, Számháborúba nem akarok belemenni, de volt 320 körüli Euró az előzőkormány idején is..
6. Ezt már többször leírtam itt, szerinted a mai nyugdíjasok élősködő rablóbanda, ezzel had ne értsek egyet! Nem a Fidesz találta ki azt a rendszert, hogy a mai aktívak járulékaiból fizetik a jelen nyugdíjasait. Lehet azt mondani, hogy ennek egy része mennyen a Manyup kasszába, de akkor azt is hozzá kellene tenned, hogy a nyugdíjakat is csökkentsék ugyan annyival.
7, Te valószínűleg az ATV-n nőttél fel, próbálj meg külföldi hírcsatornákat is nézni néha
Yoda69
@Sanyi2015: Latom tolod a fideSSes propaganda szoveget.
Csak a 6-os pontra reagalva: aruld mar el, ha a 3000 milliard forint egyeni szamlakon volt vezetve, es mindenki fillerre tudta mennyi penz folott rendelkezik, akkor miert jobb az hogy most beontottek a nagykalapba es senkinek fingja sincs hogy vajon egy fillert is visszakap-e abbol a vagyonbol. Mi ez, ha nem lopas?
Hellcat
@Sanyi2015: 1) Örülj neki. Az egykulcsos adó a gazdagabb rétegnek kedvezett. Ők vannak kevesebben tudod.
2) Vagy azért nem volt hangos mert ennyire nem volt szar a helyzet.
Tudod a vizitdíj használt az egészségügynek...nem a szaros visszaigénylehető 300 forintok miatt hanem az elcsalt pénzeket szorította vissza. persze a fidesz leszavaztatta propaganda okokból. Meg nem hiszem hogy a kurva stadionok fontosabbak az egészségügynél. Stadion van az egészségügy meg egyre szarabb.
3) Ez természetes...ha ez viszont fordítva történt volna a fidesz teli torokból üvöltene hogy ez a szocik hiábája...akkor is ezt mondanád amit most? Nemhiszem...
4) És aki többet lop azt jobban elítéled? Mert a fidesz már csak nem is leplezi a mutyijait...csak az arcodba röhög, hogy HEH ezt is meg mertük ám csinálni...oszt akkor mivan...
5) Mutass bizonyítékot...
6) nem mondom hogy a nyugdíjasok élősködők lennének. De aki eldöntötte, hogy ő magánpénztárban tartja a pénzét abból miért kellett fenyegetéssel kicsikarni? ismétlen önmagam...ha ez is probléma akkor miért kell felesleges dolgora szórni a pénzt?
7) csak hogy tudd nem nézek TV-t Főleg a reklámok miatt.
nyanya001
Sanyinak nem emelkedett az adója miközben a Fidesz vagy 5
nyanya001
@nyanya001: folytatás : 50 féle különadót vezetett be a kormány !
Úgy látszik ez őt nem érinti .
karma1
@Hellcat: Kaptal ket oltari elegedett demagogot a nyakadba, biztos igy kepzelted el a mai napodat, Cicus? Hagyd a fenebe, a fide$$ szekhaz korul duborog minden ...(Tudod, a patkanyok eleg zajosan hagyjak el a sullyedo hajot...:o)))))
Sanyi2015
@Yoda69: Ugyanazt a hibát követed el, amit a bevezetéskor az aktuális kormány...
Kiemeled, az egyéni számlát, és az önrendelkezést, de nem teszed hozzá a másik oldalt, az így keletkező több ezer milliárdos lyukat!
A bevezetés előtt adott volt a nyugdíjkassza, amibe évente komoly pénzeket kellett még beletenni, hogy az aktuális nyugdíjakat ki lehessen fizetni.
Ezzel a döntéssel, a járulékok egy részét kivették a nyugdíjkasszából ( 3000 milliárd ), így vagy a nyugdíjakat is ennyivel kellett volna csökkenteni, vagy pedig hitelből feltölteni.
Ez utóbbit választották, ami hosszabb távon tarthatatlan!
Nem véletlen, hogy ez a magánnyugdíj rendszer a világon sehol sem működik!
Sanyi2015
@Hellcat: 1, igen, a gazdagabb rétegeknek, illetve azoknak, akik gyereket nevelnek.
Ha kettőt összeveted, az járt rosszabbul, akinek nincs gyereke, és ténylegesen minimálbér környékén keres ( és nem csak arra van bejelentve ) ez viszont már csak egy szűk réteg.
2, Mond már el nekem, hogy a 300 Ft-os vizitdíj mit változtatott a helyzeten, mi javult tőle?
Milyen elcsalt pénzeket szorított vissza?
Ha az adott kórház kimutatott 10 millió forint vizitdíj bevételt, a havi támogatása annyival csökkent, így ezen csak az állam spórolt, a kórház ugyanannyiból gazdálkodhatott. Attól az egészségügyi rendszer semmit sem változott!
3, Mint már írtam, ha nekem 10-szer annyit ígérnek kimegyek, akkor is, ha a világ legjobb kormánya van hatalmon! Aki politikai magyarázattal megy ki, azt csak sajnálni tudom!
4, Még egyszer mondom, én ezzel már nem foglalkozom, mert nem akarom mindig felhúzni magam rajta. A rendszerváltás óta minden kormányon lévő ugyanazt csinálja, ugyanúgy privatizáltak 1989-2015-ig, az tény, hogy az emberek politikai beállítottságuk alapján mindig csak a másik oldalon háborodnak fel, a sajátját elfogadja. Amíg ez a szemlélet nem változik meg, ne is várjunk mást .
5, Utána nézhetsz, például 2009 Március 6-án 317 Ft volt az EURO árfolyama.
6, A Nyugdíjról feljebb írtam már. Addig, amíg a gazdaság nem tudja megtermelni a kieső ezer-milliárdokat, addig ez csak árt az országnak.
Hellcat
@Sanyi2015: 1) Ez ám az ösztönzés a gyerekvállalásra mi? Ha eddig nem volt akkor egyre csak csúszol lefelé és még azért sem vállalsz gyereket. most meg pörög a propaganda mint az állat, hogy legyen 3 gyereked...
2) Ha elmentél egy kórházba tegyük fel 1 napot kellett bent lenned akkor a kórház beírt téged előtte és utánna napra is. 3 napra vette fel a pénzt holott te csak 1et voltál ott. Ha most naponta elkértek volna ezért 300 forintot akkor a jóember hülye lett volna 900 at fizetni 300 helyett...a vizitdíjat azthiszem a 10. után vissza lehetett igényelni, mint mondtam nem ezzel húzták volna ki a szarból ez EÜ-t. Csak ha kevesebben vesznek fel jogtalan támogatást akkor lehet marad pénz fontosabb dolgokra is.
3) Azt magyarázol bele amit a jobber agyad akar...ez bizony a fitymasz sara.
4) Felőlem is kilőhetjük a napba az összes jelenlegi politikust. Az összes rossz, de a fidesz pofátlanabbul kártékony bandát még nem hordott hátán a föld.
5) Hm igaz...2009 febr-márciusban a 300 at verdeste az EUR...aztán visszanyomták. találtál két hónapot gratula. A mai napon 315 forint. Eközben harsog a média a kormány sikereitől. A kettő valahogy nem fér össze nálam.
6) Amíg a gazdaság nem tudja megtermelni addig miért az a legfontosabb intézkedése, hogy új alktománya legyen? Mert azzal kezdték..vagy a forint bedöntésével Pusztán propaganda okokból, hogy kihúzzák magukat a felelősség alól...Vagy a sportba ölt rengeteg pénz? MIÉRT fontosabb mint az oktatás az Eü vagy a nyugdíj?
Reménytelen eset vagy.
Sanyi2015
@Hellcat: 1, Az emberek 90%-a nem az adórendszer vagy az aktuális kormány miatt vállal gyereket, hanem mert szeretne,és utána megpróbál mindent megadni neki!
Valószínűleg azzal egyetértesz, ha egy családban gyerek van,akkor a kiadások is nagy mértékben megnőnek azzal szemben, aki csak magára keres.
Minden adórendszernek az a célja, hogy különböző rétegeket előnybe helyezzen, ez értékrend kérdése. Szerinted egy gyereket nevelő család gazdagnak számít ma Magyarországon?
2, A példád sántít! Ugyanis a vizitdíjat vizsgálatonként és nem kórházi naponként fizetted.
Ha egy délután letudtad a 3 vizsgálatot, ugyanúgy 900 Ft volt, mint ha 3 nap alatt.
A kórházak nem azért írtak még be plusz napokat, hogy elcsaljanak pénzeket, hanem azért hogy az így befolyó plusz pénzekből működtetni tudják az intézményt, mert akármilyen hihetetlen is neked, akkor is súlyos pénzhiánnyal küzdöttek!
3, Ebben nem vitatkozom, ha szerinted 2010 előtt versenyképes nyugati szintű jövedelem volt, akkor el vagy tévedve. Ha jól emlékszem, sokkal több eü és pedagógus sztrájk volt abban az időben, mint most.
4, Hogy melyik a kártékonyabb, ebbe nem mennék bele, maradjunk abban, hogy mindegyik...
5, Ha 2002-ben folytatják az előtte megkezdett gazdaságpolitikát ( ideértve a Bokros és az Orbán kormány akkori politikáját is) akkor ma már euró lenne MO-on, és nem kéne árfolyamról és devizahitelekről beszélni!
6, Az hogy alkotsz egy új alkotmányt, az nem függ össze a gazdasági termeléssel!
A rengeteg stadiont sem kellett volna felújítani, ha előtte nem hagyták volna lepusztulni őket! Ez a sportba ölt rengeteg pénz %-osan még mindig csak töredéke annak az összegnek ami más európai országok GDP arányosan erre fordítanak.
Az EÜ-be és az oktatásba is 1000 milliárdok mennek , az más kérdés, hogy a nagy része a fejlesztések helyett a felhalmozott adósságok törlesztésére elmegy...
Hellcat
@Sanyi2015: Mint mondtam. Reménytelen eset vagy. Tapsolhatsz még ehhez a rendszerhez ha akarsz...nagy pofáraesés lesz még ebből meglátod. A fidesz okozza az ország vesztét...és nem csak azzal amit 2010 óta csinál. 2006 óta a károkozásra hajtanak...inkább dögöljön bele az ország, csak legyen valami kár amit ráfoghatnak a másikra és ők kerülhessenek újra közel a tűzhöz. Mint láthattad ez bejött nekik. Túl közel kerültek a tűzhöz és a károk is túl nagyon már. Propagandával és másra mutogatással nem lehet sokáig egy országot vezetni. Kezd borulni a bili majd meglátod. Bár még akkor is lesz kire kenni a szart és ti birkák még akkor is el fogjátok hinni, hogy még mindig a szocik a hibásak.
Szókrakész
De miért mindig ezek a szabadvakolós 12 pontok?
Sanyi2015
@Hellcat: Tehát azért vagyok reménytelen eset,mert nem vagyok elvakult ellenzéki?
Nem tapsolok hozzá, látom a rengeteg hibát, sok mindennel nem is értek egyet, de ha megkérhetlek,akkor mondjál egy alternatívát.
Akármennyire is köpködnek sokan, jelenleg egyedül a Fidesz kormányzóképes, az ellenzékben a legkisebb esélyét sem látom ennek, de cáfolj meg.
Azt írod 2006 óta károkozás folyik, én meg úgy látom a baloldal azokban az években bedobott dolgokat, de nem merte végigvinni, a végén a belső harcok miatt pedig már nem is tudta.
Kb fél évente új programot hirdettek, aztán kiderült mindig hogy komolytalan volt.
Az EÜ, oktatás, nyugdíj , közigazgatási reformokhoz nem kellett a Fidesz, azok 50%-os törvények ha akarta volna meg tudta volna csinálni, de beszari volt, pedig mélyebbre már nem tudtak volna kerülni, tehát vesztenivalójuk nem volt!
Amúgy a mostani ellenzék ugyanazt teszi, semmiben nem kívánnak részt venni, de utána háborognak, ahol lehet feljelentik az országot ,megpróbálják elérni, hogy minél kevesebb EU-s pénz érkezzen.
Tudod ez olyan, mintha egy családban a férj eljátssza a pénz, csinál pár millás adósságot, majd amikor a feleség átveszi a családi kasszát és elkezdi törleszteni, akkor a férj számon kéri hogy miért nincs mindenre pénz.
Ha emlékszel még rá 2010-ben végső stádiumba került a deficit eljárás, és közel voltunk ahhoz, hogy megvonják az Uniós pénzeket!
Hellcat
@Sanyi2015: Félre ne érts...Minden jogod fidiótának lenni. Nincs ellenzék mert el lettek lehetetlenítve...a fideszes rágalmazó propaganda eddig nagyon bevált nekik. Mondhatnak akár mit a sok hülye elhitte! A cáfolatról meg kussoltak. A fidesz van kormányon de nem alkalmas a kormányzásra, nem tudnak kormányozni. 4 évig akadályozni a parlamenti munkát meg nem hiszem, hogy bármit is segített volna az ország helyzetén. Komolytanal ígéreteket emlegetsz...1 millió új munkahely...ez volt a programjuk? Megvalósult? Nem. Tudod miért? Mert amint átvették a hatalmat kimondták, akár igaz volt akár nem, hogy szarabb a helyzet mint gondolták...és BUMM ezzel felmentették magukat minden ígéret alól, mondván szarból nem lehet várat építeni. És ha az ellenzék nem vesz részt? Nem is tudott amíg megvolt a kétharmad...így hogy a kétharmad ninsc meg 1-2 jobbikos busás összegért néha félreszavaz...majd harmad akkor büntetést kap ezért...Azt mondták szar állapotban vették át az országot...azóta a mutatók egyre rosszabbak mégis azt kommunikálják, hogy minden egyre jobb...közben meg ha hibát találnak akkor visszafle vagy másra mutogatnak. Érzed a rohadt nagy ellentétet? Uniós pénzek meg...ha tovább paprikajancsizik a fidesz megvonják a pénzeket nyugi...Majd azt is a szocikra kenitek? És a végére...a baloldalt szétverte a fidesz...a jobbikot nem szeretnének sokan...a fidesz meg kirabolja az országot jelenleg...már nem is leplezik. Ez neked jó? értelmes embernek tűnsz viszont én nem bírom felfogni értelmes ember, hogy védhet egy ilyen maffiózó bandát...ilyeneket mint a lázár például. vagy a qrbán...állandóan bizonyítottan hazudnak...neked ez jó, hogy hülyének vagy nézve?
Sanyi2015
@Hellcat: Az ellenzék legnagyobb problémája, ami miatt esélyük sincs, pontosan az, amit te is leírsz.
Az ellenzéket nem a Fidesz verte szét, hanem saját maguk. Amíg ezt nem látják be, változtatni sem fognak tudni.
Ebben példát vehetnének a Fidesztől, akik a 2002-es vereség után tudatosan felépítették magukat ( most azon lehet vitatkozni hogy jó vagy nem ) és készültek a kormányváltásra és nem pár hónappal a választások előtt kezdtek el bohóckodni, mint a baloldal 2010-ben.
Senki nem lehetetleníti el őket, de még nem jöttek rá, hogy a "botrány politizálással " nem mennek semmire. Az embereknek az már kevés tőlük, hogy "lop, csal, hazudik", azt várnák, hogy értelmes és reális alternatívát nyújtsanak,, de ennek én jelenleg a legkisebb jelét sem látom.
Hellcat
@Sanyi2015: 2002 től készültek? Aztán 2006 tól nem jártak be dolgozni csak kampányoltak, közben azért a busás fizut felvették. Ez ám a készülés...
Sanyi2015
@Hellcat: Így van, nem jártak be,ahogy a mai ellenzék sem. Éppen ezért írtam, hogy nyugodtan végigvihették volna a reformjaikat, ha akarták volna.
A választásra készülés nem arról szól, hogy bejársz a parlamentbe.
Ha jól emlékszem ők helyette a vidéket járták, megismertették jelöltjeiket, megpróbálták elfogadtatni magukat a bizonytalanokkal, és ahogy látjuk sikeres volt.
Ezzel szemben az ellenzék a 2010-es bukás óta, még mindig ott tart, hogy mindenki hibás, csak ők nem, az MSZP-SZDSZ-ből lett 4-5 kis párt, akik még az alapelvekben sem értenek egyet így összefogás sem várható!
justhpeter
Van itt min vitatkozni ?
Amikor a fideSS bekebelezte a manyup-ot azt ígérte lesz egyéni számlája mindenkinek, amin rajta lesz az einstandolt (ellopott) összeg, de nincs ilyen egyéni számla. Azaz a fideSS lopott és hazudott. Oszt jónapot !
Desischado
Istenkém, annyira imádkozom érte, hogy elinduljon végre valami, és az emberek felébredjenek! Remélem, bejön az imádságom!
magyarbakancs
@Sanyi2015:" 6, A manyup pénz nem tűnt el, csak visszakerült oda, ahol a helye, a költségvetésbe. Úgy is lehet mondani, hogy amit a jelen nyugdíjasoktól "elloptak", azt most "visszalopták"
7, A fél világgal összevesztünk, bár eddig a végén utólag mindíg nekünk lett igazunk..."
6 a Magyán nyugdíjpénztár összegeknek se híre se hamva.
A másik .A magán nyugdíj pénztárak szegét lehetett volna örökölni .7.Mindenkivel össze vesztünk és szarba is maradtunk.
Egész Európában hülye nemzetnek tekintenek.
Nagy nagypofájúanakk tartanak minket,jobban Orbán kormányt.
.
Csizmás Kond
@Hellcat: tegnap, 11:44 " Az egykulcsos adó a gazdagabb rétegnek kedvezett."
Na és mongyuk ha az adó többkulcsos lenne de mivel te keveset keresel ezért szintén a 16%-ba esnél bele az neked mennyivel javítana az életkörülményeiden ha más rétegesen adózna ???
Hellcat
@Sanyi2015: Tehát 4 évig azért vették fel a nem kis fizetésüket, hogy ne járjanak be a munkahelyükre hanem kampányoljanak? Az ellenzék szerint mindenki hibás csak ők nem? ÁCSI!!! Ez a fidesz...A szocik beismerték, hogy elabszták 8 év alatt 2x váltottak miniszterelnököt. A fidesz beismerte valaha is hogy elbasztak valamit? Én nem tudok róla. MINDENT másra fognak...a szocik, a gyurcsány a bajnai, az EU, amerika, a menekültek. MINDIG másra mutogatnak, soha semmiért nem vállalták a felelősséget. Copy-Paste Palit a lehetetlenségig mosdatták a szarból...nagyon bűzlik amit te mondasz. Te is csak a másikra mutogatsz mikor a fidesz hibáiról beszélünk. "Jaj de hát ő is lopott"..."Jaj de hát most ők se járnak be". mondtam már hogy ez nem mentesít senkit.
Hellcat
@Csizmás Kond: Nem rólam van szó, hanem az országról...
bundi
@Sanyi2015: rendben akkor nézzük...
"1, Saját példámat nézve, 2010 óta semmivel sincs több adóm"
"- A változások hatására az alsó hét jövedelmi tized adóterhelése összesen 134 milliárd forinttal emelkedett. A nyolcadik tized adója kismértékben csökkent, a kilencediké 72 milliárd forinttal mérséklődött, míg a legmagasabb jövedelműek adója 501 milliárd forinttal zsugorodott (lásd fenti táblázat)."
forrás:
www.asz.hu/penzugyi-szemle-cikkek/2013/nyertesek-es-vesztesek-a-magyar-egykulcsos-adoreform-vizsgalata-mikroszimulacios-modszerrel
állami számvevőszék...tehát nem libsibolsi uberbérenc ballibmédia...
tehát te a fizetésed szerint a felső 30 százalékon belül lehetsz, ha nem történt negatív változás...
" igen, a gazdagabb rétegeknek, illetve azoknak, akik gyereket nevelnek.
Ha kettőt összeveted, az járt rosszabbul, akinek nincs gyereke, és ténylegesen minimálbér környékén keres ( és nem csak arra van bejelentve ) ez viszont már csak egy szűk réteg."
a tabulmány szerinti 70 százalék azért kicsit sok egy szúk rétegnek...nem?
@Csizmás Kond: ez szól neked is...a költségvetés 440 milliárddal lett soványabb...az alsó 70 százalék 140 milliárddal nagyobb terhet kapott...és a felső 10 százalék 700 milliárddal kevesebbet fizetett be...
bundi
@Csizmás Kond: "Az a baj, hogy az oktatást, az oktatottak további sorsának alakulását mindenki az államtól várja el."
talán átlagosan havi 70 000-ért ezt el lehetne várni...tudod ez a szochó (27% az átlag 260 000 körüli bruttó fizetésből) amit másra költenek el...
bundi
@Csizmás Kond: és ne mondd hogy nincs pénz...mongóliát is lehet finanszírozni rendesen...
bundi
@Sanyi2015: "2, Oktatás és egészségügy már 2010-ben is romokban ált!"
akkor miért kell tovább gyepálni?
tenytar.hu/sites/default/files/images/abra4.png
1.bp.blogspot.com/-3kWws_9niAU/VJ_5X2wk2JI/AAAAAAACMic/8Atub-OM0Lw/s1600/Dia4.JPG
vagy itt
3.bp.blogspot.com/-kt0fonGZsZc/VJ_5YqRFCdI/AAAAAAACMio/GjLYNHwuyRA/s1600/Dia6.JPG
egyébként a röhely, hogy ezeket az adatokat a ksh már erőssen kozmetikázza...pl:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fea001.html
tehát magyarországon nincs is orvoshiány(a ksh szerint) mert egyre többen vannak (dolgozó orvosok száma: 2010-33 943 míg 2014-38 994)
"A kivándorlás 2007-2008-ban kezdődött, ezt csak felgyorsította, hogy 2011-től Ausztriában és Németországban is szabadon lehetett munkát vállalni."
ez igaz...
privatbankar.hu/karrier/majdnem-hetvenezerre-ugrott-az-ausztriaban-dolgozo-magyarok-szama-271918
kb 23 000 ->70 000
privatbankar.hu/karrier/negy-ev-alatt-negyszeresere-nott-a-nemetorszagban-dolgozo-magyarok-szama-265028
18 000 ->kb 80 000
"A Németországban tartózkodó 115 ezer magyar közül 80 ezer vállal bejelentetten is munkát. 2012-ben ez a szám még csak 47 ezer volt."
vagy anglia...
Az Egyesült Királyságban 2012-ben 35 ezer, 2014-ben már
"55 ezren voltak legális munkavállalók."
na ez változó...írnak 50-150 000-ig...sőt néha sokkal többet...
en.wikipedia.org/wiki/Hungarians_in_the_United_Kingdom
na mindegy...nincs most hangulatom végigmenni az összes ponton...
Csizmás Kond
@Hellcat:...huba..megüt a guta...biztos hogy nem elírtad ?
Csizmás Kond
@bundi: dehogy...csak mindenki taníttassa ki a saját szakemberét, és akkor nem rinyálna senki.
bundi
@Csizmás Kond: tehát szocho dolgozónként 70 000 és taníttassák egyedül a gyereket ezen felül ?...vagy a cégek ha kell a mérnök tanítassanak maguknak? és a kórházak is orvosokat?...vagy ezt hogy értetted?
bundi
@Csizmás Kond: a cégek azért fizetnek szerinted adókat, hogy a kormány ne vegzálja őket, vagy cserébe el is várhatnak valamit?...szerinted meddig maradnak itt a befektetők?...
Csizmás Kond
@bundi: úgy ahogy mondod...miért kéne a " mi pénzünkön " kitaníttatott mérnök vagy ápoló vagy akárki egy magáncég hírnevét, javát vagy akármit szolgáljon ?
...az adó az a jövedelmi részesedést jelenti nem a jogot...és ki nem szarja le a befektetőket ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Azt kérdezted nekem mivel lenne jobb...nem rólam van szó ebben úgy érzem...
bundi
@Csizmás Kond: hát mondjuk ez nem egészen így van...szerinted ha a befektetők a befizetett adóért cserébe nem kepnak semmit, akkor maradnak?...és mondjuk akik nekik dolgoznak azok sem szarják le őket annyira...tudod most lesz 50 000 új munkavállaló a piacon...
propeller.hu/itthon/3186224-lazar-50-ezer-embert-erint-uj
gondolom családod gyereked nincs...mert akkor nem mondanál ekkora marhaságot...
Lepényleső
Én azt kívánom;ébresztő mindenkinek,amíg ki nem hunynak az utolsó fények.
panellproli
Hajrá fiatalok! Nekik legalább van vér a pucájukban és nem lehet megfélemlíteni őket, mert itt hagyják ezt a szartól bűzlő diktatúrát!
Csizmás Kond
@bundi: Minden befektető a jövedelme szerint fizet adót tehát nem csak fizet hanem busás asznot húz hanem ő húz...ilyen ez.
Néhány kritikusabb helyen adnak kedvezményt is a befektetőnek, ott ahol nehezebb körülmények vannak viszont ma az a tendenció alakult ki, hogy míg kapja a kedvezményt marad ha nem akkor az is lép...ilyen becsületesek a befektetők.
...és vannak gyerekeim, mind dolgoznak és még néha én is dolgozok...és leszarom a befektetőt mert ő is leszar mert csak addig kellek amíg neki megéri ...
Csizmás Kond
@panellproli: Persze, mert azt a szarkupacot hagyják itt amit az elődeik apjuk hagyott rájuk ...és ők is ugyanolyan szarkupacot fognak hagyni az utódaiknak...mert ez a folytonosság...
bundi
@Csizmás Kond: látom nagyon nem akarod érteni...fussunk neki mégegyszer...magyarország egy csóró koldus...kilóg a segge a gatyából, és igazából nincs semmije, amit pénzé tudna tenni...de gondoskodnia kell majd 10 000 000 purgyéról...mint a faluszéli vályogsoron az egyszerű nemzetiséginek...javíts, ki ha tévednék, és mond meg, szerinted, mi az amit magyarország pénzé tehetne...ásványi kincsek...nyista, mezőgazdaság, a lengyel, és egyéb termelők mellett labdába sem rúghat...híres cégek akik termelnek valamit?...semmi...csak a szellemi tőke maradt...más nem ezt sikerült az elmúlt 5 évben lenullázni...nézd meg a nemzetközi összehasonlító teszteket...(pl.: PISA) 2009-ig stagnált és kicsit javult az ország eredménye a 2012-es viszont erősen zuhant...a tavalyi teszt eredménye még nincs kész...reméljük legalább a 2012-es szintet hozza...vagy javul...de benne van a pakliban, hogy nem...és most te hozod ezt a szöveget, hogy ha valakinek szakember kell az taníttassa ki magának...ha utánaolvasol az országban egyre nagyobb gond, hogy a nagy cégek nem találnak megfelelő képzettségű szakembereket...és igen...zsebből támogatják a szakképző intézményeket, és ösztöndíjjal csábítják a leendő mérnököket...és ha ez nem elég?...hát átteszik a gyáraikat olyan helyre, ahol találnak megfelelően képzetteket a munkához...az újak pedig még ha pénzzel csábítják őket akkor sem jönnek...lásd az autógyárak új üzemei mind a szomszédokhoz kerülnek...de legyen a példa számodra emberközelibb...józsi bácsi a faluban szeretne autószerelő, vagy villanyszerelő...vagy bármi más vállalkozást indítani, mert ugye igény van rá...de olyat aki értene az autóhoz, vagy a villanyhoz az a környéken sincs, mert ugye külföldön jópénzért gazdasági bevándorló lett...tehát mit is csináljon szegény józsi bácsi? taníttasson magának szakembert...vagy szarjon az egészre...és menjen mosogatni londonba, mert még úgy is jobban kijön, mint otthon...így lehet egy országot leépíteni de nagyon...
Csizmás Kond
@bundi: ...most nem fogok litániát írni...azt mondod nincs gazdasága...akkor mi a büdös francért nyivákoltál a földeladáson ?
...ez a mit írtál a félkegyelműek szórakoztatására is gyatra---
bundi
@Csizmás Kond: ha jól tudom ez a földmizéria csak arról szól, hogy ha valaki bezsákol a kapcsolatain keresztül egy valag földet akkor arra az uniótól szép summát lehúzhat (még...) támogatásként miközben bérleti díjat is szedhet a ténylegesen ott dolgozóktól...így lett nagyitól kedvenc műkörmösig, gázszerelőig mezőgazdasági tótumfaktum...de ezel csak a belső gazdaságot véreztetik ki...mint a biogazdaság, a lovarda...ami nemzetközi hírű volt ...és most sehol...
Csizmás Kond
@bundi: milyen pardon ?...a folytonos nyafogásod arra következtet, hogy vagy fizetett nyivákoló vagy vagy fizetetlen nyekergő de fogalmad semmihez nincs csak az álnok propagandához.
bundi
@Csizmás Kond: vagy olyan aki a ti hülseégetek miatt ment ki mert 2012-re az építőipari megrendelések olyan mértékben estek vissza, hogy nem érte meg már tervezni sem...tudod családot gyerekeket házat hazát hátrahagyni, hogy másutt nulláról újra kelljen kezdeni kissé nagy tüske a köröm alatt hogy az ember szó nélkül hagyja... most már a gyerekek is kint vannak két éve...lassan itt tervezzük a jövőnket...de a tüske ott van...és zavar most is...és most eléritek hogy még az unióból is kiutálják az országot és emiatt a levegőben van, hogy vissza kell mennünk...na ez bassza az ember csőrét rendesen...de lehet neked van igazam...annak ellenére hogy annak idején mindent számításokkal tanúsítványokkal kellet alátámasztani, napi szinten kellett költségvetésekkel hőtechnikai számításokkal foglalkozni, tényleg nem értek semmihez...csak az állnok propagandát terjesztem...de mondom cáfolj meg számokkal adatokkal...tudod az ilyen sehonnai mérnökember azoknak jobban hisz, mint a te fajtád hasraütésszerű bemondásainak...ez van kérem szépen...
Csizmás Kond
@bundi: ja miattam...te egyre lütyőbb vagy ember.
...ha ott jól telik akkor miért folyton itt nyafogsz ?
Aki kiment az a saját jőlétének a reményében tette...hogy nem sikerült, hát az az ő baja...szerintem itt sem fért a nyakára a munka és ott sem ezért nem tud sehol maradása lenni.
bundi
@Csizmás Kond: látom igaz a nemzetközi tesztek eredménye és szövegértésből tényleg a béka segge alatt vagy ha egy cégnél -as minden negyedik megrendelés marad meg...tehát országos szinten aépítési engedélyek száma a 2008-as 47 000-ről 2011-re 15 000-re esik az azt jelenti gond van...egyébként mire elmentem ez is feleződött mert 2013-ban 7 500 volt...lehet hogy nem a céggel van a gond hanem rendszerszintű a hiba?...ha a magyarországi lakásállomány (kb 4,1 millió) ilyen ütemben újul meg akkor minden felújításra kb 410-550 évet kell várni...(tudod az ablakcsere, a homlokzati változással járó dolgok is engedélykötelesek...ezek is benne vannak a 7500-ban) és nem azért nyafogok hülyegyerek mert itt nem tudtunk beilleszkedni, hanem mert a hülyeségetekkel elérhetitek, hogy megint alánk tesztek...kb ennyi...
bundi
@Csizmás Kond: de a témához visszatérve...2009-ig a képzés színvonala nagyjából állandó volt és kicsit javult...a nemzetközi összehasonlító tesztek, eredmények ezt mutatták a 2010-es váltás után nagyot zuhantak az eredmények...ez azt mutatja hogy az addigi rendszer rosz volt és az új jobb?
karma1
@bundi: Mondjuk, azert varjak el az allamtol az oktatas utan az eletpalyat a fiatalok, mivel az allam MINDENT a sajat hataskorebe kebelezett be, tehat ok adjak a munkat. Akkor megis ki a turonak kellene a munkahelyeket biztositani, amikor orban 1 millio munkahelyet igert 2010-ben...(Igaz, ez majdnem meg is valosult mar teljesen, csak eppen az az 1 M munkavallalo kulfoldon gyarapitja mas orszagok adobevetelet, gazdasagat.)
Csizmás Kond
@bundi: milyen országos színtről beszélsz amikor odaki élsz ?...lököd a sódert mert nincs munkád...
...és ne kezd az ablakcserével...a fenekedet ne kéne kitörölni ?
bundi
@Csizmás Kond: látom cicus nagyon a farkadra léptem...nagyon nem akarsz lekattanni a személyeskedésről...gondolom ezt mondták az eligazításon a pártközpontban...ha érveid indokaid nincsenek kezdj el anyázni , fröcsögni...ez is egy bizonyos színvonal...és elég árulkodó...de vissza a témához...tudod egy országos tudásszintfelmérésen elért eredmény akkor sem változik, ha valaki külföldről nézi...és ha valaki kint él?...az mennyiben befolyásolja az adatokat?...esetleg felvilágosítanál...tudom te nagyon ott vagy mindenben...hát légy oly kegyes...mondd el mennyiben befolyásolja a hülyeségeteket az, hogy én kint élek...(a válszt tudom...mivel egyre több diplomás hagyja ott azt a langyos pocsolyát ezért a tudásszint erősen visszaesik...amit a jelen példa is igazol) a sódert nem én löktem ...én az voltam aki megmondta hova lökjék...mint említettem...és ezzel igazolva látom azt is hogy a szövegértési eredmények miért is ilyen siralmasak...
és más...tudod ha valaki kötetlen munkaidőben dolgozik, mert mondjuk a gép renderel az orra előtt és neki csak akkor kell belenyúlnia amikor épp új fényképezést indít...hát igen de minek is mondom...mint disznók elé a gyöngyöt...kb annyi értelme van veled is csevegni...és a fenekemet...köszönöm tudom magam is...ilyen dolgot nem bíznék olyanokra akiknek ki tudja hol járt a nyelvük előtte...a macskáknak egyébként is köztudomásúlag elég érdes a nyelvök...tartsd meg a szolgáltatásaid a vezérednek...amíg engedi...aztán leépít téged is...de nnnyit rólad...többet nem érdemes veled foglalkozni...vissza a témához...
szerinted miért is problémás, ha felemelik a hangjukat olyanok akiknek a jövőjük attól függ, hogy az általuk megszerzett tudást a nemzetközi piacon mennyire értékelik, azellen, hogy a oktatás színvonalát leépítitek...?
miért jó nektek, ha ti lesztek európa kintekuntái, akik lapulevéllel törlik a seggüket és hátrafele nyilazva rohangálnak egy körbekerítésezett nemzeti parkban jól bekumiszozva?
Csizmás Kond
@bundi: ..olvasgass vissza ki is kezdte a személyeskedést...
amúgy unom a rizsát vazzeee...főleg ha az illető egy külföldi juttatásokon nyaraló izé...
A tudásszint nem attól nő vagy csökken hogy hány orvos megy ki külföldre sorozatműteni...és ezt nem rád értettem...sőt nagy hiba volt minden ingyenélőt kitanítani hogy majd kivülről ugasson vissza.
Ami meg téged illet...szerintem te ugyanolyan juttatásokért kiment bérmunkás vagy mint sokmillió más...csak itt szórod a sódert szabadidődben...
bundi
@Csizmás Kond: amennyiben a juttatás alatt a munkabért érted, amiért megdolgozik az ember, abban az esetben igazad van...és ne ess abba a hibába, hogy mindenkit egy kalap alá veszel magaddal...nekem minden diplomáért fizetnem kellett...mivel a honvédséget idő előtt otthagytam ezért vissza kellett fizetnem a kationai szakközép és a főiskola képzési költségeit is...ami huszonévesen nem kis teher...és mivel már volt egy diplomám és a második már nem ingyenes, ezért az építész főiskoláért és egyetemért is fizettem...tudom szívás...sajna nem vagyok olyan ingyenélő mint ti...de hát ilyen az élet...
unod a rizsát vazeee...így tolja magyarországon egy többgyermekes(akik már dolgoznak) negyven fölötti családapa?...vagy a suttyó a putrisorról?...mit is gondoljak...és hogy egy társadalom értelmi színvonala nem változik attól, hogy a mérnökök orvosok tanáro...és egyéb diploások ott hygyják...lehet neked van igaza...elvégre a negatív növekedés is növekedés arra fele...hogy is tudnék ezzel vitatkozni...
és csak hogy mennyibe kerül itt "nyaralni"...csak hogy képben legyél...a lakásért 1600-at fizetünk havonta plussz számlák a bérletek is kb 200 ...tehát hogy itt nyaraljunk azért elég sokat kell dolgozgatni...juttatásért(vagy hogy is nevezed a munkabért)...vagy te juttatásként kapod a lakást a bérletet a közműszolgáltatásokat a párttól?
Csizmás Kond
@bundi: Nézd bundi, nem ismerlek annál jobban viszont lefogadok a bajszomba hogy nem vagy diplomás, már úgy értve hogy egyetem, doktor mérnök vagy hasonló. Te is egy olyan egyszerű krapek vagy mint itt a többi aki ide írogat, Tudod ez nem az a hely ahol a diplomások szoktak gyülekezni...
Nem tudom te hogy látod, de az írása annak fogalmazása és abban a kifejezése mindenkiről elárulja kicsoda...nem kell itt halomra hazudni a diplomát mert senki sem hiszi csak vannak akik egyszerűen szégyellik a szemedbe mondani hogy kormos az orrod...
...és mondtam dolgoztam én is kint és sokkal jobban kerestem mint itthon és azt is tudom mennyi a lakás a kaja ésatöbbi...nem kell a rizsa...
Toby
Helyes, diákok ! 1848-ban is az ifjúság vitte a pálmát, lázadni, lázadni és állandó nyomás alatt tartani rezsiméket !
Az 1968-as diáklázadás legyen előttetek !
bundi
@Csizmás Kond: nem tudom...lehet igazad van...de mi van ha mégsem...esetleg kérdezz rá a bundi névre pécsen az építész egyetemen az oktatóktól...vagy a főépítésztől, vagy akik a kossuth út hídépítő szakára jártak 90-től...esetleg cv-m ne küldjem el?
de megint személyeskedsz és terelsz tehát a kérdés...
"szerinted miért is problémás, ha felemelik a hangjukat olyanok akiknek a jövőjük attól függ, hogy az általuk megszerzett tudást a nemzetközi piacon mennyire értékelik, azellen, hogy a oktatás színvonalát leépítitek...?
miért jó nektek, ha ti lesztek európa kintekuntái, akik lapulevéllel törlik a seggüket és hátrafele nyilazva rohangálnak egy körbekerítésezett nemzeti parkban jól bekumiszozva?"
és miért van az, hogy inkább a vezér kisvasútjára meg stadionra, meg mongóliára költenétek mint az oktatásra?
Csizmás Kond
@bundi: Mondom, nem kell bizonyítani...ez eleve marhaság, egyúttal megírhatnád a saját nevedet címmel együtt...én csak azt mondom amit itt tapasztaltam. Nem érdekel amúgy senki kiléte viszont mindenkit figyelmesen elolvasok és magamban képet alkotok róla...nem egyből hanem fokozatosan...és ez jött ki...
...és ha már építészetről beszélünk...hány fi 6-os lyukat szabad fúrni egy előregyártott betonpanelfalba miután már beépítették azt egy tömbház falaként ?
..egyszerű kérdés ezt nekem tették fel szóbeli kérdéskény egy vizsgán.
bundi
@Csizmás Kond: interneten ilyet kérdezel?...miért nem statikusokat fárasztassz ezzel ...kb annyit mint amennyit a pi födémbe...de amit én kérdeztem arra még mindig nem jött válasz...ha jól emlékszem...
Csizmás Kond
@bundi: minden építészet fő eleme a statika...aki nem tudja azt az nem szabad építsen.
...a politikai kérdéseket meg leginkább azért hagyom ki mert az olyan mint a falicsap ha nem zárod el folyton folyik...
bundi
@Csizmás Kond: mondom most csak a gépekre kell figyelnem, úgyhogy van időm...
CHEWBACCA
13+1: gazdasági autonómiát az iskoláknak!
Csizmás Kond
@bundi: ...valami ilyesmire vártam...:)
megengeded hogy eláruljam a választ ?
bundi
@Csizmás Kond: most ezt nem azért írtam, hogy enyém legyen az utolsó szó...
tedd...áruld el...
bundi
@Csizmás Kond: OK...és a pi födémbe?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.