A Demokratikus Koalíció szóvivője hétfőn felszólította Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy számoljon el azzal a több mint 750 millió forinttal, amelyet rokonai az állami földek megvásárlására költenek.

Gréczy Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján a Blikk cikkére hivatkozott, amely szerint Lázár János családja 753 millió forintért tett szert 505 hektárnyi földre Csongrád megyében.

A DK szóvivője úgy fogalmazott, a bevásárlással a Lázár család lett Csongrád megye új földesúri dinasztiája, a földprivatizáció csak arról szól, hogy a fideszes kevesek és családtagjaik legyenek Magyarország új földesurai.

A lap idézi, hogy kérdésükre a Miniszterelnökség azt válaszolta: "Mint ahogy Lázár János miniszter úr korábban már a sajtó nyilvánossága előtt elmondta, rokonai, akik évtizedek óta mezőgazdasággal foglalkoznak, és minden feltételnek megfelelnek, hogy a liciteken részt vegyenek, nyílt árveréseken, esetenként a piaci eladási ár többszöröséért jutottak a földterülethez. Az ár kifizetéséhez miniszter úr rokonai banki kölcsönt fognak felvenni".

Gréczy Zsolt azt mondta, egy szavát sem hiszik el a miniszternek, és nem hisznek abban, hogy van egy olyan család, ahol mindenki elképesztően gazdag és sikeres.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A DK pontosan tudja, hogy hiába vizsgálódik, a törvényt kellene vizsgálniuk, amely lehetővé teszi, hogy családtagok bevásároljanak állami földekből.
Hellcat
A fidesz maffia nem elégszik meg egy egyszerű rendszervisszaváltással...egyenesen a feudális rendszerig mennek vissza.
szép új világ
@Hellcat: Ahogy mondod, kíváncsi vagyok mikor vetik fel az első éjszaka jogát és a pallos jogot.
Peller Anikó
Csak nehogy fordítva legyen. 3,2,1, tűz.
Toby
@Levendula: és még a cigányokat molesztáljuk, mikor kilós fukszokkal, vagy azok gagyi másolataival villognak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.