A BAMA.HU több olvasója is azt tapasztalta, hogy az új pécsi LED-es közvilágítás miatt nem látják a gyalogosokat a gyalogátkelőhelyeken.

A portálnak úgy nyilatkozott Magay Miklós, a pécsi polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályvezetője, hogy mérések igazolják, hogy a LED-esítéssel kialakított közvilágítás egyenletesebb, erősebb, mint a korábbi, a gyalogosok is jól láthatóak. Arra kérte a lakosságot, hogy jelentsék be egy erre való oldalon, ahol azt tapasztalják, hogy nem elég a fényerősség.

Eddig Pécsett 7136 darab régi lámpát cseréltek LED-esre, nettó 984 millió forintért, de a teljes csere 1,5-2 milliárd forintba kerülhet. Erre a pécsi önkormányzat több mint egymilliárd forint hitelt vett fel, félmilliárd pedig pályázatból jött össze a projektre. A korábbi lámpatestek cseréjét, a BAMA olvasói szerint gyatrán világítóra, Tiborcz István érdekeltsége nyerte el, aki mint köztudott Orbán Viktor lányának a férje. Az ügy pikantériája volt, hogy ahhoz hogy megvalósuljon a projekt, a kormánynak kellett rábólintania a hitelfelvételre, amit természetesen Orbánék meg is tettek.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Íme a bizonyíték, hogy kiknek a kárán állnak a saját lábukon! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@papa.49: akkor addig verném, amíg bele nem tanulna újra, a mocsok.
Lepényleső
Takarékosat akartak nem? Ez még a fénnyel is takarékoskodik.-bónusz. Jó,ha nem kapcsolják be.
papa.49
@Fradigege: Ez olyan mint a vicc béli elefánt ,,kurva nehezen tanul, és rögtön el is felejti,,)))))))
papa.49
@Lepényleső: A fénye jó csak ez már nem olyan mint az izzólámpa, becsavarom oszt. kész, ezt a feladathoz kell kiválasztani, oszlop magasság, távolság, eceterá, egyébként pont csak az igaz hogy kb. csak 20-30 % energiát fogyaszt...
Lepényleső
@papa.49:...kellő fényhatás nélkül,ha meg az meg van,akkor többe van mint az eredeti?
Dr. Felipe
Már pedig minden natyon szép és minden natyon jó. Aki mást mond az Soros bérenc oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.