A BAMA.HU több olvasója is azt tapasztalta, hogy az új pécsi LED-es közvilágítás miatt nem látják a gyalogosokat a gyalogátkelőhelyeken.

A portálnak úgy nyilatkozott Magay Miklós, a pécsi polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályvezetője, hogy mérések igazolják, hogy a LED-esítéssel kialakított közvilágítás egyenletesebb, erősebb, mint a korábbi, a gyalogosok is jól láthatóak. Arra kérte a lakosságot, hogy jelentsék be egy erre való oldalon, ahol azt tapasztalják, hogy nem elég a fényerősség.

Eddig Pécsett 7136 darab régi lámpát cseréltek LED-esre, nettó 984 millió forintért, de a teljes csere 1,5-2 milliárd forintba kerülhet. Erre a pécsi önkormányzat több mint egymilliárd forint hitelt vett fel, félmilliárd pedig pályázatból jött össze a projektre. A korábbi lámpatestek cseréjét, a BAMA olvasói szerint gyatrán világítóra, Tiborcz István érdekeltsége nyerte el, aki mint köztudott Orbán Viktor lányának a férje. Az ügy pikantériája volt, hogy ahhoz hogy megvalósuljon a projekt, a kormánynak kellett rábólintania a hitelfelvételre, amit természetesen Orbánék meg is tettek.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Íme a bizonyíték, hogy kiknek a kárán állnak a saját lábukon! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Emlékszem, mikor büszkék voltak magukra, amiért megmentették az eladósodott önkormányzatokat.
RonaGyuri
Íme a bizonyíték, hogy kiknek a kárán állnak a saját lábukon! =))
Toby
Pécsnek sincs tolmács- névjegyzéke ?
joopapa
Nem értem ha megmérték a fényerősséget és közvilágítás egyenletesebb, erősebb, mint a korábbi, akkor minek kell bejelenteni ha azt tapasztalja az állampolgár hogy nem elég fényerősség! De az se mindegy hogy milyen magasságban mérik a fényerősséget, a lámpatesttől egy méterre biztos megfelelő, az emberi fej magasságában kellene mérni :-)))
papa.49
@joopapa: Azért mert aki ezt leírta fingja nincs erről a technikáról, ha nem rakták közelebb az oszlopokat, vagy nem vettek sokkalta drágább világítótesteket, csak a legolcsóbb spotlámpákat akkor bizony lehet bőven mit bejelenteni...Ismétlődik a zalaegerszegi eset...
joopapa
@papa.49: Így van! De ezeket ismerve a legolcsóbb lámpatesteket legdrágábban számolták el!
papa.49
@joopapa: Hát persze az meg a ,,saját lábon,, álláshoz kellett!!!De ha ebből Uniós vizsgálat lesz akkor fog kiborulni a bili, mert ott nem technikai analfabéták fogják a szakvéleményt adni!!!
nezelodo
A félhomályban könnyebb eltűnni az elcsaklizott portékával... Talán még a pávatollak is szebben csillognak.
joopapa
@papa.49: Ha ki is borul a bili, azzal nem leszünk beljebb! Kimossák ezek a tetvek magukat! A fityesz szavazói meg elintézik annyival, "mért a szocik nem loptak" dumával!
namihami
A zalaegerszegiek után most a pécsiek is megtapasztalhatják a Tiborcz-gyereknek a lakók iránti mérhetetlen humanitását.
Vőmuram kínos pedantériával ügyel arra, hogy a helyi lakosok szemevilága ne károsodjon a túlzottan erős, mondhatni vakító fénytől, ami súlyos szemkárosodással járhatna.
Ráadásul még a vakításból eredő sérülések miatti szemüveg nem vásárlásokból bekövetkezendő spórolás is a javára írható.
pbalage
A zeemútnyócévben sokkal sötétebb volt és többe is került.
Mosmegmá a migráncsok veszéjeztetik (tudom hogy ly) a népet, azok vótak, akik agyonvertek má megin' valakit az árnyékba!
Szigoríttanyi köll a büntetíseket.
Sötétbe mászkállás: halállbüntetís.
Rend leszz itejdn.
Két hét.
(a bélügyminiszter és maffiózó)
papa.49
@joopapa: Na de itthon csak bele kell taposni a földbe ezt a sok trágyát mindjárt javulnak a termés átlagok is)))))))))))
justhpeter
Nem értem miért a közvilágításra akadtak ki ? Miért nem a Polgármesterre vagy Tiborczra ?
simmering73
Ha nem elég a köztéri világítás, minden ember vigyen magával egy zseblámpát is.
Desischado
Íme a tiborcz féle világítás! Remélem, elgondolkodnak, és ha sötét is van, de a fejükben már ébredezik a világosság!
Így lehet súlyos pénzt keresni. Bóvlit adunk el méregdrágán!
Főlökött
@papa.49: Uniós vizsgálat lesz? Már van, 2015 augusztusi hír :)

www.168ora.hu/itthon/tiborcz-istvanek-korul-szorul-hurok-138090.html

www.direkt36.hu/2015/03/11/tiborcz-istvan-es-az-elios-innovativ-zrt-sikerei-ledes-kozvilagitasi-kozbeszerzeseken/

Amúgy ez a pécsi dolog nem az első. Ha jól rémlik-tán fél éve, a Siklósi úton lévő led-es lámpatestek 60-70 %-a meghibásodott, javítani-cserélni kellett.
verőce21
Nem mentségeként hozom fel a kivitelezőnek, de ezek a LED-es lámpák még nem egy kiforrott technológia. Sokkal nagyobb számú a meghibásodásuk a "hagyományos" lámpákénál. Nagy mennyiségben, közterületek megvilágítására még nem szabadna azokat alkalmazni.
papa.49
@Főlökött: Tudod épp csütörtökön jöttem már sötétben haza Hatvanon keresztül, és feltűnt hogy ,,foltos,, a közvilágítás fénykévéje, magyarul a klét lámpa között kb. 10-15 méter teljesen sötétben maradó terület van, megálltam a kocsival, és megnéztem jól láttam-e, és igen spot jellegű lámpák vannak felszerelve, amik jól megvilágítják az előírt területet, csak a nem a járdát, és ami még veszélyes ebben a fényhatár igen erősen látható, és ez is igen zavaró lehet az embernek...Itt is az történt mint a többi helyen horror árért lecserélték a lámpákat csak nem a megfelelőt szerelték be hanem gondolom a legolcsóbbat...
Fradigege
Így járt Pécs. Ha én hatalmon lennék, Tiborcz Pistike apósával lapátolná a trágyát a Hortobágyon. Szavazzatok rám! Államosítanám a felcsúti sertéstelepét+a Pancsó Arénát. Tenném a dolgokat a helyükre. A mészárosgazda újra gáztszerelne a sitten.
papa.49
@Fradigege: Gondolod,hogy ért hozzá, szerintem nem nagyon mert éppen a csőd küszöbén állt mikor a hazugovics választást nyert 2010. ben...
Fradigege
@papa.49: akkor addig verném, amíg bele nem tanulna újra, a mocsok.
Lepényleső
Takarékosat akartak nem? Ez még a fénnyel is takarékoskodik.-bónusz. Jó,ha nem kapcsolják be.
papa.49
@Fradigege: Ez olyan mint a vicc béli elefánt ,,kurva nehezen tanul, és rögtön el is felejti,,)))))))
papa.49
@Lepényleső: A fénye jó csak ez már nem olyan mint az izzólámpa, becsavarom oszt. kész, ezt a feladathoz kell kiválasztani, oszlop magasság, távolság, eceterá, egyébként pont csak az igaz hogy kb. csak 20-30 % energiát fogyaszt...
Lepényleső
@papa.49:...kellő fényhatás nélkül,ha meg az meg van,akkor többe van mint az eredeti?
Dr. Felipe
Már pedig minden natyon szép és minden natyon jó. Aki mást mond az Soros bérenc oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.