Állítja a miniszter. Sportszövetségekben reklámozzák a hadsereget. Meg kell mutatnunk a terroristáknak, hogy milyen erősek vagyunk.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
@John J. Dunbar: teljesen mindegy hogy te az "öreg csocsi" redszerről beszélsz-e.addig a percig amíg a katona nem önként és dalolva vállalja a kiképzéssel illetve az esetleges harctevékenységgel kapcsolatos feladatokat,hanem törvényileg kötelezően,addig a percig csak a napokat fogja számlálni,és igyekszik minél kevesebb munkát beleölni.az hogy Putyin mit mondd és hogy mi a valóság az két teljesen különböző dolog.csupán a Központi Katonai Körzetben legalább 5 VDO hadosztály van-ismétlem HADOSZTÁLY- és legalább egy Specnaz hadosztály és két dandár.ez már több mint az US Army teljes speciális létszáma.ezenkívül még négy körzet van...a standard gépkocsizó gyalogság,tűzérség,harckocsizók stb. ebben az esetben nemigen számítanak mivel mire ideérnek-az orosz katonai doktrína értelmében- a VDO illetve a speciálisok már rég felszámolták a parancsláncolatot és az élőerő jelentős százalékát.már megbocsáss de feleslegesen erőlködsz a youtube-ra feltöltött videókkal,én ezt láttam,látom élőben,láttam,látom élőben úgy a költségelőrejelzéseket,mint a harcértékszámításokat.a sorkatonaság mint intézmény a tömeghadseregekkel együtt idejétmúlt.ez tény.ezt minden hivatásos katona tudja és tökéletesen tisztában van azzal hogy a mai körülmények között-még ha ideálisnak vesszük is a háttérkörülményeket- egy sorozott egységet harcbavezetni egyszerűen öngyilkosság.mi.itt a HM-ben -már aki valóban katona- a lehető legteljesebben ellenezzük ezt,és mindent megteszünk hogy ne következzen be.
karma1
Itt Uj-Zelandon a fiatalokat 14 eves koruktol toborozzak ugy, hogy kapnak negy ev altalanos kepzest (mint a magyar Kadetiskolaban is volt, nem tudom, van-e meg?), es valaszthatnak a legi-, vizi-, foldi- es a hatorszagi szolgalatok kozott. 18 eves koruktol egyetemi szintu oktatast kapnak, szakiranyu kepesitessel, mernokok, informatikusok, orvosok, noverek, kerulnek ki ebbol a sulibol, akik aztan a hadseregnel helyezkednek el, valoban piszok jo fizetesert, de kozben , ha kell , civil beosztasban is elhelyezkedhetnek, viszont szukseg eseten onkentesen bevonulhatnak. Uj-Zeland nagyon sok katonat ad a Kozel-Keleten, rendfenntarto, egeszsegugyi, epitesi feladatokkal, de haborus korulmenyek kozott.

A kikepzesuk tobb szazezer dollarba kerul, amit az allam fizet, de nem vesztegetik el az eletuket bekeidoben sem.

Hol lehet ezt osszehasonlitani egy magyar onkentessel, aki lehet, hogy meg a nevet sem tudja leirni, es kap egy honap kikepzest... Ugyan, mibol?
John J. Dunbar
@kakaósbögre: Köszönöm az FSZB/SZVR propagandát, nem vagyok kíváncsi rá. Putyin egyre nagyobb szarban van, kudarcot-kudarcra halmoz. Racionálisan gondolkozva feltételezhető, hogy a bukása elől készségesen menekülne egy nagy európai (világ?) háborúba - ezért is volt egyébként ostobaság Orbánék részéről akár az EU, akár a NATO, akár Ukrajna gyengítése.
Nekünk pedig épp arra kellene felkészülnünk, ha elszabadulna a pokol.
Oroszország már nem a leghatalmasabb katonai hatalom, de kétségtelen, óriási tömegpusztító-fegyverarzenál felett diszponál. De épp erről is említést tettem korábban - kérlek, olvasd vissza - ezért nekünk is ezekre fókuszálva kellene erőltetnünk a felkészülésünket.
Szerintem lesz még néhány (akár már régről ismerős) csavar a történetben, melynek kimenetele sokesélyes (világégés, elszeparáltabb háborúk, polgárháborúk, viszály, forradalmak, ...).
Viszont nekünk értelmesen felfogva a helyzetünket épp ezért kellene már most nekikezdeni a felkészülésnek, a szánalmas pózolás, a provokálás helyett.
Simicskóék burleszkje, az egyértelműen politikai célú hadonászás teljesen kontraproduktív, pont azt érjük el vele, amit messze kerülnünk kellene.
namihami
Mi a baj ezekkel a honvédő harcosokkal?
Huszárnak vagy biciklis rohamosztagosoknak tökéletesen megfelelnek, a többihez meg egyébként se fognak érteni.
A mai világban, amikor egy-egy fegyverszint szinte napról napra avul el, ezek a "harcosok" évtizedekkel vannak és lesznek lemaradva akár az ellenük támadó katonák szinvonalától.
wagabund
..."Meg kell mutatnunk a terroristáknak, hogy milyen erősek vagyunk."...

Azoknak nem tudunk megmutatni semmit. Az értelmesebbje örök lépéselőnyben van...
...persze elképesztő anyagi támogatással a hátamögött.(vajon az honnan származik?)
kakaósbögre
@John J. Dunbar: nos,alapvetően a "felkészülés" azzal kezdődik hogy teljesítjük a NATO felé vállalt kötelezettségeinket.ez ugyanis-amióta tagok vagyunk-nem történt meg,legyen jobb vagy baloldali a kormány.ezt kell elsősorban teljesíteni,nem pedig mindenféle a valóságtól elrugaszkodott terveket szőni a sorállományú honvédség visszaállításáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.