Az oktatási államtitkár sajnálja, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ezentúl nem vesz részt a köznevelési kerekasztal munkájában. Palkovics László hétfőn az MTI-nek azt mondta: szakmai ügyeket utcán, tüntetésen nehéz rendezni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) régi-új elnöke előzőleg sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a továbbiakban nem vesznek részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain. Mendrey László szavai szerint a szervezet nem tartja legitimnek a fórumot, mivel annak munkájában túlnyomó többségben kormánytól függő, kormányközeli szervezetek vesznek részt.

Palkovics: szakmai ügyet tüntetésen nehéz rendezniPalkovics László oktatási államtitkár Fotó: MTI

Palkovics László kiemelte: a köznevelési kerekasztal a gyermekek jövőjét határozza meg, és azért is meglepő Mendrey László nyilatkozata, mert a kerekasztal alakuló ülésén még részt vett. Az érdekvédő utána pozitívan nyilatkozott az azon történtekről, kiemelve, hogy nem volt tabutéma.

Hozzátette: ha a PDSZ úgy gondolja, hogy nem kíván a kormánnyal tárgyalni szakmai ügyekről, akkor nem tudja, milyen fórumon fognak majd egyeztetni. Bármilyen szakmai ügyet, ami bármilyen területről felmerül, az utcán, tüntetésen nehéz rendezni – mondta az államtitkár, aki szerint a PDSZ nem megoldani kívánja a problémákat, "hanem valami mást akar".

Palkovics László kiemelte: nem érti a PDSZ sztrájkról megfogalmazott álláspontját sem, az elmúlt két hét során nagy munka zajlott, és ahhoz képest, amikor az érdekvédő pozitívumokról beszélt, csak előrelépés történt. Ha mást tapasztalnak, akkor arról is beszélni kellene – jegyezte meg az államtitkár.

Jelezte: a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy szakmai ügyeket lehetséges-e tüntetéssel rendezni az nem egyszerű kérdés, de az egyértelmű, hogy dilettáns, erőszakos pártkatonákkal lehetetlen! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
preparátor
Állítom, hogy tyúkagyú banda ez a békétlenkedő tanítói kar! Szekeres Imre, mint honvédelmi miniszter, soha nem volt katona. Akkor a tábornokok rányújtogatták a nyelvüket és nem csinálták azt, amire utasította őket?
Ez a pojáca pedig nem tárgyal az államtitkárral? Elárulták magukat, hogy pusztán a felpiszkált banda az uszítóik érdekét nézik csak eszetlenül!
joopapa
Az igaz hogy szakmai ügyeket az utcán, tüntetésen nehéz rendezni! De az is fura hogy a kerekasztali tárgyalások előtt kijelentették hogy a klikk marad, és az igazgatok kapnak egy kártyát amivel vehetnek krétát! Vicc! És az sem segített az ügy rendezésében hogy a fityeszesek meg akarják félemlíteni a tanárokat, igazgatókat! És a tüntetésen felszólaló 17 éves diák apjának szoci kötödéséről irkál a fityesz média, ez annyira szánalmas és undorító!
RonaGyuri
Hogy szakmai ügyeket lehetséges-e tüntetéssel rendezni az nem egyszerű kérdés, de az egyértelmű, hogy dilettáns, erőszakos pártkatonákkal lehetetlen! =))
Mangu
Teljesen igaza van, ha sikertelen a tüntetés, sztrájk és nem sikerül megbuktatni azt, azokat, akik vagy ami ellen szervezkednek. Túl nagy az önbizalmuk, azt hiszik, hogy nem bukhatnak?
preparátor
Le kell leplezni minden fórumon ezeket az áltüntetőket! Ez a libsi és szoci zsoldban álló és alaposan megvezetett csapat most fontosnak érzi magát. Nem kell nekik a KLIK? Ki a fene kérdezte a véleményüket? Így döntött a minisztérium!
Vegyék már észre, hogy nem pár tucat tyúkagyú hőzöngő vezeti Magyarországot!
nemjoezigy
@preparátor: Te melyik vagy a fideSS-esek közül?
Mert, hogy vagy nem érted, miről van szó, vagy a pártkönyvnek nagy a súlya.
Teljesen mindegy, hogy melyik a válasz, az eredmény ugyanaz. 0
Dr. Felipe
Ezekkel a g..ikkel nem is szabad tárgyalni.
nevemnick
,,Vegyék már észre, hogy nem pár tucat tyúkagyú hőzöngő vezeti Magyarországot!"

Ebben igazad van, nem az a pár tucat, hanem rajtuk kívül még 109 illiberális hőzöngő vezeti az országot.
justhpeter
@preparátor: "Vegyék már észre, hogy nem pár tucat tyúkagyú hőzöngő vezeti Magyarországot!"
A tyúknak csak azért van az az egy agysejtje, hogy ne szarja össze az udvart. De azért lássuk be, hogy akik vezetik ma Magyarországot meg sem közelítik a tyúkokat. Közösen sincs egy agysejtjük. Lássunk példát: átlagos,normális európai pártban ez a Lala lehetne bármely pártban frakcióvezető ? Ha pedig a közösen egysejtű pártkatonák dirigálnak egy akadémikus államtitkárnak, abból normális dolog még nem sült ki. Most sem fog.
bakegya
@preparátor: KLIK.KLIKK,KLIKKK-BEN is loptok???-merthogy csakkk gyűlnek a kifizetetlen számlák és országosan!!!-hideg van az iskolákban-de még a műtőkben is-ezt tapasztalatból mondhatom és nem is igazán politikai véleménnyel! Az ügyeleti díjakat minek okán NEM KAPJUK AKIK MEGDOLGOZUNK ÉRTE,VÉRES VEREJTÉKKEL-mert senkit sem hagyunk az út szélén-ezt is a jogvégzettek intézik a te minisztériumaidban-mit mondjak ,túl sokan!!!
papa.49
Akik csak az erőből értenek csupán azok kedvért kell tüntetni, hiszen ha értették volna a pedagógusok panaszait nem tartanánk itt, végül is kb. 4 éve hajtják a tanárok, hogy NEM JÓ AMIT AZ OKTATÁSSAL CSINÁL A FÜTYISZ, ergo maradt a tüntetés!!!
nezelodo
Hiába próbálja itt előadni az egyik elkötelezett kolléga, hogy így akarta Orbán és punktum magyarázatot. Amikor a páter meg a sameszai elkezdtek nyilatkozni, kiderült, hogy lövésük sincs az oktatás gondjairól. Akkor most ne jöjjenek azzal hogy érzékelték a bajokat. Ha érzékelték, miért nem orvosolták, és pld időben fizették volna a sokszor felpanaszolt emelt járandóságukat, és az elemi működési gondok megoldására is lett volna pénz. Szóval valami nagyon nincs rendben, és ezt a sorosozás libsizés sem oldja meg, akkor sem, ha ez a stílus nagyon tetszik is a nyaloncoknak.
Dr. Felipe
Ez volt az a figura aki azt találta mondani az egyetemi tanároknak, ha kevés a fizetésük akkor vállaljanak másodállást.
Na, ilyen sötét, alantas, g..ikkel nem is szabad tárgyalni.
nusika
..szakmai ügyeket utcán, tüntetésen nehéz rendezni." - mellébeszélnek!!! Orbán Viktor azt mondta a rádióba, hogy erről az útról nem térnek le!!! ...akkor miért kerekasztaloznak? Csak, hogy húzzák az időt!
papa.49
@nusika: Pontosan a kifárasztásra játszik a dádé!!!
bakegya
@nusika: azért mert palatábla és kőbalta is elég a magyarnak ahoz hogy felcsutait és a PEREPUTTYOT KISZOLGÁLJA a mészárosakadémián takarítson,a földjein szántson ,vessen neki és a csőszervizelőnek pedig csakkk aratni kelljen.@nusika: bent vagyunk a spájzban...hallhattad.
Alzheimer Fauna
Palkovics szerint a PDSZ nem megoldani akarja a problémát, hanem valami mást akar. Egybecsengett ezzel a (feltehetően a kis Guccis Machiavelli tanácsolta) kormányzati kommunikációs iránnyal hoffmann, Lázár, a "balhézó" pedagógusokról tett megjegyzése.
Felhívnám szíves figyelmüket arra a történelmi adomára, mely szerint XVI. Lajos, mikor meghallotta, hogy az elégedetlen nép elfoglalta a Bastille-t, megkérdezte a mellette álló La Rochefoucauld herceget: Ez lázadás? Mire a herceg így válaszolt: Nem felség, ez forradalom!
A francia nyelvben ez a két szó (révolte/révolution) hasonlónak hangozhat, de a magyar megfelelőjüket egy magyar fül könnyen megkülönbözteti!
És ha ez sikerült, akkor látni fogja azt is, hogy a kockás ing, az a magyar frígiai sapka.
(Természetesen a Bastille nincs veszélyben.)
Ha ezt ezt a jogos elégedetlenséget is - a KisGé-klánra jellemző - gusztustalan módon (pl. " bohócügyi államtitkár") próbálják elintézni, akkor könnyen úgy járhatnak, hogy legközelebb a Kossuth téren nem tízezer pedagógus csendje fogja az önjelölt Lord Protectoruk idegeit feszíteni, hanem csatlakoznak a csendhez fekete pólós egészségügyisek, a sárga mellényes közmunkások, a tűzoltók, a hajléktalanok, a kisemmizett gazdálkodók és mindenki, akit kifosztottak és megnyomorítottak. Na az lesz a nagy, idegtépő csend! És az elöl a csend elöl nem tudnak majd elbújni, se elefántcsonttoronyba, se a Téli Palotába. Kenyéradó gazdájának utána már nem lesz elég a döblingi ambuláns kezelés. ("Áll néma csend; légy szárnya bent, Se künn, nem hallatik:")
coni
Amíg nem tüntettek csak kértek nem volt se kerekasztal, se egyeztetés.
A pedagógusok akárcsak Horváth András sokáig próbáltak az illetékesseknek jelezni a halmozódó problémákat (a miskolci gimnázium még novemberben küldte meg a KLIK-nek és az államtitkárnak a nyilvánosságra került levelüket) de nem kaptak választ.
Desischado
palkovics simliskedik. Eddig nem volt semmiféle egyeztetés, most meg ködösítenek orrba szájba! Hiteltelen, és hazug!
papa.49
@Desischado: Az orbánia állattitkárai között találsz egyáltalán olyat aki nem ilyen???
Nem mert mindet úgy válogatta ki az ocsúból a hazugovics hogy a leghitványabbakat szedte ki)))))))
kukac50
Orbán Viktor menjen el a tanárok új egyesületének a gyűlésére, vigyen magával fénymásolópapírt.
Amit ott Ő megígér azt azonnal adja írásba,a többi politikus nem dönthet pénzügyekben, kár is velük egy asztalhoz ülni.
Ha Orbán nem megy el akkor marad a sztrájk.
Aki Én
Szakmai ügyet csak hozzáértőkkel lehet intézni.
eye
palkovics, kezdjük azzal, hogy te mennyit zabálsz, piálsz, és kábítózol?
Tudod, a te korodban az emberek arcára már sok minden rá van írva...

palkovics, azt ismered (hallottál már róla), hogy ha az embereknek nem adnak más lehetőséget, akkor ... ?
Tárgyaló asztal?
Ahol mindig nektek van igazatok - az erő jogán?
Ti az utolsó utáni lehetőséget is eljátszottátok!!!

És az egészségüggyel kapcsolatos aljasságotok következményeként fellobbanó népvihar még csak ezután jön!...
Gyuri Géderről
"Palkovics: szakmai ügyet tüntetésen nehéz rendezni" Tisztelt Palkovics úr! Hidje el, nem nehéz rendezni. A kivitelezés rém egyszerű. Ön és a főnökei elhúznak a ... és átadják a helyet azoknak akik értenek a szakmához.
eugen4402
Segítek levonni a tanulságot: szakmai kérdésekkel nem kell megvárni a tüntetéseket, hanem előkészítési fázisban meghallgatni az érintettek véleményét..
bra048
Palkovics főbeszédőr meg jobb lenne, ha az "első számú sámánnal" egyeztetne ebben az
ügyben. Minden bizonnyal neki tudnia kell, hogy az oktatásban ki okozta a jelenlegi
helyzetet!,
bakegya
@kukac50: az várhatjátok hogy a vastagbőr adja a pofáját a tőle olyí idegen szakmaisághoz-valójában neki még alapdiplomája van a jogon is-szakterülete(MESTERSZAKOT NEM VÉDETT)-de már ez is részletkérdéssé degradálódott-annyit loptak csaltak már ezek hogy életük végéig nem lesz szükségük szakértelemmel végzett munkából megélni.
nusika
@kukac50: "azonnal adja írásba,"- saját mondása - ne azt figyeljétek amit mondok, hanem amit csinálok!!!Még a tüntetés beszédeket, amit millióan hallgatnak, azt is félremagyarázzák!
eye
Mostantól leírom, hogy kikre nem bíznék egy három hete mosatlan lyukas zoknit sem:

Pl a tésztaarcú palkovicsra sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.