Összesen 3960 hektár bérelt állami földterülethez jutott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester azzal, hogy megszerezte a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) Zrt. jogutódjaként működő herceghalmi Agrosystem Zrt.-t - írja az agrárszektor.hu.

Hosszú évtizedekig zsírosodhat tovább

Az Agrosystem a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Zrt. (jog)utódjaként működik, amely viszont a hasonló nevű állami gazdaság 2001-es privatizációja után jött létre. 

Az Agrosystem Zrt. összesen 3960 hektár földterületet bérel az NFA-tól, és minden ingatlan bérleti ideje 2051.08.31-án jár le – közölte az agrárszektor.hu-val a nemzeti földalap. 

Az cég  bérelt területeiből a tavaly év végén zárult, első földeladási szakaszban összesen 1518 hektárt hirdettek meg, amelyből ténylegesen 765 hektárt adtak el. Az idén pedig árverésekkel 784 hektárt, hirdetményekkel 28 hektárt kívánnak értékesíteni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A túlvilágra még ő sem viheti el a vagyont. "Kiccsaládjától" meg vissza lesz véve a nemzet vagyona, ha majd lesz igazságszolgáltatás Magyarországon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
A túlvilágra még ő sem viheti el a vagyont. "Kiccsaládjától" meg vissza lesz véve a nemzet vagyona, ha majd lesz igazságszolgáltatás Magyarországon.
Toby
Megművelni sok, kriptának meg nagy !
Hellcat
Szerintem megint csak odamentek hozzá..."Cimbora most vettél még 4000 hektárt, itt írd szépen alá...majd mi foglalkozunk vele neked csak a neved kell. Köszi!"
relleporp
Vastagon lesz majd a föld a sírján, mint bőr a pofáján. Onnan biztos nem fog kimászni.
nezelodo
Nem strómancsere történt véletlenül? Mert ki az a hülye, hogy úgy vesz földet, hogy csak 35 év múlva kapja meg? Na mindegy, picivel bővül az a csöpp családi gazdaság, amit több választási programban kiabált a hordószónok, a népek meg elhitték, hogy ötven-száz hektáron gazdálkodhatnak. Persze az új József Nádor, meg a Brunszvikok reinkarnációja. Lehet, hogy még a Dréherek is kikelnek a családi mauzóleumból, egy kis tőlük elorozott birtokért, de nem sok esélyük lesz a gázszerelővel szemben a sajátjukhoz.
Ráadásul a hazai mg-ság egyik gyöngyszeme, egy kutatóintézettel a háta mögött, (Mv), amit éppen most szándékozik a kormány felfejleszteni. A frissen kinevezett megbízott a térségben majd kézbe veszi az ügyet, talán még a papa építőanyag feldolgozóját sem meszeli el a közakarat, azbesztestül. Majdnem a Nemzeti Parkot mondtam de azok megmukkanni se mernek az ügyben. A pofátlanság egyre fokozódik.
levarosbukta
Egész nyugodtan írhatjátok azt is hogy Orbán Viktor ismét hatalmas földterülethez jutott. Úgy is tudja mindenki.
zöldszem
@nezelodo: Azzal Te is tisztában vagy velem és sokan másokkal együtt, hogy az a 25 milliárdos vagyon, amit 5 és alatt egy falusi gázszerelőnek összelapátolnak nem több mint 5 év alatt az nem az övé! Ki hiszi el, hogy a gázszerelő milliárdos lett, miközben miniszter barátja 1,7 millióból "csöveskedik"??? Hisz "tudjuk" semmije nincs! A nevén! Orbán a koldus miniszter!!! Fizet valamennyit (milliókat) havonta a mangalicának, hogy vigye a céget a "tejszín" meg az övé ...
Orbán a bíróságokat és az ügyészséget, NAV-ot saját kézben tartja.
Innentől kezdve nincs az a lopás, ami bűncselekmény lenne.
justhpeter
Borzasztó lehet húsz-harminc évig reménykedni, hogy ne legyen rendszerváltás. Mert ugye, ha lesz, öregségére megint a nyomor lesz az osztályrésze.
zöldszem
@zöldszem: hopsz javítás!
hogy az a 25 milliárdos vagyon, amit egy falusi gázszerelőnek összelapátolnak nem több mint 5 év alatt...
qxy
@Dr. Felipe: sajnos az van messze nem a karácsony IGAZSÁG SZOLGÁLTATÁS:???Ameddig Magyar politikusok vannak addig nem is lesz
lampa laz
"Mocskos mód" ragad rá a föld, annyi bizonyos.
pbalage
@X-ray: hát én nem tudom, hogy abban mi a rosseb az ügyesség, hogy
"Te Lőrinckém, ehun van e 5000 köbméter főd. Átalveszed, utánna majdan mink is kérünk valamit."
Borsodi
Ezen már nem tudok meglepődni,majd ha azt írják Mészáros Lőrinc tévedésből megvette Magyarországot, de rögtön hálából Orbán Viktornak adta.
kabóca
Orbán üzent Brüsszelnek: "harcba hívjuk Magyarország polgárait". Nehogy komolyan vegyék a polgárok, mert ha harc lesz, akkor az az eltüntetett nemzeti vagyonért és a jogállamért lesz. (Előtte meghívjuk P.P.-t egy ebédre.
Jozefina
A Mészáros nevű orbán családi maffia növekedett. Kiváncsi leszek Mészáros miket fog mondani majd az elszámoltatásakor!!!???
filszlo1
Én felásatnám mindegyikkel rendszerűk bukása esetén hátuk mögött két három verőlegénnyel de csak azt amit elfelejtettek hasznosan megművelni !!!
filszlo1
@Dr. Felipe: Hát az egy nagy kérdés???
Toby
Sunyisztánban hamarosan a megyék is a legnagyobb "földnyerőkről" lesznek elnevezve !
vadnarancs
Méghogy a parasztok rosszul élnek... Ha a csuti vezírek abba fektetnek, akkor abban nagy lóvé van!
világlátó
@Borsodi: Nagyon helyes észrevétel. Én azon lepődnék meg ha bárki meglepődne mindezen ebben a hazában. Azt hiszem sokan úgy gondolják, hagyjuk ezt a mélységes csibészséget megtörténni, ne is avatkozzunk közbe, talán így kevesebbektől kell majd visszavenni az átjátszott hektár százezreket.Mert hogy egyszer igazságot kell tenni ezen a téren is, az ugye elkerülhetetlen? Csak állunk és nézünk megdöbbenve , mi történik itt.
Talán ha most már megtudhatnánk a 2014 es választási program, a " folytatjuk " lényegét.Éppen itt az ideje, hogy lássuk Magyarország szándékait itt a Kárpát medencében.
Mit akar az országgal Orbán Viktor? Hová akar eljutni? Mit tervez a magyar társadalommal, a magyar néppel? Mit akar a jó magyarokkal és mit tervez a rossz magyarokkal?
Hogy gondolja az önálló életre, önfenntartásra képes nemzetállam felépítését?Kikkel akar együttműködni ennek az önálló nemzetállamnak a felépítése során?
Azt már hallottuk a parlament felsőházi termében tett beszédéből amit több száz papnak, lelkésznek, püspöknek és Erdő Péter bíborosnak tartott, hogy az országot a hazai egyházak fogják kiemelni a válságból, azzal, hogy helyet kapnak az állam irányításában.
De azok akik erről mit sem tudnak, azok hová legyenek? Hogy tudjuk meg , mit kell tennünk ahhoz hogy a jó magyarok csoportjához soroljanak, azon kívül, hogy a fidesz tagjává kell lennünk?Azt is tudjuk hogy az egyházi uradalmakat is nekünk kell megművelnünk a kilenceddel és a tizeddel,vagy olyan adóval, ami kompenzálja távolmaradásunkat a drága jó anyaföldtől.
Olvashatjuk itt - ott hogy a Horthy időben micsoda jó világ volt. Ilyenkor mindig arra gondolok,, hát ezért nem tanítják a magyar történelmet. Helyette néhány mélymagyar bérfirkász szokmányban írhatja a hamis illúziókat kergető fidesz választóknak a 20 -as, 30 - as évek békebeli időszakának szirupos történeteit. Imádjuk nézni az ez idők alatt készült magyar filmeket, Jávorral, Kabossal, Máyi Gerővel, Somlaival, és a híres magyar dívákkal.
világlátó
A Pesten élő urak, élték a felső tízezer gondtalan, vagy csak látszólag gondtalan életüket, uradalmak cseréltek gazdát egy egy pezsgős éjszakán a kaszinóban, néha leruccantak vidéki birtokaikra, megnézni, elvetették e a tarhonyát, eligazítani az intézőt, a gazdatisztet.
Most ugyanez körvonalazódik, talán a külsőség modernebb, de a lényeg ugyanaz.
Új magyar arisztokrácia nő ki a parlament padsoraiból.Mi pedig mindezt úgy nézzük, mint a moziban. Tetszettünk volna forradalmat csinálni ! mondta egy művelt magyar ember aki az orvostörténeti intézet, múzeum tudós munkatársa volt.
Nem volt forradalmi helyzet, ahogy most sincs forradalmi helyzet. Hiányzik néhány feltétele a forradalomnak.Ahogy elnézem ez a deficit még csak tovább nő.Megérdemeljük.
prime777
@zöldszem: "Orbán a bíróságokat és az ügyészséget, NAV-ot saját kézben tartja.
Innentől kezdve nincs az a lopás, ami bűncselekmény lenne."
Nagyon szépen leírtad a lényeget.
Ezt csak is így lehet megtenni.
Amúgy ez soha nem fog megváltozni jöjjön akármilyen kormány is.
A hatalomhoz hozzátartoznak ezek a szervek,hiszen a politika valamilyen szinten behálózza,átszövi őket.
Ez szerintem mindenhol a világon így megy,max nem ekkora mértékben.
zöldszem
@prime777: Sajnos nincs ügyész aki vádat emelne ellenük, aztán ha a csoda folytán eljutnak az ügyek bíróságig, ott nincs bíró aki elítélje ezeket a gazembereket...
Lengyelországban a gazdasági miniszter lemondott, miután a vagyonbevallásában nem tüntette fel az 1.4 millió ft értékű órát...
Egy dán képviselőnő lemondott mert rossz kártyával fizetett a boltban, és az állam költségvetésének a terhére vette a gyermekének a babapelenkát...
Románia:Adrian Nastase
Itthon?Az alföldbikája gyerekének a nevén budai kúria...Rogán Toni ingatlanai böfögésre tágulnak, az MSZP néni 1 milliárdért vesz földet, Mészáros naponta vásárolgat 200 milliárdokért földeket...nem sorolom!

Kellemes ünnepeket!
prime777
@zöldszem: Neked is kellemes nyuszit Zöldszem!
Borsodi
@zöldszem: Bocs,hogy írok ,csak nem vagy beteg ?, Nagyon hiányzik a véleményed .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.