Látványosan tagadja meg az általa papíron vallott polgári és keresztény értékeket a Fidesz, törzsszavazói azonban nagyon erős közösséget alkotnak, és az „összetartás tűzön-vízen át” motivációja gyakran felülírja még személyes tapasztalataikat is. A HVG nem reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a fideszesek komoly kisebbségtudattal rendelkeznek, és egyre kevésbé vállalkoznak kormánybarát álláspontjuk nyilvános megvédésére. Különösen az oktatás és az egészségügy területén érzékelik a szavak és a tettek közti szakadékot, de hajlanak a megbocsátásra.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@1magyar: 07:30
Belpolitikai okok miatt szerintem is jól jött a Fidesznek a menekültválság. Rettegést gerjesztve egyben tudja tartani híveit.
Azt, hogy jól kezelte vagy kezeli a migráns kérdést, még nem lehet tudni. Mire véget ér a válság, kiderül.
Könnyen elképzelhető még egy-két pávatáncos fordulat az ügyben. Például a menekültek befogadásával kapcsolatban. ( Az uniós pénzek megvonása és az ellopható pénz megszűnése sok minden befolyásolhat)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Sziszifusz: Eurómilliárdokat adnak a törököknek azért, hogy ne engedjék ide a migráncsokat.
Fizetünk azért, hogy ne támadják meg a biofegyverek a kontinensüket? Ennek evidensnek kellene lenni, hogy nem jöhetnek ide vízum és papírok nélkül, átgyalogolva a határon.
Ennek a pénznek lenne helye az uniós állampolgárok zsebeiben is, annál is inkább mivel mi kerestük meg, a banya meg osztogatja.
Sziszifusz
@1magyar: 07:46
Ha arra gondolsz, hogy szétlopták a nemzeti vagyont, akkor igazad van. Megtették ezt a hazai politikusok és potentátjaik. Jelenleg is ezt folytatják.
Ezek egymástól csak a pofátlanság mértékében különböznek.
1magyar
Védelmi pénznek hívják a köztudatban, ha azért fizetsz, hogy ne támadják meg az üzletedet.
Ez így országonként büntetendő, de merkel fizet vagy rászabadítja a népeinkre a muszlimokat.
Pestilence
A tudatlanság és/vagy becstelenség tartja őket a fidesz mellett.

A tudatlanság fakadhat tájékozatlanságból (amiről néhányan biztosan nem tehetnek, mert csak arra van lehetőségük, hogy az M1-et nézik) vagy sima sötétségből. Mert aki látja, hogy mi megy itt, és azt hiszi, hogy ez normális, sőt jó, az nem teljesen százas.

A becstelenség eredhet abból, hogy valakit simán megvettek, és ezért hajlandó nyomogatni a gombokat és szakjózni a papagájkommandó lózungjait. Vagy csak annyi, hogy valamilyen előnye származik a kormány támogatásából, és csak az számit, hogy neki legyen jó, a többiek pedig felfordulhatnak.
coni
@Pestilence: "A tudatlanság és/vagy becstelenség tartja őket a fidesz mellett."
Pontosan. Az egyszerű emberek (milliók) azért fognak 2018-ban a Fideszre szavazni mert olcsóbb lett a disznóhús és olcssóbb lesz a rezsi (ritkábban ellenőrzik a kéményeket, az adónkból pótolják a közmű ráfizetéseket, stb).
2014-ben 1,3 Millióan szavaztak a kormányváltásra 8 Millió szavazóból...
Pestilence
@coni: Igen, és mint tudjuk, nyolcnak pont a kétharmada az 1,3.
Biztos a klikes matekkönyvekből tanultak számolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.