A brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes, magas fokozatát – jelentette be a belügyminiszter kedden a Parlamentben újságíróknak nyilatkozva.

 Pintér Sándor elmondta: a miniszterelnök döntött a terrorfokozat emeléséről. Ennek megfelelően járőröket és páncélozott gépjárműveket vezényelnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, továbbá a metrók területén és a Parlament előtti Kossuth téren a Terrorelhárítási Központ munkatársai is megjelennek. Kérdésre elmondta: a kettes a második legmagasabb fokozatú terrorkészültség.

Eddig a négyfokozatú skálán a hármas szint volt érvényben.

A belügyminiszter hozzátette: a kormányfő addig rendelte el ideiglenesen a kettes fokozatot, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésére érkezve korábban Papp Károly országos rendőrfőkapitány is beszámolt arról, hogy a brüsszeli robbantások nyomán fokozott ellenőrzést rendeltek el a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a metróállomások területén.

A rendőrfőkapitány azt mondta: az utasok szabadságát nem korlátozzák, de a rendőri jelenlétet és az ellenőrzést megerősítik. Arra a kérdésre, hogy ez a pályaudvarokra is kiterjed-e, Papp Károly azt mondta, ott már korábban megerősítették a rendőri biztosítást. Hozzátette: a társszervekkel folyamatosan egyeztetnek, s ennek függvényében döntenek a további intézkedésekről.

Mirkóczki Ádám jobbikos politikus, aki a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságnak is tagja, azt mondta: bízik benne, hogy a rendészeti bizottság keddi zárt ülésén a Belügyminisztérium, illetve a titkosszolgálatok képviselői részletesebb információkkal is tudnak szolgálni.

Az ellenzéki politikus szerint a nyugat-európai példák is bizonyítják, a megerősített biztonsági intézkedések ellenére is történnek merényletek. Ezzel együtt leszögezte: pártja minden olyan intézkedést támogat, amely Magyarország biztonságát fokozza, illetve szavatolja.

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke egyelőre nem kívánt nyilatkozni, azt mondta: az ülés után sajtótájékoztatót tart.

Kedd reggel robbanások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson. A legfrissebb információk szerint tizenhárom halottja és harmincöt súlyos sebesültje van a detonációknak – tájékoztatott a VRT belga közszolgálati televízió.

120 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vegre kielheti magat a csuti Munchausen a TEK ide-oda vezenyleseben...
A metron mar igy is alig mernek jarni az emberek, nem kell oda robbantas, eleg, ha kihuznak egy teglat a falbol,...Bedol az magatol is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Vegre kielheti magat a csuti Munchausen a TEK ide-oda vezenyleseben...
A metron mar igy is alig mernek jarni az emberek, nem kell oda robbantas, eleg, ha kihuznak egy teglat a falbol,...Bedol az magatol is...
JAJMÁR
Mit jelentett a 3-as, vagy a 4-es? Ha a metróállomások és repülőtér ellenőrzését nem.
(A páncélozott gépjárművek mit akadályoznak meg?)
Hellcat
Ez annyira morbid, hogy arra nincs szó...mintha arra várt volna a qrbán, hogy legyen már végre valami terrortámadás, had kelthesse a pánikot újra idehaza.
Szókrakész
Emberek!

Itt Brüsszelben emberek haltak meg.
Még nem tudni miért?

És ha tényleg tenortámadás volt?
Higgye el mindenki, hogy a tenoristáknál mi is slágerlistásak vagyunk.
Jobb félni, mint megijedni!!!
Szókrakész
Terrortámadás volt!

Jogos az intézkedése.
Szókrakész
Miért Orbánt szidjátok?
Minden vezetőnek ez a feladata.
Megvédeni a népet.
És inkább csak cirkálgassanak nálunk a TEKes(tökös) legények, mint kijárási tilalom és No Phone legyen, mint Belgiumban.
papa.49
Ez most jól jött a csutifélkegyelműnek, jobban mint egy falatkenyér))))))))))
silber13
@Szókrakész: Ne félj, ez a csúti zseb-Wallenstein - ha a legcsekélyebb alkalom adódk rá - bizony be fogja vezetni, amiket felsoroltál
Szókrakész
@silber13: Majd ha Gyurcsány megint menekülteket tart(bújtat?) a házában, akkor ott tartsák az első házkutatást.
Ha Gyurcsány megint a kerítés túloldalára megy menekültsimogatni, akkor ő legyen az első, aki ki lesz hallgatva, telefonja, net ellenőrizve.
silber13
@Szókrakész: Gyurcsány fóbiád lenne?? Csodálkozom!:-)) Vagy csak ez a divat, ez a sikk?
Szókrakész
@silber13: Itt rengeteg az Orbán fóbiás.
Gondoltam kicsit bővítem a felhozatalt.
Csak hogy az ok-okozati összefüggéseket ki lehessen vesézni.
Mert minden összefügg mindennel.
karma1
@Szókrakész: Felejtsd mar el azt a mantrat, amit beledvert orban! Brusszelben biztos, hogy NEM a frissen beengedett menekultek robbantgatnak TERVSZERUEN, hanem a mar masodik-, harmadik generacios, unatkozo ex-algeriaiak! A Bataclannal is ok mukodtek kozre, mig a most elfogott szir terrorista onfeledt molylepke modjara utazgatott keresztul-kasul Magyarorszagon, mert orban b@szott regisztralni oket... Ahogy lett volna ujjlenyomata, irisz-fenykepe, szinte azonnal kibukott volna a rutin Interpol-=egyeztetesnel. ... De orbant ez kurvara nem erdekli...

Mikor fogjatok mar fol, hogy semmi massal nem tudja eltakarni a sajat disznosagait, csak a menekultekkel! Addig se a Hatvanpusztai kastelyaival foglalkoznak, meg a stromanjaival, meg a tunteto tanarakkal, hanem fosnak az orban altal felvazolt pokoli terroristaveszelytol... Szombaton voltak itt vendegeink Angliabol, a ferjem rokonai, Errol is beszeltunk.

Ne tudd meg, mit mondtak orbanrol... Eloszor nem kapcsoltak ossze a szemelyemmel a magyarsagot meg a miniszterelnokot... Nadeaztan... Volt nehany kerdesuk, amire meg tevedesbol sem tudtam volna jot valaszolni, igazolni a tetteit... Lattak a zavaromat, mondtam, hogy en nem politizalok, - hogy elvegyem ennek a kerdesnek az elet...
orban most indiantancot jar oromeben, mert meg azt is mondhatja, hogy a ma.o.-i eu-s kepviselok is eletveszelyben voltak, pedig ok milyen ertekesek... Errol fog szolni a kovetkezo riport...
Nem vettetek eszre, hogy szijjaspetya vagy egy honapja seholsincs? Na, most majd reszvetet nyilvanit a belga nagykovetsegen, az tuti, es valami nagy deklaraciot fog kiadni. (Ami persze habony muve lesz)
Tudj rola, hogy meg a madar csiripelese is kontrollalva van, nem hogy a magyar hirek. (Lasd Juhasz Peter agyonvagdalt videoja a TV2-n)
Szókrakész
@karma1: "Felejtsd mar el azt a mantrat, amit beledvert orban! Brusszelben biztos, hogy NEM a frissen beengedett menekultek robbantgatnak TERVSZERUEN, hanem a mar masodik-, harmadik generacios, unatkozo ex-algeriaiak! "

Na pont itt igazoltad vissza a kvóta elleni tiltakozás jogosságát és az EU elqrt politikáját, Merkel banya utilapujának szükségességét..
Ha abban a "jólétben" ezt teszik, akkor itt mit tennének a 47 ezres szocmunkás 2. generációsok?

"Mikor fogjatok mar fol, hogy semmi massal nem tudja eltakarni a sajat disznosagait, csak a menekultekkel! "

Most azt mondod, hogy Orbán érdeke volt ez is, hogy ne a lopásaival foglalkozzunk?

A mai buli nem Orbánról szól.
Ő is csak szörfözik rajta.
karma1
@Szókrakész: Igen, azt mondom! Magyarorszag tul kicsi ahhoz, hogy orban meg merjen kockaztatni egy provokaciot, mert akiket folhasznalhatna egy ilyen mubalhera, azok mar nagyon ismertek... (Kubatov biztosan szivesen kolcsonzi a kemenymagjat orbannak).
Nem tudom, mit erthettel felre a vendegeinkkel kapcsolatban: mikor tisztaztuk, hogy en magyar vagyok, akkor maguktol emlitettek orbant, es nagyon finoman fogalmazva - hogy engem, mint masik magyart meg ne bantsanak - , egy erthetetlen celokert , akar korrupcioval is harcolo rebelliskent, multszazadi hoskent aposztrofaltak a szemelyet...
(Megse mondhattak, hogy mekkora balf@sz a vezir? Meg ok annal sokkal finomabb uriemberek voltak, a harombol ketto speciel tanar volt, egy hazaspar, es a hazaspar holgytagjanak a novere jott meg veluk, aki konyvtaros . Erdekes modon ok NEM f@snak a menekultektol. Vajon miert nem? Meg tudnad nekem indokolni? Pedig Cameron se szazas, mert nekik eszuk agaban sincs az Uniobol kilepni).
Turok
@Szókrakész: Addig senki nem fogja felfogni a helyzet súlyosságát, amíg itthon is nem történik egy hasonló terrortámadás. Addig csak az "Orbán rohadjon meg" szintig jutnak el sajnos.
Szókrakész
@karma1: Az egész az EU, Merkel migráncs és EU-s határvédelmi politikájának csődje.
Az hogy most Orbán felé lejt a pálya és azon szörfözhet számára hatalmas szerencse.
Designer
Hamarosan itt a szükségállapot! Még 1-2 robbantás tőlünk 1200 km-re...
karma1
@Turok: Volt mar itt Aranykez utcai robbantas... Ja, hogy akkor nem lehetett migransozni? AZ a robbantas nem terrorista robbantas volt, csak mezei bergyilok, Fenyo kinyirasara...
Aki ott halt meg, az "csak" buncselekmeny aldozata lett, nem terrorcselekmenye...
Hidd el, Magyarorszagon NEM lesz migransok altal elkovetett terrorcselekmeny, mert onnan meg a haborus menekultek is elmenekulnek,,, Nincs politikai jelentosege, ha egy robbantassal bekavarnak, a vilagon semmi sem fog tortenni...
verum
Most? Minek?
Mit fog tenni egy tényleges terror támadáskor?
papa.49
@verum: Ezerrel elhúzza a csíkot a ruszkikhoz))))))))
1magyar
@verum: A megelőzés fontosabb mintha már akkor lenne készültség ha megtörtént.
verum
@1magyar: - és hogy előznék meg? Ha nem telefonálnak előre, hogy robbantani fognak, csak akkor vesszük észre, ha már szétrepült kezünk, lábunk!
Gondolod, hogy a terroristák megijednek a Tekesek jelenlététől?
Ha van infó, hogy valami készülőben, akkor jogos a megelőzés. De van ilyen?
Vagy csak retteg a trónján a nagyvezír és katonákat akar maga körül?
karma1
@verum: Hat ez az! Mert mar most is fobias, de akkor olyan hiszteriat es panikot fog kelteni, amibe pont azok pusztulhatnak bele, akik nem is tehetnek semmirol sem...
verum
@karma1: - és ez csak az egyik baj. Mivel retteg és kapkod, ezért a tényleges baj teljesen készületlenül fogja érni.
Belegondolt valaki, mi lenne nálunk egy ilyen tömeges sérülés és haláleset után?
Hányat vinne el a mentő és hova?
Civilek segítsége nélkül itt több százan halnának meg egyetlen robbantás esetén.
1magyar
@verum: Abban igazad van, hogy nem fognak szólni, hogymost robbantunk, de azért ha ezek e tekesek talán kiszúrnak valami gyanúsat van egy esély.
Én kitakarítanék minden muszlimot Európából.
verum
@1magyar: - igen, ha előbb van infó. De a vakvilágban nem fognak semmit kiszúrni.
A megelőzés az ügynökhálózaton múlik, a beépüléseken.
De itt szerintem nyomokban sincs ilyen.
Csak Isten kegyelmére vagyunk hagyatkozva, mert ez a vezetés fabatkát sem ér.
zöldszem
@Turok: Azt a sok disznóság amit Orbán és bandája véghez vitt, visz azt nem közömbösíti a migránsügy intézése. Orbánnak úgy jött ez a menekülthullám, mint az isteni áldás. Épp kezdtek fogyni az ellenségek, meg egyre több gennyes disznóság felhalmozódni. Aztán huss, egy pillanat alatt elment mind a levesbe és a nép sok hónapja a menekülteken rugózik. Nem foglalkozik a NAV balhéval, a Questor üggyel, a kitiltási botránnyal, a Paks 2-vel, az állami földek lenyúlásával, meg egyéb "hülyeségekkel"? A terroristákat senki és semmi nem fogja megállítani!!!
1magyar
@verum: Ebből a szempontból ez a vezetés ér legtöbbet az unióban. Hidd el, hogy Orbánék nagyon jól kezelik. De a legjobb az lenne, hogy az összes menekültet és muszlimot (kivéve aki 30-50 éve él itt és nem csinált semmit) eltakarítanák az országból.
karma1
@verum: Ezt probaltam meg eddig ecsetelni, de latom, most mar Te is ratapintottal a lenyegre: IGY VAN! orban teljesen kiszamithatatlan, de m,eg mindig nem akarja masnak atadni a dontest semmiben sem, igy a tuzparancsot is o fogja kiadni, mert ezt a jatekot o talalta ki, es ehhez mindenkinek asszisztalnia kell... Ez van, amikor a fedelzetmester leszol a galyaraboknak: "Na ti brigantik, jo hirt mondok: mindenkinek megtriplazzuk a rumadagjat! A rossz hir: a kapitany vizisielni akar!"

Mindent, de MINDENT ennek rendel ala, es ez lesz a legnagyobb fatyol az o es a tobbi fideszes gazsagaira! Addig a kutya se fog rajuk figyelni, nem erdekes, mennyit lopnak, nem erdekes, hogy mindent titkositani akarnak a konnyebb lopas erdekeben, nem erdekes, hogy hany kastelyban el Hatvanpusztan orban meg a pereputtya, es az sem erdekes, hogy recsolke kiralylany lesz a magyar turisztika osanyja, meg oktato a Corvinuson...
(Aki tudja, -csinalja, aki nem tudja - tanitja. Ezt nem en mondom, valami hulye talalta ki ezt a mondast, sztem a mi tanaraink igenis nagyon jol kepzett pedagogusok...)
zöldszem
@1magyar: A francia terrortámadást francia állampolgárok vitték véghez, az elkövetők ott születtek!
verum
@1magyar: - sajnos nem kezelik jól. Ráéreztek a veszélyre, de szakértelem híján össze-vissza kapkodnak, hatékonyság nulla.
Nem ők eredményesek, nem mi vagyunk a célország egyike.
verum
@zöldszem: - mert csatlakoztak az iszlám terroristákhoz. Azok szervezik be a helyieket, hogy keresztény pusztítsa keresztényt. :-(
1magyar
@verum: Ez a nagy szerencsénk. De ha lennének itt sokan bizony mi is célország lennénk, hiába vagyunk kicsik.
1magyar
@zöldszem: Lóf@t voltak franciák, csak az állampolgárságot már megkapott,ill. ott születettek voltak.
Tájékozódj mielőtt tényként írsz valamit.
verum
@1magyar: - csakhogy nem véletlenül nincsenek itt sokan. Mert előbb az erős országokat kell megrendíteni, aztán jöhet a többi.
Eu-s segítség nélkül mire képes a nagyvezír?
Legfeljebb a diktatórikus országok diktátorainál fog kuncsorogni pénzért, fegyverért, erősítésért.
Úgyhogy kis kakas kis szemétdombon jobb lenne, ha nem akarna nagyot kukorékolni!
1magyar
@verum: Az iszlámállam már ünnepel, olvasom valahol, persze a hülye nyanya akkora lehetőséget adott nekik, hogy már lassan tényleg átveszik az irányítást eu felett.
De valamelyik nagyhatalom támogatja őket, mert kizárt, hogy egyedül képesek a kontinenseket tönkretenni.
Ha akarnák egy hét alattaz utolsó ilyen bolondot is ki lehetne nyírni. Ez a beépülés már sok-sok éve elkezdődött, azért csinálják arab leszármazottak második, harmadik generációi.
zöldszem
@verum: Egy sunyi terrortámadást nem lehet kivédeni! Az, hogy a francia merénylet után 2 hétig fokozott volt az ellenőrzés semmit nem jelent. Most majd 2 hétig, vagy akár 2 hónapig ilyen készültség lesz semmit nem jelent. Utána? Ezek az események várhatóak bárhol, bármikor!
verum
@zöldszem: - igen, ebben egyetértek. Ezért is baromság Orbántól most ez a fene nagy készültség.
De hogy a menekültáradatnak nem lesz jó vége, azt bármikor borítékolom.
zöldszem
@1magyar: ezt írtam! "francia állampolgárok vitték véghez, az elkövetők ott születtek!"
Te ezt írtad:az állampolgárságot már megkapott,ill. ott születettek voltak.

Akkor miről is tájékozódjak??? Mit írtam én és mit írtál Te? Gyere tájékozódjunk mutasd az utat.
libellle
@verum: A kereszténység nálluk , mármint az IS-nél nem optio. Az egész azert történik, hogy ök uralhassák a világot. Itt kereszténység és hasonló téma csak századrangú kérdés. Amennyiben a nagy hitvallás lenne cseleketük lényege már a magyar miniszterelnököt régen kilötték volna. _Azokután amiket az az elmeháborodott beszél.
zöldszem
@verum: "De hogy a menekültáradatnak nem lesz jó vége, azt bármikor borítékolom."

Alapvetően senki, egyetlen EU-s ország nem tapsolt a dologért. Ez Orbán szövege, hogy ezt Európában ilyen-olyan politikai erők direkt akarják. Nem senki nem akarja, de még sem lehet mindenkit agyon lőni! Talán élhetővé kéne tenni az otthonukat, ha már a civilizált világ volt olyan jó, és szétkúrta.
verum
@zöldszem: - a mi otthonunkat is élhetővé kellene tenni talán. Miért is nem tesszük?
verum
@zöldszem: - ja, egyébként nem elég nem tapsolni az áradat miatt, hanem meg kellene akadályozni. És nem agyonlövéssel, hanem akit elkapnak papír és tartózkodási engedély nélkül, aki zöld határon jön, visszapenderíteni.
eugen4402
@zöldszem: Igen: bárhol, bármikor megismétlődhetnek a maihoz hasonló gyalázatos cselekedetek. A nemzetközi terrorizmus megint egy magasabb szintre lépett, mert Európa polgáraiban sikerült elültetni, sőt felizzítani a rettegés szikráját. Nemzetségtől és vallási hovatartozástól függetlenül vannak mindig emberek, akik állandó életveszélyben szeretnek élni, és úgy tűnik, már zavarta őket, hogy az öreg kontinensen évtizedek óta viszonylag békében éltünk, hát majd ők megmutatják...
bundi
@verum: @eugen4402: öööö...azt hiszem ezek érvényes papírokkal utaztak oda fehéroroszországból...mert nem arabok vagy szírek voltak...legalább is az oroszok szerint...
most akkor azt mondjátok eztán az oroszokat fehérosroszokat is terroristázni kell?...
www.pravdareport.com/news/hotspots/terror/22-03-2016/133885-belgium_terrorist_attack-0/
"Aleksei Dovbash, 27 years of age, was the first to have converted to Islam. He started communicating with radicals. His younger brother, 23-year-old Ivan, started shoring interest in radical movements as well," said the source, LifeNews reports. - See more at: www.pravdareport.com/news/hotspots/terror/22-03-2016/133885-belgium_terrorist_attack-0/#sthash.2d1yGtRR.dpuf
verum
@bundi: - terrorista az, aki terrorcselekményt követ el.
Vagy szerinted, ha néhány terrorista érvényes papírral utazgat, akkor nem is kell érvényes papírokat elvárni senkitől? Sőt, akinek nincsenek érvényes papírjai azok még sokkal veszélytelenebbek?
zöldszem
@verum: "a mi otthonunkat is élhetővé kellene tenni talán. Miért is nem tesszük?"
Ebben igazad van, de, most itt nem ez a téma.
Az EU-s országok aránylag rendben vannak. Persze nem vitatom egy percig sem, hogy nincs menekültügy nincs gond, nincs veszély. Van, de nem idehaza. És ez nem azért mert kerítésünk van, és nem azért mert Orbán meg véd. Azért, mert a menekülteknek (is) élhetetlen az ország!
eugen4402
@bundi: Nézd csak meg, mit írtam még a Pravda-hír elolvasása előtt:
"Nemzetségtől és vallási hovatartozástól függetlenül", tehát eleve nem címeztem egy embercsoportnak a dühömet, ill. azokat az aljas NEMEMBEREKET kárhoztatom, akik nem tudnak a rohadt seggükön megülni, gyűlölik a békét, mert ők mások élete árán is megvédik a saját szellemi torzulásaikat. Most éppen belaruszok voltak (ha igaz a Pravda info), de szélsőséges hulladék nélküli nép nincs is a világon...
bundi
@verum: de ha mondjuk egyes országok akik abban érdekeltek hogy az uniónak keresztbe tegyenek mondjuk...csak mondjuk...azzal gerjesztenek menekülthullámot, hogy szarrá bombázzák mások otthonát papírostól mindenestől...akár ukrajnában akár grúziában akár szíriában...és tudod az unióba csak vízummal léphetnének be a szírek...hoppácska a külképviseletet meg hogy hogy nem bezárták ...hát ez van...ja és akik robbantgattak eddig azoknak volt papírjuk...és ott éltek...vagy az oroszoktól mentek oda...mint akikről most beszélnek...és ezzel neki akarsz menni azoknak akiket az oroszok tolnak az unióra?...de lehet nincs igazam...
bundi
@eugen4402: vagy esetleg olyanok teszik akiket valaki pénzel...ellát anyaggal csak hogy a saját érdekeit szolgálják azzal, hogy az uniónak keresztbetegyenek...
verum
@bundi: - feltételezésem nekem is van, de ezt itt nem részletezem, mert a kereszténység és a Biblia nem trendi mostanság még Európában sem, nemhogy kis hazánkban.
Azonban egyet árulj el. Szerinted, akiknek kibombázták az otthonát, hogy veszik rá, hogy Európába meneküljenek, egy idegen kultúra és idegen vallás közé?
És miért kell ahhoz kibombázni az otthonokat, hogy rábeszéljék a migrációra a tömeget?
Mert nekem feltételezésem többek között, hogy a többségnek nincs kibombázva az otthona és nincs üldözve. Nem azt mondom, hogy senki, hanem hogy a többség nem igazi menekült.
1magyar
@zöldszem: salam abdeslam - ez a név azt mutatja neked, hogy echte francia pld?
eugen4402
@bundi: Ez egyértelmű...és még mindig nem gyanúsíthattunk senkit, mert legalább 8 - 10 potenciális "birodalom" neve számításba jöhet. (már délelőtt csóváltam a fejem, amikor a tévében említették, hogy a robbanások előtt arabul ordítoztak. A Markos-paródiák óta mindenki tud arab-hangzású blablát nyomatni.)
verum
@zöldszem: - de bizony pontosan arról van szó, hogy ki és hogy tudná élhetővé tenni egy ország életét! Mert ez a vezetőktől függ és attól, hogy egy nép mennyire tud érvényt szerezni jogainak, érdekeinek.
Egyébként a többivel, amit írtál egyetértek, magam is ezekre utaltam.
Az iszlám államok önmagukban is békétlenek, fanatikusak, a civilizált világ nélkül is. Hogy ez kiterjed Európára is, ez csak idő kérdése volt.
verum
@bundi: - és ehhez feltétlen egy európai jóléti országig kell vándorolni, ahol teljesen más a vallás és a kultúra? A többi gazdag iszlám ország, ahol nincs háború, miért nem várja őket tárt karokkal?
nezelodo
Ha most a készültség fokozásával kirajzottak a TEK legények a fontos, védendő helyekre, ki vigyáz a mi jó min.elnökünkre? Csak nem hagyták őrizetlenül a Cinegét, Felcsútot, Hatvanpusztán meg egyedül a Nárciszra marad a felelősség? És mi lesz a többi lakhelyével?
zöldszem
@1magyar: Ja, szóval a nevek!
Vona Gábor (szül. Zázrivecz Gábor),
Orsós (Orbán)
Semjén Zsolt
Navracsics Tibor
Lázár János
Martonyi János
Matolcsy György
Balog Zoltán
Völner Pál
Andy Vajna
Farkas Flórián... Akkor szerinted ők nem magyarok?
bundi
@verum: öööö...gondolom ezt azután írtad, miután utánaolvastál legalább egy kicsit a témának...
www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/06/daily-chart-15?fsrc=scn/tw/te/bl/ed/titleofpiecedispossessed
ugyanaz itt
www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/06/daily-chart-15?fsrc=scn/tw/te/bl/ed/titleofpiecedispossessed
magyarul itt:
propeller.hu/itthon/3202635-fokozatu-magas-terrorkeszultseget-rendelt-el-orban?all#c1569251
vagy itt:
www.atv.hu/kulfold/20150618-60-millio-menekult-el-vilagszerte
ez érthetőbb...nézz legalább utána...
csaladenes.egologo.ro/?p=743
és észrevetted, hogy a kb 60 millió menekült javarésze ott marad...csak egy kis részük megy európába...csak a török határon a menekülttáborokban 2 millióan élnek majdnem...kb ennyi...
verum
@bundi: - akkor én csak vizionálom, hogy Európába milliónyian jönnek?
Toby
@1magyar: Asszem az arab csávó Belgiumban születetett és belga állampolgár !
bundi
@verum: kb 1-2 millió a 60-ból
tudod nálatok jó a sajtója...errefelé ez természetes
itt inkább a kelet európaiakkal van gond...tudod velünk...itt mi vagyunk a mumusok
verum
@bundi: - hány kelet európai is robbantgat?
nemkati
Merkel az NDK-ban élt fiatal korában, és az egyesítés után nagyon erősen azért akart tenni, hogy a német nép bűnét valahogy jóvá tegye. Ezért elképzelhetetlen a számára, hogy ha valaki az életéért menekül a hazájából, azt ne fogadja be Németország, ha náluk kér menedéket. A világot nem az olyan emberek fogják előbbre vinni, akik minden muszlimot visszaküldenének oda, ahonnan jöttek, vagy pláne lemészárolnák őket, de főleg bezárnák előttük az ajtóikat. (Megjegyzem, rengeteg keresztény is menekül az arab világból, akiket éppen a kereszténységük miatt üldöznek.) Az viszi előbbre a világot, de legalábbis az mentene meg minket egy újabb világégéstől, ha minden rászorulónak menedéket, segítséget nyújtanánk. Ez a gyűlölet, ami sokakból árad, egyenes út a III. világháború felé.
zöldszem
@1magyar: Aha kultúra. Fidesz zsidó jó zsidó, Fidesz cigány jó cigány. A miniszterünknek a kultúra netovábbja a foci a szotyi köpködés! A fiatalok ma már a kötelezőolvasmányokat is DVN nézik, nemhogy olvasnának, könyvtárba járnának. A nyugdíjas klubba még él a népzene, a folklór! A TV-ben megy a Győzike só. Kisgrofó énekli a nézését+ a járását...
karma1
@verum: Emlekszel meg a Bader-Meinhof csoport "tevekenysegere? Meg az OAS-ra? Meg me'g egy csomo ilyen-olyan csoportocskara? Az egyedul tevekenykedo norveg tomeggyilkosrol nem is beszelve, aki egymaga 77 embert meszarolt le, foleg gyerekeket... Es ehhez nem kell, hogy valaki bevandorolt muszlim legyen, eleg, ha csak siman agyalagyult hulye, bunozo hajlamokkal, mert anyukaja nem szoptatta eleg sokaig, vagy mert az iskolaban gunyoltak a tobbiek.

Egyszeruen ezt a helyzetet vilagszerte az elet minosegenek drasztikus valtozasa hozza magaval, amiert foleg a politikusok felelosek, es sok minden mas is...

orbannak a sajat nepeert kellene felelosen kiallni, nem ijesztgetni, es foleg nem lenezni azokat, akiknek a hatan fat vagva szerezte meg a sulyos milliardjait...
Nem teszi, csak ijesztget, fenyeget, es szisztematikusan teszi tonkre, osztja meg a sajat nepet, orszagat...
karma1
@verum: 14.48-ra: Az, hogy valakinek van vagy nincs ervenyes utlevele, latod, ebben az esetben teljesen lenyegtelen: konnyebb elfogni azt, akinek nincs papirja, tehat MINDENKI, aki terrorcselekmenyt akar elkovetni, meg fogja tenni a legtobbet azert, hogy eszrevetlenul, tehat nagy biztonsagban utazgassanak, legyen fedotevekenyseguk, legyenek szurkek, hogy minden gyanun felul allhassanak...
Tudod, nem a 3 gyerekkel keritesen atmaszo csaladok tevekenykednek terroristakent, hanem azok, akik ismeretlen eredetu penzekbol, valamilyen utlevellel letelepedesi kotvenyeket vettek pl. Magyarorszagon, hogy rajtunk keresztul bejuthassanak az Unioba...Ehhe meg orban tapsikolt, hogy milyen jol is megy nekunk, milyen sok befekteto talalta meg Magyarorszagot befektetesi celorszagkent,.Az sem zavarta, hogyha konyharuha volt a fejukon, es arabul beszeltek, vagy eppen putyin orszagabol jottek, kigyurt testorokkel maguk korul.
Szegyen, ami most megtortent, de ez barmikor, barhol megtortenhet, sajnos...
Mézike
A terror támadás ellen nem lehet felkészülni.
Azzal hogy most ellenőriznek mindenkit, nem biztos hogy pont azt kapják, azokat kapják el akiket kellene. Nem biztos hogy a migránsok közt lesznek akik robbantai fognak. Persze jóval nagyobb ennek az esélye. De ezt kiszűrni nem lehet. Ezek profik. Úgy fognak bejönni az országba, vagy már itt is vannak, hogy az állunk leesik a csodálkozástól, ha megtörténik .
human
A TEK főnök most mondja a tévében, hogy a 2-es fokozat bevezetését konkrét információk nem indokolják. Tehát konkrét információjuk nincs arról, hogy támadást terveznének Magyarországon. Most tájékozódnak, beszélnek a külföldi társszervekkel addig fenn kívánják tartani a 2-es fokozatot.
kakaósbögre
nos,minek is a 2-es fokozat?hiszen nálunk nincsenek migránsok.megvédtek tőlük vagymi.
nemkati
@nyanya001: Ebből a Bakondiból süt a kontárság és a totális hozzánemértés. Egyáltalán, ki ez a pojáca? A wikipédia szerint
"2012. december 1-jétől Bakondi újabb pozíciót kapott, télügyi kormánybiztossá nevezték ki.[6] A 2013. évi dunai árvízi védekezés irányítója, majd miniszterelnöki megbízottként a helyreállítás vezetője volt augusztus 31-ig.[7] 2015. április 15-ével Bakondit nyugállományba helyezték."

Most viszont a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint miniszterelnöki megbízott, megbízatása 2015. május 1-től visszavonásig érvényes. Feladata: belbiztonsági kérdésekben történő szaktanácsadás.
Honnan tud ez az 0rbán ennyi kergemarhát összeszedni?
nyanya001
@nemkati: Akkor mondjál közülük egy normálisat.
nemkati
@nyanya001: ööööööö... izé... hmmmmmm... kell hogy legyen egy, de most nem jut eszembe. Alszom rá egyet, hátha reggelre eszembe jut.
Szókrakész
@zöldszem: Nagyon az a sanda gyanúm, hogy ez is a 9/11, spanyol, a londoni, a bostoni robbantás, a párizsi merénylet riszájkolása.
Megint megönmerényelte magát a...
soljanka
Orbán. Elrendelt... :) :) :)
Beleszarik ez ebbe.
Elrendelni csak mutyikat szokott.
pan
orbán harcai...
Ellenség sehol (a kutya sem akar idejönni), de azért orbán harcol.
Így könnyű... ellenség nélkül könnyű.
orbán sokadik szélmalomharca ez.
orbán a Don. Egy Don Quijote.

Engem nem vezetsz meg, te szarházi hatalomtechnikus-kisiparos!
bundi
@verum: biatorbágytól...az aranykéz utcán át (amihez azt rebesgetik pintéréknek is volt köze) vagy torgyánékon keresztül?...ki tudja...de azért ott is tudják hogyan kell...
ja és emiatt épp tegnap zárták le a lányomék sulijának az utcáját...
www.getwestlondon.co.uk/news/west-london-news/two-men-injured-broad-daylight-11078474
ők valószínúleg románok, vagy bolgárok voltak...kb 50 méterre a sulitól...
Desischado
Sajnos a terror fenyegetettség bármelyik országban lehet, de amit orbán művel, az gyalázat. Nyilván mi nem vagyunk potenciális célpont, mikor ott van Németország, Franciaország, Amerika, Belgium, és sorolhatnám. Az erős országokat veszik célba, és Karma jól írja, hogy nagyobb valószínűséggel terroristagyanús az, akinek letelepedési kötvénye van, mint az, aki a családjával próbál szerencsét. Ebből könnyen lehet III. világháború, - az égiek ne adják! - és ha lesz, ez első sorban az orbán féle paraziták felelőssége lesz!
karma1
@nyanya001: Nyanyam Draga, lehet, (sot biztos) hogy bakondi olyan sikhulye, amilyennek mutatja magat, ez egy dolog... De a BBC hiradojaban lattam, ahogy egy terkepen mutattak, hogy mely orszagok a legjobban fenyegetettek terrorcselekmenyekkel...
Akarki akarmit is mond, de a szamitogepes adatfeldolgozas alapjan Magyarorszag 100 %-ig biztonsagos orszagnak minosul, meg egy jopar balkani orszaggal karoltve...
Magyarul: ha lennenek is menekultjeink, azok NEM terrorista-gyanusak, legalabbis az eddigi tevekenyseguk alapjan, es semmifele politikai nyomast nem tudnanak elerni egy ma.o.-i robbantassal...
Szoval Bastya elvtars ismet felteheti a kerdest (ill. simicsko), hogy "Hat Bastya elvtars egy szar? Mar meg sem akarjak olni?"
A kutya nem torodik azzal, hogy mi fog tortenni a magyarokkal, van nekik eleg problemajuk robbantas nelkul is...
Ez az az eset, amikor a tolvaj tesz az aldozat zsebebe par forintot, mert megszanja az aldozatat...:o)))
zöldszem
@Szókrakész: A biztonsági intézkedések mint látható semmit sem érnek. Párizsban, Amerikában, Oroszországban... évekkel a terrortámadások előtt mindig felfegyverzett katonák járőröztek Eredmény? Közismert..
Orbán mája most hízik, köszönhető mind ez a terroristáknak. Megint, az-az tovább lehet gyűlölködni, terelni. Addig sem a vagyonosodásával foglalkozik a nép.
Nem csak ezeket a rohadékokat ítélik el, hanem azokat is akik ez elől a borzalom menekülnek!
Kihirdette a 2 fokozatot, és közben Bakondi az mondja idehaza nincs terrorfenyegetettség! Bravó, miért is a 2 fok?? Csak!
verum
@karma1: - igen, egyéni terrorakciók mindig voltak és gondolom, lesznek ezután is.
Azonban itt egy szervezet üzent háborút, olyan szervezet, amely a migránsokkal szivárog be. Véleményem szerint ezt elbagatellizálni nemhogy hiba, de egyenesen bűn.
karma1
@verum: Amiket fentebb en emlitettem, azok is nagyon jol szervezett szervezet volt, a Bader-Meinhof csoport, es az OAS is,... Mindig fel is vallaltak a robbantasokat, talan meg azt is, amit nem is ok csinaltak, de ezzel meg felelmetesebbe tehettek magukat...
En sem orulok annak, hogy szazezrevel jonnekm, valoban az lenne a jo, hogyha mindenki otthonmaradna, vagy legalabbis kozel az orszagahoz, hogy amikor mar rend van, hazamehessen.
De ez az 1-2 millio vegleg elkeseredett ember Nyugat Europat valasztotta, es az ottani megelhetesi szinvonalat...
Gondolj bele, Te mit tennel? Ha targyilagosan korulnezel most Magyarorszag helyzeteben, akkor azt tenned, hogy elhagyod a hazad, es elmesz Szlovakiaba? Bulgariaba? Romaniaba? Csehorszagba?Netan Oroszorszagba?Mongoliaba? Vagy a vegtelenul vonzo Azerbajdzsanba? Kinaba? Lefogadom 10 az 1-hez, hogy Ausztriaba mennel, pedig elmeletileg jobban kellene ismerned a kozvetlen az elsokent emlitett nehany orszag kozvetlenul hataros velunk, a tortenelmunk is kozos volt, es Visegradi 4-ek is vagyunk, de azert nem mennel arrafele, mert tudod, hogy a magyarokat mar mindenhol utaljak, nagyon keves orszag fogadna be most egy magyart, plane allampolgarnak.

Ausztriaba, Nemetorszagba, Angliaba, Amerikaba, Franciaorszagba, BARHOVA mennel, meg ha nem is ismered a nyelvet, mert egyszeruen tudod, hogy naluk biztonsagos es kiszamithato az elet, ha megszerzed az ottani allampolgarsagot, akkor az uj hazad ugyanugy kiall majd erted, mint az ott szuletett polgaraiert...
Nem itelnenek el a magatartasodert, pedig megelhetesi bevandorlonak minosulnel, legalabbis eloszor... Es lehet, hogy Te melyen katolikus vagy, Anglia meg inkabb anglikan es evangelikus, reformatus, baptista,..Megis befogadnanak...
verum
@karma1: - kevesen látják, hogy más az iszlám vallás, mint a keresztény (akár r.katolikus, akár evangélikus) és hogy a fanatizmus mit is jelent náluk. Európában azonos a kultúra, vallás, morális mérce. A keleti népeknél más. Amihez joguk van mindaddig, amíg másokra rá nem kényszerítik a magukét. Az életszínvonal kell nekik, de a vele járó szokás már nem és el sem viselik. Ez pedig olyan békétlenséghez drasztikus ellenségességhez vezet, ami nálunk nem megszokott, csak náluk.
Igen, ha nekem menekülni kellene Európába mennék valahova és nem keleti iszlám országba.
1magyar
Akik kígyókat melengetnek a keblükön - így járnak. Nem lehetne engedni, hogy a betelepülők használják saját vallásukat, szokásaikat.
Ha hazát cserél valaki, gondolja meg jól miért teszi,ne követelje,hogy a befogadó ország fogadja el a betelepülőét!
Tesze-tosza uniós vezetők, de a régiek sem fogták ezt fel- itt a következmény.
karma1
@verum: Na, azert az ir katolikusok rendesen ologetik a protestansokat, oszt mindketto az ir, tobb mint ezer eves kultura tagjai... Illetve az ir nemzet tagja az europai kulturanak...

Nem tudom, mennyire ismered az elmult 30-40 ev kivandorlasi, illetve bevandorlasi szokasait, de a nepvandorlas mindig is volt, csak nem ilyen nagy utemben, egyszerre, hanem folyamatosan.
Nemetorszagban es Angliaban peldaul a szemetgyujtes, kezeles, es nehany nagyon nehez gyari munka evtizedek ota torok vendegmunkasok (iszlamistak!) kezeben van, mert a nemetek nem igazan szeretnek beszennyezni a kezuket ezekkel a nehez fizikai munkakkal.
Ugy gondolom, az elmult 40 evben nem nagyon hallottal arrol, hogy torok vendegmunkasok kimagaslo terrorcselekmenyt hajtottak volna vegre, inkabb mi tudtuk azt Magyarorszagon, hogy jonnek az unnepek, mert a torok vendegmunkasok mennek keresztul a hazankon haza, majd az unnepek utan vissza Nemetorszagba... Ilyenkor Hegyeshalmon meg Roszkenel, Letenyenel mindig oriasi varakozasi ido volt, de incidens soha.
Angliaban a kereskedelmet tobb mint 70 %-ban indiaiak es pakisztaniak vegzik, - a hires londoni metrorobbantast megsem ok csinaltak...
Mi ezekrol otthon soha nem hallottunk tul sokat, mert sima ugy volt, es bennunket csak az unnepeken valo tumultus erintett, mas problema soha.
Ezeket nem meggyozeskepp, hanem egyszeru tenykent irom le, mert ez mindig kimarad valahogy abbol a szovegbol, amit muszlimokrol, menekultekrol, bevandorlokrol hintenek el a magyar sajtoban.
Ez is beletartozik a nagy kepbe,...
verum
@karma1: - "Mi ezekrol otthon soha nem hallottunk tul sokat, mert sima ugy volt, es bennunket csak az unnepeken valo tumultus erintett, mas problema soha."
Csakhogy azóta nemhogy hallunk róla, hanem kezdjük át is élni.
Vajon miért is...?
Az iszlám vallásról meglehet, annyit ismersz, mint a keresztényről. Ezt nem bántásból írom, csak utalok arra, hogy én ez ügyben nem a sajtóból tájékozódom.
karma1
@verum: En reformatus vagyok, mert az a resz, ahol Anyukamek szulettek, mindenki az volt, max. evangelikus...
Ismerem a katolikus es a reformatus vallas mibenletet, termeszetesen, az iszlamrol pedig kb. annyit tudok, amit mindenki atlagban. Igazad van, valoban nem foglalkoztam ezzel melyebben, mert nem erdekel.
Azokrol a torokokrol, pakisztaniakrol es indiaiakrol , akikrol en beszeltem, semmifele terrorcselekmenyt nem hallani, MOST sem,... Pedig mar koztuk is jo sok a masodik generacios bevandorlo.
Na jo, legyen igazad, most jutott eszembe egy "maganyos farkas", Ali Akcia, aki II. Janos Pal papa ellen kovetett el sikertelen merenyletet, o tenyleg torok szarmazasu diak volt, de meg neki is megbocsajtott a Papa, megg eleteben...

Jovanna, vannak koztuk nagyon szemetek is, igazad van... De az mindenhol van, nem orszaghatarhoz es nem nemzethez van ez kotve, hanem mindenhol elnek bunozok, fegyverbuzik, akik akkor ereznek csak orgazmust, ha egy AK47-est szorongathatnak...
Na de a hulyeseg mindenkinek alkotmanyos joga... Vagy valami ilyesmi...:o))
verum
@karma1: - nos, ha már vallás. Engem is református lelkész keresztelt, de nem tartom magam reformátusnak. Nincs olyan, hogy katolikus, vagy református vallás, - keresztény vallás van. A Biblia számomra nem tankönyv, vagy amolyan kulturális/hagyományos izé, hanem Isten parancsainak, tervének üzenete. Ezzel párhuzamosan, a Bibliát olvasva vannak ismereteim az iszlámról. Ez többet mond hidd el, mint a sajtó, vagy a feltételezések.
De ebbe itt és most nem mennék bele részletesen.
Mivel azonban a véleményem gyökerei ebből fakadnak, az a javaslatom, hogy maradjunk annyiban: te is másként látod a történéseket és én is. Ami nem baj, addig, amíg nem akarjuk a másikat kényszeríteni arra, hogy változtasson.
Pestilence
Már megint szórakoznak.
Ha el kellett rendelni a kettes fokozatot, akkor ez az idióta Bankondi ne mondja azt, hogy semmit nem kell tenni, megy tovább az élet, mint eddig, hanem végre valahára védjenek meg minket. Erre vártak.
Ha pedig csak hisztériakeltésből tették (ami sokkal valúszinűbb, mert mi nem vagyunk nagy játékosok Európában, hiába izzad a futsalminiszterünk), akkor menjenek a francba.

Egyébként (és ezért biztos meg fognak itt sokan (virtuálisan) kövezni) borzasztóan elkeseritő azt látni, hogy kis országunk nagy része el sem tudja képzelni azt, hogy létezik empátia, hogy nem lehet mindenkit kollektivan elitélni, hogy lehet azért segiteni, mert az ember úgy érzi, hogy ez a kötelessége, hogy nem minden migráns terrorista.

Megjegyzem, máshol a magyarok a migránsok, hiába tiltakozik ez ellen olyan hevesen a hibbant vezér és a sok magyarkodó rajongója. Az itt migráncsozók kérnék ki maguknak leghangosabban, ha egy kalap alá vennék őket a terroristákkal. És nem, ez nem más kategória.
karma1
@verum: Dehogy akarlak en kenyszeriteni barmire is! Bar tudod Te ezt nagyon jol!...:o)))Nem szeretnem, hogyha befolyasolhato lennel, minden szellel megfordulnal...:o)))Ahogy a meggyozodeseimtol engem sem nagyon lehet elteriteni, foleg, ha mindket oldalrol van nemi sajat tapasztalatom. De ez igy jo, en tisztelem a Te velemenyedet, es elismerem, hogy most Te vagy a nagyon nehez korulmenyek kozott.
Amit viszont en latok itt, az az, hogy muszlim, katolikus, anglikan mind-mind tud nagy bekessegben, elni, dolgozni, sot, hazasodnak is egymassal keresztbe. Ezzel kizarolag annyit akarok csak mondani, hogy jo erzekkel siman lehet KEZELNI ezt a kerdest, viszont lehet mestersegesen is felfujni, Olyan ez, mint az atomenergia: lehet gyogyitani vele, meg tomegpusztitani is...:o((
libellle
@Pestilence: Mitöl kellene és tudnának megvédeni azok a maffiozik ott Magyarországon. Hol volt tek és bakondi -orbán és az egész diszes banda amikor abdeslam ki és be járt Magyarországon. Még azután is ott volt amikor már az egész világon keresték. Ès Magyarországon ezt senkit nem érdekelt esetleg még segitetek is neki vagy másfelé néztek amikor meglátták? Azt hiszem kétszer ( de lehet háromszor) volt ott Magyarországon azután amit elkövetett Franciaországban.
verum
@karma1: - igen, tudom, a kényszerítést nem is rád értettem. Én szeretek beszélgetni alapvetően másként gondolkodókkal, ha hagyják - és te hagyod. :-)
Nem hiszem, hogy én lennék nehéz helyzetben. Mert nem ismered a hitem gyökereit, a gyűlölködés nem kenyerem és nem szándékom. Viszont a rosszra sosem fogom mondani, hogy jó.
Mivel azt hiszed, valamiféle gyűlöletkeltő ideológiának vagyok az áldozata, egy valamit mégis megemlítenék hitemről. Nem kell hogy elfogadd, akár meg is mosolyoghatod, de talán elfogadod, hogy nem az elfogultság és az előítélet vezérel.
Szóval a Biblia alapján Isten akarata, hogy legyenek országok, mivel nem csak egyéneket, hanem népeket is megítél. Az, hogy keveredés van, az, hogy népek tömegével özönlenek össze-vissza az nem vezet jóra. Ez a gonosz munkálkodása - és itt most nem utalnék senki/semmi konkrétumra. Márpedig Isten akarata ellen tenni sosem vezet jóra. Igen, tudom, hogy teljesen más vallású, szokású emberek tudnak békésen együtt élni, ha hagyják. Tudom, hogy a politika, a gonoszság az, ami egymás ellen fordítja őket. De ez is annak a következménye, ha egy nép elfordul Istentől és a maga törvényei szerint akar élni.
Magyarországon sok, nagyon sok a bűn, a korrupció és nem csak a vezetők részéről. Az átlagemberbe is beleivódott, hogy nem minden lopás, csalás bűn, főleg amit maga követ el. Hogy a haza, a család, a hűség, a másik tisztelete elavult fogalmak, a hit nem része azok életének sem, akik hívőknek vallják magukat. Tudom, hogy ez másutt is így van, de most rólunk, magyarokról beszélek.
Én úgy látom, hogy nekünk, magyaroknak a közeljövőben kétféle sors juthat. Hogy melyik, azt nem tudom. Az egyik, hogy egy diktátor karmai között fogunk vergődni sokáig. A másik, hogy Európával azonos sorsra jutva, az iszlám fog szétzilálni mindent.
Nem, ebbe nem tartozik bele, hogy minden iszlám hívőt gyűlölnék, de azt tudom, hogy nem nagyon létezik olyan iszlám hívő, akinek ne lenne mindennél fontosabb a hite.
verum
@karma1: - még valami. Isten le is írja, hogy a jövevényekkel hogyan kell bánni a befogadónak, hogy mik a jogai és mik a kötelességei. De egyénekről van szó, nem tömegről.

És az offolást enyhítve, megjegyezném, hogy úgy vélem. nagyon rosszul kezeli Orbán ezt az egész országvédelmet.Ha mégis sikerül neki, ennek ellenére, az szerintem csak Isten akarata lehet.
Turok
@zöldszem: Lassan majd nem lesz fontosabb kérdés Európában, mint a terrorizmus. Minden más el fog törpülni mellette.
verum
@Turok: - szerintem ennél rosszabb lesz, ha az emberek zöme megszokja.
Turok
@karma1: Ezeket nem is az érdekli, hogy mekkora jelentősége lesz egy terrorcselekménynek, hanem maga a terrorcselekmény. Ilyet meg kijelenteni, hogy Magyarországon nem lehet terrorcselekmény, ne haragudj, de butaság. Maffialeszámolásokat említesz, amelyek eddig is voltak bármely országokban, ezek mindennaposak most is. Majd amikor vérfürdőt rendeznek a terroristák Budapesten, mindenki Orbánt szidná, mert nem tett semmit. Most azért szidják, mert tesz. Ha van rajta sapka, azért, ha nincs, akkor meg azért...
Turok
@verum: Miért, Istenre kellene bízni az ország sorsát? Legalább ne röhögtess egy pogány embert:-)
verum
@Turok: - ha pogány vagy, mit törődsz Istennel és hogy mit mondok róla?
Turok
@verum: Mert ki tudnak akasztani az olyan hívők, akik még nyíltan fel is vállalják a hülyeségeiket. Már észrevettem máskor is, hogy állandóan próbálod Istent belekeverni a mondandóidba. Volt egy ismerősöm, aki azért nem dolgozott, mert Isten majd úgyis ad neki, egy másik meg, amikor a fia meghalt, csak annyit mondott közönyösen, Isten akarta így. Hát köszönöm...A terroristák is a saját Istenük nevében cselekszenek, Allah akaratából. Ne legyél olyan, mint a jehovák, ne téríts, ez nem az az oldal. Javaslom, hallgasd végig ezt a dalt, a szövege mindent elmond: www.youtube.com/watch?v=YLUV1NeWmMs Ezt a dalt játszanám le a gyerekeim hittan óráján is a papnak:-))
verum
@Turok: - nézd, mindenki elsősorban a saját nézetét, hitét alapján próbálja "belekeverni" mondandójába.
Ez az én hitem, nem kell hogy foglalkozz vele, ha te másként látod. Elnézésed kérem, ha kiakasztottalak, de a tapintat nem azt jelenti, hogy hazudjak olyasmit, amit szívesebben olvasol.
Én elfogadom a másfajta hitet, vagy hitetlenséget. Engem más dolog szokott kiakasztani, de ez itt off.
Bocsánat a kitérőért, nem nagyon szoktam vallási témába belemenni, most mégis így sikerült.
zöldszem
@Turok: A biztonsági intézkedések mint látható semmit sem érnek. Párizsban, Amerikában, Oroszországban... évekkel a terrortámadások előtt mindig felfegyverzett katonák járőröztek Eredmény? Közismert..
Kihirdette a 2 fokozatot, és közben Bakondi az mondja idehaza nincs terrorfenyegetettség!
Akkor? Mitől is véd, hogyan véd? Kerítéssel? Kinek higgyünk? Orbánnak Bakondinak?
karma1
@Turok: 11.42-re: Oke, akkor tekints engem annak az egy embernek, aki olyan hulye, hogy nem tud kulonbseget tenni egy terrorcselekmeny es egy maffialeszamolas, vagy eppen egy amokfuto norveg 77 aldozatat kovetelo cselekmenye kozott...
Ezt most halalkomolyan mondom, mert en vagyok az a szoke no, aki azt mondja, hogy nekem minden ilyen cselekmeny - Aranykez utcai robbantas, norveg naci tomeggyilkos, londoni metro robbanto, parizsi Bataclan, stb. - egy olyan BUNCSELEKMENY, ami a kormanyok (barmilyen kormanyok, amerikai, nemet, francia, magyar, izraeli) toketlensegebol kovetkeznek, mert a rendszerek megengedik, hogy felorult idiotak, drogbarok, szamito maffiozok kezebe kerulhessen egy komplett fegyverarzenal, es ezt senki se szurja ki, vagy eppen azt sem szurjak ki, ahogy robbanoanyagot, toltenyt, barmit beszereznek ezek a bunozok. Visszamehetunk addig, hogy valakinek erdekeben all ezeket a bunozoket mozgatni, hasznalni bergyilokra, balhekeltesre, de ne menjunk ennyire bele, mert nem errol van szo.

A rendszerek - MINDEN rendszer - hibajanak tartom, hogy ma egyes orszagokban szabadon lehessen lofegyvert, aknavetot, atombombat vasarolni, mert a kutya sem tartja nyilvan ezeket az embereket.
Mar nem is mondom Neked, hogy ez nalunk elo sem fordulhatna, olyan szigoruak az eloirasok a fegyvertartasra. De meg itt is akad olyan bunozo, aki betor egy tanyara, es ellopja a gazda engedellyel tartott vadaszfegyveret, es azzal lovi le a felesege szeretojet. Nem mondhatom, hogy nem tortenik meg, mert nagyon ritkan, de megtortenik.
Es meg mindig ugy erzem, hogy ezeket az eseteket el lehetne kerulni, megfelelo odafigyelessel, bizonyos torvenyek megszigoritasaval.(Amerikaban eleg nagy a felzudulas jelenleg a szabadon vasarolhato fegyverek nyilvantartasba vetele ellen, meg az ellen, hogy egyaltalan valami kovetheto rendszer legyen a fegyverek tulajdonjogi atlathatosagara).
Turok
@karma1: Valóban nagy probléma, hogy sok helyen szabadon vásárolhatóak a fegyverek, persze hogy be kellene tiltani, de hidd el, aki akar, az szerez mindenféleképp. Ugyanígy van ez a droggal is. Túl nagy pénzek vannak a háttérben, ez is igaz, ahogyan abban is igazad van, hogy minden bűncselekmény bűncselekmény. Számomra viszont akkor is más értékkel bír az, amikor valaki a felesége szeretőjét lövi le, mint amikor egy öngyilkos merénylő több száz, vagy ezer ártatlant kivégez.
Turok
@zöldszem: Ebből is látszik, nehéz ügy ez, de tenni kell valamit, hogy nehezebb dolguk legyen ezeknek a mocskoknak.
karma1
@verum: 11.37-re: Nem, a terrorizmust , a bunt, a korrupciot nem lehet megszokni, foleg nem az attol szenvedoknek... DE: Az ember egy rendkivul jol megszerkesztett teremtmeny: mindenfele erzesekre be van rendezkedve az agya es a szervezete is...Amikor orulni kell, akkor nevet es szarnyal, minden konnyen megy, minden pozitiv, hatekony. Amikor szomoru vagy, lehangolt, akkor semmi nem sikerul, sot, pszichoszomatikusan sulyosan megbetegszel, - ilyenkor tamad a legkonnyebben a rak... Viszont mivel az agyunk a jora, szepre vagyik, ezert torekszunk minden modon a jora, a harmoniara, megnyugvasra: vagyis nem lehet mestersegesen az emberi szervezetet magas adrenalinszinten tartani, mert elobb-utobb magas vernyomas problemak jelentkeznek, depresszio, es egy csomo mas baj is bekoszont,...
Tehat igenis, a szervezeted - ha akarod, ha nem - elobb-utobb megszokja a felelmet, a rettegest, (ilyenkor visszaall a magas adrenalinszint a normalisra, ), es ezt fogja elfogadni alapveto helyzetnek, es a felelmet az agy elzavarja a tudatalattinkba, Hosszan lehetne errol beszelni, hogy a katonak "batorsaga" is inkabb ennek a jelensegnek volt koszonheto (eloszor kijottek a loveszarokbol rendkivul ovatosan, varva egy tamadast, aztan a 16. alkalommal azt mondtak, hogy 15-szor nem tortent semmi sem, most mar nem teszek meg minden ovintezkedest, es egyre batrabban jott elo, vegul semmi baja sem lett, es tudott esetleg segiteni egy nagyobb bajban levo bajtarsanak).
orbannak ez a legnagyobb bune, amit a magyarok ellen elkovet: mestersegesen tartja felelemben, lelki terrorban az orszag nem ra szavazo lakossagat, ezzel sulyosan megbetegitve, tonkreteve az emberek testet-lelket. (Kinek van kedve szeretkezni depresszioban, kilatastalansagban? Hogy szulessen egy uj nemzedek, sok gyerek?)
Es ez nehany ember kozmediakon keresztul sugallt mantraja az emberek fele,... Felelmetes...
karma1
@Turok: Ezzel csak azt akartam mondani, hogy igen, aki nagyon akar , az talal fegyvert, bomba alapanyagot, es megcsinalja a sajat balhejat.
Beteg ideologiak, maganyos tomeggyilkosok pedig mindenhol es minden korban "kepzodtek", hiszen nem vagyunk egyformak - szerencsere.
Turok
@karma1: Lassan az a helyzet áll elő, mint Hirosima idejében. Ártatlan civilekkel együtt véget vetni a terrorizmusnak, vagy veszni hagyni Európát. Nehéz a döntés, ugye?
verum
@karma1: -
"A hit soha nem tudja, merre vezetik de ismeri és szereti azt, Aki vezeti." (Oswald J. Chambers)
zöldszem
@Turok: Mondjuk magasabb szinten, ott fönt NATO szinten, nem jutottak még el odáig, hogy azt a pár 10 ezer IS szarházit eltüntessék a föld szénéről. Annak idején Szaddam ellen tudtak harcolni? Szaddam hadserege százszor különb jobban felszerelt volt mit ezek a fos IS. Hány ártatlan európai ember áldozat kell még, hogy a NATO lerohanja és megsemmisítse ezt a szervezetet. Azért van, hogy megvédje a tagországok állampolgárait!!! A biztonsági védekezés lássuk be, vagy is lássák be semmit nem ér!!! Kerítés, regisztrálás meg a tököm tudja mi. Nézd meg, a 3 szarházi, papírokkal repülőn vámvizsgálaton keresztül jött Európába!!! Tüntessék el a földfelszínről a bandát, és utána pakolják vissza a miattuk elmenekült embereket. Igaz, hogy most itt nem az olaj a tét,(mint Szaddam esetében) hanem sokkal fontosabb az európai emberek élete.
csa-csa
@Szókrakész: így igaz! sokunk szerint is az volt!! és lehet tiltakozni bármilyen intézkedés bevezetése ellen, de curvára felháborodnánk ha idebacna pár fantaikus eszement rohadék egy pár bombát!! nem kizárt. túl biztosak sokan az ellenkezőjében!
zöldszem
@csa-csa: A repülőtereken a szigorú ellenőrzés ellenére, 3 terrorista bombával iratokkal bejött Európába. Szerinted az utcákon kilehet szűrni a terroristákat? A TEK-es harckocsik ki ellen fognak harcolni? Állig felfegyverkezve védi a TEK a Liszt Ferenc repülőteret, 2 fokozatú a készültség, közben a Blahán, egy az-az egy ember, kirabolja a bankot!
A biztonsági intézkedések semmit sem érnek. Eredmény? Látható!
Dr plágium
Tegnap utaztam többször is metróval, minden állomáson ott voltak a legények talpig fegyverben.
Azon törtem a fejemet mit is tudnának csinálni ha megjelenne ott egy öngyilkos merénylő...ha lelövik felrobban, ha nem lövik le akkor is felrobban.
Egyébként az esti órákban valahogy eltűntek, egyik megállónál sem láttam őket.
csa-csa
@zöldszem: ez igaz! tragédia ahogy a példa mutatja! valóban sehol és sehogy nem lehet kiszűrni ezeket a szemeteket.
kukac50
Nem kell idegeskedni Magyarországon nem fognak terror támadást végrehajtani, külső országokból érkező terroristák. Akik végig mentek az országon láthatták érzékelhették,hogy a terrorra a kormány rendezkedett be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.