A Civil Közoktatási Platform tárgyalóasztalhoz hívja a kormányt – írja az Index. Pukli István elmondta a szerdai polgári engedetlenség közben a zuglói Teleki Blanka Gimnázium előtt, hogy 

Két hetet kapnak a tárgyalások megkezdésére, különben további akciókra lehet számítani!

Tehát kétoldalú tárgyalást akarnak, a Köznevelési Kerekasztal azért nem felel meg nekik, hiszen abban számos más szervezet is részt vesz.

Pukli szerint országosan 250 iskola csatlakozott az akcióhoz, de szerinte sokan tartanak a következményektől, ezért maradnak ki. Pukli 8 óra után felolvasta a 12 pontos követelésüket, majd arra kérte, hogy a résztvevők alkossanak élőláncot, és vegyék körbe az iskolát. Ez máshol is megtörtént.

Eközben a köztévén a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke beszélt, aki szerint tartós eredményt csak tárgyalásokkal lehet elérni; ezért azt kéri, hogy azok, akik valóban szakmai megoldást keresnek, csatlakozzanak a köznevelési kerekasztalhoz.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@Sanyi2015: Átvitt értelemben szólt ez bocsánat kérésről, ő is kifejtette ezt a televíziós nyilatkozatában! Ha annyit tesznek, hogy olyan közös tárgyalás feltételeit megteremtették volna, melyet a pontokban is kértek, az maga felért volna ezzel a gesztussal. Nem konkrét bocsánat kérést vártak, nem kellene ezen lovagolni. Hozzáértő szakemberekkel, szülők és diákok képviseletével közösen kívánták volna a megbeszélést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Teljesen felesleges ezekkel a gerinctelen g...ikkel leülni egy asztalhoz
Elöre megtervezett válaszokat fognak adni, igérgetnek füt - fát, ami
csak igéret marad, csak hogy az idöt húzzák !!! Sarokba kell szoritani
az egész velejéig romlott társaságot és elzavarni kapálni !!!
soljanka
Szégyelje magát minden egyes pedagógus, aki félelem miatt nem "engedetlenkedett".
A fidesz hitűeket megértem: nekik tetszik, amit a kormány tesz.
De a többieknek megbocsáthatatlan! És ilyen beszari, szervilis emberek kezei között vannak a gyerekeink a nap 6-8 órájában.
Szégyen, szomorú, tragikus, elkeserítő.
Sanyi2015
@soljanka: Ha Pukli nem politikát akarna belevinni, hanem ténylegesen a szakmáról szólna az egész, hidd el többen odaállnának!
soljanka
@Sanyi2015: 25 év tapasztalata után azt kell, hogy mondjam: nem állnának oda.
Most nem fanyalogni kellene, meg "puklizni", hanem összefogni.
A másik pedig az, hogy nincs olyan területe ma már az országnak, ahol nincs jelen a politika.
Szókrakész
Mi a túró történt?!?!?!

Nem jött be a Nagy Leállás?
A qrmány eddig is tárgyalni akart, csak te(Pukli) és a háttér politikusaid akartak nagyobb durranást.
Ami persze nem jött be.
Most pedig tárgyalni akartok?
Az első feltétel az kéne legyen, hogy te ne politikai castingolj!
Túl átlátszó a politikai karrierépítési kísérleted.
A pártok pedig maguk szervezzenek EGYÜTT valami NAGYOT, valami hatásosat, ne a tanárokba takarózva próbálkozzanak.
Vagy féltek amegmérettetéstől?
Féltek, hogy pártként leszékletelnének benneteket, nem tudnátok pár ezer embernél többet összefogdosni a mozgalmaitokhoz?
Ne a tanárokat égessétek be.
Sokan pont azért nem mozdultak, mert túl egyértelmű a pártok lopakodó üzemmódja.
És velük már tele a tasak.

A pártok kaparják ki maguknak a gesztenyét!!!
Cicamama55
@Sanyi2015: Ő nem is vitt bele politikát, csak a kormány-a Fidesz- itatja át politikával a pedagógusok "mozgalmát".
Sanyi2015
@Cicamama55: Most az MSZP-s múltjától tekintsünk el!
Szerinted az szakmaiság,hogy március 15-én a legfőbb, leghangsúlyosabb követelése nem az volt, hogy a pontjaikat teljesítsék, hanem hogy Orbán és Áder kérjen bocsánatot???
Cicamama55
@Sanyi2015: Átvitt értelemben szólt ez bocsánat kérésről, ő is kifejtette ezt a televíziós nyilatkozatában! Ha annyit tesznek, hogy olyan közös tárgyalás feltételeit megteremtették volna, melyet a pontokban is kértek, az maga felért volna ezzel a gesztussal. Nem konkrét bocsánat kérést vártak, nem kellene ezen lovagolni. Hozzáértő szakemberekkel, szülők és diákok képviseletével közösen kívánták volna a megbeszélést.
Vosztok
Tárgyalóasztalhoz hívom Barack Obama elnököt az Egyesült Államok éves nemzeti bruttó jövedelmének velem történő megosztása tárgyában. A felkészülésére 14 napot adok. Amennyiben követelésemet nem teljesíti, egy óra időtartamra kiállok a ház elé és ott leszek. Annak elteltével a követelésemet megújítom. Nahát!
Vosztok
Milyen igazgató, egyáltalán pedagógus az, aki azt mondja a rábízott gyerekeknek, hogy "ma ne gyertek az iskolába?" Hogy sülne ki a szeme!
Vosztok
@soljanka: Tudod, a felelősségel gondolkozó pedagógusok attól nem lesznek ám " beszari, szervilis emberek" hogy egy betegagyú gyurcsányista hőbörönc azt visítja a világba!
ÜL! NYUGSZK!
soljanka
@Vosztok: Mucika. Attól, hogy kiabálsz, és nem tudsz társalogni, csak kutyanyelven hőbörögni, nekem nem lesz rosszabb.
Vosztok
@amaramaistanna: Úgy is van!
Lándzsával átdöfködött Mamutot is rajzoltál a barlangod falára?
Vosztok
@soljanka: A nyelvezet milyenségét te determináltad.
justhpeter
Nincs miről tárgyalni ! Kétóránként fel kell olvasni Orbán március 15-én mondott beszédét - Gazdaállat, stb - aztán dönteni a további ellenállásról Tárgyalni csak egyenlő felek között lehet !
Pukliék tettek egy gesztust, a kormány nem élt vele. Jó lenne végre tudomásul venni, hogy a kormány és az emberminisztérium van a gyerekekért és nem fordítva !
amaramaistanna
@Vosztok: No itt a vége fuss el véle. Nincs kedvem beszélgetni azzal, aki nem tudja, hogy miről beszél.
Szókrakész
Az ellenzéknek(mszp, Gyurcsány DK) új arcot kell keresniük.
Pukli besült a Nagy Leállással.
percsi
@Vosztok: Te tudsz valamit? Mi köze Obamának a Magyarországi fejetlenséghez?
Néz körül a kis országunkban, tájékozódj egy kicsit, azt rájössz, miért elégedetlenkednek a tanárok, diákok. Továbbá az orvosok, nővérek, tűzoltók, rendőrök, mentősök, gazdák, kereskedők, cégek, vállalkozók, bölcsődések, óvodások... ...
Vosztok
@percsi: Látom, te a parabola kifejezést csak matematikai, és hírközlési vonatkozásában tudod értelmezni. Van irodalmi is. Példabeszéd.

Na na na...! Orvosok, nővérek, tűzoltók, rendőrök rendben. A többi minimum vitatható.

A tanárok NEM! Nekik kUSS!!! Ha a fizetésük alacsony volta, a kötelező túlmunka miatt mozgalmárkodnának, akkor egy szavam nem lenne! De a tankönyvek központosított szerkesztése és kiadása (vagyis az egységes tananyag) ellen háborognak akik háborognak. Büdös libsik illetve libsinyaloncok! Akinek nem tetszik az egységes tananyag, az takarodjon magániskolába tanítani! Te épeszű agyterméknek tartod, hogy Óbudán így, Pécsen úgy, Győrben pedig amúgy tanítsák mondjuk 1956-ot? Hogy egyáltalán mi legyen tananyag, és mi nem??? Felhívom figyelmedet, hogy nem a tananyag jobb, vagy baloldaliságáért érvelek, hanem az EGYSÉGESSÉGÉÉRT! Aztán hogy az milyen legyen az egy másik történet.

Az a választásokon dőljön el.De nem szabad megengedni, hogy pár tucat mocskos libsi minden társadalmi felhatalmazás nélkül, csak a hazug libsi média ovációjával támogatva ráerőszakolja akaratát a túlnyomó többségre azért, hogy a hazug és silány eszmeiségével mérgezhesse a jövőt.

Tegyék akkor, ha választást nyertek. Sohanapján!
magyarbakancs
"Pukliék tárgyalóasztalhoz hívják a kormányt."
Leülne a kormány velük akkor beismerné a vereségüket.
Vosztok
@magyarbakancs: Kikkel kéne tárgyalnia a kormánynak? Egy pár tucat hőzöngő, a maga jelentéktelenségét nem látó senkivel? Már a feltételezés is nevetséges. Az ilyenekkel egyet lehet tenni. Magasról...
percsi
@Vosztok: Sajnos nem csak a tankönyvekkel van gond. Egyébként ajánlom nézz át pár tankönyvet, az átírt történelmet is, kicsordulna a könnyed! Három ált. iskolás unokám van, 16 óra után éhesen-fáradtan jönnek haza az iskolából, majd jön a kemény harc a leckeírás miatt. Otthon mindennapos a vita gyerekek és szülők között. Délután 4 órától legyen a pihenés, sport a téma, ne az iskola. A tanároknak sem könnyebb, 16 óráig tanítás, este dolgozatjavítás és felkészülés másnapra, milyen családi életet élnek? Fáradt-túlhajszolt gyerekeket hogyan tud zökkenőmentesen tanítani fáradt-túlhajszolt tanár? Hogy tisztán lásd, miért harcolnak a tanárok, 12 pontban nem a tankönyvek miatt háborognak:
www.facebook.com/notes/civil-k%C3%B6zoktat%C3%A1si-platform/azonnali-k%C3%B6vetel%C3%A9sek/1676213022628620
percsi
@Vosztok: A kormány szálljon le a népközé, ők azért vannak, hogy kiszolgáljanak bennünket. Túl magasra reptette őket a hatalom, ideje lenne letörni a szárnyaikat.
Vosztok
@percsi: Mondtam. A túlmunka elleni háborgás OK. De nem így! nem az iskolában, nem tanítási időben és főleg nem a gyerekek részvételét is megengedve! Amíg ezzel a módszerrel és egy magát túlképzelő, eminensmaradék, nyikhaj nyájaként operálnak addig teszek rájuk is, és a a tizenkét pontjukra is! El sem olvasom.

A kormány a nép között van és bennünket szolgál. Ha mond neked valamit az, hogy kétharmad. Aki nem így érzi, gondolja, az írjon csúnya dolgokat Orbán Viktorról É!s törje le a szárnyaikat. Ha tudja!
magyarbakancs
@Vosztok: Gondolom kormánypárti szimpatizáns vagy.
Magasról tojok minden politikai barom pártra.
Nem kell tárgyalni senkivel nem, tetszik, a rend változtassanak, ha kell lázadás útján.
Ami most folyik az olyan, mint a homokozói gyerekes játék.
Elveted a lapátom meg mondalak apunak.
Ebből elég. Fidesz hatalma sajnos megdönthetetlen amíg van még mit veszteni.
JAJMÁR
@Vosztok: Szívesen írnám neked, hogy kuss, mert amiket összehordasz, akkora baromságok, hogy még neked is ártanak, de hát a vélemény szabad.. még te is ideböföghetsz!

Sok értelmét nem látom, de mégis, hátha, szóval figyelj:
Minden tankönyv a kormány által elfogadott alaptantervre íródott. A minimumkövetelmény az összes tankönyvben benne van, és ugyanaz, csak másképpen. Minden tankönyvet lektorálnak, engedélyeznek és csak az rendelhető, amelyik átmegy egy "vizsgán" és felveszik a tkjegyzékbe. Így volt régen.

A sokféle tankönyv nem azt jelenti, hogy másképpen van benne '56, mert semmilyen megtörtént esemény, se egy irodalmi vagy egyéb művészi alkotás, sem pedig az anyagmegmaradási törvény nem lehet más! Eddig érthető?
Amiben más, az a szerkesztési módszer, a magyarázó ábrák, képek, az alapkövetelmények kiemelése, és a mellé még beemelhető, de nem alapkövetelmény mennyisége, és nem utolsó sorban a szövegezése.

Pl. én most neked igyekszem érthetően, szakszavak mellőzésével írni, de ugyanezt le tudnám írni más szavakkal is, amit lehet, hogy nem értenél.
Ezt se biztos :)

Ezért sokkal jobb, ha a minimumkövetelmény egységes - és ez így volt mindig - de a plusz, ami még tanítható, attól függjön, hogy az egyén miben tehetséges, mennyit képes befogadni. Ha itt is egység van, tehetségek vesznek el, és gyerekek csömörlenek meg.
Vosztok
@JAJMÁR: 1. Az okfejtésedre releváns ellenérveim vannak, de bevezetődben tett sanda utalásaid után most meg én nem látom értelmét annak megválaszolására.

2. Én legalább akkora seggfejnek tartalak téged, mint amekkorának te tartasz engem.
JAJMÁR
@Vosztok: 17:32 A bevezetőmben tett sanda utalásaim nem is annyira sandák, mivel eme szép eszmefuttatásodra születtek, aminek egy részét idemásolom. Olvasd csak el, te írtad. Sértegetsz minden alapos indok nélkül egy egész réteget. Ugyan, miért lenne bárkinek is kuss, amikor még egy ilyen lelkületű és észjárású ember is szóhoz jut, mint te? Hát, te mérgezed saját magadat :)

"A tanárok NEM! Nekik kUSS!!!" "De nem szabad megengedni, hogy pár tucat mocskos libsi minden társadalmi felhatalmazás nélkül, csak a hazug libsi média ovációjával támogatva ráerőszakolja akaratát a túlnyomó többségre azért, hogy a hazug és silány eszmeiségével mérgezhesse a jövőt. "

Amúgy pedig nem lehetnek releváns érveid, mert akkora h@lyeségek mellé, amiket írtál, nem lehet releváns érveket felhozni.
Nem gondolom, hogy seggfej vagy, csak infó szegény. Ja, örülök, ha segíthettem, nem kell megköszönni :)
Vosztok
@magyarbakancs: Nagyot tévedsz! Nem vagyok kormánypárti. Jobbikos vagyok. Tudom, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik. Csakhogy a baloldal többet lopna, többet, csalna, többet hazudna. tette is, amikor kormányon volt. A Fidesz a kisebbik rossz.
Orbán, amikor igazán szükséges (viszony Oroszországhoz, muszlim horda ügy) tud és akar magyar érdeknek megfelelően dönteni és tenni, ( Na ezeket pedig tőlünk lopta!) Gyurcsány oldala meg csak hajbókol az EU-nak, és folyamatosan árulja a hazát. Százszor inkább a Fidesz!
Vosztok
@JAJMÁR: "Amúgy pedig nem lehetnek releváns érveid, mert akkora h@lyeségek mellé, amiket írtál, nem lehet releváns érveket felhozni."

Hát persze... Akár kriminalizálni is lehetne. Betiltani. Hangoztatását büntetni. Tipikus libsi gondolatmenet.
JAJMÁR
@Vosztok: Ismételtelek... nekem nem szokásom másoknak azt írni, hogy "kuss"! Meg azt se, hogy "mocskos", se azt, hogy "büdös" jobbikos. Nem tudom mit nem értesz... ironikus hsz.-t írtam a te gyalázkodásaidra, miközben még finom is voltam... kapisgálod?
Te sértődsz meg, az én finom kis ironizálásomra? Jó vastag bőröd van. Még azt sem veszed észre, hogy a saját stílusodon ki? :-D

Csak kérdezem, szerinted mit jelent a "releváns"? Eddig ugyanis csak légbőlkapott képzelgéseket fogalmaztál meg, rendkívül primitív színvonalon.
Á, dehogy lehet ezt kriminalizálni. Vicckategória.
glorianna
@Vosztok: Az egységességet nem a tankönyveken és tanterveken keresztül, ill. az egyre szorosabb tartalmi szabályozással lehet hatékonyan és ténylegesen megvalósítani, hanem az ún. kimeneti szabályozással. De arra nem vetemedik a hazai oktatásirányítás :S
zöldszem
Pártunk és Kormányunk mindenféle kép szakmai egyeztetést akar!
Csakhogy itt van a szegedi példa. "A szegedi Fodor József Kollégium igazgatói székére benyújtott pályázatát a szakmai szervezetek 40:0 arányban elutasították, mégis Konkoly Bélát nevezte ki a KLIK szegedi tankerületi igazgatójának. Indoklás:... őőő ... izé ... "a belső eljárásrend alapján a döntését nem köteles megindokolni."
vs.hu/kozelet/osszes/40-0-lett-a-szavazas-a-klik-megis-a-vesztest-nevezte-ki-igazgatonak-0213
A szegedi eset csak egy a sok közül. Akkor van értelme szakmai egyeztetésnek, tárgyalásoknak??? Minek. A hatalom( Egymaga Orbán)az erejét fitogtatja, csak azért is letolja a torkunkon, ha nekünk nem tetszik is.
glorianna
@JAJMÁR: tovább olvastam a hozzászólásokat - lehet, nem kellett volna. Vagy Vosztok (magyarul: kelet) topiktársnak válaszolni... no, mindegy :(
Vosztok
@JAJMÁR: Most kérdezd meg, hogy szerintem mit jelent a "relatív"!
Mert a releváns az relatív. Meg szubjektív.
Mi más galaxisban élünk. Más az erkölcsünk, más az identitásunk, mások a fogalmak jelentései.
Más a hazánk. Sajnos, az ország amiben élünk az egy.
magyarbakancs
@Vosztok:" magyar érdeknek megfelelően"
Mi az, hogy Magyar érdek?
Mert ezt a mondatot, hogy Magyar érdek mindig hallom jobbi kosoktól,Fideszsesektöl.
Írod, hogy jobbikos vagy.
Én nem vagyok semmilyen párt híve.
Nem lesz nekem ebből bajom, ha ti lesztek hatalmon véletlenül?
JAJMÁR
@Vosztok: Látod, látod, ezért magaslabda nekem minden megnyilvánulásod. Az eltorzult "galaxisaid" miatt.
Az én hazám az az ország, ahol élek, Magyarország! Ha te is itt élsz, felőlem elférsz.
JAJMÁR
@glorianna: A Vosztoknak írt válaszaidat én értékelem, és értem.
Ő pedig .. kevés olyan vitapartner akad, akinek más a véleménye ugyan, de egyébként azonos szinten van, és a véleményeket kontsruktívan lehet ütköztetni. Hát, a Vosztok sem az :)
glorianna
A kormány által kerekített asztallal nem az a legnagyobb baj, hogy sok oda nem való szervezet is ott van, hanem az, hogy nincs kompetens - döntésre jogosult és képes - egyed a kormány részéről. Ugye, senki sem hiszi, hogy Palkovics vagy Balog érdemben tud egyezkedni?
Yoda69
2 het? Miert kell olyan sok idot hagyni? Ki fog aludni a sztrajk langja. A tuzet taplalni kell. En mar most boritekolom a kormany valaszat: NEM
Ket het mulva viszont mar nem fog 250 iskola csatlakozni hanem sokkal kevesebb. Pukli helyeben en mx 3 nap gondolkodasi idot adtam volna, es utana 1 het sztrajk. Aztan 1 nap gondokodasi ido, es 1 honap sztrajk. Utana pedig folyamatos munka beszuntetes a megegyezesig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.