A kormány komolyan veszi az Iszlám Állam Magyarországra vonatkozó fenyegetéséről szóló információt – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik weboldalán, ahol rendszeresen jelennek meg fenyegetések, két közleményt is közzétettek: az egyikben az Egyesült Államokat fenyegették meg, a másikban pedig Európát, nevesítve benne Magyarországot is – fejtette ki Bakondi György.

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a magyar kormány komolyan veszi, elemzi, értékeli ezt az információt, csakúgy, mint a belbiztonságot érintő összes fontos adatot.

Jelezte továbbá, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívott össze Pintér Sándor belügyminiszter a terrorellenes akciótervről. Bakondi György ezzel kapcsolatosan arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy "a napi politikától eltávolodva" támogassák a magyar emberek biztonságára irányuló fontos lépéseket, és közösen keressenek megoldásokat.

Emlékeztetett, hogy Magyarország jelenleg a hármas (közepes) terrorfokozat van érvényben. A magyar hatóságok mindent megtesznek, hogy kellő időben és megfelelő hatékonysággal tudjanak fellépni terroristák megjelenése ellen – mondta a miniszterelnök főtanácsadója.

Szólt arról is, hogy a belga elemzések azt mutatják: az a terroristasejt, amelyik Párizsban és Brüsszelben is súlyos terrorcselekményt követett el, döntően "a tömeges illegális migráció által kinyitott ellenőrzés nélküli áthaladást kihasználva jutott vissza" többnyire Nyugat-Európába.

Arra a kérdésre, hogy az Iszlám Állam mostani fenyegetése miatt tervezik-e emelni a magyarországi terrorkészültséget, Bakondi György nemmel válaszolt.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

christike
Én még ilyen marhaságot nem ...! tényekben: az okostelefonok alkalmazásait tiltaná be / állitólag / a kormány a terrorfenyegetettség esetén ?! micsoda? ! nemértem! nem arról regéltek eddig mindig, hogy nem okos, hanem sima-"buta"telefonokkal kommunikáltak a terroristák, sőt a francia terrortámadásnál PS.2-kel "kommunikáltak". na már most vagy én vagyok a hülye ,de nagyon , vagy ,aki ezekután az okostelefonok bizonyos fajtáit tiltaná be adott helyzet esetén . ..hát én eldobom azt a tök fejem ,de rögtön ! Anyukááám segits ! Ennyi marhát egyrakáson ! megáll az eszem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Ezek tényleg hülyék. Egyszerű szövegértés: az van ott, hogy "akár" Portugália, vagy Magyarország. Példaként.
Ezt eddig is tudta mindenki, hogy bármikor, bárhol robbanthatnak. De amíg a hülye birkái elrágódnak ezen a csonton, addig is vehet Mészáros további földeket, nem kell beszélni az elzárt EU-s pénzcsapról...stb.
bencemacska
"" az a terroristasejt, amelyik Párizsban és Brüsszelben is súlyos terrorcselekményt követett el, döntően "a tömeges illegális migráció által kinyitott ellenőrzés nélküli áthaladást kihasználva jutott vissza" többnyire Nyugat-Európába."""
Bakondi pedig biztosan tudja: M.o- keresztül érkeztek be a párizsi és brüsszeli merénylők, Budapestről luxus autóval szállították Brüsszelbe őket!
És ő és a TEK eközben mit csinált???
papa.49
@soljanka: Pontosan úgy hiányzott most ez a fütyisznek mint egy falat kenyér))))))))))))
Szókrakész
Azért egy ilyen cikk miatt nem kell tenortörvény!!!
Legyetek ugyanolyan "ügyesek", mint eddig!
Ahogy tettétek a több százezer átutazó idejében is.
Akkor se tudtátok kiszűrni. Vagy direkt nem szitáltatok, rostáltatok, direkt engedtétek tovább őket?
Ne a magyarokat vegzáljátok!
A külföldi titokszolgákkal ápoljatok jobb kapcsolatot, tőlük kérjetek több infót!
Bármi történjen is a jövőben, az kint lesz tervezve, onnan lesz irányítva.
Itthon pedig dolgozzatok, ahogy eddig!
Eddig is lehallgattatok, e-mailt olvasgattatok, mások számláiba, életébe kukucskáltatok be.

Ne akarjatok még nagyobb, már már diktatórikus hatalmat!!!
human
Bízom benne, hogy ahogy az iskolák vagy a kórházak úgy a terrorelhárítás is működik a szakmai elhivatottság miatt attól függetlenül, hogy milyen idióták vannak kormányon.
papa.49
@human: Ebben ma már nem szabad bízni, mert csúnyán csalódni fogsz!!!
Az ,,idióták,, mindenhová beültették a még náluk is idiótábbakat, a működést azok ,,irányítják,, hát gondolhatod hogyan!!!
christike
Én még ilyen marhaságot nem ...! tényekben: az okostelefonok alkalmazásait tiltaná be / állitólag / a kormány a terrorfenyegetettség esetén ?! micsoda? ! nemértem! nem arról regéltek eddig mindig, hogy nem okos, hanem sima-"buta"telefonokkal kommunikáltak a terroristák, sőt a francia terrortámadásnál PS.2-kel "kommunikáltak". na már most vagy én vagyok a hülye ,de nagyon , vagy ,aki ezekután az okostelefonok bizonyos fajtáit tiltaná be adott helyzet esetén . ..hát én eldobom azt a tök fejem ,de rögtön ! Anyukááám segits ! Ennyi marhát egyrakáson ! megáll az eszem!
justhpeter
Beszart a kormány és Bakondi. Rendben. Tegyük tisztába őket.De ettől még nem kell nekünk is beszarni.
Ha több jogot fogunk adni a kormánynak a saját elnyomásunkra, nem jön az iszlám és nem fognak ugyanígy beszarni ?
bencemacska
@justhpeter: Tegye őket tisztába a jó édesanyukájuk! De ha meg kell velük etetni, segítek!
Fradigege
Púder banda. Kezdjenek el fegyverkezni. Úgyis évente megdorgál minket a NATO. A csókos haverok stadionjaira mentek el a pénzek.
Slade
"A magyar kormány komolyan veszi"... Csak a magyart kormányt nem veszi komolyan senki. Rajtuk röhög egész Európa. Sehol nincs terrorkészültség, csak ott ahol terror történt meg nálunk. Ezek szerint csak nálunk vezetik fogyatékos elmebetegek az országot.
vonotok
Te jó Isten ! mi lesz velünk ha majd megszűnik a terror veszély. Ki, vagy mi lesz asz új célpont?? Talán megint Gyurcsány, vagy a baloldal?? Vagy Juhász Péter. Esetleg már nem is ők lesznek hatalmon, és béke, és nyugalom lesz ebben az ország?
Bocsánat, bejött a feleségem, felébredtem.
világlátó
Vajon mit fizetett szájtépő péter kisöcsém az iszlám államnak hogy mellékesen megemlítsék országunkat. Már azt sem hiszem el amit kérdeznek, bár ezek nem kérdeznek, csak közölnek.
Amúgy erre a vehemens iszlám ellenességre előfordulhat hogy csak úgy robbantanak egyet a Kossuth tér közvetlen közelében, megüzenve ezzel hogy csendesebben, nagyobb empátiával az iszlám ellen ti tudatlanok. Hiszen még a kereszténység igaz történetét sem ismeritek gyaurok. Összefoglalva. Szerényebben, de főleg kevésbé vehemensen ti magyar kormányszóvivők, belbiztonsági tanácsadók. !!
Én úgy gondolom, a kerítés kész, őrzi a rendőrség, a honvédség, a cseh, szlovák, lengyel rendőrségi vendégek, szimbolizálva a visegrádi négyek baráti összefogását, elég a hangzatos jelszavakból, az ijesztgetésekből és a kormánypropagandából.
Már úgy is tudja mindenki, a cél a totális egyeduralom, a félelemben tartás, a rendeleti kormányzás, ami együtt jár a hatalom túltengésével, a cenzurával, a besúgóhálózat kiépítésével/ ezzel is nő a közfoglalkoztatási statisztika, /a lehallgatással, a minden oldalú korlátozásokkal. Ha pedig azt mondjuk NEM ! akkor azonnal mi vagyunk a felelőtlen baloldal, akik ha hatalomban lennénk már tele lenne az ország mindenféle migránsokkal, mert nem kizártuk de behívtuk őket. Ezt mantrázzák már hónapok óta, de nincs egy értelmes és egyértelmű cáfolat sem az ellenzék részéről. Miért nincs?
papa.49
@világlátó: A kérdésedben a válasz, mert ÉRTELMES ELLENZÉK NINCS, csak ülnek a langymeleg szarban, a zsozsó meg van néha kicsit vartogynak, oszt. jónapot, én úgy szoktam jellemezni őket ,,operett ellenzék,, szerintem annyit is érnek!!!
kkalman
@világlátó: ma, 22:58 Mert a valódi ellenzék négy főből áll. Sándor Mária, Pukli István, Hadházy Ákos és Juhász Péter. A többi ellenzéknek nevezett valami csak a langyos vizet gereblyézi.
kukac50
Ha az Iszlám államtól fosnak akkor miért a Magyarok telefonjait, bankszámláit akarják betiltani? Ilyen szegény az államkincstár?
papa.49
@kukac50: Azért mert az ISIS. től nem remélhetnek pénzt, viszont az itthoni számlákat megtudják csapolni rendesen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.