A Tanítanék Mozgalom Facebook bejegyzésében újabb tüntetést hirdetett meg, ezúttal egy szombati napra, június 11. délután 3-ra, a Várkert Bazár elé.

Az utóbbi időben egyre többször halljuk: a tanárok elfáradtak, a tiltakozás elcsitult. Volt, aki szerint már bele is buktunk ebbe a harcba. Ez nem igaz! Olyannyira nem igaz, hogy jelenleg is több fronton küzdünk a kormány eszevesztett intézkedései ellen, és igyekszünk minden erőnkkel megakadályozni azt a rendszerszintű ámokfutást, ami jelenleg zajlik az oktatásban. 

Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell. Egy héttel ezelőtt a szakképzési rendszer szétverésére hívtuk fel a figyelmet. Szakmai szervezetek, szakszevezetek, iskolák küldték el a Civil Közoktatási Platform tiltakozását. És mi volt rá a válasz? A Nemzetgazdasági Minisztérium felháborító és valótlan állításokkal próbálta "megcáfolni" a szakma állításait. Nem sikerült nekik. Nincs olyan állításuk, amivel ne lehetne, és amivel nem fogunk szembeszállni.

Mindeközben megkezdődött az alapítványi szakképzők ellehetetlenítése és kényszerállamosítása, a kéttannyelvű képzés ellehetetlenítése, a totális államosítás előkészítése.

Úgy tűnik tehát, hogy a kormány elhatározta: ott árt, ahol csak tud. Csoda, hogy dühösek vagyunk?

Ezért a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform 2016. június 11-én, szombaton délután 3 órakor Budapesten, a Várkert Bazárnál újabb demonstráción mutatja meg: nem kérünk ebből az oktatási rendszerből, és ha kell, megteremtjük magunknak azokat a körülményeket, ahol egy tanár taníthat, egy diák tanulhat. Az iskolában, ami nem omlik épp a fejükre.

Most ez a legfontosabb dolgunk. Nem álltunk meg, nem buktunk el. Meg fogjuk mutatni, hogy minket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Törley Katalin

a Tanítanék Mozgalom képviselője

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Minden megbecsülés a kitartóké ! Fojtsátok meg az elmebeteg, rothadó genszterrezsimet !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Minden megbecsülés a kitartóké ! Fojtsátok meg az elmebeteg, rothadó genszterrezsimet !
egyvandor
Kíváncsi vagyok mekkora az esélyük a pénztelen, stabil támogatással nem számolható, csak az elkeseredés által motivált, egymás ellen kijátszott tanárok csoportjainak, egy ország vagyonával garázdálkodó, minden létező erő felett és szinte mindet elnyomó médiával rendelkező, ügyvédi irodák százait megfizetni képes hatalommal szemben.
egyvandor
Közlemény!
2016.júni 10. és 12.-e között térkőjavítás miatt a várkertbazár környékét lezárják, mert az azt követő hétvégén hagyományos nemzeti ceremóniákkal fűszerezett ünnepélyes átadás lesz.
Az átadás maga Gorbán Viktor személyes kitüntető részvételével fog lebonyolódni.
karma1
@egyvandor: Mondjuk en is mas helyszint valasztottam volna, de ok tudjak...

Tudom, vizsgaidoszak van, de meg mindig nem ertem a masfel honapos (2 honapos?) kihagyast...A diakok egy napos sztrajk alkalmaval nem hulyelhetnek el annyira, hogy azt kesobb a pedagogusok szamlajara irhassak, tehat megint felvetodik bennem a legnagyobb kerdes, amire eddig senki nem tudott valaszolni:

MIERT KESLELTETNEK MINDEN TUNTETEST, SZTRAJKOT, es MIT AKARNAK EZEKKEL A CSUSZTATASOKKAL ELERNI?
Bringás
Na, az úgy kifullad mint a sicc! Politikai ambíciókat dédelgetők szítanak lázadást, ami robog az érdektelenség felé! Hagyni fogják őket hőbörögni, aztán szépen elkullognak! Ennyi!
nemjoezigy
Hátha segíthetek és talán elfogadható az állam részére is, (legalább is a vereség, visszavonulás érzése nélkül): hvg.hu/kultura/20160513_Akikben_megno_az_ertelem_tota_w_arpad_finn_iskola_riport
Yoda69
Tanar sztrajk szombaton? Ez az ev vicce.
Yoda69
@wagabund: Cicaharc. Mar reg be kellett volna szuntetni a tanitast. Ez az arogans hatalom csak az erobol ert.
justhpeter
Szeptember 1-től általános pedagógussztrájk mindaddig, míg Viktor Viktorovics be nem jelentené a feltétel nélküli kapitulációt.
Peller Anikó
@wagabund: tüntetnek? Csak egy kérdés merül fel, kit fognak eltüntetni?
Cicamama55
Nem értek én ehhez, de mint kívül álló az a véleményem, a tüntetések óta a kormány még rohamosabban veri szét az oktatást. A kormány úgy reagált, hogy nincs pénz a fizetésük emelésére, amit nem is kértek a pedagógusok. Most meg? Azt lehet olvasni, hogy mégis fognak kapni...Valószínű hogy a tanárok pénze több lesz, de hogy az oktatást szarrá zúzzák az meg holtbiztos!
Bringás
Azok a pedagógusok lázadoznak, akik egész napját Pistike fenekének a kitörlése teszi ki. Mély szakmai alapon nyugvó, tapasztalatokra támaszkodó semmit kommunikálnak!
Az elvesztett privilégiumaik miatt hőbörögnek, egyre nagyobb érdektelenség mellett!
Nagy Mária
@Yoda69: Pont egy Yoda mesterre lenne szükségünk. :)
Érettségi, év végi felmérések, kompetencia mérések, nem sorolom. Nem árthatunk azoknak, akikért az egészet bevállaltuk.
Toby
@glorianna: Én kapcsolatban vagyok az egyik megyei vezetővel, napi szinten is, úgy beszéltük, hogy együtt megyünk, egy kocsival.
glorianna
@Cicamama55: Ami történik, az mind benne van 4 esztendeje a köznevelési törvényben. Akkor - ill. a tv. elfogadása előtt - alig páran próbáltunk tiltakozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.