Törvényesen végzem a dolgom, nincs olyan törvényi feltétel, ami a távozásomat indokolná, így nincs okom lemondani – mondta a legfőbb ügyész a Népszabadság interjújában

Polt Péter hozzátette azt is, az ügyészségen nem egy emberen múlik, hogy miből lesz ügy és miből nem. Ezért szerinte alaptalan az a felvetés, hogy nem várható pártatlan eljárás az ügyészségtől az Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai ügyében amiatt, hogy a felesége két felügyelőbizottságban is tevékenykedik.

Polt: Nincs okom lemondani

A korrupciós ügyekről szólva azt mondta, vannak ilyen ügyek, bár kétségtelenül jóval kevesebb, mint amennyi lehetne. Úgy fogalmazott, egy olyan világjelenséggel állunk szemben, amelynél az egyre kifinomultabb elkövetési módszerek, valamint a vesztegetők és a megvesztegetettek érdekazonossága miatt az ügyek igen nehezen deríthetők fel.

Véleménye szerint nem elsősorban büntetőjogi eszközökkel lehet igazán hatékonyan fellépni a korrupció ellen, hatékonyabb tud lenni a megelőzés, amihez elengedhetetlen a döntési folyamatok egyszerűsítése, átláthatóvá tétele.

Polt Péter sikerként értékelte a hazai futballcsalások elleni eljárást és a Vizoviczki-ügyet, mert – mint mondta – az egyik legveszélyesebb korrupciós jelenség, amikor az alvilág a bűnüldöző szervekbe épül be. Ugyancsak az egyes ügyeken túlmutató jelentőségű az a sikersorozat, amelyet a határátkelőkön értek el az utazókat és a fuvarozókat megsarcoló hatósági korrupcióval szemben – sorolta.

Úgy vélte, hogy korrupciós ügyeket titkosszolgálati eszközök nélkül ma már szinte lehetetlen felderíteni és bizonyítani. Nem egy ügy azonban még a vádemelésig sem jut el, mert formai okok miatt a bíróság előzetesen kirekeszti a bizonyítékok közül az így szerzett adatokat. Meggyőződése, hogy van olyan megoldás, amely az emberi jogok tiszteletben tartása mellett is segíti, egyszerűsíti az efféle bizonyítékok felhasználását a bíróságok előtt, és lát is ilyen törekvéseket, de idő kell, hogy e törekvések törvénnyé váljanak. Rendkívül hatékony eszköznek bizonyult a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálata a rendvédelem és bizonyos köztisztviselői körök ellenőrzésére – tette hozzá.

A Quaestor-ügyről szólva a legfőbb ügyész kijelentette, szó sincs az ügy megszüntetéséről, lesz tárgyalás. Kiemelte, ilyen monstre ügyben, ilyen gyors nyomozásra még nem volt példa. Jelezte, a bíróság nem is vitatta a vád törvényességét, csupán kellékhiányosnak minősítette azt. Hozzátette, amennyire csak lehetséges, igyekeznek teljesíteni a bíróság kérését. Megjegyezte, nemrég a Buda-Cash-ügyben pontosan ugyanazon a módon nyújtották be a vádiratot, ahogy a Quaestor-ügyben, és abban az ügyben a bíróság nem emelt kifogást a módszerünk ellen, és szó nélkül befogadta a vádiratot.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
"a vesztegetők és a megvesztegetettek érdekazonossága miatt az ügyek igen nehezen deríthetők fel"
Különösen úgy bazzeg hogy az asszonyon keresztül te is érintett vagy és a világ legtermészetesebb dolga hogy eljárás még véletlenül se indul az elkövetők ellen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Mondjuk nem vartam mast ettol a feregtol... Meg most is rohogok a partatlan "ugy-kepzesuk"-on...Amikor mar a Quaestor ugyet is elfektetik, a devizasok is szopnak, amikor egyetlen korrupcios ugy eseteben nem inditottak hatarozottan es gyorsan ugyeszsegi vizsgalatot, akkor mirol is beszel ez a seggnyalo?

Na, fide$$-trollok, bujjatok elo egy kis levegovetelre orban basi popsijabol, es mondjatok mar, hogy polpoltpetya minden szava igaz, akar a Szentiras...
Vagy meg varjatok a koko-mamorbol kijozanodo habony ujabb otletet, hogy mit kell irnotok ezen az oldalon?
papa.49
Nem baj pol polt, majd kivágunk mint macskát szarni, oszt. vigyoroghatsz görény))))))))))))))
eugen4402
"Öööö, helyesbítek: okom lenne, szándékom nincs."
Macskaszem
Csak a rinocéroszbőrt kéne lenyúzni a pofádról, rögtön rájönnél, hogy alapos okod van lemondani. Akárcsak a bűntársaidnak az asszonykáddal együtt.
Yoda69
Ezt majd hangoztasd a racs mogott is te patkany.
alterego56
"a vesztegetők és a megvesztegetettek érdekazonossága miatt az ügyek igen nehezen deríthetők fel"
Különösen úgy bazzeg hogy az asszonyon keresztül te is érintett vagy és a világ legtermészetesebb dolga hogy eljárás még véletlenül se indul az elkövetők ellen.
eszegfu
Polt hallja és fel is fogja mit is beszél?! Mi az hogy "nem egy emberen mulik, lesz ügy, vagy sem!? Bizony egyes ügyek nagyon is ezen mulnak!! Mert ugye, ha nincs feljelentés, nincs nyomozás, nem kerül az ügyészség elé vádinditvánnyal! Ilyenkor kell/ene Poltnak "hivatalból" eljárnia... gondolom én. Nagyon szeretném, ha "titkosszolgálati eszközöket" is bevetne az ügyészség az MNB alapitványok ügyében!!
jav
Nincs.
Rá-kuss Párt-tit-Károsainak,se ,volt oka .

Ahúúúúgy Fity-makk -Köpnömkő-ekék, Párt-tit-Károsainak ,sincs.

Okuk nem volt,csak a lógásra.

Mi lett belőlük?

Nemzeti Ünnep.

Ünnepelni meg jó dolog.

Párt-tit-Károsokat.

Nagyon,Károsokat,meg ,főleg.
nezelodo
@papa.49: Erre nem sok esély van a jelenlegi törvények szerint, mivel kétharmada vszleg egyik tömörülésnek sem lesz, és a legfőbb ügyész esetében még az életkor gátat is kivették a törvényből, így akár a haláláig lehet "pártatlan" főügyész.
human
Úgy néz ki még a tömeg biztatására vár a lemondáshoz.
human
@alterego56: Meg ha a lánya a Quaestor vezér titkárával jár. A titkárt "biztos nem ezért" nem hallgatták ki az ügyben. Mert ugye mit tudhat egy titkár a főnöke milliárdos ügyleteiről. Biztos csak kávét főz és a főnök kedvére tesz időnként.
papa.49
@nezelodo: De azért hátha egyszer létrát cipel este a sötétben az országúton, reménykedni csak lehet))))))))))))))
szmeagol
Semmi baj, majd a sitt megoldja ezt a dolgot!
Toby
Jól van polt, emondtad a kötelezőt, mit mondtál, mikor lesz épkézláb vádirat a Questor-ügyben?
Eltolcsy se készüljön az előzetesre?
Hellcat
Ha nem él a "békés" kiúttal akkor jöhet a lámpavas.
Strong
...ez a kép egy meghitt pillanatban készülhetett..

A Matolcsy tudja, hogy a Poltnak nincs ikertestvére?
human
Nézzétek meg ezt a beszélgetést kormány és az igazságszolgáltatás kapcsolatáról. Elég kemény megállapítások vannak. Bár nem meglepő.
www.atv.hu/videok/video-20160520-hack-peter-fleck-zoltan-es-kadlot-erzsebet
feco fero
Kár! Pedig okot mindig találtatok bármire.
Nil
Törvényesen vitték anno a zsidókat és a többieket a gázkamrákba, lőtték bele a Dunába ... ez alapján törvényes a mostani népirtás is (eü, iskola, elvándorlás, stb.)- ezt kellene Poltnak és Ádernek megakadályozni, de nem teszik, tehát bűnrészesek.
Szókrakész
"Törvényesen végzem a dolgom, nincs olyan törvényi feltétel, ami a távozásomat indokolná, így nincs okom lemondani "

Törvényesen?
Az már öntörvényes amit csinál.
Borsodi
@Nil: Áder már bekeményíthetne egyszer az életben,addig amíg teheti.Egy előrehozott választás kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.