Az alapjövedelem ellentétes az emberi természettel, az élet teljesen máshogy működik – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában szerdán.

Kósa Lajos azt mondta, hogy

az elképzelés ugyanolyan, mintha ingyen sört kínálnának az állampolgároknak. A juttatás mögött húzódó gondolat az, hogy ne kelljen dolgozni, teljesítmény nélkül járjon pénz, ami a kommunizmust idézi.

Kijelentette: a kormány mindenkinek segít, de elvárja, hogy ezért cserébe az emberek letegyenek valamit az asztalra; mindenkinek lehetőséget biztosítanak a munkára, a boldogulásra.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Kijelentette: a kormány mindenkinek segít, de elvárja, hogy ezért cserébe az emberek letegyenek valamit az asztalra; mindenkinek lehetőséget biztosítanak a munkára, a boldogulásra."
Na, nálam ez verte ki a biztosítékot, de nagyon!!! Mégis mikor???
Sorra szűnnek meg a m.helyek, a fiatalok külföldre mennek, hogy boldoguljanak!!
Tudja egyáltalán ez az ember mit beszél???:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
De hát éppen Kósa az élő bizonyítéka, hogy teljesítmény nélkül is jár pénz.
ágimami
"Kijelentette: a kormány mindenkinek segít, de elvárja, hogy ezért cserébe az emberek letegyenek valamit az asztalra; mindenkinek lehetőséget biztosítanak a munkára, a boldogulásra."
Na, nálam ez verte ki a biztosítékot, de nagyon!!! Mégis mikor???
Sorra szűnnek meg a m.helyek, a fiatalok külföldre mennek, hogy boldoguljanak!!
Tudja egyáltalán ez az ember mit beszél???:DDD
alterego56
"Debrecen adóssága 2007 és 2010 között 8,3 milliárd forintról 27,5 milliárd forintra emelkedett" nepszava.hu/articles/article.php?id=505806
Ez ám a teljesítmény Lala. Nem tudod véletlen ki volt akkor Debrecen első számú vezetője? Ilyen tehetséggel még közmunkásnak se alkalmaználak.
"ne kelljen dolgozni, teljesítmény nélkül járjon pénz, ami a kommunizmust idézi"
Kisfiam abban az időben amiről te beszélsz mindenki dolgozott, még az olyan tehetségtelen sz@r alakok is mint te.
qrfly
kósaJÓMUNKÁSEMBER laji AZÉRT van itt nekünk frakcijóführerként, mert ILYEN...AMILYEN ..

HA EGY PICIKÉT IS OKOSABB LENNE : brüsszelben sunnyoghatna ő is...
Natsuki
@ágimami: "Tudja egyáltalán ez az ember mit beszél???" Had emlékeztesselek: Kupakos Lajáról beszélünk... Közismert az intelligenciájáról és a gerincéről.
silber13
Egy végtelenül buta, primitív ember, mint ahogy azt már számtalanszor bizonyította.
Aki Én
@alterego56: Létezett a KMK intézménye.
human
Az alapjövedelemhez hozzáadódik a munkabér, tehát aki dolgozik az továbbra is többet keres, mint aki mondjuk közmunkás.
eugen4402
Ilyen ember nagyon hasznossá tehetné magát, pl. plakátokat ragaszthatna.
Nem érdekel a diplomája, legalább a gimiben odafigyelhetett volna: a kommunizmusban "szükségletei szerint" részesültek volna a megtermelt javakból az emberek, és NEM MUNKA NÉLKÜL, mert az értelmes, értékteremtő munka mindenkinek létszükséglete lenne, örömét lelné a melós a munkája eredményében... Na, ezért nem jött be...
Bringás
Teljes mértékben egyetértek! A sok lusta, munkakerülő lumpen csak azt várja, mikor kap ingyen pénzt!
nyanya001
Tetszik a bicajos beírása, ő vajon menyit kap ingyen pénzt ezért a baromságáért ? :))
teuton
@Bringás: Na akkor add meg a cimed, mert az a 3,5 millio "lusta, munkakerülö lumpen " magyar aki szerinted ingyen penzt kap (akar) szvesen elbeszelgetne veled... Egyebkent ha nem vetted volna eszre, a becsületes es nyilt hozzaszolok fentebb keppel es nevvel nyilatkoznak, nem ugy, mint te, aki eldugja magat, sunnyogo fideszberenc!
Bringás
@teuton: Neked milyen képed is van fenn, nagyszájú?
Ennyi lumpenproli lenne? Nem hiszem!
Jozefina
Kósa feje is csak a hülyeségtől nől!!! Nagy barom a pali??!!
szaboria1
@Bringás: Az adatlapod is rólad beszél . Mindenre azt válaszoltad nincs megadva.
Egy gerinces ember valamit elárulhatna magáról. A Facebookon is vagy nyilvántartva?
leszúrt rittberger
Nem értem mi van itt most, történetesen nem mondott egy deka hülyeséget sem.
leszúrt rittberger
@human: De mi az, hogy alapjövedelem? Pénz azért, mert a világon vagy? Hagyjuk már. Pénz (bármi) azért jár, ha CSINÁLSZ valamit. Bármit. Csak valamit tegyél hozzá ehhez a bolygóhoz.

Nem alapjövedelmet kell adni, hanem a legalja apró szakmunkát is el kell ismerni, meg kell fizetni a kőművest, a kukást, a bolti eladót. Ennyi a történet. A semmi az semmit ér.
leszúrt rittberger
Az arab olajországokban van "alapjövedelem", tökvakarásért milliók. Meg lehet nézni, hány tudóst, feltalálót, okos embert ismer onnan a történelem? Egyet sem. Pénzük van, ölükbe hullot, majd ha elfogy, meghalnak éhen, mert egy bútorgyárat nem fognak tudni felhúzni maguktól, nem még dolgozzanak is benne.

Ezt teszi az "alapjövedelem", csakhogy itt még rosszabb a helyzet, mert nekünk nincs olajunk, a dolgozó balekoknak kellene majd kitermelnie az ajándékpénzt is. Meg a lófaszt!
human
@leszúrt rittberger: Ne kavarjuk a szezont a fazonnal. Több mint 4 millióan élnek létminimum alatt. Bizony azok is akiknek van állásuk. 25 év alatt jöttek-mentek a kormányok. A gazdagok még gazdagabbak a szegények még szegényebbek lettek. Volt progresszív, arányos adózás. Semmi eredmény. Legyen akkor alapjövedelem. Én látok benne fantáziát. Persze lehet tétlenül tovább dagonyázni egy helyben még évtizedekig.
Bringás
@szaboria1: Mi közöd van hozzá, hogy ki vagyok? Én sem kíváncsiskodok utánad!
leszúrt rittberger
@human: Te kevered :) Nem "létminimum alatt élnek", hanem mondjuk máshogy: "nincs mit dolgozniuk". Nincs munkájuk vagy van, de rosszul keresnek. Innen nézve pedig akkor mi a megoldás? Nem az, hogy "ne csinálj semmit továbbra sem, majd mi adunk pénzt", hanem az, hogy adjunk nekik jobb munkát. Vagy emeljük a bérét azoknak, akiknek van ugyan munkája, de az azért kapott pénzből nem lehet megélni.

Az alapjövedelem jelenti a tovább dagonyázást, sőt, a bátorított, elfogadott dagonyázást. "Ne csinálj semmit, akkor is megetetünk." A világ nem így műküdik, már a valódi magatehetetlen (beteg, öreg, stb.) emberek eltartása is nehéz egy társadalom számára, nem kell még az életerőseket is ebbe szocializálni, mert abból katasztrófa lesz. (És nem a pénzt sajnálom, ahol stadionra jut, ott jutna alapjövedelemre is, nyilván. Az elv az, ami rossz üzenet.)
Borsodi
Én alapjövedelmet támogatnám,azoknak akik tudják bizonyítani,hogy dolgoznak dolgoztak,viszont akik soha nem dolgoztak egy fillért se nekik.A diákoknak minden képen támogatnám 25 000Ft-tal.
justhpeter
Kósa komoly gazdasági szakember. A kamarai vezetők leigazolhatnák már, mondjuk második Parraghnak.
Toby
Igeeeeeen! "...mindenkinek lehetőséget biztosítanak a munkára, a boldogulásra."

Ezt leginkább a külföldre települt és állást talált magyarok igazolhatják hitelesen! Te pöcs!
Orbánc - a genyó! -miért kínozza a saját kondáját veled?
vitriol
@leszúrt rittberger: "a semmi az semmit ér" ezt meséld el a kormánytagoknak! Egyébként pedig ha a munkájukkal, csak kárt okoznak, nem hoznak létre semmilyen értéket, az a te értékrended szerint mennyit ér???
leszúrt rittberger
@vitriol: Hogy jön ez ide, te ostoba? Ez most nem egy kormánytagokat gyalázó topik, hanem az alapjövedelemről van szó, lapozz tovább, ha nem tudsz hozzászólni.

(Külön vicc, amikor éppen egy Kósa Lajost fikázó cikk alatt vannak olyan buta kommentelők, hogy az elképesztő, tisztelet a kivételnek, aki nem okádni jár ide a Propellerre, hanem tényleg képes érvelni is.)
papa.49
A kupakoslaja, mindenhez ért, csak rá kell nézni, már is látható a ,,hatalmas tudás,, a pofáján))))))))
Én mondjuk semmit nem látok rajta, lehet, hogy VAK VAGYOK, VAGY NINCS IS SEMMI LÁTNIVALÓ???
Desischado
kóser alajos már megint hozta a formáját, komplett hülyeséget beszél! Haláli, hogy azok, akik semmit sem tudnak az alapjövedelemről, csupa hülyeséget beszélnek. Az élő munka egyre inkább kiszorul a gépiesedés miatt, és a szegénységet is ki tudná váltani. Utána kellene olvasni, aztán véleményt írni!
teuton
@leszúrt rittberger: Latom, a demokraciarol es a szolidaritasrol fogalmad sincs... Na akkor kezdjük az alapoknal, mint az altalanos 1.osztalyaban... Szoval hogyan müködik egy biztositas? Valaki fizeti 30 evig es nem kap semmit, a masik 2 nap utan... Hogyan müködik a szocialis segely? Van aki 45 evet dolgozik es nem kap semmi segelyt (mert nincs szüksege ra), van aki az iskola elvegzese utan nem kap munkat, ezert segelyre szorul. Mindenfele elözetes munkavegzes nelkül! Legalabbis igy müköfik ez a demokraciakban... Talan hallottal rola, hogy ezt akarjak pl. Angliaban korlatozni (Nemetorszagban mar megtörtent!), mert minden unios allampolgarnak alanyi jogon jar! A demoraciakban! A rothado Nyugaton... Es nem csak a segely, hanem a csaladipotlek is, akkoris, ha a gyerek 1 percet soha nem volt az adott orszagban! Szoval az alapjövedelem a letfenntartast biztositana. Aki annal többet akar, mehet dolgozni. Egyebkent Nemetorszagban ez is lehetseges, a segely mellett munkat vallalok havi 100 eurot megtarthatnak levonas nelkül es afelett 20%-ot. Tehat aki pl. 300 eurot keres (ez kb. napi 2 orai munkaber!), az a segely melle megtarthat 140 eurot! Es kepzeld, 2/3 dolgozik mellette, mert többet akar, nem csak dagonyazni! Söt, közmunka ugyan nincs, de központi iranyitasu munkaközvetites van a segelyböl elöknek, az un. "1-Euro-Job". Tehat napi 8 oraert napi 8 eurot kap a munkavallalo, a segely melle! Ez havi 176 euro! Ez havi 480 euro, plusz a lakber es rezsi, amit szinten az allam fizet. Plusz tanszer es iskolai kirandulas, ebed, közlekedes, különora vagy zeneiskola a gyereknek. A csaladipotlek pedig havi 190 euro. 1 gyerekre! Es kepzeld, a nemet költsegvetes nem veszteseges, hanem 20 milliard euro plusz volt 2015ben! At 1millio menekült ellenere! Na akkor most verdd a nyalad...
Vizual
Kár ezen pörögni. Kosa egy hülye aki soha nem dolgozott és vidáman rongálta az országot. Ha nincs alapjövedelem majd lesz stadion és lesz ujab milliárdos vagy milliárd nekik. Most ugy néz ki, hogy az átlag fizetés többségében nem éri el vagy alig haladja meg azt az 50 ezer forintot. De kérdem én, miért zavarja sokakat hogy valaki élni szeretne, ne adj Isten kicsit gondtalanul. Vannak akik nem tanulnak igaz a többség már nem is fog tanulni, ha akar ha nem. Vagy éppen ha megbetegszik a kormány által biztosított levegő kúrától nincs egészségügy, csak az elfekvő. Igaz már az sincs. De ha meghal nem fogják az ut mellett hagyni. Igaz ezt mondják. Mielőtt egymásnak esnétek talán gondolkozzatok. Mert hülyére vesznek benneteket. Uff. Amig vitatkoztok újabb pénzeket lopnak el.
Bringás
Ennek semmi köze a szolidaritáshoz! Kósának teljesen igaza van! Miért osztogassunk ingyen pénzt a dolgozók adójából a tanulatlan, dolgozni nem akaró, megélhetési gyerekgyártó rétegnek?
Vizual
@leszúrt rittberger: Ezen cikk alatt is vannak buta kommentelök. Mert talán, és gondolom, most fogod felsorolni Lajos érdemeit. Megtenném az igazságosság talaján de nem találtam pozitivumot. A mocsok meg amit írsz éppen ellenkezik azzal amit írsz. ( ha érted )
egyvandor
A kosalala meg a teljesítmény. Ez a duma a sóderklubban jó poén lenne. De az életben tragikomikus.
egyvandor
Amit ezek a magyar tőkések megerősítése címén többszörösen elkövetve eredmény nélkül lenyúltak és ennek érdekében hozott törvényekkel kárt okoztak, az alapjövedelem programját simán megoldhatták volna.
silber13
@Bringás: És ezt mondja egy olyan ingyenélő, aki egész életében nem dolgozott semmit, miként a csúti hájtömeg rinocérosz is! Egyáltalán ismered ezt az észlény Lajoskát?:-)))
Vizual
@Bringás: Ejnye bejnye ! Talán nem tudod, hogy a földbérlet az unios pénzek kiosztásáról lenyulásáról szól ? Az Eu. nem is ellenőrzi. Vagy a sok fejlesztésre kapott pénz amiből semmi fejlesztés nem történt. Ha mégis csináltak valamit az túlszámlázták és mára a Váci vasút is foszladozik ami kerek 2 km/h -l tudott gyorsabban menni. De nem birta a pálya. És talán a megvilágosodás Orbán vejével ? DE nem sorolom. Hiszen mint olvasom Te is ingyen élsz. Amugy meg az a 50 ezer ft. megloditaná a gazdaságot, a vásárlásokat, csökkentené a bünözést, és igaz jobban élne mindenki. Igy csak Te meg a hiozzáéd hasinlok vezéreddel az élen. De ugye ki tudja. Ez a nem kereső ember most saját pénzén megy focit nézni. Ja csak a testőrök ... ( mert tudjuk, hogy beszari )
silber13
@Bringás: Az, hogy te nem ismered,attól még más véleményt formálhat róla, kivált, ha ismeri viselt dolgait! Tudomásul kéne venned, hogy mennyire buta a kedves alelnökötök.
Bringás
@Vizual: Honnan tudod, hogy nem hívott Orbán a BL-re?
silber13
@Bringás: Nem buta?:-)))) Húú apám!!!Mintha téged hallanálak!!:-))
www.youtube.com/watch?v=0Z_FDPotBbY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.