Újabb ingatlanos céget alapított egy Tiborcz Istvánhoz köthető érdekcsoport, az új cég pedig már be is kebelezte a felújításra váró bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt – írja a valasz.hu.

Az új céget BDJK-Real Estate Kft. néven jegyezték be, a tulajdonos pedig a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. Ez ugyan papíron nem Tiborcz István cége, de a bejegyzéskor fizetett illetéket Orbán vejének bankszámlájáról utalták át.

A BDPST több másik, drága és felújítandó ingatannal rendelkező cég tulajdonosa. A tulajdonában van például a turai Schossberger-kastélyt 200 millió forintért privatizáló TRA Real Estates Kft; az AMX HS Kft., ami a Városligeti fasorban található Spitz-villa tulajdonosa; egy ideig a BDPST beszállt a AMX Nador House nevű cégbe is, ami megvette a Postabank József nádor téri székházát, hogy aztán eladja egy, az FBI által is körözött szaúdi befektetőnek a céggel együtt; most pedig az új cég, a BDJK, amely azon a szálon keresztül is kötődik Tiborcz Istvánhoz, hogy a cég ugyanarra a címre van bejelentve, ahol Tiborcz régi üzlettársának, Hamar Endrének az ügyvéri irodája is van.

Az elmúlt évben tehát négy villa és kastély került a BDPST érdekeltségébe, amiket a Válasz.hu szerint uniós támogatással felújítanak majd, hogy felértékelődve továbbadják különböző külföldi befektetőknek.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Aha, szóval külfoldi tulajoknak és befektetőknek szánják a kastélykákat, hol is tartunk az orbánci "megvédjük" a magyar földet és érdekeket mesével?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Aha, szóval külfoldi tulajoknak és befektetőknek szánják a kastélykákat, hol is tartunk az orbánci "megvédjük" a magyar földet és érdekeket mesével?
bakegya
A tisztakezű orbán család szőke hercege mintha már erején felül lopna,csalna,üzérkedne!Korához képest elég dörszölt ügyleteket bonyolít! MÉG MINDÍG EU SEGÍTSÉGGEL???
solidedge
Sok irigy magyar. Tiborc sokat tett le már a magyarok asztalára. Most például olyan közvilágítás megvalósításán dolgozik, amelyet felkapcsolva nem csak éjjel, hanem nappal is sötét lesz.
Fradigege
Közpénzből majd felújítjuk nekik. Rasika pedig híreszteli, hogy önerőből újították fel. Tőből csapnám le pallóssal a kezüket!
Veleda
A kormányprogram a turizmus fejlesztését támogatja kiemelten, de úgy, hogy erre Uniós támogatást vesz fel. Ha kész a kastély, továbbadják egy külföldi befektetőnek. Szóval erre megy el az a sok uniós pénz. Semmi garancia nincs arra, hogy a felújított kastély a magyar állam tulajdona lenne. Ez meg itt a kastélybiznisz.
meg kell nézni Szlovákiában azt a sok gyönyörű kastélyt, na azokra tényleg ráköltötték az uniós pénz forrást. Turisták ezrei látogathatják. Igaz, hogy magyar főurak építtették, magyar tulajdon volt, de ez egy másik tészta.
dömdödöm
Mindenképp versenyelőnyben voltak hozzám képest mert nem is tudtam róla ott ilyen kastély egyáltalán van . Nyári KISZ tábor az volt arról tudok . :-)
bakegya
...@Veleda: én a tésztát kérem ,készen,úgy ahogy beállamosították ugyanazok akik most degeszre zabálják magukat-mert ezek ugyanazok,csakkk körösztyén köntösben!!!3/3 a köbön.
Veleda
@bakegya: Tudom, értjük mi , hogy mi is az a tészta. Neked asszem Zalában, nekem a Felvidéken maradt az a tészta, és nem is kevés:))
bakegya
@Veleda: igen-de én már a társadalmi békével is beérném,amire sajnos egyre kevesebb az esély.A szellem napvilága pedig már nyomokban sem fellelhető.
volvós
...Pistike !!! És hol marad a családi lámpavas biznisz ???
Hamarosan szükség lesz rá !!!
fekete
Ez is gatyarohaszto,mint a tobbi.Ilyen lokott kelett dolgoznom 13-evet. Tudjuk,hogy kik vagytok!
Jozefina
Lehet, hogy Rühelke biznisze lesz később!!!
justhpeter
A vicc az lesz a dologból, hogy amikor a zUnió rájön a trükkre, majd visszakéri a zuniós támogatást, aztán majd kiderül, hogy megint mi fizettük az Orbánék vagyonosodását.
Hellcat
Közpénz coming in 3...2... Ez a ráhel szép lassan felfejlődik meztelencsigából százlábúvá.
Bringás
Az irigyek nyafogása nem érdekli őket, de engem sem! Megy a gyűlöletkeltés, ömlik a mocsok, mert bukotték nem tudják elviselni, hogy nem ők kormányoznak!
Veleda
@Bringás: ez nem az irígységről szól. A magyar történelmi helyek, a magyar történelemben igen nagy szerepet játszó nemesek megmaradt kastélyait egyesek felvásárolják, annak helyrehozatalára pénzt igényelnek, végül átjátsszák idegen kézre.Tudok konkrétan olyan személyt a külföldön élő Esterházy grófot, aki az apjáról elnevezett iskolára, illetve az ő nevét viselő iskolai rendezvényre igen nagy összeget utalt. Mindezt csak azért, mert a neve rajta van a plakáton.
Vannak még akik jó célra jótékonykodnak. De nem hinném, hogy tapsikolnának, ha az ősi birtokukat egy külföldi befektetőnek játszanák át. Itt szó nincs a gyűlöletkeltésről, szerintem inkább az belőled sugárzik, de nagyon.
Bringás
@Veleda: Már a cikk eleje is uszító, gyűlöletkeltő, koncepciózus és durva! Igazi szemét!
Veleda
@Bringás: Tegnap 19.30 -kor beírt kommemtem csak úgy spontán a saját véleményemet írtam le. Akkor még nem is sejtettem, hogy totál beletrafáltam a valóságba.
Most megnéztem a válasz.hu-t és ezt írták, de ide V-zem neked, hogy lássál is
"
Szűk egy év alatt tehát négy villa vagy kastély „ment át” a BDPST-érdekkör keze alatt, és közben a Tiborczékkal együttműködő török és szaúdi szupergazdagok újabb és újabb ingatlankezelő társaságokat alapítanak. Alighanem arról van tehát szó, hogy a BDPST felhajt relatíve olcsón megszerezhető, lerobbant – ámde patinás – épületeket, ezeket „projektesíti” (vállalja, hogy EU- és hazai forrást szerez a felújításhoz, illetve gyors ütemben beszerzi az átalakításhoz szükséges engedélyeket), és megtartja, vagy gigahaszonnal továbbadja a felértékelődött ingatlanokat, melyekből később szállodák, zártkörű klubok vagy magánlakások lehetnek."
Na most már megnézem a guglin azt a kastélyt, biztos elbűvölő.
Hellcat
@Veleda: Had a drótszamarast...már rég összezavarták a tények.
Veleda
@Hellcat: Falrahányt borsó, írhatok én ennek akármit...
Hellcat
@Veleda: Pontosan...ha esetleg valaha is kormányra kerülnék az első dolgom lennea magyar nemzeti űrprogram fellendítése, csak azért hogy a jelenlegi politikusokat és a fanatikus híveiket belelőhessem a napba :D
Veleda
@Hellcat: Brilliáns ötleteid vannak. Az első űrhajó neve lehetne (Majka kutya után szabadon) Vak Komondor1:))
Hellcat
@Veleda: És ezzel az ötlettel biztosítottad is a helyed a programban :D
kukac50
Orbán erre kérte a 490 milliót? A Magyar Nép tulajdonát még Orbán sem adhatja el!
Tartsunk róla Népszavazást, elakarjuk adni a kastélyainkat földjeinket vagy nem!
Mi marad még a Nép vagyonából?
Mennyi forint értékű állampapírt adtak már el? Az mind adósság!
Erről miért nem tájékoztatnak a Fideszesek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.