Sem az MTI-ben, sem a miniszterelnök Facebook-oldalán nem jelent meg semmilyen részvétnyilvánítás Orbán Viktor miniszterelnöktől Esterházy Péter halála után. Az író 66 éves korában, csütörtökön hunyt el, súlyos beteg volt.

Áder János köztársasági elnök sem fejezte ki nyilvánosan részvétét. A kormány nevében csak az Emmi szólalt meg.

Tarlós István főpolgármester péntek reggel adott ki egy közleményt. Azt írta, "fájdalommal vettem tudomásul Esterházy Péter halálhírét. A Kossuth-díjas író, Budapest díszpolgára, a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakjának halálával a magyar irodalmat és a kultúrát pótolhatatlan veszteség érte. A Főváros és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki a családnak."

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Orbán leszarja a kultúrát... Ha valami NB III-as focista halt volna meg, már nemzeti gyásznap lenne és ingyen szotyit osztogatnának Felcsúton.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Orbán leszarja a kultúrát... Ha valami NB III-as focista halt volna meg, már nemzeti gyásznap lenne és ingyen szotyit osztogatnának Felcsúton.
nevemnick
Közelednek a ,,savazások", gyártják a cédulákat, ezért nem érnek rá szegénykék.
Szomorú, hogy ilyen vezetői vannak Magyarországnak.
adrenalink
Csüngőhasunak legfeljebb az Eszterházy rostélyosról lehet némi fogalma...
Eriksson
@nevemnick: Ha ezeket a vezetőket rendszeresen savazzák, ne csodálkozzék senki, hogy egyszerűen már tudomást se vesznek semmiről. Se jóról, se rosszról, ami arról-felől jön.
Csodálkozó
Egymás vállára állva nem érnek fel a bokájáig.
Alul a csökött bűnöző orbánc, rajta a kesztyűbábja, Savanyú Jankó.
bosszants
Pedig mind a ketten talpig becsületes emberek!
Sajnos felette ez már nem igaz :(
papa.49
Mást nem is lehet várni a kokeróktól!!!
Csodálkozó
@leszúrt rittberger: A kultúra meg leszarja orbáncot.
eszegfu
Nem biztos, hogy igazam van... de szerintem ezekre a dolgokra -- akár gratuláció, akár részvétnyilvánitás -- vannak valami "hirfigyelő" emberek, az ő munkájuk lenne. Mint ahogy a fb-os hireit, fotóit, stb.-t nem személyesen O.V. "kezeli", vagy mondjuk a beszédeit sem irhatja mindig maga. Nem is biztos, hogy hallgat hireket, vagy olvas ujságot... gondolom, hogy a napi hireket 1-1 mondatban valaki/valakik lerakják elé.
karma1
Sajnalatos, hogy meg vannak ezen az oldalon olyanok, akik attol teszik fuggove orban vagy ader megnyilvanulasat egy ilyen komoly halalesettel kapcsolatban, hogy "Ha ezeket a vezetőket rendszeresen savazzák, ne csodálkozzék senki, hogy egyszerűen már tudomást se vesznek semmiről. Se jóról, se rosszról, ami arról-felől jön.", vagyis ezek szerint az orszag valasztott elso embere megengedheti maganak, hogy ugy viselkedjen, mint egy haromeves retardalt kolok a homokozoban, aki azert duzzog, mert a szomszed kislany azt mondta ra hogy dagadt, es nem is egyszer, tehat o most durcas, es mindenki le van futyulve, leallt a vilag is , mert o szomoru...

Akkor menjen felcsutra, jatszadozzon a kisvasutjaval, es szedje be idoben a bogyoit, bar latom, mar az se hasznal neki...:O(((
nemkati
@adrenalink: Vagy a kastélyokról. Lehet, azon ügyködik, hogy mindet a nevére (vagy a strómanja nevére) írassa.

Magyarország egyik legnagyobb élő írója távozott közülünk tegnap. Mindenkinek, akinek számít, fontos az irodalom, a kultúra, nagyon fájdalmas ez a veszteség. Egyik nagy kincse volt ő a magyaroknak. De a munkái, a szavai megmaradnak örökre. Akkor is ha ez az ország vezetőinek semmit nem jelent.
szaboria1
Orbán meg a kultúra. Áder is egy re lejeb süllyed.
RonaGyuri
Ugyan már ezeknek a műveletlen paraszt-suttyó káder kölköknek megmaradt, hogy: "Királyok, hercegek, grófok,
Naplopók és burzsoák,"
Mangu
Elsikkadt a lényeg - Egyáltalán, akarnak? Részükről közutálat tárgyát képezte Esterházy Péter.
@szaboria1: Hova tud még süllyedni Áder?
@eszegfu: Diplomáciai égés után, természetes, hogy jön a közéleti etikett / protokoll durván nyílt semmibevétele - nem adhatnak mást, mi lényük.
Fradigege
Ez lenne akkor is, ha valamelyik oligarchája vagy dadussgatott alattvalója(lásd:kormányinfó, Pasapark, Csepelrezsis, etc.) megdöglene?
vadnarancs
Orsós ne aggódj, a tiédről mindenki tudomást fog szerezni... Nemzetközi ünnep lesz világszerte!
Fradigege
Esterházy egy zsidó író volt, aki liberális, demokratikus, bal, stb. oldalon állt. Ez az indoka, hogy kussolnak. Csak azt nem értem, hogy a zsírmore miért volt liberális, és miért adott a gyerekeinek héber neveket? Illetve lovagolta meg a Soros alapítványt anno, hogy Angliában tanulhasson. Ez baromira "mélymagyar". A felcsúti ezért nem a Nemzetünk része. Ő csak egy útonálló.
vonotok
Nem csodálkozom. Még két ilyen szar embert nem hordót a hátán ez a föld.
Könyörgöm, akasszuk fel.
eszegfu
@Mangu: Értem én, csak fel nem foghatom ... próbáltam valamiféle mentséget, magyarázatot keresni, találni... de ugy tünik, nem sikerült... Neked lehet igazad...
namihami
Miért kellett volna megemlékezni vagyrészvétet nyilvánítani? Ha egyszer nem ismerték, soha életükben nem hallottak róla, nem olvastak tőle (se) akár egyetlen sort is, akkor mire fel? Nem figyelhetnek oda mindenféle ismeretlen, mármint számukra ismeretlen, ember halálhírére.
Na csak jöjjön egy jó kis Wassalbi vagy Tormaycécili emlékév, na akkor majd adunk a megemlékezésnek és a kultúrdicsőség zengedelmének, mert azok bezzeg még a tananyagba is benne vannak. Azok igen, azok ismert, jónevű írófejedelmek.
colibri
Európa legselejtett politikus vezetői.
Manhattan
Esterházyról száz év múlva is tudják, hogy ki volt. Áderre, Orbánra addigra már nem emlékszik senki!
Veleda
Hogyan is emlékeznének a nevére, hiszen egyetlen könyvet sem olvastak tőle.
Igaz, mástól sem.
Bringás
Pici figyelmet csak. Az elhunyt írta az Így gondozd a magyarod című hungarofób írást. Érdemes rákeresni.
Az ellenséget a halál bajtárssá nemesíti, a gyűlölködőt semmivé.
Nincs miért gyászolnom. A kultúrát csapás érte, de csak a kultúrát.
Vosztok
@Manhattan: Orbánra fognak emlékezni. Esterházyra is. Az "Így gondozd a magyarodat" c. hányása okán. Orbán és Áder magyar méltóságok. Ha sajnálkoznának egy ilyen mocsok írójának halála miatt megtagadnák a nemzetüket.
sziha
@Vosztok: erdekes, hogy ilyen temakban megszolaltok. Mashol bezzeg nem veritek a klaviaturat, ugye? (pl.: propeller.hu/itthon/3230301-kikapcsoltak-aramot-gyermekhospice-ban). Ha viktorszkij meg a haverja szerinted magyar meltosag, akkor meltoztassanak az ujsagirok kerdesere is valaszolni (politikai nezettol fuggetlenul). Tudod, az a baj veled, meg a biciklis haveroddal, hogy elvakult sz@rok vagytok. Hol lenne a fideSS a honszeretettviktorotok nelkul? He? HOL?
Manhattan
@Vosztok: "Kutya nehéz úgy hazudni, hogy ismerjük az igazságot..." - Ezt is Esterházy mondta.
Vosztok
@Manhattan: Aha. Lehetett is gyakorlata az ilyesmiben.
Csodálkozó
@Bringás: Idióta, a te szűk agyad sem volt képes felérni a műhöz.
Magas ez neked, mint malacnak a zsiráfvályú!
Ott akadtál el az Ablak - Zsiráfnál, szerencsétlen!
Csodálkozó
@Vosztok: Másik tudatlan barom, állhatsz szégyenkezve Bringás mellé!
Vosztok
@Fradigege: Nem az a baj, hogy zsidó volt. Moldova György is zsidó és zsidóként a legnagyobb kortárs magyar író.
Esterházy zsidó író volt. Köztünk élt, de nem tartozott közénk. Magyargyűlölő volt. "Lásd: Így gondozd a magyarodat." (Mellesleg, lehetne egyáltalán "Így gondozd a zsidódat" címmel Magyarországon könyvet kiadni?)

Ha Orbán és Áder kondoleálna, azzal elkerülhetetlenül azt jeleznék, hogy magyar vezető létükre egyetértenek Esterházyval.
nemkati
@Vosztok: De egyet nem tudnál mondani, nem véletlenül. Én viszont számtalan "neves" ember hazugságait tudnám idézni. Különösen a ma élők közül, pláne akik jelenleg hatalomban vannak. Vagy azok seggnyalói.
Vosztok
@nemkati: Kihagylak. Túl alacsony a szinted.
Mangu
@eszegfu: A tényeket nem lehet cáfolni, magukért beszélnek, azoknak, kik tisztában vannak az emberi szocializáltság alapjaival. Egyébként "szuterén" joga és "manzárd" kötelessége mindenkinek, hogy elvei szerint éljen, melybe beletartozik a véleménynyilvánítás szabadsága az illető szellemi állapotától függetlenül - lásd az itt vélemény nyilvánítok egy nem kis részét.
Vosztok
@Mangu: Nem lényük. LÉNYEGÜK! Idézni csak pontosan...
Vosztok
@Mangu: "Egyébként "szuterén" joga és "manzárd" kötelessége mindenkinek, hogy elvei szerint éljen, melybe beletartozik a véleménynyilvánítás szabadsága "

Szép és jó lenne, ha ez igaz lenne. De nem az. Ma Magyarországon legalábbis nem az.
sziha
@Csodálkozó: en asszem betalaltam nala, mert nekem nem hajlando valaszolni...
sentinel216
Bizony így jár minden kortárs író, színész, zenész, egyéb híres ember, aki nem áll fel a tribünre, jelenlétével emelni a köpcös maffiózó jelentéktelen figuráját. Esterházy Péter bizonyára örömmel fogadná a hírt, hogy ezek a nemzet szégyenei nem emlékeztek meg haláláról, tudván azt, hogy azzal valószínűleg valamilyen módon, egy napon emlegetnék személyét a söpredékkel. Biztosan nem igényelné a részvétüket!
Bringás
Nem hörögni kéne gondolkodás helyett.
justhpeter
Ha most az az első megjegyzés Esterházyval kapcsolatban, hogy zsidó volt, akkor valóban nincs tovább. Aki így nézi az életet, annak a részvéte sem ér egy pofa bagót sem, az ne is nyilvánuljon meg a kultúremberek körében.
papa.49
@justhpeter: Hallod a csattogást valaki tolja a bringát, törött kerékkel))))))))))))
Vosztok
@justhpeter: Ha, ezt általános érvényű evidenciának tartod, és nem kizárólag Esterházyra vonatkoztatva gondolod érvényesnek, akkor Tamás Gazsit most nagyon földbe döngölted.

Magyar Hírlap, 2002 október 11. A címlapon öles betűkkel a vezércikk címe:

"KERTÉSZ IMRE MAGYAR ÍRÓ NOBEL DÍJAS. ZSIDÓ."

Te jössz!
Bringás
A gond az, hogy nem az én kerekem törött, hanem a gyűlölködők estek pofára. :-)
jolibaba
El vagytok maradva, Áder megtette, személyes részvét nyilvánítást tett.
justhpeter
@Vosztok: A véleményem nem változott, akkor sem, ha TGM volt az elkövető.
Vosztok
@jolibaba: Csalsz.
Áder János köztársasági elnök részvétet nyilvánított a gyászoló családnak Esterházy Péter halála miatt - közölte az államfő sajtófőnöke az MTI kérdésre.
Altorjai Anita tájékoztatása szerint MINT MINDEN ILYEN SZOMORÚ ALKALOMMAL, Áder János ezúttal is SZEMÉLYES LEVÉLBEN fejezte ki őszinte részvétét."
Van azért, amikor valóban személyesen kondoleál az elnök. Amikor nem ilyen megosztó, hanem a túlnyomó többség tiszteletét kiérdemlő személyről van szó.
A mostani módszer a székely lánya módszere. Vitt a királynak ajándékot meg nem is vitt, köszönt is meg nem is...
Bringás
Ádernak mérlegelnie kellett volna, hogy a magyar nemzet egységét képviseli, vagy egy nyiltan magyargyűlölőnek gazsulál (Így gondozd a magyarodat.)
Vosztok
@justhpeter: Az a véleményem, hogy helytelen a véleményed. Történelmi okokból a zsidó mivolt determinál egy politikai-társadalmi irányultságot felfogást. Ezt helyteleníteni ezzel nem egyetérteni nem antiszemitizmus, hanem véleménykülönbség. Egy író esetében pedig ez az irányultság a műveiben is kifejezésre jut. Pl. Leon Uris, Herman Wouk...
Vosztok
@Bringás: Nem így van. Áder Magyarország elnöke. Nem csak a magyar nemzeté, hanem minden magyar állampolgáré.Persze megtehette volna hogy hallgat, de nem így döntött.
Négy évenként választás van...
műanyag
Áder ki bírt nyögni valamit, de Orbán...
Még ki sem bírt. Fizikailag képtelen valami jóra... valami kicsi jóra, Orbán.
Desischado
Udvarias viselkedés. Protokoll. Kúltúra. Ezek a fogalmak a csuti morénak ismeretlenek. Mit lehet tőle mást várni?
Mangu
@Vosztok: Nem idéztem! Ez így több (komplex).
@Vosztok: Akkor te, én és a többiek most mit teszünk? Az egy másik dolog, hogy te például nem érsz el vele semmit, még nem is tesznek rá.
eszegfu
@Mangu: Elvileg valóban a "tényeket nem lehet cáfolni"...viszont pontosan a "szuterén jog" miatt ezeket mindenki másképp látja... időnként az az érzésem: nem u.arról a témáról, eseményről vitázunk. Az is igaz, hogy 1-1 véleménnyel nem ér el senki semmit... max. gondolkodásra késztetjük egymást... legalábbis remélem.
Vosztok
@eszegfu: Jéééé! Képes voltál egy értelmes hozzászólást írni! :-O
eszegfu
@Vosztok: Jéééé! Te meg nem vagy képes "egy értelmes hozzászólást" sem irni!:) Egyébként azzal, hogy személyemet sértegeted nem fogsz az intelligens emberek közé tartozni, akármilyen okosnak és müveltnek gondolod Magad (mivel én nem ismerlek, tehát nem állithatom ezt sem, de az ellenkezőjét sem)! Nem értem egyáltalán mi szükséged van erre?! Nem kötelező "olvasmány" irásaimat elolvasni és válaszolni, ha ennyire lenéző vagy... részemről ennyi.
Vosztok
@eszegfu: Ezt a "részemről ennyit" mar sokszor mondta. Ennyit szavahihetőségedről.
Hogy az intelligens emberek, vagy surmók közé tartozom-e, az nem a te véleményed függvénye.
Nem sértegetlek, hanem véleményezlek.
A nyilvános fórumok jellemzője, hogy bárki hozzászólására bárki megszólítás nélkül is reagálhat.
eszegfu
@Vosztok: Nem igazán érted... a részemről ennyi az adott témára vonatkozik, ill. nem akarok meddő vitába bonyolodni sem Veled, de mással sem. Tény, hogy bárki bármihez hozzászólhat, pontosan ez a lényege és nem is ezt kifogásoltam. És végül a vélemény nyilvánitás a tárgyra vonatkozzon, ne a személyre... ezért irtam azt, amit. Ezt gondolom, Te meg mást... azt hiszem ebben megállapodhatunk.
Veleda
Ha a származás /vallás ennyire fontos egy írói munkásság megitélésében, akkor a részvétet kifejezhette volna a Lázár is. És akkor helyén van minden.
Vosztok
@eszegfu: "...a vélemény nyilvánitás a tárgyra vonatkozzon, ne a személyre"

Ez jóóóó! NAGGGYON JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! :-))))))

Megtennéd hogy elolvasod a 08:03-as írásodat? Négy és egynegyed sorból háromban velem foglalkozol. : -)))))))))))))))))))))))))))
eszegfu
@Vosztok: Őszintén örülök, hogy okoztam egy pár kellemes percet! Ugyan Te kezdted...de mindegy is...mára elégedjél meg ezzel a "győzelemmel"...
Vosztok
@eszegfu: Ez a te kezdted, ez azért nagyon dedós volt.
eszegfu
@Vosztok: Igen, az volt! De még mindig jobb, mintha elküldtelek volna valamerre is...nem? Tiéd az utolsó szó!
bencemacska
@Desischado: ma, 01:23
Helyettem is írtad!
Hozzáteszem a vele szimpatizálók úgyszintén nagyon-nagyon műveletlenek!!!
Egy Eszterházy mindig Eszterházy marad! Az őt bíráló bunkók is senkik maradnak!!!
műanyag
orbán azt hiszi magáról, hogy nemzeti gyásznap lesz, amikor meghal.
NEM!
Öröm ünnep lesz, és nevetés, és csak egy kérdés lebeg az emberek szeme előtt:
"Miért nem haltál meg előbb?"

Orbán, ha tegnap haltál volna meg, az is késő lenne.
Igazából kár volt megszületned, te csótány!
Rózsika Hatházi
@Bringás: tegnap 20:38. Az nem lenne baj, ha egy kereked törött lenne. A gond az, hogy a kettőből az egyik rossz(defektes, küllőbajos, nyócast kapott...stb), de az hajtja a másikat is!
Rózsika Hatházi
@nusika: Elolvastam. Ezek után nem csodálkozom, hogy nem nyilvánítottak részvétet, "nagyjaink".
interceptor
Idézet Orbán temetéséről: már nagyon vártuk ezt a napot...
eszegfu
@nusika: 18:53 Nagyon jó! Különösen megragadott a "magabiztos pofátlanság az erő képzetét kelti" gondolata.
nezelodo
Nem lehet, hogy ma is él bennük az, hogy az egykori KISZ titkárok reflexe, és nem állhatnak egy oldalon az arisztokratákkal sohasem, esetleg elkötöttek egy egy kúriát, vagy kastélyt az Esterházyak hagyatékból és azért lapítanak?
Tódor
Miből gondolja a cikk írója, hogy a kedvesvezér tudja ki volt Esterházy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.