Az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették német európai parlamenti képviselők azoktól a tagországoktól, amelyek értékelésük szerint nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Bringás: 11:40
A tojás romlottságának megállapítása mindig annak a dolga akinek köze van hozzá. Arra vagy az eladó, vagy a vásárló jogosult.
Akinek nincs köze hozzá, annak a véleményére senki sem kíváncsi.
A kártya partiban is van egy alapszabály: " kibicnek kuss". Aki pedig nem tartja be a szabályt, azt legfeljebb, két pofon kíséretében, elzavarják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Sajnos, ha visszaveszik a pénzt, nem a maffiavezér és sleppje fogja visszafizetni, hanem az ország, a kivetett plusz adókból... :-(
simmering73
Így kellene lenni. Előbb felébredne csipkerózsika álmából ez a balga nép.
Bringás
Mióta kötelező támogatási feltétel a migráns bandát becsábító hülyékkel való szolidaritás?
Eriksson
...és vissza kellene adni az elzabrált piacokat is...
Csodálkozó
Csoda, hogy még csak most, elvégre a pofátlanság teteje, amit a hibbant orbánc művel: pumpolja az EU-t, ellopja a pénzt, majd sunyin bomlasztaná az EU-t.
Rég le kellett volna váltani (majdnem azt írtam, lövetni).
Hellcat
Nem kell ide EU-s pénz úgy is csak a fitymasz teszi zsebre...
Bringás
Idióta német "politikusok" (hazaárulók)!
Sziszifusz
@Bringás: 11:02
Azok a német politikusok akik Magyarországtól megvonnák a támogatást miért hazaárulók ?
A saját nemzetükkel jót tennének, mivel több pénz maradna a költségvetésükben. Ez az ő hazaárulásuk ?
Bringás
@Sziszifusz: Nem! Ezek korlátlanul befogadják a vadakat és bennünket büntetnek, amiért mi nem ezt tesszük. Mivel mindenkit beengednek, a német lakosság ellen cselekednek, hiszen a gyilkosokat, erőszakolókat invitálják. Ezért hazaárulók!
Sziszifusz
@Bringás: 11:22
Nem gondolom, hogy a német politikusok hazaárulóvá minősítése a te feladatod lenne.
Erre azok a német állampolgárok lehetnek jogosultak akiket érint vezetőik politikája.
Az ilyen minősítés eddig nem történt meg.
Bringás
@Sziszifusz: Tudod, attól, hogy nem tudok tojást tojni, még meg tudom állapítani, hogy jó, vagy romlott!
karma1
@Sziszifusz: Igazad van: a nemet Alkotmanyban benne van, hogy nem tagadhat meg befogadast semmilyen idegen orszagbol bevandorlo egyen, alapellatasban es letelepedesben segitenie kell oket. Ok csak a sajat alkotmanyuknak megfeleloen cselekszenek.
Minden penzt vissza kell venni orbantol es a bandajatol, akik csak ugy hipp-hopp milliardosok lettek a semmibol. Meg Svajcnak is ki kell adnia az adatokat, ha a betetek bunugyi nyomozas targyai lesznek, de minimum zarolniuk kell. Nem erdekes, hogy levai aniko vagy orban flora vagy orban sara neven van a letet, de peldaul a lazarjanko masfel eves gyerekenek a villaja is zarolhato vagyon legyen.
Na meg persze fel lehetne tenni a kinos, de szukseges kerdeseket, mi az Istenre koltottek a manyup 3000 milliard forintjat, meg a Quaestor 150 milliardjat... Talan mar ez is fedezne a tartozasunkat. Hiszen mar a bizottsagi vizsgalatok is felfedeztek, hogy amiota kapjuk ezeket a penzeket, egyetlen unios penz sem lett rendeltetesszeruen felhasznalva, elszamolva...
Sziszifusz
@Bringás: 11:40
A tojás romlottságának megállapítása mindig annak a dolga akinek köze van hozzá. Arra vagy az eladó, vagy a vásárló jogosult.
Akinek nincs köze hozzá, annak a véleményére senki sem kíváncsi.
A kártya partiban is van egy alapszabály: " kibicnek kuss". Aki pedig nem tartja be a szabályt, azt legfeljebb, két pofon kíséretében, elzavarják.
Bringás
@Sziszifusz: Mi pedig kiosztjuk a pimasz bandát!
silber13
@Bringás: Mi a franc vagy te, hogy " kiosztod a pimasz bandát?" egyelőre a saját hazádban osztogass akiket akarsz, de csak ott, és nem máshol. Itt ,meg kiváltképp nem, mert az itteni országos dolgokhoz neked semmi közöd!
Bringás
@silber13: Dehogy nincs közöm, míg a hazaárulók engem is fenyegetnek!
Sziszifusz
@Bringás: 13:04
Csak azt nem tudom, hogy a hozzászólásaid tartalma a paranoia, vagy a skizofrénia tüneteit mutatják.
Mindkét betegség sok szenvedést okozhat. A szólásaidból előtűnő kényszerképzetek rettegésben tarthatnak, rossz lehet így élni. Keress fel egy szakembert. Vezéred, lehet be tud ajánlani egy jó pszichiáterhez. Hidd el a mai orvostudomány szinte csodákra képes.
silber13
@Bringás: Hazaárulózni neked csak román földön van jogod, itt neked coki!
Lepényleső
Egyet értek azzal a különbséggel,hogy attól vegyék vissza,akinek adták.
nemfideszes
@Bringás: Téged "barátom" csak az agysorvadás fenyeget, vagy hogy a nyelved beragad a csuti hátsó fertályába, ezen kívül nincs mitől félned...
Kovács Gizella
Mert tudják, hogy töb száz millárd magánzsebekbe vándorolt !
silber13
@Bringás: Megint hazudsz! Senki nem fenyegetett téged, bár nem csodálkoznék rajta. Nem fenyeget,pedig te egy betolakodó vagy,,pirézül: Intrder egy ócskasvihák, aki máshonnan lopott szövegeket másolgat be némi baksisért!
Bringás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Bringás: No!:-))))))És azt honnan szeded pakulár?:-)))) Te tényleg hülye vagy, valódi orvosi eset! Semmi közöd hozzá, de röviden csak annyit: Apám Bécsben a ferenceseknél végezte a középiskolát és Kolozsváron a zeneakadémiát. Anyám a budapesti zeneakadémián végzettt, ergo egyikük sem volt, miként te havasi kecskepásztor!
silber13
Moderátor: Úgy láétom, a @Bringás nevű kommentelő alpári és sértegető megjegyzéseit a moderátor(ok) szándékosan figyelmen kívül hagyják! Ez több, mint furcsa!
Sziszifusz
@silber13: 16:59
Szerintem nem kell Bringást letiltani a hozzászólás lehetőségétől. Engedni kell, hogy mutassa meg "képességeit" , ezzel lejáratva önmagát és társait.
koszpeko
@Eriksson: Most egyetértek.
De ezt Antall József kezdte azzal,hogy vége a bartell kereskedésnek,dollárért akarunk kereskedni.
Mi történt?
Abban a pillanatban az olcsó orosz földgázra,olajra lecsapott Németország.
Javíts ki ha tévednék.
A másik arany köpése amikor felajánlották,rendszer váltáskor úgy mint Lengyelországnak nekünk is elengednek egy csomó adósságot.
Ő erre mit mondott?
Majd a magyar kifizeti.
koszpeko
@silber13: Ez is román mint szőrös talp cirmi?
solidedge
A bringásal azért van tele mindig ez az oldal, mert még valakik mindig jelentőséget tulajdonítanak neki. Őt a helyén kell kezelni, tehát sehogy. A monológjai el fognak veszni a semmiben.
Eriksson
@koszpeko: Ez így volt. Sokat "köszönhetünk" Antall Józsefnek. Ha akkor tiszta víz került volna a pohárba, mára nem tudtak volna így elfajulni a dolgok.
Ami jó, hasznos dolog volt hazánknak a szovjet kapcsolatban (mert ilyen is volt), átkerült a nyugati érdekszférába, attól kezdve nekünk minden a sokszorosába került a piacgazdaság miatt.
nemfideszes
@Eriksson: Csak nem az egykori KGST piacra gondolsz?
Először is nem azzal kellett volna kezdeni, hogy "oroszok haza!", mikor amúgy is haza mentek volna...
Másodszor nem Széles Gabika féléknek kellett volna aprópénzért odaadni a gyárakat, hogy aztán csavaronként adja el jó pénzért...
Harmadszor a cégem szállít orosz és nyugati piacra is, a titok csak annyi, hogy nem hőbörögni kell hanem versenyképes terméket előállítani...
libellle
@oncogito: 10:25 akkor gyorsabban kellene nekik menekülni hetedhét-országon tulra.
libellle
@Bringás: biciklis, elárulták a te hazádat? valami üzemzavarod van.
libellle
@Bringás: youtu.be/2wVqJsLO-B8
a 21-ik perctöl lessz érdekes. vaddisznö barátod eldicsekszi, hogy mennyi menekültet zavart át vezéred az országon. ezenkivül a német politikusok kizárolag a mi alaptörvényeink szerint cselekszenek. nem orbán által irt világröhejes Magyar- törvény
Eriksson
@nemfideszes: Pl. arra is. Amit megtermeltünk, el tudtuk adni, ma meg alig van termelés és az se kell nyugatra, keletre meg embargó van.
Szerencsés, akinek most sikerül beférkőzni a piacokra.
És igen, a rendszerváltáskor teljes kótya-vetye volt, akkor páran nagyon jól jártak, az un. "népvagyon", sokak megélhetési lehetősége magánzsebekbe vándorolt.
Ma már nemigen van mit privatizálni, így a maradnak az értékes épületek, intézmények, Rogánéknak már csak ez maradt.
koszpeko
@Bringás: "Mi pedig kiosztjuk a pimasz bandát!"

Ki az a mi???
Rózsika Hatházi
@Bringás: 15:28-ra. Te tényleg paranoiás vagy! A 15:28-as kommentedig senki nem anyázott. Kezeltesd magad! Én a lobotómiát ajánlom.
koszpeko
@Rózsika Hatházi: Én mellé még elektro sokkot.
Már rontani nem tudnak rajta.
nemfideszes
@Eriksson: Tény, hogy nem könnyű a külföldi piacokra betörni, hiszen mindenki védi a saját piacát, de azért nem lehetetlen. A keleti piacon meg ráadásul ott van az a kockázat, hogy csak egyszer szállítasz aztán többet nem kell, mert lekoppintják. Arrafelé nem ismerik a szellemi tulajdon fogalmát,azaz ismerik csak magasról tesznek rá. A KGST piac pedig egy mesterségesen fenntartott rendszer volt, ahol rengeteg silány dolgot állítottak elő tonna számra, amit csak azért vettek át, vagy cseréltek másik sz@rra mert fent kellett tartani a működő rendszer látszatát. Így a fejlesztésben, a minőség előállításában senki sem volt érdekelt. Ez pedig azt eredményezte, hogy a versenypiacon már az induláskor jelentős hátrányban voltunk. De velünk ellentétben más volt szocialista országok fel tudták venni a lépést, és okosan reagáltak az új helyzetre, lásd Skoda, Dacia stb. Mi meg elhajtottuk a külföldi befektetőket akik a nyugaton is elismert Ikarusból akartak, egy a nyugati piacon is versenyképes buszgyárat létrehozni. Így aztán Gabikáé lett a gyár aki szétszedte és csavaronként értékesítette. A mezőgazdaságba már bele se mennék...
wpym
Azoktól is vissza kellene venni, akik lenyúlták...
Eriksson
@nemfideszes: Volt azért bőven színvonalas termelés '89 előtt is, csak módszeresen építették le az ipart, a mezőgazdaságot, meg mindent. Úgyhogy mire privatizációra került a sor, fillérekért került magán és nyugati befektetők kezébe, hogy ki meggazdagodjon, ki pedig bezárja a magyar lehetőséget a nemzetközi piac előtt.
kkalman
A németek a csürhe legérzékenyebb pontját tapogatják. Egyelőre! De mi lesz, ha meg is markolják, azaz elveszik az uniós támogatásokat?
Mangu
@kkalman: Szétesik az EU és jön a Negyedik Birodalom. :)
ila51
@solidedge: Na végre...ez az...annyira degenerált , hogy az már fáj
gulyasgyula
@kkalman: ..Hát akkor busszal visszük az Osztrák határra a bevándorlókat , mivel nincs kerítés semmi nem tatja itt őket ..De erre azért nem kerül sor mert könnyen úgy járnak mint Putyinnal ..Rendesen lábon lőtték magukat ..Nagyon sok Német cég szállított az Orosz piacra ..Német szomszédaim szidják is Merkelt mert az USA , Obama segét nyalja..A kusza gazdasági kapcsolatok miatt nehéz úgy büntetni hogy a büntetőnek ne fájjon ..
Törölt felhasználó
Jaj hát olyan menekültbarátok lesznek Viktorék, hogy a saját házába fogja befogadni őket, ha megvonják a pénzeket:)
xcu
Ne gondolkozz ezen, csak csináld. Just do it.
Abban a pillanatban felszínre törne nálunk a fekália, és bedőlne az orbán-kormány minden hazugságával, lopásával, manipulatív ocsmányságával együtt..
fekete
Ki kell lepni ebol a hazug,German hulyito Eu-bol. Igy is ingyen dolgozik nekik,majdnem az egesz EU.
Bringás
@Rózsika Hatházi: "A 15:28-as kommentedig senki nem anyázott. "
Ennyi a csürhe toleranciája és gondolkodási képessége!
Rózsika Hatházi
@Bringás: Okostojás, de nem a tyúké, annak több esze van. Tőről idézlek. Csűrhe, gyökér, hazaáruló, migráns bandát becsábító hülyék, pimasz banda. Ezek csak az e cikkhez kapcsolódó jelzőid. Anyázás egyszer sem volt irányodban. Mi bajod van a toleranciával?
gulyasgyula
@xcu: Ne legyél ilyen ború látó , azért nem az unió tart el bennünket se a többi tagállamot ..Amit adnak annak egy részét vissza adjuk az itt befektető Külföldi /Német/ cégeknek ,a másik amit mi befizettünk , mert bármilyen furcsa azért nekünk is kell befizetni is ..Ami marad azt lehet elosztani a barátoknak ..Ha úgy alakul kevesebb jut a barátoknak , lesznek új adók de nem dől össze a világ ..
egyvandor
Gorbán olyan nekünk mit a részeges, kurvázó családapa. Felveszi, feléli nertársaknak elosztogatja a felzárkózásra szánt pénzeket, majd ha a támogatási időszaknak vége, vagy kivezetteti az országot az Eu-ból (erre megy ki Gorbán októberi privát népszavazása is) vagy átengedi a botkormányt had szenvedjen az ellenzék.
karma1
@solidedge: Koszi az eszreveteledet: ugyanezt mondom: barmilyen nehez is megallni, hogy a nyilvanvalo hulyeseguk ellen szoljunk, ha figyelmen kivul hagyjuk a kapitalis baromsagaikat, akkor csak bofognek a levegobe, de elhalnak...

Parazitak ezek, akik a mi hsz-einkbol, valaszainkbol elnek...
Yoda69
@egyvandor: Eleg valoszinu mindket forgatokonyv. Persze a masodik variacio jobb lenne, abban az esetben ha orbanekat racs moge lehetne dugni. De ketlem hogy sikerulne.
F_Viktor
@koszpeko: Írod:
"A másik arany köpése amikor felajánlották,rendszer váltáskor úgy mint Lengyelországnak nekünk is elengednek egy csomó adósságot.
Ő erre mit mondott?
Majd a magyar kifizeti."

Ez tévedés, amit még a kurucinfo dobott be a köztudatba.
A lengyelek hitelállományának nagy része kormányközi hitelekből álltak, míg magyarok (zömében japán) magánbankoktól hiteleztek.
Míg az előbbiek a lengyeleknek elengedték a hitelek egy részét, addig a magánbankok nem tették ezt meg Magyarországnak.
F_Viktor
@nemfideszes: Írod:
"A KGST piac pedig egy mesterségesen fenntartott rendszer volt, ahol rengeteg silány dolgot állítottak elő tonna számra, amit csak azért vettek át, vagy cseréltek másik sz@rra mert fent kellett tartani a működő rendszer látszatát. Így a fejlesztésben, a minőség előállításában senki sem volt érdekelt."

Igazad van, a biztos (KGST) piac tudatában nem volt motiváció a minőségi áruk termelésre.
DE! Azt sem kell elfelejteni, hogy a gyártási technológiák, és a termelőeszközök is valuta hiányának következtében fényéves hátrányban voltak a nyugatiakkal szemben.

"Ez pedig azt eredményezte, hogy a versenypiacon már az induláskor jelentős hátrányban voltunk. De velünk ellentétben más volt szocialista országok fel tudták venni a lépést, és okosan reagáltak az új helyzetre, lásd Skoda, Dacia stb."

Ezért vált szükségszerűvé a privatizáció. A Skoda, a Dacia is csak a külföldi befektetői tőkével maradhatott talpon.
koszpeko
@F_Viktor: "Ez tévedés, amit még a kurucinfo dobott be a köztudatba."

magyarforum.hu/cikk/1302/Nehany-eszrevetel-Antall-Jozsefr%C3%B5l/

4.) A Kádár rendszer 21,3 milliárd dollár adósságot hagyott az Antall-kormányra. Amikor a kelet-közép-európai országok kérelmezték (sikerrel, pl. Lengyelország) a nyugati állami és magánbankoktól a kb. 1980 óta felvett kölcsönök elengedését, akkor Antall József nem kérte az államadósság mérséklését, vagy törlését.

epa.oszk.hu/00000/00017/00011/1204.html

Előzmények

A magyar kormány két egymást követő történelmi pillanatban is úgy döntött, hogy nem kéri a külföldi államadósság átütemezését, illetve elengedését. Az első kínálkozó alkalom 1989­ben volt, amikor a magyar kormány megnyitotta.nyugati határait a keletnémet menekülők előtt, a második a szabad választásokat követően, az új kormány hivatalba lépése idején. Azonban sem Németh Miklós, sem Antall József miniszterelnök nem kérte az államadósság könnyítését a nyugati hatalmaktól, amely a rendszerváltást követően bruttó 21,2 milliárd, nettó 16 milliárd dollár volt.

A külső adósság menedzselhetőségét a kilencvenes évek elején elsősorban az biztosította, hogy a pozitív tételek viszonylag kényelmesen kiegyenlítették a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg két nagy, tartósan negatív tételét, a közép­ és hosszú távú külföldi kölcsönök kamatainak kifizetését, illetve a hitelek törlesztését (az évtized elején évi 3-3,5, az évtized közepén mintegy 4,5-5 milliárd dollár körül alakult a külső adósságszolgálat). A nyolcvanas évtized végén és a kilencvenes évek legelején többletet mutatott ugyanis a kereskedelmi mérleg;1990­től végig pozitív volt az idegenforgalmi egyenleg; s ami a legfontosabb,1990­től dinamikusan növekedtek a külföldi működőtőke­beruházások.
Yoda69
@koszpeko: En is ugy tudom az Antal kormany idejen volt lehetoseg az adossag nagyfoku csokkentesere, amibol Antal nem kert. Nem tudom hogy buszkesegbol, butasagbol, vagy esetleg ki tudja mi mas okbol, amit nem akarok itt reszletezni, hogy ne sertsem egy halott kegyeleti jogait.
F_Viktor
@koszpeko: Amit írtam, 2000-ben, vagy 2001-ben egy Eltolcsy/Kupa Mihály előadáson hangzott el egy hallgatói kérdésre.
Említettek még sok magyar államkötvény kibocsájtást, ami nem hitel, Antall igenis kért adósságátütemezést, a lengyelek a kb. 50 milliárd USD -ból is csak első körben kb. 10 milliárdot engedtek el (talán 91-ben), majd 4 év múlva újabb 5 milliárdot.
Lengyelország mellett Bulgáriának is sikerült megszabadulnia adósságának egy részétől.
Ludmilla
abból kurva világ lesz,ha azt is a néppel fizettetik vissza
Ludmilla
@Bringás: vadakat...megáll az eszem...vadakat...te ember vagy vagy vad?
karma1
@F_Viktor: Huu, erre sajnos en is igy emlekszem, es meg akkor fel is haborodtam, hogy most mit jatssza itt a f@sza magyart mindegyik, szemely szerint ugysem ok fizetik vissza majd az adossagot, hanem adokbol az emberek, a nep.

Ezert is tudtak elhuzni a lengyelek, sokkal elorebb jartak, jarnak, mint mi.
Igaz, hogy volt egy olyan kiszolas is, hogyha Ma.o. keri az allamadossag elengedeset, akkor jo ideig nem kaphat semmifele hitelt sem, legalabbis nem tul jo kondiciokkal.
Ugy erzem, hogy antall es nemeth AKKOR elarultak a hazat, mert sztem at lehetett volna utemezni az adossagot, vagy legalabbis a kamatok elengedeset kerhettuk volna, (amit gondolom siman megadtak volna), es akkor sokkal elonyosebb helyzetbool indul az orszag...
Nil
Az nem zavarja őket hogy a pénz nem az ország fejlesztésére hanem politikus társaik egyéni gazdagodását szolgálja?
solidedge
@koszpeko: Kádárék kb. 4-5 milliárd dollár hitelt vettek fel, aminek egy részét be is forgatták a gazdaságba. Miután a FED brutálisan megemelte az alapkamatot 5-6 % körülire megindult az adósságcsapda. Volt úgy hogy Fekete Jánosék este még nem tudták, hogy az esedékes kamatot reggelre hogyan fizetik ki. Visszafizettünk vagy 20 milliárdot 1989-re és 31 milliárddal még tartoztunk. (Ismerős matek a ház és autókölcsönt felvevőknek.) Így kebelezték be az amerikaiak a harmadik világot, és így rokkantak bele a kelet-európai országok gazdaságilag.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Huu, erre sajnos en is igy emlekszem, es meg akkor fel is haborodtam, hogy most mit jatssza itt a f@sza magyart mindegyik..."

Koromnál fogva nem emlékezetből, hanem Eltolcsy és Kupa előadása alapján írtam, hogy az egész urban legenda.
Antallról nincs jó véleményem, de ekkor hatökör még ő sem lehetett.
F_Viktor
@solidedge: Írod:
"... így rokkantak bele a kelet-európai országok gazdaságilag."

A versenyképtelenségnek nagyobb szerepe volt a nulla gazdaságnak, mint a hitelek.
Persze ebből következett egy spirál, versenyképtelen termelés, valuta hiánya...
karma1
@F_Viktor: Azert az is erosen belejatszott a dolgokba, hogy a Kadar-rendszerben a gazdasagunk szinte a SZU-tol fuggott 99 %-ban, bar talan mi tobbet engedhettunk meg magunknak, mint a tobbi kommunizmust epito orszag, mint a "legvidamabb barakk". Akkoriban erosen a SZU mondta meg, hogy kikkel kereskedhetunk, bar volt nehany olyan cikkunk, amit mindenhova szallithattunk.
Nagyon zsenge koromban egy nagy tervezointezetben dolgoztam, es akkoriban a vezetok azt tartottak, hogy a magyarokon keresztul a SZU nagyon sok hitelt vesz fel, vagyis a magyar kormany elmegy nyugatra kuncsorogni, kap egy bizonyos osszeget, majd annak csak egy tort resze maradhat Ma.o.-n, a tobbi atszaguld rajtunk a SZU-ba, akik arra koltik, amire akarjak, abba nekunk nem sok beleszolasunk volt.
Viszont az egesz allamadosag a kamatokkal egyutt a magyar gazdasag szamlajara lett irva, igy nekunk kellett azt visszafizetni, akkor is, ha a SZU-bol a torlesztesre egy buznyakot sem kaptunk. (Marpedig az esetek tulnyomo tobbsegeben semmit sem fizettek vissza).

Ugyhogy ezek a felgyulemlett adossagok mar regen nem a mienk volt, de megis mi feleltunk erte, eppen ezert sztem duplan votl szemetseg, hogy sem antall, sem nemeth nem akartak kerni a konszolidaciot, Konnyu a mas farkaval veregetni a csollanyt...
En ennyit tudtam meg, egy nehezipari tervezointezet munkajaba belelatva.
koszpeko
@F_Viktor: Nem tudom emlékszel e arra mennyi lengyel árus volt Mo.-n 1990 körül.
A Zloty akkor nagyon szar volt.
A pontos árfolyamra nem emlékszem.
Most több mint 70Ft 1 Zloty.
namihami
@koszpeko: 4 fillér volt 1 zloty.
Még a fogkrémet és a kézmosószappant is innen vittük. Mosópor (Tomi)-egy csoda volt.
Varsó nagy bevásárlóutcáján (ulica Marszalkowska) tök üresek voltak az üzletek és a híres fagyizójukban max. 4 gombócot kaphatott a vevő. Az utcai üzletek hot dog árusai virsli helyett gombával töltötték a kiflit. Ha volt kifli.
Személyes emlék, bár szép idők voltak így is.
koszpeko
@namihami: Köszönöm a tájékoztatót.
Milyen jó cuccokat lehetett kapni a lengyel piacokon és mennyivel tartósabbak voltak mint a kínai holmkik. :)
namihami
@koszpeko: És ha sikerült egy kis feketelóvéval kijutni az ottani dolláros boltokba (Pewex), na akkor Te voltál nemcsak az éjszaka, de még a nappal császára is.Sör, vodka-amennyi kell, de csak valutáért.
A benzinkút (nafta nuku) mindig tudott egy kis naftát adni, persze, aki emlékszik rá, az tudja, hogy miután hazajöttél, na aztán is napokig büdös volt a verda tőle.
Azok a cuccok, amiről beszélsz, na azok voltak az ottani pult alóli cuccok, amivel a polák bratankik itt némi csereáru pénzügyi alapjához juthattak.
F_Viktor
@karma1: Írtad:
"...a magyarokon keresztul a SZU nagyon sok hitelt vesz fel..."

Ez nekem új, de elképzelhető, hiszen a SZU minden kívánságát teljesíteni kellett.
De ha már az adósság szóba került, sok fejlődő országot támogatott az ország olyan hitelekkel, amelyet soha nem kaptunk vissza.
F_Viktor
@koszpeko: Írod:
"Most több mint 70Ft 1 Zloty."

A lengyelek Bokrosnak tulajdonítják gazdaságuk fejlődését.
karma1
@F_Viktor: Na, ez meg a masik feneketlen kut volt... (A fejlodo afrikai orszagok, a haboru utani Vietnam, stb..)
De hidd el, hogy rengeteg olyan penz volt, ami csak keresztul szaguldott az orszagon, es Brezsnyevek csesztek visszafizetni... (sokszor kaptunk erte hasznalhatatlan arut , mint penzkivaltast...)
Bringás
@Ludmilla: A nőket erőszakoló csürhe emberekből áll?
Grumpycat
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Bringás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Grumpycat
@Bringás: Nem is tudnál, mert csak bégetni tudsz. Na húzz vissz a kuckódba, de mielőtt bebújsz, csókold meg a gazdaállatod aranyérétte suttyó.
nemfideszes
@Bringás: Magyarországon a nők 20 százaléka esik áldozatául nemi erőszaknak az élete során. Az elkövetők 70 százaléka rokon, ismerős. Ebből kiindulva a magyar férfiak közel 1/4-e a "nőket erőszakoló csürhéhez tartozik", vagy ha jobban tetszik a "vadak" kategóriájába esik.
Talán először ezzel kéne kezdeni valamit, csakhogy legyen erkölcsi alapunk is, még mielőtt más népcsoportokat minősítenénk.
bakegya
@nemfideszes: sajnálatos,de te hoztad a legközelítőbb statisztikát-és még annyit kell hozzátennem ,az esetek igen magas százaléka látens marad-
karma1
@koszpeko: En viszont emlekszem a zloty akkori arfolyamara: 70 filler volt egy zloty! Ide jartak a piacokra a lengyelek a torolkozovel, lepedovel, olcso kozmetikumokkal, olcso ruhazattal kereskedni. Minden piacon megturtek oket, mert akkor nem volt olyan olcso arszinvonalu es viszonylag jo minosegu aru. Akkor mi azokat a piacokat "lengyel" piacnak hivtuk, ezutan vettek at az uralmat az olcso arukban a kinaiak...
karma1
@bakegya: Inkabb TULNYOMO resze marad feltaratlan, mert a ferfi megfenyegeti az asszonyt, hogy megoli, vagy elveszi tole a gyereket, gyerekeit. Ezek azert eleg nyomos ervek, ha egy 45 kilos asszonyt egy garazda partner tart veluk sakkban...:o((((
koszpeko
@karma1: Ez így volt a 90-es évek legelején.
Nagyon jó cuccok voltak náluk. :)
koszpeko
@Bringás:08.08 "Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után."
Csak ezért likeoltam.
Bringás
@koszpeko: Oké!
Akkor nem szólok vissza, csak jelentem a moderátornak. Hamarosan agyő lesz a parasztoknak!
koszpeko
@Bringás: 08.08 "Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után."
Nekünk bizonyíték kell nem ígéret!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.