Az év első felében "tovább folytatódott a keresetek dinamikus emelkedése", ugyanis a január-júniusi időszakban 7,5 százalékos volt a reálbér-növekedés – ezt bírta mondani a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az M1 állami propagandacsatornán.

Drasztikusan emelkednek a fizetések az államtitkár szerint

Cseresnyés Péter azt állította: a 7,5 százalékos nettó reálbér-emelkedés azt jelenti, hogy az éves jövedelmek közel egy havi keresettel nőttek.

Szerinte a közigazgatásban, a közszférában végrehajtott béremelés húzta magával a versenyszférát, ugyanis a közszférában 12 százalékos, míg a vállalkozásoknál 6,8 százalékos volt a reálbér-emelkedés.

Az NGM az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon.

Csak bele ne fulladjunk a sok kaviárba és pezsgőbe, államtitkár úr!

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Hooogyne!
Mindazoké, akik boldogan, bő nyállal lefetyelik a csúti tébolyult bűnöző Altáját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Folytatódhat??? Szerintem nem én vagyok az egyetlen akinél el sem kezdődött...
papa.49
A kép pontosan mutatja a jelen helyzetet, az állattitkár meg menjen a 3.14. csába, a hülye szövegével!!!
Bringás
Attól, hogy több banánt esznek, ez nem törvényszerűen minden majomra vonatkozik!
Nil
HA ez igaz lenne megszűnne a fiatalok elvándorlása
Csodálkozó
Hooogyne!
Mindazoké, akik boldogan, bő nyállal lefetyelik a csúti tébolyult bűnöző Altáját.
Csodálkozó
@Bringás: Attól, hogy szorosabb a szád széle, rád viszont igaz.
Mit lebzselsz itt már megint, undok döglégy?!
moareka
Akkor itt lesz a Kánaán!... jönnek a német és angol állampolgárok a gyártósor mellé, megy a hotelokba takarítani...
A Tündik bündije
Nyugodtan lubickoljatok a rózsaszínre árnylat statisztikákban drágáim, ettől függetlenül az elvándorlás zavartalanul folytatódik. Már most kritikus a munkaerőhiány, még egy-két évet adok, és végképp leáll a gazdaság. Mert a szerbek meg az ukránok sem fognak idejönni havi 300 eurós fizuért, bármennyire is ez a terv, mert ha már megmozdulnak, elmennek legalább Ausztriáig.
Bringás
@Csodálkozó: El lehet menni pubi! Minek rontod itt a levegőt?
Csodálkozó
@Bringás: 1.) Pubi a nénikéd, te majom! Egyetemista és diplomás gyerekeim vannak.
2.) Én itt ITTHON vagyok, te meg csak egy ostoba, trágyaszóró üzemmódban működő, kellemetlenkedő bérnyalogány vagy a Propelleren, aki közutálatot kelt.
COKI!
Bringás
@Csodálkozó: Tévedsz! Én vagyok itthon! Te pubi, egy epizód vagy itt!
Csodálkozó
@Bringás: Tudod, hol vagy otthon: orbánc valagában!
Bringás
@Csodálkozó: Nagyon benn lehetsz az említett valagban, ha ilyen világos vízióid vannak! Nyalonc!
Csodálkozó
@Bringás: Ne kend rám a bélkrémet a szád széléről, szarhabzsoló bélféreg!
eszegfu
A reál bér a nettó bér inflációval kiigazitott összege, vagyis ami a bérből megvásárolható.
Az inflációval igazitott bért 1991-hez, mint bázishoz viszonyitják, igy pl. 1996-ban az 1991-es évhez viszonyitva a reálbér csak a 74,3 %-a, mig 2015-ben a 99,8 %-a volt. Tehát lényegében tényleg emelkedett szám szerint, csakhogy a KSH azt is hozzátette: "Egy magyarnak 1990. óta 9x több a reálbére, de ez csak 1/8-od ér." Elvetemült példa: az akkori 8 eFt-os fizetésből vettem 20 ezer db zsömlét, 2015-ben a 122 eFt-os fizetésből csak 4880 db zsömlét tudnék venni. Kivételesen @Bringás: -nak igaza van: az MNB elnöke, a MÁV, Posta, stb. vezérigazgatója, mint főmajom sokkal több banánt eszik - az ő keresetük emelkedése "huzta fel" az átlagot -- mig ránk, a hétköznapi emberekre "törvényszerüen" nem vonatkozik! Ez a "drasztikus" fizetésnövekedések igazi háttere szerintem. És csak ugy... a vállalkozói szférában az 5,43 %-os béremelés kötelező volt, nem a vállalkozók "kivánták" meg a közszférában végrehajtott emelést.
Ludmilla
drasztikusan... a minisztereké és az Orbán körül lebzselő senkiké
solidedge
Nem vagyok közgazdász, de ha a bérek így növekednek a gazdaság teljesítőképesége pedig a töredékével, akkor ez hosszabb távon összeomlással és nagy inflációval jár. De javítson ki valaki.
papa.49
@solidedge: Sajnos jól látod, de ne izgulj, mert a melósok fizetése meg inkább egyre csökken...
Pontos példát hallottam a héten az egyik szomszédasszonynak a menye kórházba került idegösszeomlással a következőért, a cipőgyárban ahol dolgozik leginkább 10-12 órát dolgoznak naponta, sokszor még szombaton is menni kell, a fizetése ami eddig kemény 60 ezer forint volt szakmunkás létére, most leolvadt 50 ezerre, és mindezért nagyjából 200-230 órát kell dolgoznia...Ha valaki megkérdezi miért, már holnaptól nem kell mennie dogozni...
Grumpycat
@Bringás: 12.15 Hogy valaki megkeresse a kurva anyád nyugdíját, te darab szar.
eszegfu
@solidedge: Egyszerü logika, nincs mit javitani! Ki lehet mondani: nem igaz ez a bérnövekedés... sajnos...
eszegfu
@Grumpycat: Lehet, hogy még az övét is... Anyukáját pedig kérlek ne szidd...nem tehet róla, hidd el... a sejtosztódás szépen beindult, ahogy a "nagykönyvben" irva vagyon... először 2 felé, majd azok is 2-2 felé és igy tovább ... majd megszületett, felnőtt és közben kaphatott valami toxikus fertőzést a "rosszabbiktól"...
Perwool
"az államtitkár szerint"
Államtitkári szinten... ezt tudjuk!
dr. prédikátor
Drasztikusan emelkedik az államtitkárok fizetése!!! Így már helyes!!!
Desischado
A tiétek, te mocsok patkány! A közmunkabérrel például mi van? Meg a minimálbérrel? Rohadt hazugok vagytok!
Yoda69
eltolcsi fizetese valoban drasztikusan emelkdett, tobb mint duplaja. 2-rol 5 es fel milliora.
E legtobb ember egy elet kemeny munkavajaval nem tud ennyi penzt felretenni, amit ez geci 1 honap alatt megkeres.
kamazuka
2008-ban volt utoljára béremelés 15 forint,melyet sajna vissza is vontak a válságra hivatkozva,meg a tulaj lánya akkor ment egyetemre meg az új terpjáróra is kellett némi eklézsia.
De összességében mindegy,.A hazai fizetőeszköz fizető értéke nem érdekes ,agyban már euróban fontban számolok,nézem az árakat.Biztosan vannak helyek,hol ez az állítás igaz,mármint a bérnövekedés,csak nem ebben az országban.
Már majdnem összetörtem a zsebrádiómat felindultságból,mikor egy gondolat bántott meg engemet.
Nem lehetséges,,hogy a kvóta népszavazást azért forszírozza olyan veszettűl a kormány,mert ha a az X ezer migránst be kell fogadnia annak az eu általi juttatása 270 ezer körüli annak ellenére,hogy nem vagyunk az euro zónában,de a hazai lakosságban ez visszatetszéstn keltene,azaz,ha ezt az összeget a hazai munkavállalóknak is biztosítosítania kellene havonta,akkor nem jutna mutyikra,meg lenyúlásokra,és ki tudja milyen nyílvánosságra nem hozandó befektetésekre,melyből hasznot csak azok látnak,kik tudják miért hol és hogyan?
papa.49
@kamazuka: Amit vizionáltál az biztos, hogy meg se fordult a tökfejében, a népre pénzt költeni ez a hazugovics számára nem létezik!!!
Az olimpia egyrészt neki státuszszimbólum, másrészt eszeveszett sok ellopható pénz, ezért forszírozza annyira!!!
telegdilaci
Ezek el is hiszik vagy hallják is amit mondanak menjenek már a kis Emberek közé,és győződjenek meg saját szemükkel,a hatalmas emelkedésről! rohadt tetvek,nézzék meg egy átlag melós bér papírját,azután ugassanak,azt sem tudják mi van az Országban!
Lepényleső
Drasztikus emelésnek,a két milláról,ötre emelés mondható,ami 15O %,aminek a huszad része a
7,5%,ha a matek igaz,és nem fidesz-es?
Levendula
Talán az övé emelkedik és a kozmetikus feleségéé...
kamazuka
@papa.49: Normális helyeken nem jóléti államokra gondolok,de mondjuk németeknél is ,de a horvátoknál évek óta .2kuna egy PET palackért vagy sörösdobozért a visszaváltóban.
Ha a nemzetmentő szabadságharcos síró rívó kormány annyira következetes lenne mint amennyire nem az,akkor láthatná vagy láttatná ,hogy a PET palackból gyártott ruhák melyek távolkeletről tonnaszám érkeznek,tönkretéve a hazai könnyűipart.De tegyük félre a sértettséget,ez is egy mutyi a sok közűl s vajon kinek a biznisze?Ugye?És akkor verik a szarfaszuak a nyálukat,hogy kvótanépszavazás meg akármi.Nem,nem szívelem a muszlim közösséget,már csak azért sem mert egyszer már történt itt hülyeség.de egyre erősebb az érzés,hogy a kvóta általi betelepítetteknek az Eu által megszabott javadalmaztatása bérfeszültséget gerjeszt a haza dolgozó lakossága körében.Nem véletlen a kampány.egy migráns a havi közel 270 ezres javadalmazása nincs köszönö viszonyban a jelenlegi átlag reálbér színvonallal.Ebből egyenesen következik,ha a mutyik és a herdálásokra elsíbolt pénzeket oda kell adni a hazai munkavállalóknak,hogy ne vándoroljanak el más EU-s tagországokba,akkor nem lesz mit lopni.Ez tragédia.Mert lássuk be egy M L,vagy egy A V-t érdekli hogy Te kisember miből éled túl 20.át minden hónapban?
Alligha!
oncogito
Nohiszen, hogy győzzük majd a sok idesereglő svájcit, németet, angolt ellátni munkával, akik az itthoni drasztikusan magas jövedelmek özönlenek ide!
oncogito
Valszeg a migránsok sem akarnak tovább menni, hiszen itt magasabb az életszínvonal, mint bárhol másutt Európában!
Szókrakész
A 2 millióról 5 millióra emelt MÁV, Posta, Eltolcsy, ...fizetések emelkedése a drasztikus.
A többi meg vízgereblyézés.
Szókrakész
"Drasztikusan emelkednek a fizetések az államtitkár szerint"

Csak nehogy Hirtelen Gazdagság Szindrómások legyünk.!!!
karma1
@papa.49: Volt akinek 100 %-kal... Asszem a MAV igazgatojanak emelkedett 2.5 millarol 5 milliora, vagyis a duplajara, ami 100 %-os emelest jelent...
papa.49
@kamazuka: Van egy óriási különbség a Lajta vonalánál, a Lajtán túli kapitalista is kizsákmányolja a munkásait, DE CSAK ANNYIRA, hogy holnap is legyen ereje dolgozni neki, és lásson maga előtt valami célt amit el is tud érni, ezzel szemben a magyar kapitalista éhbérét hajtja az embereit, nem biztosít semmit, és ha lehet még ingyen munkára is kötelezi őket, ezt hívják úgyhogy ,,vadkapitalizmus,,!!!
Meg kell mondjam engem kurvára nem érdekel mennyi pénzt ad az Unió a migránsok ellátására, ha én itthon normális áron tudok vásárolni, és van árú is amit megvehetek, és nem néznek madárnak, mint most pl. a dollár 3 hetes mélyponton, az üzemanyagár meg 10 nap alatt 12 Ft. emelkedett!!!
Engem ekek a kibaszások idegesítenek igazán, a migránsokra visszatérve, mi a faszért kell szembe menni az Unióval, azért az 1300 emberért, miközben még azok se akarnak végleg itt maradni, mert mi nem célország vagyunk, mint a németek, hanem csak pont az útban fekszünk!!!
papa.49
@kamazuka: Még egy adalék a gondos gazdaságszervezésükhöz, én sokat dolgoztam olyan vállalkozóknak akik Méh telepeket működtettek, most az a helyzet 100 ilyen kis telepből 95 már bezárt, és tudod miért mert az állam beletenyerelt a felvásárlásba, megkapta egy fütyiszes az export jogot, ő szállíthat a kínaiknak, így hozzá kell vinniük azoknak a hulladékot akik összegyűjtik, és mit tesz Isten 2013. még 50-70 Ft volt a kilónkénti ár ma pedig 18-22 Ft, hát ezért!!!
Azt nem hiszem hogy a kínai kevesebbet fizet a hulladékvasért, de beépült a láncba egy fütyiszes szarzsák, és ő fölözi le a nagyobb hasznot, ennyi!!!
Az igazán nagy gyűjtő telepek, ismerek jó párat, mind átmentek a szomszédos Uniós országokba, pont ezért, és most pont ezt játszák el a lakossági szemétszállítással is, meg a gázszolgáltatóval is!!!
Végül mindenütt káosz a köbön mert nem értenek hozzá, csak a pénzt akarják bezsebelni!!!
papa.49
@karma1: Meg a posta vezérnek is, meg a mol vezérnek is, nem is tudjuk mennyi ilyen ingyenélőt tartunk kurva jólétben!!!
Cappuccino
Remélem legalább minden vagyonőr is így látja. Szeretném megjegyezni tíz ével ezelőtt is ötszáz Ft volt az óra bérem. Milyen drasztikus béremelésről beszél ez a szarházi söpredék.
eszegfu
@Cappuccino: Igazad van Neked is... csak azért a vagyonőrök fizetése egészen más. A cégek által számlázott rezsióradij 2015-től 1.929 Ft, ebből kellene fizetniük a Te óradijadat és a járulékodat is meg a cég rezsijét is. Tervezik egy uj szabály kiadását 2016. őszétől, hogy a vagyonőrök órabére 1.500-1.800 Ft-nál nem lehet kevesebb, de ebből a járulékot is fizetni kell, tehát 1.500 Ft-os óradijból Neked kb. 1.100 Ft-os kellene majd kapnod. Egyébként én is fel vagyok háborodva a vagyonőri munkák körülményeitől. Az utcánkban van egy fiatalember, akivel 3-4 havonta uj munkaszerződést iratnak alá (mindig más a cég!), pedig a főnöke u. az, a munkavégzés helye u.az, tehát időszakonként az egyik cég "megy a lecsóba", felszámolják, jön az uj cég ... és ez folytatódik "menetrend-szerüen"!
papa.49
@eszegfu: Normális országban ezt csalásnak hívják, ugye???
eszegfu
@papa.49: Valahogy ugy! Ezt még az épitőiparban sem csinálják, ott max. egyáltalán nincsenek bejelentve az emberek... de ezek a vagyonvédelmi cégek ahogy "feketéznek"?! Nem véletlenül Pintérnek - esetleg "hozzá köthető" -- van ebből is a legnagyobb cége. Gondold el, hogy az emlitett szomszédom a napokban kapott egy ajánlott levelet, melyben egy "kilépő" papir garnitura volt 1 hónapi munkaviszonyról... a céget nem is ismeri. Nem tudjuk eldönteni: a jelenlegi cége "nyeregelt" át más cégre, vagy "csak" az adatait felhasználva legalizáltak 1 havi nettó keresetet, amit a tulaj már nyugodtan zsebre tehetett. Egy ördögi kör! Ha szól, akkor ki is rughatják, ha nem szól esetleg ő marad "szarban"... bevallja, vagy sem 2016-ra (5 év az elévülési idő)?! Ezeknek viszont semmi köze a kormány tetteihez, csak azt nem értem: tudják a csalás létezését és mégsem ellenőrzi a vagyonvédelmi cégeket a NAV?!
papa.49
@eszegfu: Azokat nem ellenőrizheti hiszen fütyisz közeli cégek!!!
Az ismerősöd jó nagy kakiba került mert ha nem vallja be azt a hónapot, és kiderül a csalás öt is meghurcolják, és rávernek jókora büntit is, ha meg bejelenti a céget esetleg kirúgják, hiszen ott állnak sorban az ajtóban az emberek!!!
Ő mindenesetre jobban jár ha befizeti a járulékokat arra az 1 hónapra, mert ha a nav rászáll sokkalta többe fog neki kerülni!!!
Privibe írok neked...
perfekt
Figyelj kenguru.A tisztességes emberek olvasatában,csak a lopásból eredő un--fizetések-emelkednek drasztikusan, nektek s barátaidnak-mondhatnám elvtársaidnak.Kérdezd meg az embereket, ők mit szólnak ehhez a nagy" jóléthez"
Ó-buda
ezért megy el egyre több ember az országbol!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok