Hatalmas biznisz a letelepedési kötvények árusítása, amelynek fő haszonélvezői Habonyhoz köthető üzletemberek. A NOL.hu kiszámolta a bevételüket.

A Népszabadság szerint több mint 80 milliárdot kaszáltak két év alatt a zömében kínaiaknak és oroszoknak eladott állami kötvényeken Habony Árpád ismerősei, barátai. Bár a Rogán Antal által 2012-ben kidolgozott törvény nyomán egy nehezen átlátható rendszer épült ki, a lap kikérte, majd összevetette az adatokat, hogy megbecsüljük a Kajmán-szigeteken és a Liechtensteinben bejegyzett cégek forgalmát.

A verseny nélkül helyzetbe hozott vállalkozók minimális befektetéssel hatalmas pénzeket kaszálnak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@F_Viktor: Annyira jó lehetne itt minden ha nem ilyen átvedlett kurva komcsi politikusaink lennének hanem tényleges hazafiak akik tenni is akarnak valamit az országért. Sokszor hallom...majd a gyerekeinknek jó lesz...a NAGY szart...ilyen rombolás mellett itt soha nem lesz már jó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
@Hellcat: S ez még csak a jéghegy csúcsa, mennyi lopás lehet még alsó szinteken.
A fityesznyikek (is) elgondolkodhatnának, hogy az államilag támogatott lopások nélkül mennyi lehetne pl. az ÁFA, a jövedelmekből elvont járulékok és adók... stb.
Hellcat
@F_Viktor: Annyira jó lehetne itt minden ha nem ilyen átvedlett kurva komcsi politikusaink lennének hanem tényleges hazafiak akik tenni is akarnak valamit az országért. Sokszor hallom...majd a gyerekeinknek jó lesz...a NAGY szart...ilyen rombolás mellett itt soha nem lesz már jó.
eugen4402
Az igazán nagy zsozsó az MNB-alapítványokon keresztül válik köddé, gondolom.
...és még mindig vannak homályba borult elméjű kommentelők, akik szerint "nincs különbség, a szocik is loptak..."-féle baromsággal áltatják a magyarzembert. Ja, ha a nullák számát nem értik, akkor ül...Csakhogy 10 ezer nem azonos 10 milliárddal...
karma1
@Hellcat: Errol beszelek amiota 4 eve ezen az oldalon vagyok,... Akik nyugatra menekultek otthonrol, azok mind egy olyan tarsadalomba kerultek, ahol az emberek adojat NEM lopjak el, hanem minden oda megy, ahova kell. Az adokat nem nyulja le az allam torvenyesen (vagy torvenytelenul), hanem jut oktatasra, egeszsegugyre, kutatasra, utepitesre, fejlesztesre.
Mindig azt mondtam, hogy olyan keves kellene ahhoz, hogy ez otthon is megvalosuljon, hogy azt el sem hiszik az otthon elok. Egyetlen feltetele van csak ennek: azonnal kisoporni ezt a korrupt maffiabunozo csoportot a stromanjaikkal, penz- es hatalomehes csaladjukkal, barataikkal es azok pereputtyaval egyutt. es felallitani egy szakertoi kormanyt ugy, hogy nem adnak EGY szemelynek akkora hatalmat - gyakorlatilag diktatorikus, egyszemelyes hatalmat - mint amekkorat a Gazdaallat kapott, es amivel bunszovetkezetben visszael nap mint nap.
Meg lehetne csinalni meg, ha kisopornek oket.

Igy viszont nemcsak a mi nemzedekunk, de - ahogy irjatok - meg az unokaink, dedunokaink sem fognak a nyomorbol kilabalni...
A haboru utani leghosszabb bekeidoben igy nem szabadna elni, ahogy most folyik Magyarorszagon.
prime777
@karma1: Erre a bringás azt mondja ez libsi propaganda csak.
A fidesz és Orbán sosem lopott el egy centet sem.
És ilyenek szavaznak.
És csodálkozunk,hogy itt tart ez a valaha jobb sorsa érdemes ország?
Strong
én nem panaszkodom, van ennél sokkal rosszabb...

ugyanakkor nagy csoda, hogy a csúcsra járatott lenyúlórendszer még nem dőlt össze...
pedig a végén még a piranhák is megeszik egymást...
Grumpycat
@Strong: Attól félek, még mindíg nincs csúcsra járatva. Csak felcsúcsra.
F_Viktor
@Grumpycat: Pontosan! Míg a Zembereknek lesz bármi kis vagyonuk, azt a későbbiekben is le lehet nyúlni.
Grumpycat
@F_Viktor: Tévedsz. Ezek alatt a Zembereknek esélyük sincs hogy vagyonuk legyen, ha nem lók bele a nyelvük "ezeknek" a valagába. Üdv, egy Zember. Ráadásul libsi. :-))
namihami
Azt írja a cikk, hogy minimális volt a befektetés. Ez igaz, de az ötlet...
Hát az écát, azt bizony meg kellett fizetni. Hogy megint mi voltunk a fizetők? Bizony a Tóni lakását, a Lézer kisfia kéglijét, a Mészimangalicza mindenét, a Viktorunk apróságait és stb., stb., na azt valakiknek a kárára csak össze kellett szedni. És azok ismét mi lettünk. Nekünk ezekben a bulikban valahogy sosincs szerencsénk.
Maxipocak
Szóval, kezdjük csak. A kötvény egy hitelviszonyt megtestesítő okirat. Ergo, ezt az Államnak, a zembereknek kell majd visszafizetni. Rogánék eladják, az általuk preferált, átláthatatlan cégek leveszik a sápot mely hogy hová és kihez kerül, csak a JóIsten tudja. Mi ez ha nem az Állam kifosztása, lenyúlása???
Desischado
@Maxipocak: Pontosan. Emellett hazaárulás, és a közjavakkal való sáfárkodás/ lopás. És ez sem elég ennek az agymosott birkáknak, hogy végre felébredjenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.