Büszkék lehetünk arra, hogy egyedül Magyarországon kérdezték meg az embereket a bevándorlás kérdésében, helyes dolgot tettünk, mi magyarok bátrak voltunk ebben az ügyben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő kiemelte: Magyarországon kifejezhették akaratukat az emberek, és most a kormánynak meg kell mutatni, hogy kötelezi az emberek akarata. Jó ok a büszkeségre, hogy egyedül itt merték megkérdezni az embereket, és ez azt jelenti, hogy "Magyarországon a demokrácia mércéje magas" – értékelt.

Orbán: A magyarok bátrak voltak

Orbán Viktor az alkotmánymódosítással kapcsolatos egyeztetésekről kifejtette: az ajtaja nyitva áll minden parlamenti frakcióval rendelkező párt és annak vezetője előtt, mert nem lehet úgy jó politikát csinálni, hogy az emberek nem beszélnek egymással. De az ügyeknek van egy fontossági sorrendje, és Magyarország napirendjén most a kényszerbetelepítés megakadályozása a legfontosabb, ehhez kell az alkotmánymódosítás, erről időszerű most beszélni – magyarázta.

Emlékeztetett: a népszavazáson 3,3 millió ember akarta egy irányba mutatott, és ez a tömeg nagyobb, mint amennyit Magyarországon valaha bármilyen politikai párt kapott bizalomként. A voksolók 98 százaléka azt mondta, hogy Magyarország nem engedhet a szuverenitásából, és itt kell eldönteni, kikkel éljünk együtt. Ez egyértelmű helyzet, ezt kell rögzíteni az alkotmányban – mutatott rá.

A kormányfő kifejtette: a parlament arra való, hogy megvitasson kérdéseket, és ilyen az alkotmánymódosítás szövege is, amelyet egyébként pontos és méltó szövegnek jellemzett. Hétfőn elmondja expozéját az Országgyűlésnek, megfontolják az ellenzék javaslatait, és ha van köztük olyan, amelyet érdemes és méltó befogadni, akkor azt megteszik – közölte.

Orbán: A magyarok bátrak voltak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nemzetközi jog egyértelmű: "aki az életéért fut, azt be kell engedni", így tettek a Jugoszlávia szétesésekor ideérkezőkkel is. Magyarországnak van gyakorlata abban, hogy miként kell emberségesen, igazságosan, és a nemzetközi jognak megfelelően eljárni – jegyezte meg.

Hangsúlyozta: Magyarországon létrejött egy új egység, az emberek világosan elmondták, mit akarnak, és a kormány kötelessége megpróbálni érvényt szerezni ennek, "meg is fogok tenni mindent, hogy ennek érvényt szerezhessünk, és látok is rá esélyt". Magyarország álláspontja szerint vannak olyan kérdések – az identitáskérdések –, amelyeket senki, így az EU jogalkotása sem érinthet; ezek nemzeti létezésünk alapkérdései, és ha valaki ezeket érinti, akkor nem mi vagyunk az urai sorsunknak, márpedig ezt nem fogadhatjuk el – mondta.

A miniszterelnök a svéd kritikákra úgy reagált: kikérjük magunknak, hogy a svédek fizetnek nekünk, Magyarország hozzájárul a vámok nélküli kereskedelemhez, beengedtük a svéd tőkét, ezért "arcátlanság" azt állítani, hogy pénzt adnak nekünk.

Orbán Viktor elmondta: azt remélte, a csütörtöki uniós belügyminiszteri találkozó egyértelműbb helyzetet teremt, de nem került le a kényszerbetelepítés a napirendről. Az Európai Bizottság javaslata tartalmazza a kényszerbetelepítést, de remélhetőleg a bizottság még az Európai Bíróság ítélete előtt belátja, hogy az uniós miniszterelnökök döntésével ellenkező javaslatot tett, és "ezt le kell venni a napirendről, mert ez szétveri az Európai Uniót" – közölte. Hozzátette: mivel csütörtökön nem alakult ki egyetértés a kérdésben, a vita jövő héten az Európai Tanácsra vár.

A miniszterelnök felidézte: az európai miniszterelnökök márciusban arról döntöttek, hogy november közepére vissza kell állítani a tömeges migrációt megelőzően élvezett szabad belső mozgás szabályait, és ennek feltétele a külső határok megvédése. Magyarország a külső határok megvédése szempontjából "üdítő kivétel", mert itt "még a madár se tud átrepülni anélkül, hogy ne töltene ki egy kérdőívet, hogy kicsoda, miféle, hova akar menni, és milyen célból jön", de nem mindenhol áll ilyen jól a helyzet – fogalmazott.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 1956 a szabadságról szól, amelyre sok minden lehet veszélyes, így az is, ha "mindenfajta ellenőrzés nélkül idegenek jelennek meg egy ország területén, akiknek a szokásai, elképzelései az életről egészen különbözők, mint a mieink", és a mi szabad társadalmunkat átalakítják az akaratunk ellenére. Nehéz úgy beszélni 1956-ról és a szabadságról, hogy közben kiszakítjuk ezt a mai világ összefüggésrendszeréből – mondta.

Hozzátette, hálás a lengyel elnöknek, amiért eljön a budapesti október 23-i ünnepségre, mert 1956 ugyan magyar szabadságharc volt, de benne voltak a lengyelek is, és ezt nem felejtettük el.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Ez a begyógyszerezett ideghulladék már elhiszi a hazugságait. Nem lett érvényes a népszazás tahó gyerek!
Abba fogsz végleg megreccseni, amikor a mai fiatalkori éned egy ellenzéki megfelelője fog legyőzni. Persze mi meg megtanultuk, hogy majd rá is oda kell figyelni, nehogy olyan geci köpönyeg forgató szar legyen mint te.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Mi,magyarok, ÉN Orbán Viktor ! Büszkék lehetünk rá,hogy 20-mrd elszórása után sem sikerült érvényessé tenni a szavazást! Szabadság van mert egy tollvonással, nem tudtok megszüntetni minden demokratikus intézményt.
Qqberci
A magyarok bátrak voltak. 57 % nem hagyta magát provokálni.
Törölt felhasználó
Ez a begyógyszerezett ideghulladék már elhiszi a hazugságait. Nem lett érvényes a népszazás tahó gyerek!
Abba fogsz végleg megreccseni, amikor a mai fiatalkori éned egy ellenzéki megfelelője fog legyőzni. Persze mi meg megtanultuk, hogy majd rá is oda kell figyelni, nehogy olyan geci köpönyeg forgató szar legyen mint te.
eszegfu
"Egyedül M.o-n kérdezték meg az embereket..." -- kik kérdezték meg?! Netalántán az UFO-k? Hát nem tisztelt O.V., hanem Ön kérdezte meg... ehhez valóban nagy "bátorság" kellett!:(
pbalage
Én úgy olvastam, hogy "bükkszék lehetünk".
Bocsirátor.

@karma1: nemsoká' jövök! De aztán jót ne halljak felőled!
nemfideszes
"mi magyarok bátrak voltunk "... mindezt a függöny mögül kiabálta ki?!
Szókrakész
Németország most dobott vissza 12 ezer azaz 12000 migráncsot Ausztriába!!!
Mi ez ha nem burkolt betelepítűés?!?!?!

Azért qrva jó!!!
Merkergült banya meghívja őket, aztán szépen visszadoboljá más orsűzágokba a sok selejtet.

Amúgy most is épp Afrikában járt, mert nimfo a csaj és az 1000000 migráncs nem tudta kielégíteni.
Már afrikaiak kellenek neki!!!

A legújabb szelfi VB-re hívja meg a feketéket. Eddig is mindig Németország adott otthon, de most a foci EB, VB mintára szétosztaná eu-s országok között, igaz a selejtjét más országokban játszatná és csak a döntőket tartanák Németben.
Hellcat
Okt 23 is bátorkodjál majd kordon nélkül meg rendőrök nélkül te pöcs.
Perwool
" a parlament arra való, hogy megvitasson kérdéseket, és ilyen az alkotmánymódosítás szövege is"
Mihez is kellet a népszavazás? Törvényhozáshoz, Alkotmánymódosításhoz?
Úgy tűnik elfelejtetted már, hogy 2014-ben megszavaztattátok a kormányprogramot. (Folytatjuk.) A parlamentnek (kormánynak, Orbánnak) teljes jogköre van törvényt alkotni és ha megvesz pár megvehető alakot, vagy akár az egész MSZP-t a kétharmada is megvan az alkotmányozáshoz.
Ehhez nem kell népszavazás. Legitim kormány uralkodik. (állítolag) Simán hozzák törvények ezreit és hetente módosítgatják a gránit szilárdat is. Kemény munka lehet egyfolytában újrafaragni a gránittömböt.Amúgy mi gránit szilárd ebben az Alaptörvényben?Netalán: a többszöri módosítás?-:)))
Ehhez nem kellett volna elbaszni 20 milliárdot. Külföldön, azon belül például Brüsszelben is pontosan tudják, hogy bármelyik EU tagországban hasonló eredménnyel zárult volna egy ilyen közvélemény-kutató szavazás. Csak máshol a nyilvánvalóra nem csesznek el egy vagon lóvét.
Clavigo
Vityka,,,Te hülyébb vagy,,mint egy bazári majom.
magyarbakancs
Orbán úr büszke arra, hogy papírja van a kormánynak arról, hogy ember gyűlölök, vagyunk?
Az Alepói vérző fejű gyereket is meg kérdeztek?
Milyen jót játszott a kis fiú, hogy ki szedték a romok alól.
Gondolom, tetszet a gyereknek, hogy Putyin gépei rá döntötték a bombáikkal a házukat ahol laktak.
Csak az anya meg a testvérei nem élvezték ezt a játékot, mert meg haltak..
Clavigo
Kegyes Urunk is bátor volt,,,mikor Brüsszelben aláírta a ""kvótát ""...Egyetlen orvos sincs ennek a Zembernek a közelében ??? Hülye ez...
Bringás
Köszönjük Miniszterelnök Úr! Mi kiállunk Ön mellett! A következő választásokon is Ön és a pártja fog nyerni! Mi biztosítjuk!
Pillgrim
Akkor csak egy kérdés; ha ez genetikai hulladék mert más jobb kifejezés nem lészen rá, 3.3 agymosott barom mint magyar miniszterelnöke, akkor nekem nem kell többé adót fizetnem?
Just look my avatar
"Orbán: A magyarok bátrak voltak"

Valamikor régen, tényleg bátrak voltak!
Azután megjelentél Te és a hozzád hasonló TEK és firhang mögött bújkáló szarcsimbókok!
Macskaszem
A magyarok bátrak voltak, mert a TÖBBSÉG leszarta magasról az álnépszavazást.
Orbán meg egy gyáva féreg, mert a magánnyugdíj, Paks2, olimpia, trafik, földrablás, vasárnapi boltzár, stb kérdésében GYÁVA volt népszavaztatni.
Kutyuska
@Pillgrim: Olyankor mi is magyarok vagyunk, amikor ki kell rabolni bennünket.
A paraziták adó- és járulékbefizetései jól jönnek Orbánnak, annyira azért nem finnyás, ha lóvéról van szó.
bakegya
@Clavigo: ez nem hülye,ez egy furmányos szemét és nincs más célja,mint minden magyart kicsinálni,ahogy az apjától látta.
bakegya
A magyar társadalom sikeres megosztása után az EURÓPAI UNIÓT IS SZÉT FOGJA VERNI!!!
nemfideszes
Ez a Berci gyerek vajon a hitvesi ágyba is elkíséri a "bátor" főnökét?
Kutyuska
@nemfideszes: Az is könnyen lehet, hogy Orbán vonalkódos WC-papírjaival tapétáztatta le a lakását, annyira imádja.
quadrocopter
Amióta a népszavis bukás is nyerés, meg a negatív "növekedés" is növekedés, nincs itt semmi csoda!
Az idióta szavait magyarra fordítva: - a többi országban volt annyi értelem, hogy előre várható buktáért nem dobott ki 15 milliárdokat! Arra várok, mikor fogja kimondani a nyilvános budira, hogy "illatos"! Ezen a szinten megrekedt.
eszegfu
@Kutyuska: 14:05 Erről az "imádatáról" nem vagyok meggyőzödve...csak a fizetéséért ezt kell tennie! Bár minden előfordulhat!:)))
Kutyuska
@eszegfu: Pár éve eltett emlékbe egy Coca Colás dobozt, amiből Orbán ivott. Ilyen pénzért nem csinál senki, csak ha bálványoz valakit, szerintem legalább is.
eszegfu
@Kutyuska: Emlékszem arra a CC dobozra... de gondolod, hogy azt még őrzi és nem kukázta?! Nekem ez a féle "ragaszkodás", lojalitás valahogy már nem fér bele a főnököm "tiszteletébe"... az ember a családját, max. az általa választott barátot szereti, kedveli... én ezt egy sunyi, álságos, hazug dolognak tartom. Természetesen elfogadom a Te véleményedet is!
Aki Én
,,Büszkék lehetünk arra, hogy egyedül Magyarországon kérdezték meg az embereket a bevándorlás kérdésében, helyes dolgot tettünk, mi magyarok bátrak voltunk ebben az ügyben "
Semmiképp nem lehetsz büszke egy elbukott népszavazásra, de nyugtasd magad, nehogy megüsd a bálványozódat a jobbodon. Igen a bercit, aki olyan beteg, hogy a kukából szedi ki utánad az eldobott kólás dobozt, majd őrizgeti.
Valóban bátrak voltak az emberek -A NAGY TÖBBSÉG!!!-, mert megmutatták, hogy tesznek a propagandádra. Ezt láthatóan képtelen vagy feldolgozni mint mindig, most is szarsz a tényekre, a való világra.
Kutyuska
@eszegfu: Nekünk nem fér bele, de egy Fideszesnek bármi belefér. Ilyen a vak hit.
eszegfu
@Kutyuska: Igazad van! Sajnos ez a lehetőség nem jutott eszembe!:))
egyvandor
Büszke lehetsz magadra hogy megvezeted a benne hívő embereket, skierült győlölködésre bírnod őket és ezenfelül még zsebre is vágsz néhány tíz milliárdot egy olyan színjátékért amit a fényezésedre rendeztek. Azt hogy a felhergelt emberek jelentős része képes gyűlölködni, azt enélkül is ismerik a történelemből az egész világon. De te büszke vagy magadra. Bravó!!!
egyvandor
@ziziplanet: "fiatalkori éned"
Gorbán mindig ilyen volt, csak sokan nem akarták tudomásul venni. Már az elején eltakarított mindenkit a környezetéből aki akadálynak számított.
egyvandor
@Perwool: 2014-ben is biankó csekket kapott, a mostani néphergelést is úgy rendezte meg hogy senki nem tudta mire szavaznak. és még azt képzeli ő a bátor. Még csak nem is furfangos, hanem egyszerűen suttyó.
Törölt felhasználó
@egyvandor: Ez igaz! Ahogy öregszik az ember, egyre kevésbé akarja eljátszani,hogy ő másmilyen:)
bencemacska
Ez tipikusan a vak ló esete!
Mikor a szerencsétlen vak ló nekimegy a falnak, azt mondja a lókupec: "Nem vak az, hanem bátor!"
OV azonosítható a lókupeccel, nem hülyék a magyarok, hanem bátrak!
egyvandor
Gorbán mennyi mindent nem kérdeztél meg amikor számításaid nem estek egybe az ország érdekeivel!! Te lenni bátor?
Attól hogy hogy mindannyiunk közpénzén, mindannyiunk szolgálatára hivatott hatalmi ágak segítségével hazudozhatsz a közrádióban ahányszor csak akarsz, még nem jelenti, hogy bátor vagy.
cs.n.
"Magyarországon a demokrácia mércéje magas" Ja, olyan magas, hogy csak arról lehet népszavazni, amiről te akarsz. Az érvénytelenség sem számít olyankor.
justhpeter
Saját műsora van a közszolgálati rádión, a bolondok félórája címmel.
Pálinkafőző Rézüst
A magyarok bátrak voltak, csak te nem...Függöny mögött bujkáló kis gecmarek..
simmering73
Vitát nem nyitok: ez az ember nettó elmebeteg.
Törölt felhasználó
@Pálinkafőző Rézüst: De tényleg! Gyurcsány vita óta rettegés csak szervezett megnyilvánulásai vannak. A parlamenti vitákat nem veszem ide, mivel azok nem párbeszédek..
Villon
@Bringás: Megnyugodhat a kedves vezető, van még akit be tud hülyíteni. Rettegett tisztelettel látom hozzászólásaid, mint a többi FIDESZ és Gyurcsány-fant is.
Bringás
@Villon: Költő! Ha észrevetted nagyon sokan vagyunk!
Borsodi
Bátorság nem itt kezdődik, akkor lennénk bátrak ha kiűznénk titeket az országból, de rosszabbak vagytok mint a Törökök voltak.A szavazás érvénytelen volt,többen mennénk szavazni ha a ti fizetésetekről kellene.Nekünk már a minimálbér is sok lesz,nektek meg óránként is kevés .
Fradigege
Baromi unalmas, hogy még mindig ez a téma. Ezer másról is nyomhatnánk népszavazást. g...ci!
Szókrakész
Sőt fokozzuk!!!

Mert a libsiknek ez kell.
Értelmes, építőjellegű párbeszéd helyett!!!
A lényeg, hogy mindig vita legyen.
nevemnick
Az illiberális kommunista kotonszökevényeknek minden vereség egyenlő győzelemmel. Csak egy ilyen banda van a világon, akik az életüket a hazugságra és a hazájuk kirablásra alapozták. Nem veszik tudomásul, hogy lejárt az idejük.
Desischado
Ha annyira bátor orbán, akkor például a pofátlanul magas fizukról miért nincs népszavazás?! Sokan, - köztük én is - fütyültünk a hazug propagandádra, többen vagyunk, akiket nem tudsz megvezetni, te hazug parazita féreg!!! Már régen az elmegyógyban, vagy a börtönben lenne a helyed!
kakaósbögre
tisztességes ember nem hallgat Kossuth rádiót.
bra048
A magyar ember bátor, vagy "botor". Nemsokára el fog dőlni, hogy melyik kategóriába tartozunk.
egyvandor
@cs.n.: "Magyarországon a demokrácia mércéje magas" Bizony Gorbán. Ez neked túl magas. Annyira hogy sohasem fogod felfogni ésszel. Ezért is maradsz örökre az ős-primitív politikát gyakorló akarnokok táborában.
egyvandor
@Desischado: "a pofátlanul magas fizukról miért nincs népszavazás?!"
Gorbán addig maradhat hatalmon, míg rendszere biztosítani tudja a nertársaknak a szabad rablást, mutyit, a levajazott pályázatokat, a törvényen felüliséget, a kiváltságokat. (és ebben bizony ellenzéki oldalról is talál támogatókat.)
eugen4402
Akkor lesztek bajban, ha tényleg bátrak lesznek a magyarok...
kukac50
A Magyarok 52 %-a otthon maradt elég bátor volt! Orbán számolni sem tud?
Warlord
Orbán: A magyarok bátrak voltak.

Ők igen. De te egy gyáva szar vagy. Gyere ki egyedül az utcára, és sétálj tíz percet egyedül. Bekaphatod az összes faszomat, te kocsonyástestű.
Rockxy
"Büszkék lehetünk arra, hogy egyedül Magyarországon kérdezték meg az embereket a bevándorlás kérdésében..."
Hümmmm :)
Büszkeség=hülyeség.
Nemcsak ebben az estben, mindig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.