Még idén a parlament elé terjeszti a kisebbik kormánypárt azt a törvényjavaslatot, amely havonta két szabad vasárnapot biztosítana a kiskereskedelmi dolgozóknak, illetve megtiltatná, hogy vasárnap 8 óránál többet dolgozzanak az áruházakban.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek elmondta:

óriási a felháborodás a dolgozók körében, akikre azt kényszerítik, hogy november végéig vegyék ki idei szabadságaikat.

Decemberben ugyanis minden munkaerőre szükség van a létszámhiányos boltokban.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt ígérte, a jelenlegi szabályozások keretében is mindent megtesznek a vasárnapi munkakörülmények javítása érdekében.

Bubenkó Csaba jelezte: azt szeretnék, hogy a jövőben december 24-ét is nyilvánítsák a családok ünnepének, s így több százezer munkavállalónak ne kelljen a fogyasztást szolgálnia.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Takarodjatok már az anyátokba...szarfolt vagytok a fidesz seggén mit erőlködtök? Akkora volt a pofátok hát induljatok önállóan a köv választásokkor aztán meglátjuk bejuttok-e.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@emerencia: Én csak felhívtam a figyelmet a rendszeresen visszatérő kettősmércére. Nincs semmi bajom a kereskedelemben dolgozókkal. De például nekem már többször ezt a fejemhez vágták. Ezért nem sírok, mert mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Perwool
Na itt is látszik, csinál segget a szájából immáron sokadszorra a Fidesz, ha pillanatnyi politikai érdekei azt kívánják.(Ugyan ez lesz a letelepedési kötvényekkel is)
A lényeg az: döntse el szabadon a kereskedő, hogy érdemes e vasárnap kinyitnia!
Továbbá: döntse el a vevő is szabadon, hogy akar e vasárnap vásárolni, vagy nem akar!
Egyik se legyen se tilos, se kötelező! Ne a KÖPNÖMKŐ párt mondja meg, mindannyiunknak kötelezően mit kell akarni és mit nem szabad akarni?!Ezt a saját busa fejében élő valóságot ránk akarja kényszeríteni. A vasárnap melózó alulfizetett kereskedelmi dolgozóval legyünk szolidárisak, Az alulfizetett nővérrel, orvossal nem kell szolidárisnak lennünk, nekik toljuk a paraszolvenciát, hisz a kórházigazgatók engedélyezhetik nekik ezt a fizetéskiegészítést. A tanerőkkel nem kell szolidárisnak lenni a fizuemelési átverés és az eszetlen központosítás miatt. A kor és órakedvezményesekkel sem kell szolidárisnak lenni. Elvégre egy 65 éves buszsofőr tök jó, és a 65 éves tűzoltó is topon van. A rendőrnek sem kell korkedvezmény, hisz a határon is micsoda ellátást kapnak. Hogy is szokták mondani a puszta szolidaritást sugározva? Van annyi más szakma. Minek megy orvosnak, nővérnek, buszsofőrnek, tűzoltónak, tanárnak, rendőrnek. Egy forgácsoló, hegesztő sem kap korkedvezményt. Nagyjából 20 éve arra állt rá az ország, hogy vasárnap is nyitva vannak az üzletek. Ergo, aki azóta kereskedőnek állt valószínűleg pont annyira lepődött meg rajta, hogy hétvégén is dolgoznia kell, mint az újszülött anyukája, hogy pelenkázni kell a gyereket.
emerencia
@Fradigege: Félreérted a helyzetet. Nincs kettős mérce. A kereskedelmi dolgozóknak sem jobb az élete mint másoknak. Mivel sok-sok millió ember érzi magát rosszul ebben az országban, fenn áll a veszélye, hogy egyszercsak összefognak az elkeseredett munkavállalók és beindul egy radikális tiltakozóhullám. Ezt megelőzendő próbálnak bennünket potentátjaink megosztani. A kereskedelmi alkalmazottakat mindeni látja dolgozni ezért megfelelő célcsoportnak tekintik az áljóságosságra. Azt hazudják, hogy ők egy különösen megvédendő csoport, erre a többi rossz sorsú munkás elkezdi őket utálni. Nem szabad belemenni a csapdába! Minden munkavállalónak megvan a maga nyűgje, ami miatt nem a másikat kell utálni, hanem összefogni.
kiscsillag66
Törődjenek már bele, hogy vasárnap nem imádkozunk, hanem vásárolunk!!! Őrület, amit ez a nagyfejű művel!
Köb Jani
Ennek a 17 fős KDNP- nek nincs más ötlete csak az, hogy meghatározza az országnépének, hogy két vasárnap mit csináljon, nincs ezeknek feleségük akiket tudnának -a--o--tni. A döntés joga a népé, és nem egy 17fő agybeteg személyé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.