Még idén a parlament elé terjeszti a kisebbik kormánypárt azt a törvényjavaslatot, amely havonta két szabad vasárnapot biztosítana a kiskereskedelmi dolgozóknak, illetve megtiltatná, hogy vasárnap 8 óránál többet dolgozzanak az áruházakban.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek elmondta:

óriási a felháborodás a dolgozók körében, akikre azt kényszerítik, hogy november végéig vegyék ki idei szabadságaikat.

Decemberben ugyanis minden munkaerőre szükség van a létszámhiányos boltokban.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt ígérte, a jelenlegi szabályozások keretében is mindent megtesznek a vasárnapi munkakörülmények javítása érdekében.

Bubenkó Csaba jelezte: azt szeretnék, hogy a jövőben december 24-ét is nyilvánítsák a családok ünnepének, s így több százezer munkavállalónak ne kelljen a fogyasztást szolgálnia.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Takarodjatok már az anyátokba...szarfolt vagytok a fidesz seggén mit erőlködtök? Akkora volt a pofátok hát induljatok önállóan a köv választásokkor aztán meglátjuk bejuttok-e.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Takarodjatok már az anyátokba...szarfolt vagytok a fidesz seggén mit erőlködtök? Akkora volt a pofátok hát induljatok önállóan a köv választásokkor aztán meglátjuk bejuttok-e.
Zoli71
A piac megoldja, ha nincsen szükség a nyitvatartásra. Ehhez nem kéne megint hozzányúlni.
Pálinkafőző Rézüst
Nem bírnak a hormonjaikkal az álkersztény elvtársak...
justhpeter
A vén trógerre senki nem szavazott soha, de megint kezdi a marhaságait elővezetni.
karma1
Csikarjon a hasatok, ven tetvek, megint kiszoktetek az elfekvobol??? Eleg szart kevertetek eddig is...
Fradigege
Óriási a felháborodás. Nem kötelező ott dolgozni. Tanulni kellett volna. A másik, hogy nyugodtak törvényt lehet módosítani, hogy tripla órabér járjon a kereskedelmi dolgozókna vasárnaponként. Nem lenne akkora felháborodás, sőt a kapitalista nagyáruházakat meg tudnák fingatni ezzel. Nagyon rajonganak valamiért a kereskedelmi dolgozókért. Bárcsak a más területen keccsölő kisemberekért is harcolnának ekkora vehemenciával. Megélhetési parazita ez a káderenpé.
Veleda
Csak nem nyughatnak a vén szarosok, amíg nagyobb bajt nem csinálnak.
Szókrakész
És ezt miért most javasoljátok?!?!?!
A csiki-csuki idején miért nem fogadtattátok el magatokkal azonnal?!?!?!
Ja, hogy később is legyen munkátok, mert amúgy xart nem csináltok havi súlyos milliókért?!?!?!?!
rokker33
Te vén szarzsák!A törvényt amit alkottatok a nép leszavazta!Senkinek nem kell a vasárnapi bolt zár és senkinek se kell a szabadnapotok!Majd a törvény és munkaszerződés alapján veszi ki mindenki ami neki jár!Ti ebbe ne szóljatok bele!
nyanya001
Én meg nektek vagy 16 év fegyházat javasolnék
Szókrakész
Vajon mit akar elfedni most a fidesz, hogy újra előtérbe tolta a kdnp-t?!?!?!

Mert ezek csak akkor szólnak, ráadásul nem is akármilyen baromságot, ha valami Above Top Secret dolog törne a felszínre.

Az egész csukás-nyitás és a hozzátartozó törvényeket már rég rendezni kellett volna.

De már megint miért a bolti eladókkal takaróztok újra?!?!?!
Mit tudhatnak, ha ti ennyire véditek őket?!?!?!
Miért nem hallunk semmit a többi szakmáról?

Vagy mi lesz a következő javaslatotok?
Csak hogy tudjuk, léteztek!!!
Hogy az éjjeliőrök is csak nappal dolgozhassanak?!?!
Cicamama55
Nálunk a szabadság tervezetet már az év első negyedévében le kell adni úgy, hogy decemberre 2-3 nap maradhat. Nos ezeket a napokat 20-ig, vagy karácsony- újév között lehet kivenni. Jó lenne, ha nemcsak a bolti eladókra, de a többi szakmára is gondolnának! Hónapok telnek el úgy, hogy havi 1 vasárnap szabad, de olyan is volt már, hogy egy sem! Szociális ágazatban biztosan így működik a rendszer, de gondolom a közlekedésben, egészségügyben, vendéglátásban stb.is hasonló a helyzet, nem csak a kereskedőknél. Mi ez a megkülönböztetett "figyelem" a KDNP részéről a kereskedők iránt? Vagy csak a "csináljuk a feszkót" műsorszám előrángatása időnként?!
papa.49
Tűnjetek már el vén szarosok gyülekezete!!!
emerencia
@Fradigege: Nyugi, sok tanult ember is vesztese kereskedelmi alkalmazottként, hogy felelőtlen politikusok kihasználják őket. Nem kell lenézni őket. A nyilvánosság előtt munkavégzőknek (pl. eladók, pénztárosok) egyáltalán nincs jobb dolguk mint a más területen dolgozóknak. Ez az egész vircsaft csak azért van, hogy megossza a társadalmat, gyűlöletet keltsen az emberekben egymás iránt. "Gratulálok", nálad ez már bejött.
emerencia
@Cicamama55: tegnap 14:18-ra "Vagy csak a "csináljuk a feszkót" műsorszám előrángatása időnként?!" Eltaláltad.
emerencia
@Cicamama55: Nálunk már október végén le kell írni, hogy hogyan szeretnénk jövőre szabira menni. Ezernyi szóbeli megkötést kapunk a szabitervhez mégis megesik, hogy mondvacsinált indokkal az utolsó pillanatban megváltoztatják. Senkit nem érdekel, hogy hogyan borul fel emiatt az ember élete.
Cicamama55
@emerencia: Igen, elhiszem, mert nekünk is nagyon sok bosszúságot okoz. Nem egy meccs miatt hetekre elmenni szabira, de halaszthatatlan magán, vagy családi probléma miatt sem mindig sikerül egy nap szabit kivenni váratlanul.
tutajos
Gyorsan tisztázzuk: KDNP ??? Kik azok ???
Mikor, ki szavazta be őket a parlamentbe és hány százalékkal ???
(vagy netán lemaradtam valamiről?)
Konkrét hivatkozást kérek !!! (de nem a fideszkádéempéről)
Előre is köszi!
kissé felnőttem
Záptojás keltegeti a kiscsibéket. Álszent népség. Ennyit ér MA a kimondott szó?.Két hónap és köd előtte köd utánna, Mi marad az utálat. Sikerül megint megosztani, a vesztességeket meg a nép adójából lehet ugye pótolni.Hát hogy szakember egy sem jut szóhoz csak okoskodók ez a gond. Hétvégeken a kórház is az erőmű is leálljon ? Mentő se kell orvos se ? Gyógyszerész se. Vasut se. Ja már ugysincs személyzet? Mindegy mikor áll.? Kegyelmes ur meg vadászik ugyis mert az atya legyen a fiával nem kell zavarni. Igaz is.
Csinálják a vesztivált szerencse hogy máshoz nem férnek hozzá csak a kereskedelemhez. .Vezetőként mindig előtérben tartottam a munkatársaim családi gondjait. Elsősorban azt kell megoldani utánna szétszedik és összerakját a gyárat egy jó szóért. TESSENEK kipróbálni Működik
aki ezt nem érti ostoba. mégcsak nem is minden a pénz. Ezt a szabadságtervről.
Fradigege
@emerencia: Én csak felhívtam a figyelmet a rendszeresen visszatérő kettősmércére. Nincs semmi bajom a kereskedelemben dolgozókkal. De például nekem már többször ezt a fejemhez vágták. Ezért nem sírok, mert mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Perwool
Na itt is látszik, csinál segget a szájából immáron sokadszorra a Fidesz, ha pillanatnyi politikai érdekei azt kívánják.(Ugyan ez lesz a letelepedési kötvényekkel is)
A lényeg az: döntse el szabadon a kereskedő, hogy érdemes e vasárnap kinyitnia!
Továbbá: döntse el a vevő is szabadon, hogy akar e vasárnap vásárolni, vagy nem akar!
Egyik se legyen se tilos, se kötelező! Ne a KÖPNÖMKŐ párt mondja meg, mindannyiunknak kötelezően mit kell akarni és mit nem szabad akarni?!Ezt a saját busa fejében élő valóságot ránk akarja kényszeríteni. A vasárnap melózó alulfizetett kereskedelmi dolgozóval legyünk szolidárisak, Az alulfizetett nővérrel, orvossal nem kell szolidárisnak lennünk, nekik toljuk a paraszolvenciát, hisz a kórházigazgatók engedélyezhetik nekik ezt a fizetéskiegészítést. A tanerőkkel nem kell szolidárisnak lenni a fizuemelési átverés és az eszetlen központosítás miatt. A kor és órakedvezményesekkel sem kell szolidárisnak lenni. Elvégre egy 65 éves buszsofőr tök jó, és a 65 éves tűzoltó is topon van. A rendőrnek sem kell korkedvezmény, hisz a határon is micsoda ellátást kapnak. Hogy is szokták mondani a puszta szolidaritást sugározva? Van annyi más szakma. Minek megy orvosnak, nővérnek, buszsofőrnek, tűzoltónak, tanárnak, rendőrnek. Egy forgácsoló, hegesztő sem kap korkedvezményt. Nagyjából 20 éve arra állt rá az ország, hogy vasárnap is nyitva vannak az üzletek. Ergo, aki azóta kereskedőnek állt valószínűleg pont annyira lepődött meg rajta, hogy hétvégén is dolgoznia kell, mint az újszülött anyukája, hogy pelenkázni kell a gyereket.
emerencia
@Fradigege: Félreérted a helyzetet. Nincs kettős mérce. A kereskedelmi dolgozóknak sem jobb az élete mint másoknak. Mivel sok-sok millió ember érzi magát rosszul ebben az országban, fenn áll a veszélye, hogy egyszercsak összefognak az elkeseredett munkavállalók és beindul egy radikális tiltakozóhullám. Ezt megelőzendő próbálnak bennünket potentátjaink megosztani. A kereskedelmi alkalmazottakat mindeni látja dolgozni ezért megfelelő célcsoportnak tekintik az áljóságosságra. Azt hazudják, hogy ők egy különösen megvédendő csoport, erre a többi rossz sorsú munkás elkezdi őket utálni. Nem szabad belemenni a csapdába! Minden munkavállalónak megvan a maga nyűgje, ami miatt nem a másikat kell utálni, hanem összefogni.
kiscsillag66
Törődjenek már bele, hogy vasárnap nem imádkozunk, hanem vásárolunk!!! Őrület, amit ez a nagyfejű művel!
Köb Jani
Ennek a 17 fős KDNP- nek nincs más ötlete csak az, hogy meghatározza az országnépének, hogy két vasárnap mit csináljon, nincs ezeknek feleségük akiket tudnának -a--o--tni. A döntés joga a népé, és nem egy 17fő agybeteg személyé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.