Idén szeptember vége és december 10. közt már 45 ember életét követelte a hideg Magyarországon – írja a Magyar Nemzet a Magyar Szociális Fórum (MSZF) adatai alapján.

Idén már 45 ember fagyott halálra MagyarországonFotó: Felix Kästle / dpa / AFP

A legfiatalabb áldozat 35 éves volt, a legidősebb pedig 88. Az elhunytak közül 25-en férfiak voltak, 20-an pedig nők. A szabad ég alatt 18-an fagytak meg, fűtetlen lakásukban 15-en, kórházba szállításuk közben, illetve a kórházban 12-en.

Bár a legtöbben a hajléktalanság és a kilátástalan szegénység miatt jutnak ilyen sorsra, a tragédiákért nem minden esetben csak ez felelős. Az áldozatok nagyrészt idős, magányos, talajt és reményt vesztett emberek, akik mentális krízisen mentek át, amivel együtt jár az alkoholizmus és a szociális kirekesztettség.

Fél nap eszméletlenség elég a jégveremmé vált lakásban, s az egyébként is legyengült szervezet felmondja a szolgálatot.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Magyarországon még a fagyhalál is jobban teljesít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az nem gond, csak a migránsok jól fűthető,jól ellátott sátrakban, táborokban legyenek!:)
Macskaszem
Magyarországon még a fagyhalál is jobban teljesít.
nyanya001
Pofa be !
Az erdélyieket, meg az ukránokat kell segíteni !
Eladott Ország
Jelenleg is ezt tapasztaljuk egyébként, hogy azok adnak, akiknek nem nagyon van miből és azok
segítenek, akik maguk sem állnak távol attól, hogy segítségre szoruljanak. Mindeközben az állam
folyamatosan kivonul a szociális szférából, felszámolja a védőháló maradékát is. Aki leesik, az
többé nem képes kimászni a szakadékból. Ennek a helyzetnek a megoldása egyáltalán nem a
társadalom feladata lenne. Azért fizetjük a bődületesen magas adókat és járulékokat, hogy
szükség esetén az állam ne engedje lezuhanni a bajba kerülteket és ne engedjen lezuhanni
minket sem.
teuton
@1magyar: Bunko! Hol lattal jol ellatottm fütött satorban lako migransokat, akikert a kormany fizet? Ja, az nehany orszaggal odebb van, de ott is inkabb lakasokban laknak. MO-on a kormany csak stadionokra költ, azok füvet fütik! Egyebkent ti a szelsöjobbrol persze adatokkal nem szoktatok szolgalni, ezert itt van 1: Nemetorszagban evente atlagban 120-150 ember fagy meg. EVENTE! Most pedig meg csak december közepe van nem volt meg igazi tel! Tehat a 80millios nemet akossagboz szamolva Magyarorszag mar 10x jobban teljesit! Termesetesen a fityisz jovoltabol...
solidedge
Marhaság. Folyamatosan nézem az MTV híreit, de erről semmit nem hallottam.
1magyar
@teuton: Merkel szégyene,hogy a saját népe megfagy míg a migriknek lakást ad.Ugye bunkó?
Desischado
De a reformok működnek! Ezzel kéne dicsekedni!
solidedge
@desiro: Azért észre vehetted volna az iróniát.
Gyuri Géderről
Orbán ezt előre tudta, és megmondta. Senkit nem hagyunk az út szélén! Áfa nélkül, kedvezményesen lehet halottas kocsikat beszerezni
qxy
Bezzeg a Felcsúti foci pályán a füvet fűteni kell ugye Miniszter úr??? nehogy má szegény fű meg faggyon Ha ecccer találkoznék ezzel az Orbán gyerekkel. ne tudjátok meg mit tennék vele. Sírva enné meg a darab kenyeret is amit naponta adnék neki. az tuti. de előtte meg verném ha éhes azé, ha nem, akko meg azé.
aremy
@solidedge: tévesen tettem amit tettem.
Borsodi
Orbán azt mondta egyre többen fognak dolgozni.felszámoljuk a szegénységet.A statisztika szerint 45 embernek megoldódott a problémája 45 szegény éhező hajléktalannal kevesebb lett.Nem a hülyékre celebekre kellene száz milliókat költení. A szegényeknek,akik becsületesen önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.Lakásokat adni nekik nem el venni,ki lökni az utcára Azt adnák a tv ben,hogy segíitik az embereket ,akik tehetik. Országunkat építeni nem ki irtani lerombolni kell.
Jozefina
Kívánom valamennyi magyar politikusnak ezt a sorsot!!!???
teuton
@1magyar: Bunko! Nem Merkelröl van itt szo, hanem Orbanrol! Magyarorszagon 10x több ember fagy meg, mint Nemetorszagban! Tanulj mar meg olvasni, ne csak azt vakard ide penzert, amit az orrod ele tolnak!
F_Viktor
@Borsodi: Irod:
"Lakásokat adni nekik nem el venni,ki lökni az utcára"

Igen, s nem Ukrajnaban kellene "magyar hazakat" epiteni ukran hajlektalanoknak magyar adofizetok penzen.
Ez igy szamomra gyilkossag, azaz tomeggyilkossag amit az altalam nem tisztelt magyar kormany vegez.
1magyar
@teuton: Bunkó! De a gazdag németeknél hogy fagyhat meg valaki? Hol a sok pénz?
teuton
@1magyar: Bunko! Ugy, hogy nem megy be a hajlektalanszallora! Mert van mindenütt, es hely is benne! A mi kisvarusunkban vett au önkormanyzat egy 6lakasos hazat neki. Azonkivül minden hajlektalan kap havonta több mint 300 eurot, valamint ingyen ruhat, cipöt, az orvosi ellatasa is ingyenes, zuhanyozhat, 2 euroert kap meleg etelt a közkonyhan! Igy nem kenyszerül ra az utcan aludni, vagy koldulni, csak ha ö akarja. Azonkivül a templomok is nyitva vannak nekik minuszok idejen, ha epp nem akar a szallora menni valami mondvacsinalt ok miatt. Na akkor hasonltsd ezt össze a magyar viszonyokkal, es megtudod, miert fagynak meg 10x többen! Reszben a sajat 4 faluk között, mert nincs penzük tüzelöre! A nemet szocialis törveny szerint egy munkanelkülinek JAR a lakas es a rezsi, az allam fizeti, plusz 400 euro zsebpenz. 1 szemelyre 50 m2, 2 szemelyre 60, stb. lakas ami JAR! Na akkor ezt is hasonlitsd össze a magyar viszonyokkal bunkokam! Es csak akkor böfögj valamit, ha fogalmad is van a dologrol...
Nessy
Majd megmagyarázzák, hogy azért fagytak meg, mert úri kedvük így tartotta! Egyébként is ennek az emútnyócév, Gyurcsány, Bajnai és Soros a felelőse. Csak eddig tartott, hogy sikeresen megfagyjanak a fene nagy gazdasági dúbörgésben!
1magyar
@teuton: Bunko!Nálunk is ugyanígy van. Éppen tegnap volt egy riport és a hajléktalan nem hajlandó bemenni a szállóra, mert nem akar alkalmazkodni.
Pedig még zárható szekrények is vannak nekik.
nyanya001
Lőtér 30 milliárdért !
Nagyon sokan a saját lakásukban fognak megfagyni mert
NEM TELIK TÜZELŐRE !!!
teuton
@1magyar: Valoban? Napi 3600 ft-ot ad a magyar allam a hajlektalanoknak, nem bünteti, ha a szabadban tartozkodik, ingyen orvosi ellatast, ruhat, cipöt, 500 ft-ert naponta meleg etelt kap, stb.??? Almodj, vagy inkabb hazudozz tovabb trollkent a penzedert! Aztan meselj azokrol a magyar szerencsetlenekröl is, akik a sajat lakasukban megfagynak, mert nem kapnak annyi nyugdijat/segelyt az allamtol, hogy enni es füteni tudjanak!
kukac50
Ennek fele nem kapott fűtésre rezsicsökkentést! Orbán csak a tehetősebbeknek ad fűtésre rezsicsökkentést, Nem minden embernek járna alanyi jogon ?
Fidesz kormány számlájára írandó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.