A választók 30 százaléka számára a Fidesz a legellenszenvesebb párt – derül ki egy friss, a Magyar Nemzet részére készített felméréséből. A kutatás szerint a Fideszt az MSZP és a DK követi 14-14 százalékkal, a Jobbikot pedig 11 százaléknyian utasítják el. A felmérés során csak egy pártot lehetett megjelölni, tehát az, hogy például a Fideszt a megkérdezettek 30 százaléka elutasítja, nem azt jelenti, hogy a fennmaradó 70 százalék elégedett a kormánypárttal. A fideszes szavazók közül a legtöbben (29 százalék) a DK-t utasítják el leginkább, majd a sorban az MSZP (26 százalék) és a Jobbik (16 százalék) következik. A kormánypárt híveinek Jobbikkal szembeni „toleranciája” nem kölcsönös, a Jobbik szavazóinak 52 százaléka ugyanis a Fidesz–KDNP-t, 13-13 százaléka pedig az MSZP-t, illetve a DK-t nevezte meg legellenszenvesebb pártként. A kutatás kitért a bizonytalan szavazókra is, a relatív többség (42 százalék) a Fidesz–KDNP-t utasítja el első helyen.

Forrás: pestibulvar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
2014-ben is így volt, kevesebb szavazatot kaptak mint 2002-ben amikor buktak.
De zseniálisan hozzáigazították a 2,5M birkához a választási rendszert így akkor is ők maradnak kormányon ha a 8 M szavazóból csak 2M szavaz rájuk a maradék meg 200 felé.
micfild
@coni: A fidesznyikek nagyon magabiztosak a győzelemben.. már tudják hogyan fognak megint csalni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.