Nem csak ráfizetés a fővárosnak, de hangos és irritáló is – fakadtak ki a budapestiek.

Még csak most ért véget a budapesti Red Bull Air Race, de sokan már most felemelnék a hangjukat a jövő évi verseny ellen. A Facebookon indult civil kezdeményezés felhívó szövege így szól:

Ha jövőre is engedélyt kap a Red Bull Air Race egy reptértől eltérő helyen, akkor flashmobot szervezünk, az engedélyt aláírók háza előtt 10 percenként fogunk hangzavart csinálni. A Red Bull-ról sem fogunk elfeledkezni, ha nem jelentik be, hogy elviszik a rendezvényt Budapest bevárosából, nyomás alá fogjuk helyezni a céget.

Besokalltak a Red Bull Air Race-től, zajongással tiltakoznának a budapestiek

Az egyelőre maroknyi követő jó eséllyel növi majd ki magát tömeggé, és hogy a kérdésben nem kevesen érintettek, bizonyítja, hogy még a hírt megíró 444 újságírója is kiakadt:

Mivel két napja próbálok úgy létezni (és másfél órája próbálok úgy dolgozni), hogy közben félpercenként elbúg felettem egy gép irdatlan zajjal, személyesen is érintett vagyok a kérdésen.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Csatlakozom! Iszonyat hangos, és büdös, szagolja, és hallgassa, aki az engedélyt erre kiadta itt a városban! Ebből vajon mennyit loptak az elvtársak???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Csatlakozom! Iszonyat hangos, és büdös, szagolja, és hallgassa, aki az engedélyt erre kiadta itt a városban! Ebből vajon mennyit loptak az elvtársak???
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Te / ti / már semminek sem tudtok örülni ? :P
Mobil123
Úgy rémlik hogy pár éve a jelen hatalom nem engedélyezte és akkor mindenki puffogott ezért. Most akkor mit akartok? Döntsétek már el !
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: tévedel, ez már évek óta megy, nem néhány éve... :(
@nyanya001: mennyenek Börsre, úgyis ott a reptér... :))) :P
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: igazad volt, 2015-től van ismét. DE! Senki nem akarta, a lehúzós tolvajbandán kívül!!!
Perwool
Bexarás!
Egy évben egyszer megrendeznek egy ilyen repülős napot.

"Mivel két napja próbálok úgy létezni (és másfél órája próbálok úgy dolgozni), hogy közben félpercenként elbúg felettem egy gép irdatlan zajjal, személyesen is érintett vagyok a kérdésen."
Bameg, nálunk meg Kecskemétről szállnak fel a Gripen-ek -ek és a helikopterek heti rendszerességgel és repülnek Szolnokig a repülőzóna közvetlenül a házunk felett van! Van úgy, hogy lesem száll Szolnokon hanem leír egy ívet gázt ad és majdnem függőlegesen felviszi a gépet.
Sokszor az ablakok beleremegnek, akkora a hangzavar.
Mi itt mit csináljunk? Kezdjünk el mi is dobolni, tiltakozni?
Pálinkafőző Rézüst
@Perwool: igen! A tanyám Kecskeméttől 35 km-re volt, és nem volt giliszta a földben, mert elmenekültek! Most már tényleg elég! Viszont nem volt beningőz-füstszag, amit ezek a hernyók itt 3 napig eregettek! Milyen jó, hogy (k)áder elvtárs elkötelezett természetvédő...Ja, hogy csak 5-600 gyönyörű fát akarnak kivágni a Római-parton? Kit érdekel...
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Felőlem oda mész ahova akarsz :P
Remélem a Forma1-et is ott fogják rendezni ahol laksz :P
Ó-buda
@Perwool: egy nagyobb hatosugaru dron...
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: jó Neked ott Kecskeméten... Oda is mehetnének... :)))))))))))))))))))))9
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: mi újság a Római-parti fákkal, kecskeméti lyány? :)
Eriksson
A budapesti Red Bull Air Race, nem idei találmány. Eddig, sok év óta, nem volt kifogás ellene, most meg vajon miért?
Eriksson
@Kookas: Feltettem egy kérdést. Válasz esetleg?
Kookas
@Eriksson: válaszoltam ja hogy kérdéssel hát ez van.
Eriksson
@Kookas: Ez nem válasz, ez kötekedés.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Talán azért,mert egy idő után tele a töke az embereknek vele...egy -két évig hat az újdonság varázsa...de manapság aki felett nem zajonganak a gépek,az nem is tudja hogy mikor van...na ezért!!
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: 2010-ben már a nemzeti űrbázis :-D elutasította a rendezvény engedélyeztetését. mjad 2015-ben már újra kaptak engedélyt. És bizony 2010-ben igen is az emberek nyafogtak azért mert nem lesz. (na persze azt én nem tudom hogy az elutasítás netán zsebpénz elmaradásának az oka volt igazából és 2015- ben még is csak jutott tömésre :)) )
solidedge
A lezárt híd és budai rakpart miatt Skodám 3-5 km/óra sebességgel vitt célomhoz. Sóvárogva néztem a gyalogosokat akik sorra előztek meg.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Olvasd el. kérlek, hogy közelebb kerülj a témához:
hu.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Air_Race_Vil%C3%A1gkupa
Csizmás Kond
Szerintem is igazuk van a panaszkodóknak. Egy repülőbemutató nem belvárosba való, sőt ne adj isten történne egy baleset...de elképzelem, hogy ha az idén nem engedték volna most mekkora hangerővel Orbánoznának...:))
1magyar
Ne engedjék, joguk van az embereknek is a pihenéshez a nap bármely szakában.Aki ilyeneket kitalál, azt kéne röptetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.